Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
citroen wrote:
Ma ti blage veze nemas,haj ti u svog "gti"sjedni i vozaj se po gradu,ako si iz grada uopste,ili idi opet na semafor na skenderiji pa broj one passate i golfove bice ti pametnije
Pa dobro, najlakse se vrijedjati, no to govori o tvojoj kulturi.
Cinjenica je da Ford moze gledati VW samo u ledja, ja sam naveo cinjenicu u prilog tome (broj auta na cesti). Po ovome forumu ispadne da niko ne vozi VW i svi glasaju za SDP, no stvarnost je nesto (bitno) drugacija. Bitno je nauciti razdvojiti stvarni svijet i forum....
da ne upadam u vasu raspravu
samo da se javim cinjenicom oko forda i vw-a
to sto kazes je situacija u bih da je svaki drugi vw a forda nigdje
ali sta je bih od 4 miliona stanovnika u poredjenju sa amerikama (j i sj) europom afrikom azijom australijom ( jbg lakse bilo napisati sa svijetom al mi mrsko sada brisati)
ne vjerujem (a i znam) da je tako tamo negdje preko grane kao u bih
sabanss wrote: Cinjenica je da Ford moze gledati VW samo u ledja, ja sam naveo cinjenicu u prilog tome (broj auta na cesti). Po ovome forumu ispadne da niko ne vozi VW i svi glasaju za SDP, no stvarnost je nesto (bitno) drugacija. Bitno je nauciti razdvojiti stvarni svijet i forum....
Izvini, a koja je to cinjenica? Ford decenijama zauzima jedno od prva dva mjesta po broju prodatih automobila u svijetu, decenijama jedno od prva dva tako da o ledjima bas i ne bi govorio tako sigurno.
Nek je schumi osvojio prvu titulu sa Fordovim motorom pa makar e jesam i pristrasan
citroen wrote:
Ma ti blage veze nemas,haj ti u svog "gti"sjedni i vozaj se po gradu,ako si iz grada uopste,ili idi opet na semafor na skenderiji pa broj one passate i golfove bice ti pametnije
Pa dobro, najlakse se vrijedjati, no to govori o tvojoj kulturi.
Cinjenica je da Ford moze gledati VW samo u ledja, ja sam naveo cinjenicu u prilog tome (broj auta na cesti). Po ovome forumu ispadne da niko ne vozi VW i svi glasaju za SDP, no stvarnost je nesto (bitno) drugacija. Bitno je nauciti razdvojiti stvarni svijet i forum....
E bas me nasmija. Tako je nekako bilo i za vrijeme onih famoznih prvih demokratskih izbora , svi glasali za Markovica i Durakovica samo kad poce brojanje potpuno drugacija slika . Dakle poenta je da se mnogi ovdje vode onom staram narodnom a to je da jedno radis , drugo mislis , a trece govoris . Pa ti sad budi pametan . U biti Bosanac je vjerovatno kad se sve sabere i oduzme najmudriji covjek a VW najbolje auto . Statisticki od Decembra 2009 godine VW je NAJVECI PROIZVODAC AUTOMOBILA NA SVJETU , Bye , bye TOYOTA. A ono za Forda i Opela stoji FORD =Found On Road Dead . Opel nije los ne moze sa VW-om
pola godine nazad sam kupio novog pasata(ne CC)koji je bio izabran izmedu Mondea i Toyote Camry nekako mi je se pokazao naj bolji jer sam sva vozila probo voziti prije kupovine.mondeo je ispao iz izbora prakticno na smom pocetku zbog neudobnih sjedista a camry zbog toga sto je to bila ruska proizvodnja a japansku je trbalo platiti i cekati poa godine i bila je skuplja od ruske priblizno 5000eura tako da je izbor pao na pasata.Niti sam previse zadovoljan niti sam razocaran to je nesto naj bolje sto se moze dobiti za te pare.ford taunus je nesto naj bolje stoje ford imao ja sam ga vozo 79te i to je tada bilo strava auta bio je to Tanus GXL
spreca wrote:pola godine nazad sam kupio novog pasata(ne CC)koji je bio izabran izmedu Mondea i Toyote Camry nekako mi je se pokazao naj bolji jer sam sva vozila probo voziti prije kupovine.mondeo je ispao iz izbora prakticno na smom pocetku zbog neudobnih sjedista a camry zbog toga sto je to bila ruska proizvodnja a japansku je trbalo platiti i cekati poa godine i bila je skuplja od ruske priblizno 5000eura tako da je izbor pao na pasata.Niti sam previse zadovoljan niti sam razocaran to je nesto naj bolje sto se moze dobiti za te pare.ford taunus je nesto naj bolje stoje ford imao ja sam ga vozo 79te i to je tada bilo strava auta bio je to Tanus GXL
Vozdra buraz ,
Bas me interesuje odakle se javljas obzirom da pricas o Ruskim toyotama i Japanskim koje su jeftinije 5000 Eura . Ovdje u Kanadi Camry dobijes za sat vremena ,obzirom da Toyota ima taj window sticker price policy tako da nema puno cjenjkanja . Ja mislim da je Camry , Camry bez obzira dali je proizveden u Rusiji i Japanu obzirom da su djelovi isti i da se taj Ruski Carmry vjerovatno samo sklapa u Rusiji kao i ovaj Canadski . Totalno te razumijem za Forda , auto je penzija a osjecaj 0. Reci mi kako te slusa Passat , koji me motor ?
Fordas wrote:
Izvini, a koja je to cinjenica? Ford decenijama zauzima jedno od prva dva mjesta po broju prodatih automobila u svijetu, decenijama jedno od prva dva tako da o ledjima bas i ne bi govorio tako sigurno.
Nek je schumi osvojio prvu titulu sa Fordovim motorom pa makar e jesam i pristrasan
Koliko znam Ford je iza VW-a. Jel' se zezas ili si ozbiljan?
Za 2008 poredak:
Toyota 9,237,780
GM 8,282,803
VW 6,517,288
Ford 5,407,000
sabanss wrote: Cinjenica je da Ford moze gledati VW samo u ledja, ja sam naveo cinjenicu u prilog tome (broj auta na cesti). Po ovome forumu ispadne da niko ne vozi VW i svi glasaju za SDP, no stvarnost je nesto (bitno) drugacija. Bitno je nauciti razdvojiti stvarni svijet i forum....
Nemoj ove americke uopste ni racunati, americki i evropski ford se ni u putu nisu sreli, dva skroz, ali fakat skroz razlicita automobila. Parkiraj dva ista modela (evropski i americki) jedan kraj drugog pa mi reci jesu li isti, onda provozaj oba pa reci od kojeg si pobjegao glavom bez obzira
Nemoj ove americke uopste ni racunati, americki i evropski ford se ni u putu nisu sreli, dva skroz, ali fakat skroz razlicita automobila. Parkiraj dva ista modela (evropski i americki) jedan kraj drugog pa mi reci jesu li isti, onda provozaj oba pa reci od kojeg si pobjegao glavom bez obzira
Isto sranje , drugo pakovanje . Ford je Ford bio Europski ili Americki , Europski mogu biti jos gori nego Americki. Kao sto neko rece da nema Forda Opel bi bio najgore auto . Salu na stranu Opel je ok ali Ford je odron tezi.
spreca wrote:pola godine nazad sam kupio novog pasata(ne CC)koji je bio izabran izmedu Mondea i Toyote Camry nekako mi je se pokazao naj bolji jer sam sva vozila probo voziti prije kupovine.mondeo je ispao iz izbora prakticno na smom pocetku zbog neudobnih sjedista a camry zbog toga sto je to bila ruska proizvodnja a japansku je trbalo platiti i cekati poa godine i bila je skuplja od ruske priblizno 5000eura tako da je izbor pao na pasata.Niti sam previse zadovoljan niti sam razocaran to je nesto naj bolje sto se moze dobiti za te pare.ford taunus je nesto naj bolje stoje ford imao ja sam ga vozo 79te i to je tada bilo strava auta bio je to Tanus GXL
Vozdra buraz ,
Bas me interesuje odakle se javljas obzirom da pricas o Ruskim toyotama i Japanskim koje su jeftinije 5000 Eura . Ovdje u Kanadi Camry dobijes za sat vremena ,obzirom da Toyota ima taj window sticker price policy tako da nema puno cjenjkanja . Ja mislim da je Camry , Camry bez obzira dali je proizveden u Rusiji i Japanu obzirom da su djelovi isti i da se taj Ruski Carmry vjerovatno samo sklapa u Rusiji kao i ovaj Canadski . Totalno te razumijem za Forda , auto je penzija a osjecaj 0. Reci mi kako te slusa Passat , koji me motor ?
Javljam se iz Moscwe(vec18godina)a sto se tice toyota ruskih znam da se ljudi zale na mnoge stvari i ako ih ovdje samo sklapapaju kako kazes iz japanskih djelova ali ih ovdje i farbaju i to im je naj veca mahana jer posle prve zime pocnu da cvjetaju odnosno farba pocinje da se ljusti a novo farbanje je ovdje jako skupo tako da narod od njih bjezi iako od 2010 ce se moci kupiti samo ruska toyota,sdtim da su japanezi obecali kvalitet staviti pod kontrolu od nosno gotovi proizvod dovesti do japanskog kvaliteta i ako sumnjam s obzirom na rusku povrsnost i neodgovornost.
Sto se tice njegovog velicanstva Pasata ja sam apsolutno zadovoljan u odnosu njegove cijene ali moram priznati da sam ocekivao vise (mozda nisam korektan)ali opet ponavljam da se za te pare nista bolje nemoze kupiti.Ja imam Pasata 1,8 TSI njemacka proizvodnja(ovdje postoji i ruska proiz.Kaluga)H.Line plus dodatni drugi paket.Ljtos sam iz Mosc.isao na more u hrvatsku autom i dozivljaj je 5+(jer me tako izade jeftinije nego avionom s obzirom da sam familijarni covjek skupe avio karte posebno usezoni).Za sada nemam nikakvih primjedbi a u buduce cemo vidjeti.Ja sam se bio nameracio na pasata CC ali sam odustao samo zbog toga sto mu se ne sklapaju zadnja sjedista na oko mu je tada to bila jedina mana,malo se kajem sto nisam kupio,SchirokoVW je strava od auta ali je brale skup.
Javljam se iz Moscwe(vec18godina)a sto se tice toyota ruskih znam da se ljudi zale na mnoge stvari i ako ih ovdje samo sklapapaju kako kazes iz japanskih djelova ali ih ovdje i farbaju i to im je naj veca mahana jer posle prve zime pocnu da cvjetaju odnosno farba pocinje da se ljusti a novo farbanje je ovdje jako skupo tako da narod od njih bjezi iako od 2010 ce se moci kupiti samo ruska toyota,sdtim da su japanezi obecali kvalitet staviti pod kontrolu od nosno gotovi proizvod dovesti do japanskog kvaliteta i ako sumnjam s obzirom na rusku povrsnost i neodgovornost.
Sto se tice njegovog velicanstva Pasata ja sam apsolutno zadovoljan u odnosu njegove cijene ali moram priznati da sam ocekivao vise (mozda nisam korektan)ali opet ponavljam da se za te pare nista bolje nemoze kupiti.Ja imam Pasata 1,8 TSI njemacka proizvodnja(ovdje postoji i ruska proiz.Kaluga)H.Line plus dodatni drugi paket.Ljtos sam iz Mosc.isao na more u hrvatsku autom i dozivljaj je 5+(jer me tako izade jeftinije nego avionom s obzirom da sam familijarni covjek skupe avio karte posebno usezoni).Za sada nemam nikakvih primjedbi a u buduce cemo vidjeti.Ja sam se bio nameracio na pasata CC ali sam odustao samo zbog toga sto mu se ne sklapaju zadnja sjedista na oko mu je tada to bila jedina mana,malo se kajem sto nisam kupio,SchirokoVW je strava od auta ali je brale skup.
Moskva ha ? To me malo zacudilo za Toyotu ali kad su u pitanju Rusi sve je moguce. 5-tih Rusi su maznuli glavne GM modele , jednostavno prekopirali najbolje Chevije i Buick-e tog vremena i napravili famozne Vazove , Volge i , Moskwiche i ostala sranja tako da ne cudi da su u stanju sjebati i legendarnu Toyotu.Ovaj mjesec sam bio na odmoru u resortu punom Rusa i mogu reci da su to pravo bahati ljudi ;piju , galame , divljaju bas koda su jedini na svjetu. Valjda su Moskovljani malo civilozovaniji. Glede Passat , ima mana kao i svako drugo auto al' nema savrsenog auta.
whow wrote:Isto sranje , drugo pakovanje . Ford je Ford bio Europski ili Americki , Europski mogu biti jos gori nego Americki. Kao sto neko rece da nema Forda Opel bi bio najgore auto . Salu na stranu Opel je ok ali Ford je odron tezi.
Ma nikad nisam bio ljubitelj fordova, ovih ili onih, samo kazem da se ne mogu porediti. Nisi u pravu glede kvaliteta. Svi koji su probali americki uvoz (a uvezeno ih je bruka u zadnjih 5 godina jer su ovdje dzabalesku) znaju o cemu pricam.
whow wrote:Isto sranje , drugo pakovanje . Ford je Ford bio Europski ili Americki , Europski mogu biti jos gori nego Americki. Kao sto neko rece da nema Forda Opel bi bio najgore auto . Salu na stranu Opel je ok ali Ford je odron tezi.
Ma nikad nisam bio ljubitelj fordova, ovih ili onih, samo kazem da se ne mogu porediti. Nisi u pravu glede kvaliteta. Svi koji su probali americki uvoz (a uvezeno ih je bruka u zadnjih 5 godina jer su ovdje dzabalesku) znaju o cemu pricam.
Ma radi se o tome sto je ogromna vecina tog uvoza iz Amerike za Bosnu zaista otpad . Jedina normalna vozila koja dolaze iz Amerike u Bosnu su ona koje ljudi , povratnici , uvezu za sebe obzirom da su oslobodeni carina , itd. Svaki drugi uvoz iz Amerike u BiH nema nikakvu ekonomsku logiku obzirom da su cijene komparabilnih modela iste ili slicne plus ,prevoz carina itd dakle nema racunice tako da se uvoze auta iz pozara , poplava , teskih havarija i slicno a ta vozila ne vrijede puno. Jedini nacin da se jeftino dode do Americkog uvoza je da se auto pokupi sa odpada i posalje proda u BiH. Ovdje su takoder cijene vozila strahovito porasle . Takoder treba znati da cijene Americkih auta koje se reklamiraju nisu ni blizu sume koja se zaista treba platiti jer se radi o Marketinskim trikovima . Moj komsija je jucer kupio novi F-150 4x4 sa par opcija koji se u novinama reklamira za 30 000 u salonu je isti takav bio 44 hiljada a dobio ga je za 39 000. Dakle hocu da kazem da su auta za Americko trziste kvalitetom ista ili bolja od Europskih sam sto se ta auta ne izvoze u Bosnu nego ostaju u Americi. Ja ti mogu sada naci Focusa recimo 2003-2004 godiste za manje od hiljadu dollara u Canadi negdje na aukciji ili otpadu kojeg svercer posalje u BiH po 2-3 u kontejneru , one razvaljene za rezervne djelove , sve ga izade mozda jedno 3000 po autu do Bosne ,tamo ga malo skrpe poprave i auto se pojavi na lotu ili pijaci za nekih 7-8 hiljada i ti sad kontas da su Americki auti dzabalesku a ne kontas a vozas zombija koji je svoj radni vjek vec zavrsio .
ma joj...prezvakali smo i tu temu oko uvoza iz Amerike i zarade barem 5 puta, mrsko mi se opet peglati. Uglavnom bilo je zarade na super cistim autima, iz iskustva kazem. Nisu bolan samo grobovi u Bosnu otisli, pa kod nas nekog zajebati je zesci poduhvat tako da cak mislim da je to veci rizik i zajeb nego ovdje platiti vise pa dole s obrazom prodati i to relativno brzo.
Uglavnom, zavrsena je i ta faza uvoza, sad raja vraca aute koji se nisu prodali nazad .
Bordolini wrote:ma joj...prezvakali smo i tu temu oko uvoza iz Amerike i zarade barem 5 puta, mrsko mi se opet peglati. Uglavnom bilo je zarade na super cistim autima, iz iskustva kazem. Nisu bolan samo grobovi u Bosnu otisli, pa kod nas nekog zajebati je zesci poduhvat tako da cak mislim da je to veci rizik i zajeb nego ovdje platiti vise pa dole s obrazom prodati i to relativno brzo.
Uglavnom, zavrsena je i ta faza uvoza, sad raja vraca aute koji se nisu prodali nazad .
Ma ima svakakvih budala , prvo uvoze gdje nema racunice onda izvoze gdje opet ne postoji racunica-van pameti . Sta ce ti Amerika kad je Njemacka pod nosom odes preko vikenda i vratis se sa autom pa taman neka je i Ford .