Milkos - kvalitet proizvoda
Moderator: anex
-
fixer
-
seldzuk
#77 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Puno puta sam kupovao Milkosove proizovde i dosta sam zadovoljan. Ovakva iskustva nisam imao. Kupujem u Mostaru.
-
Betandwin
#78 Re: Milkos - ne kupujmo domace
stvarno treba bit patriota i nemislit na sebe i obitelj pa kupit Milkosov proizvod ? gdje im je farma krava ,gdje kupe mlijeko od seljaka ? odgovor : nema .....
- strong69
#79 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Odakle im onda mlijeko? Ne samo njima nego svim ostalim. Sigurno Meggle uvozi iz Njemacke, Inmer iz Francuske, Tuzlanska iz SlovenijeBetandwin wrote:stvarno treba bit patriota i nemislit na sebe i obitelj pa kupit Milkosov proizvod ? gdje im je farma krava ,gdje kupe mlijeko od seljaka ? odgovor : nema .....
Ljudi, kakve god i odakle god bile te mljekare, mlijeko otkupljuju od farmera u BiH i zaposljavaju ljude iz BiH. Gdje se profit preliva to neka drzava kontrolise i odreduje. Bitno je da raja prima plate i da im se uplacuju doprinosu.
- shuriken
#80 Re: Milkos - ne kupujmo domace
kupovati domace kad god je to mogucemicki125 wrote:da, malo kloranfenikola nije na odmet, preventive radi.samo malo wrote:Da sumiramo, na tetrapaku pise da rok trajanja jos nije prosao, mlijeko je nedavno nabavljeno od proizvodjaca, i kriv je trgovac jer nije uklonio pokvareno mlijeko sa polica![]()
Najbolje da ovi iz DP-a i Merkatora otvore svaki tetrapak i provjere je li mlijeko pokvareno, jer ne vidim kako bi oni drugacije mogli znati da je mlijeko koje po datumu na tetrapaku jos nije kvarno, zaista pokvareno. Ili da angazuju Aziru da vidi u kasikama.
Stvarno ljudi imaju bisera.
Inace kupujem samo Vindijine mlijecne proizvode, ponekad Ljubljanske mlekarne, kvaliteta je kvaliteta.
sa mlijekom i mlijecnim proizvodima malo teze ali moguce
dabogdo mi imali sisteme kontrole hrane kao slovenci koji su
ne samo nasli kloramfenikol u sabirnim stanicama prije nego sto je mlijeko doslo u mljekaru ili tetrapak
nego su to odmah i objavili u medijima, iako im je nanijelo financijsku stetu, jer se takve stvari ne smiju prikrivati
- Skyfox
#81 Re: Milkos - ne kupujmo domace
isto, zasad bez negativnih iskustava...seldzuk wrote:Puno puta sam kupovao Milkosove proizovde i dosta sam zadovoljan. Ovakva iskustva nisam imao. Kupujem u Mostaru.
- JimboJonez
#82 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Bio mi jaran iz Zagreba nedavno sa ženom nedavno u posjeti i ja ih cijeli vikend "hranio" sarajevskim (pivom, jelte).
Javlja mi se nedavno: "Šup*e, navuko si me, samo kupujem sarajevsko u Zagrebu, nema boljeg na Balkanu."
Nije reklama, na kraju krajeva ja nisam ni Bosanac, al eto malo promocije BH proizvoda
Javlja mi se nedavno: "Šup*e, navuko si me, samo kupujem sarajevsko u Zagrebu, nema boljeg na Balkanu."
Nije reklama, na kraju krajeva ja nisam ni Bosanac, al eto malo promocije BH proizvoda
- strong69
#83 Re: Milkos - ne kupujmo domace
NIje dzaba sedmo na svijetuJimboJonez wrote:Bio mi jaran iz Zagreba nedavno sa ženom nedavno u posjeti i ja ih cijeli vikend "hranio" sarajevskim (pivom, jelte).
-
saim_adka
#84 Re: Milkos - ne kupujmo domace
.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 08:57, edited 1 time in total.
- JimboJonez
#85 Re: Milkos - ne kupujmo domace
OK za sve gore napisano. Samo par stvari s kojima se ne bih složio.
1. Tubrog koje se toči po kafićima nije loš, dapače.
2. Jaminca - vlasnik Jamnice i Sarajevskog Kiseljaka je, ako se ne varam, Todorić, tako da ne vidim logiku da gura jedan proizvod kad pokriva i tržište RH i BiH sa "domaćom" vodom
3. Pričao sam s jedim sarajevskim ugostiteljom koji je nekad točio sarajevsko (sad drži samo flaširano) da je tražio od pivare nekakvih bonusa (čaše, ovo-ono) pa su mu dali 3 (slovima: tri) čaše, pa je zvao konkurenciju, odnosno predstavnika Karlovačke pivovare a ovi su mu dali brdo aksesoara (ako se smijem tako izrazit
) i on je, uz sarajevsko flaširano, ubacio i klipače Karlovačkog po relativno povoljnoj cijeni.
Inače se slažem s gore napisanim, to je tako u kapitalizmu gdje je poslovna etika upitna (ako je uopće i ima).
Evo sad priča iz Hrvatske (iako se vjerovatno može primjeniti i u BiH).
Jedan ugostitelj je odlučio proširiti birtiju, bašću i šta ja znam. Uglavnom u to je uletila Karlovačka pivovara koja je odmah ponudila da snosi troškove adaptacije. Birtija je proširena, bašća uređena, sve u bojama Karlovačke pivovare, naslonjači karlovačko, pepeljare i ostale drke, a od piva na cjeniku - karlovačko i heineken (kojeg u Hrvatskoj puni, tko bi rekao, Karlovačka pivovara).
Pa ko voli nek izvoli.
1. Tubrog koje se toči po kafićima nije loš, dapače.
2. Jaminca - vlasnik Jamnice i Sarajevskog Kiseljaka je, ako se ne varam, Todorić, tako da ne vidim logiku da gura jedan proizvod kad pokriva i tržište RH i BiH sa "domaćom" vodom
3. Pričao sam s jedim sarajevskim ugostiteljom koji je nekad točio sarajevsko (sad drži samo flaširano) da je tražio od pivare nekakvih bonusa (čaše, ovo-ono) pa su mu dali 3 (slovima: tri) čaše, pa je zvao konkurenciju, odnosno predstavnika Karlovačke pivovare a ovi su mu dali brdo aksesoara (ako se smijem tako izrazit
Inače se slažem s gore napisanim, to je tako u kapitalizmu gdje je poslovna etika upitna (ako je uopće i ima).
Evo sad priča iz Hrvatske (iako se vjerovatno može primjeniti i u BiH).
Jedan ugostitelj je odlučio proširiti birtiju, bašću i šta ja znam. Uglavnom u to je uletila Karlovačka pivovara koja je odmah ponudila da snosi troškove adaptacije. Birtija je proširena, bašća uređena, sve u bojama Karlovačke pivovare, naslonjači karlovačko, pepeljare i ostale drke, a od piva na cjeniku - karlovačko i heineken (kojeg u Hrvatskoj puni, tko bi rekao, Karlovačka pivovara).
Pa ko voli nek izvoli.
-
Betandwin
#86 Re: Milkos - ne kupujmo domace
naivan si , kupuju mlijeko u prahu iz Kine !strong69 wrote: Odakle im onda mlijeko? Ne samo njima nego svim ostalim. Sigurno Meggle uvozi iz Njemacke, Inmer iz Francuske, Tuzlanska iz Slovenije![]()
![]()
Ljudi, kakve god i odakle god bile te mljekare, mlijeko otkupljuju od farmera u BiH i zaposljavaju ljude iz BiH. Gdje se profit preliva to neka drzava kontrolise i odreduje. Bitno je da raja prima plate i da im se uplacuju doprinosu.
- viva_castro
#87 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Milkosovo mlijeko kupujem redovno, ne koristim ni jedno drugo, ne samo zato sto je nase vec zato sto smatram i da je najukusnije na trzistu. A da ne govorim o tome sto time pomazem i lokalne stočare.
Doduše nikada nisam kupovao te velike pakete, kupujem u lokalnoj prodavnici gdje mlijeko dolazi svakodnevno. Inace nisam pobornik kupovine u supermarketima, vjerujem u lokalnu privredu
P.S. Milkos je počeo praviti sladolede u kornetu! Samo su pola KM a ukusniji su od onih Ledo, makar meni.
Doduše nikada nisam kupovao te velike pakete, kupujem u lokalnoj prodavnici gdje mlijeko dolazi svakodnevno. Inace nisam pobornik kupovine u supermarketima, vjerujem u lokalnu privredu
P.S. Milkos je počeo praviti sladolede u kornetu! Samo su pola KM a ukusniji su od onih Ledo, makar meni.
- strong69
#88 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Ti si meni kraljBetandwin wrote: naivan si , kupuju mlijeko u prahu iz Kine !
-
samuelsondd
#89 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Milkos ili bilo koji drugi proizvodjac. Nije ni cudo da je ova tema na forumu, cim je bilo rijeci o zastiti domace proizvodnje. Ne kazem da treba moderator da svaki put reaguje ali nije li malo cudno. Tajkun ili ne tajkun, kupovinom hrvatskih ili drugih proizvoda vise podrzavate hr privredu, jer svugdje u evropi mlijeko i drugi proizvodi imaju visok nivo subvencije kada je je rijec o proizvodjacima. Znaci i ono malo crkavice sto stocari treba da dobiju ide u hrvatsku. Ako je hr ili drugo kvalitetnije sigurno se varamo, pa zar je isto potpuno prirodno bez dodataka ili superstabilno megle ili alpsko. Ne branim milkos ali njihov procenat greske je vidljiv odmah a ono sto pijemo od ino proizvoda, ima posljedice poslije, cesto kod onkologa. (Mlijeko koje se kvari nema konzervansa).
- Luke Perry
#90 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Pokvareno mlijeko kao dokaz kvaliteta. E nek sam i to cuo.
-
samuelsondd
#91 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Diskelsija je bolest. Procitaj sve ili hoces u slikama, mozda je lakse.
-
samuelsondd
#92 Re: Milkos - ne kupujmo domace
ili Berina da ti strip baci na ovu temu, zahmetli ti je malo, jel de.
-
safran
#93 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Evo danas - Milkos: mlijeko 3,2% rok trajanja do 19/08/09 i kisela pavlaka rok do 12/07/09 - oba proizvoda u savrsenom stanju.
Veceras gledam taj Milkosov tetrapak i fakat vas ljudi ne kontam. Cep i folija se lako uklanjaju, kad sipate ne podlizuje, dizajn simpatican, kravice, bubamare, djeteline, kad potrosite spljostite i bacite. Sta jos hocete od ambalaze?
Veceras gledam taj Milkosov tetrapak i fakat vas ljudi ne kontam. Cep i folija se lako uklanjaju, kad sipate ne podlizuje, dizajn simpatican, kravice, bubamare, djeteline, kad potrosite spljostite i bacite. Sta jos hocete od ambalaze?
-
paral0c0
#94 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Dizanj MIlkosovog mlijeka od 1 litra je meni bas extra!
Sladoled kornet im je isto dobar!
Milkos je kupio veliku farmu kod Kalesije: http://www.ekapija.com/website/bih/page/217302
Sladoled kornet im je isto dobar!
Milkos je kupio veliku farmu kod Kalesije: http://www.ekapija.com/website/bih/page/217302
-
paral0c0
#95 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Ovaj centar sto prave u Sarajevu, je najlijepsi u cijeloj drzavi:

- Drvosjeca iz Dejcica
#96 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Evo javio se i Milkos...

Svi koji zele posjetiti pogon Milkosa mogu se javiti na PP da dobiju mobitel kontakt osobe ili se mozemo organizovati da odemo sutra. Eto barem casna i postena reakcija.Meni je zao sto smo izgubili kupca a najvise mi je zao sto izgubili povjerenje. Milkos ima oko 4.000 kooperanata od kojih je 700 iz Sarajeva...
Bez obzira na to, opet pozivam Vas i druge clanove foruma da nas dodete posjetiti. Slobodno me kontaktirajte na 062...
- chengaba
#97 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Actually, da, na neki nacin ti moze znaciti kvarljivost mlijeka kvalitet, ali NE ona pokvarenost gdje mlijeko mozes na bahlje namazat' usljed promjene agregatnog stanja.Luke Perry wrote:Pokvareno mlijeko kao dokaz kvaliteta. E nek sam i to cuo.
Mlijeko u tetrapaku ima rok trajanja i po godinu dana. Mlijeko samo po sebi (posto svi sad furamo tu prirodu) ne moze trajati godinu dana, bez upotrebe kojekakvih konzervansa i prezervativa koji su boga pitaj kakvi.
Od ljudi iz struke (poljoprivreda ovo ono
Al' ovo opet ne znaci da ce vama to mlijeko odgovarati (ja ga licno ne pijem, tetrapak majka - ili gradacac, ili meggle)
- Luke Perry
#98 Re: Milkos - ne kupujmo domace
UHT mlijeko treba samo dobro upakovati.
Proizvodnjom mlijeka vlada maltene svako.
Proizvodnjom mlijeka vlada maltene svako.
- chuchumbamayumbe
#99 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Kakav Milkos, Kakav Dukat, kakvo UHT i ostala mlijeka, mi najviše volimo direktno sa "pipe"

- 8. sekretar SKOJ-a
#100 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Ne pijem mlijeko, mliječne proizvode ni strane, a ni domaće.
Razlog: rBGH=Posillac!
Razlog: rBGH=Posillac!