KUPOVINA AUTA 12.000KM

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Gile Šampion

#76 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Gile Šampion »

citroen wrote:gile sampion i alijadzigibau strucnjaci za automobile,posebno made in italy & france,kriticari ostalih proizvodjaca a zaljubljenici u germansku pouzdanost i tehnologiju.Samo jos da vam kazem da je alfa Romeo premium segment za passata u svakom pogledu,vezano za onaj model 166 i kao proizvodjac,koji je stariji od narodnog,koji ima historiju u auto moto sportu i koje ima dusu za razliku od narodnog.Neka oni samo gube cijenu,ja to volim.imacu sansu da sjednem ranije za volan novijih autica,za razliku od pijacarskih passata i ostale njemacke brace sa precijenjenom vrijednoscu.Da vam je znati samo kako je voziti Alfu & ostale :bih:
Ti kao prvo poredis 2 auta koja nisu u istoj klasi Alfu 166 i Passata :-) :-)

Kao drugo ispadaš smiješan,subjektivan i totalno nisi realan:) Zašto? Zato što su se nekad,negdje sastali neki veći stručnjaci od nas sviju ovde koji palamudimo i rekli: ok hajde da vidimo koje je auto kvalitetnije u odnosu na drugo auto...
I znaš kakav je rezultat bio? Alfa Romeo,Renault,Opel Omega...među prvih 5 NAJLOŠIJIH auta :!: što se tiče kvarova.

Koja su se auta pokazala najpouzdanija? Pa naravno japanci i auta iz koncerna VW...

Tako da...ADIOS AMIGOS :lol: :lol:
Lesli Eldridž

#77 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Lesli Eldridž »

Gile Šampion wrote:
citroen wrote:gile sampion i alijadzigibau strucnjaci za automobile,posebno made in italy & france,kriticari ostalih proizvodjaca a zaljubljenici u germansku pouzdanost i tehnologiju.Samo jos da vam kazem da je alfa Romeo premium segment za passata u svakom pogledu,vezano za onaj model 166 i kao proizvodjac,koji je stariji od narodnog,koji ima historiju u auto moto sportu i koje ima dusu za razliku od narodnog.Neka oni samo gube cijenu,ja to volim.imacu sansu da sjednem ranije za volan novijih autica,za razliku od pijacarskih passata i ostale njemacke brace sa precijenjenom vrijednoscu.Da vam je znati samo kako je voziti Alfu & ostale :bih:

Kao drugo ispadaš smiješan,subjektivan i totalno nisi realan:) Zašto? Zato što su se nekad,negdje sastali neki veći stručnjaci od nas sviju ovde koji palamudimo i rekli: ok hajde da vidimo koje je auto kvalitetnije u odnosu na drugo auto...
I znaš kakav je rezultat bio? Alfa Romeo,Renault,Opel Omega...među prvih 5 NAJLOŠIJIH auta :!: što se tiče kvarova.

Koja su se auta pokazala najpouzdanija? Pa naravno japanci i auta iz koncerna VW...

Kakve sve frustracije iz tebe govore rahmeta mi dedina... :-) :D :run:
alijadzigibau

#78 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by alijadzigibau »

Gile Šampion wrote:

bravo Gile...jes im cuo one slagersko filozofske price uz prizvuk furke :lol: oni gradzani jer nevole VW :D
Gile Šampion

#79 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Gile Šampion »

@ lesli nemoj samo ''tih frustracija'' i toga ''rahmeta mi dedina'' :)

Mojne biti papak :)

Daj argumente,argumente ;-)
HAVANA

#80 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by HAVANA »

Pa sad ako već radite neke analize i ispitivanja,činjenica je da najviše papaka i vozi vw. :D
Naravno ne kažem za sve ali to je jednostavno tako.
Ne mEre seljak kupit citroena recimo pa ga jebi :lol:
I kad mu se svidi,opet ga ne kupi.
Golf je golf bolan,na trafo ulje išo :lol:
Lesli Eldridž

#81 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Lesli Eldridž »

HAVANA wrote:Pa sad ako već radite neke analize i ispitivanja,činjenica je da najviše papaka i vozi vw. :D
Naravno ne kažem za sve ali to je jednostavno tako.
Ne mEre seljak kupit citroena recimo pa ga jebi :lol:
I kad mu se svidi,opet ga ne kupi.
Golf je golf bolan,na trafo ulje išo :lol:
:lol: :thumbup:
Lesli Eldridž

#82 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Lesli Eldridž »

Gile Šampion wrote:@ lesli nemoj samo ''tih frustracija'' i toga ''rahmeta mi dedina'' :)

Argumenti su zadovoljstvo autima nas koji ih vozimo. To znamo iz prve ruke, a ti to čuješ od jaranovog, jarana, i od njegove tatke i švalerke, jer joj se "oca'm pokvario clio i punto, koji su od plastike. Nemreš vjerovat kakvi su to auti... Ocam' golf je Tito za sve" :lol: I ti budi papak pa tvrdi ovako, a ja pišem iz svoga iskustva... 8-) "Oca't nemoj ševi čatpri, bezze ti priča, rahmeta mi dedinog..." :lol: :lol: :lol: 8-)
Kako ćeš prepoznati papka za volanom? Voze nijemce (najčešće Golfa A2, A3,A4,A5, Passate i Audije), i ne vidi se naprijed ništa od kockastih glava vozača i suvozača... :D
alijadzigibau

#83 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by alijadzigibau »

:D
Last edited by alijadzigibau on 20/06/2009 14:24, edited 1 time in total.
alijadzigibau

#84 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by alijadzigibau »

alijadzigibau wrote:
Lesli Eldridž wrote:
Gile Šampion wrote:@ lesli nemoj samo ''tih frustracija'' i toga ''rahmeta mi dedina'' :)

Argumenti su zadovoljstvo autima nas koji ih vozimo. To znamo iz prve ruke, a ti to čuješ od jaranovog, jarana, i od njegove tatke i švalerke, jer joj se "oca'm pokvario clio i punto, koji su od plastike. Nemreš vjerovat kakvi su to auti... Ocam' golf je Tito za sve" :lol: I ti budi papak pa tvrdi ovako, a ja pišem iz svoga iskustva... 8-) "Oca't nemoj ševi čatpri, bezze ti priča, rahmeta mi dedinog..." :lol: :lol: :lol: 8-)
Kako ćeš prepoznati papka za volanom? Voze nijemce (najčešće Golfa A2, A3,A4,A5, Passate i Audije), i ne vidi se naprijed ništa od kockastih glava vozača i suvozača... :D
bas me zanima bil mi reko da sam papak da me vidis u audiju mangupe :?: :!: ;-)
Lesli Eldridž

#85 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Lesli Eldridž »

alijadzigibau wrote:
Onda si vjerovatno prototip takvih... :D Inače kad vidimo audi ili vau-vau treba svi da se prepadnemo kako ste zajebani. Jest dok ti ne dođe ninđa, a onda kupite vlastite zube... :D
Lesli Eldridž

#86 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Lesli Eldridž »

Inače mi nisu jasni tipovi koji se pušu svojim autom, valjda nemaju čime drugo. I šta je to ekskuzivno u bilo kojem autu? Tada im auto služi kao simbol za falus. E onda ispade da je taj audi qrac (falus). :D
alijadzigibau

#87 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by alijadzigibau »

Lesli Eldridž wrote:
alijadzigibau wrote:
Onda si vjerovatno prototip takvih... :D Inače kad vidimo audi ili vau-vau treba svi da se prepadnemo kako ste zajebani. Jest dok ti ne dođe ninđa, a onda kupite vlastite zube... :D
evo ja sam mali slager koji vozi audija....ne prepadam autom nikoga...neg kad me nako provocira nicim izazvan onda prestanem biti slager...nindza jel gdje je kace doc kad jel aaa jel provokatore :?:
Cholina_Lokica

#88 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Cholina_Lokica »

alijadzigibau wrote:
Lesli Eldridž wrote:
alijadzigibau wrote:
evo ja sam mali slager koji vozi audija....ne prepadam autom nikoga...neg kad me nako provocira nicim izazvan onda prestanem biti slager...nindza jel gdje je kace doc kad jel aaa jel provokatore :?:
ma sta ti je ba... audi ti je nula za punta... jos pogotovo kad ga nindza vozi...
Gile Šampion

#89 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Gile Šampion »

Ma u redu je :lol:
Svaki cigo svoga konja hvali,pa tako i vi te vaše skule od plastike i sa aerodinamikom poput cigle :lol:
Ja sam sebe sad ne kontam.Doš'o sam raspravljati o autima, sa likovima koji su ograničeni ko LAVOR :lol: :lol:

Uživajte u vožnji vaših plastikanera,Clia,Punta i sl. :lol: Samo ne znam kako ćete na more sada sa njima kada prigrije ovo sunce :lol:
Odeš sa svojim plastikanerom na more i doneseš ga u najlon kesi...to je sve što je ostalo od njega.Ostalo se istopilo na suncu :lol: :lol:
Ja bih ti ipak preporučio da kupiš kartu za voz,relacija Sarajevo-Ploče :lol:

A ja odoh sa svojom makinjom malo da se kurčim,upravo takvim koji nemaju para da kupe sebi auto da valja iole,pa osipaju i drvlje i kamenje :lol: :lol:

off sa teme :thumbup: :run:
Lesli Eldridž

#90 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Lesli Eldridž »

A po čemu je bolji? Auti iste veličine, ne odskaču jedan od drugog ni po čemu, osim po razvikanim imenima. Čak je kod novijih kola minimalna razlika i među kolima različitih veličina (mislim na kvalitet, udobnost i ostalo). Tako su mnogi govorili i za Kie i Hyundaie, pa se sad pepelom posipaju. Svi su auti tu negdje, samo mnogi to zbog vlastitih frustracija ne kontaju... 8-)
Last edited by Lesli Eldridž on 20/06/2009 14:59, edited 1 time in total.
Lesli Eldridž

#91 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Lesli Eldridž »

Gile Šampion wrote:Ma u redu je :lol:
Svaki cigo svoga konja hvali,pa tako i vi te vaše skule od plastike i sa aerodinamikom poput cigle :lol:
Ja sam sebe sad ne kontam.Doš'o sam raspravljati o autima, sa likovima koji su ograničeni ko LAVOR :lol: :lol:

Uživajte u vožnji vaših plastikanera,Clia,Punta i sl. :lol: Samo ne znam kako ćete na more sada sa njima kada prigrije ovo sunce :lol:
Odeš sa svojim plastikanerom na more i doneseš ga u najlon kesi...to je sve što je ostalo od njega.Ostalo se istopilo na suncu :lol: :lol:
Ja bih ti ipak preporučio da kupiš kartu za voz,relacija Sarajevo-Ploče :lol:

A ja odoh sa svojom makinjom malo da se kurčim,upravo takvim koji nemaju para da kupe sebi auto da valja iole,pa osipaju i drvlje i kamenje :lol: :lol:

off sa teme :thumbup: :run:
Da i treba ti auto kao simbol za falus, pa ti i napisah da je tvoj audi sasvim sigurno qrac od auta :D Qrči se ti, ali tamo gdje možeš... Ovako dokazuješ koliko si ograničen... :D :lol: 8-)
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#92 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Romeo 80 »

Mali off: primjećujem da Lesli uvijek mora zakuhati sa likovima koji u nicku imaju nadimak "šampion"!? :D
Lesli, je li to slučajnost? :-D
alijadzigibau

#93 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by alijadzigibau »

klasicni net provokator 8-)
Gile Šampion

#94 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Gile Šampion »

Romeo 80 wrote:Mali off: primjećujem da Lesli uvijek mora zakuhati sa likovima koji u nicku imaju nadimak "šampion"!? :D
To se zove KOMPLEKS NIŽE VRIJEDNOSTI :lol:
Ali pošto je on nindža,oprostit ćemo mu :lol: :lol:

I naravno pustiti ga nek se voza u svojoj kutiji šibica,pardon autu zvanom Punto :lol: :lol:

Mene bi bilo strah voziti se u onakvoj konzervi.Još treba da me neki kamiondžija SATARE na cesti,iz prostog razloga jer me nije vidio :lol: :lol:
HAVANA

#95 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by HAVANA »

Bigtaurus wrote:Zdravo svima,

Planiram kupovinu auta prvi put u svom zivotu jako malo imam iskustva i vrlo malo znanja sto se tice kupovine auta.Imam na raspolaganju budzet od 12.000 do 15.000 KM,pa htio sam da cujem neka iskustva i prijedloge ljudi.Malo sam surfao netom pa sam gledao sta i kako se moze naci za te pare i imam neke opcije mozda i za manje para da kupim nesto al ne znam,razmisljao sam mozda o renault clio,ford focus,golf 4,opel astra,vw polo.Auto kupujem iskljucivo za kucne potrebe tj za porodicu trenutno smo ja i zena sami al uskoro mozda i bude djete pa eto znaci cisto porodicno auto ne sportsko ili tako sto znaci porodicno pa nadam se da mi mozete pomoci bar malo u odabiru kupovine i na sta najvise da obratim detalje prilokom kupovine auta.

Hvala svima unaprijed i budite pozdravljeni.

Vratimo se na temu. :D :-)
Dobar golf sa klimom max. 2001g za 15 000km-5 vrata
Dobar focus sa klimom 2004g 14-14 500km-5 vrata
Dobra astra sa klimom 2003g 13 500 km-5 vrata

Meni ovde najbolje zvuči ovaj focus 2004 5vrata ,klima...
Lesli Eldridž

#96 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Lesli Eldridž »

Može to i jeftinije.
Lesli Eldridž

#97 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Lesli Eldridž »

Gile Šampion wrote:
Romeo 80 wrote:Mali off: primjećujem da Lesli uvijek mora zakuhati sa likovima koji u nicku imaju nadimak "šampion"!? :D
To se zove KOMPLEKS NIŽE VRIJEDNOSTI :lol:
Ali pošto je on nindža,oprostit ćemo mu :lol: :lol:

I naravno pustiti ga nek se voza u svojoj kutiji šibica,pardon autu zvanom Punto :lol: :lol:

Mene bi bilo strah voziti se u onakvoj konzervi.Još treba da me neki kamiondžija SATARE na cesti,iz prostog razloga jer me nije vidio :lol: :lol:
Čuj kako iz prve ruke govori o kompleksima niže vrijednosti. :lol: :lol: Kompleksašu jedan meni auto nije zamjena za falus kao tebi. :D Alfa koju sam vozio je bila znatno verća i kako je bila malo u godinama prodah je, a veći auto mi ne treba... :) I sasvim sigurno je da je svaki Fiat udobniji od Audija ili VW, kad već tražiš expertizu. :) I mislim da ovde imamo ne trolovanja, već i klonova,...
Uglavnom da se vratimo na temu. Gledam po oglasima, pale su cijene vozila. Jako su pale i u prošlom postu sam napisao da je puno dati 15000 za Golfa 2001. Previše je to ima ih jeftinijih. ;-)
Lesli Eldridž

#98 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Lesli Eldridž »

alijadzigibau wrote:klasicni net provokator 8-)
Volim kad vas pamatnjakoviće poklopim, a vi se nervirate. :lol:
Lesli Eldridž

#99 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Lesli Eldridž »

prog123 wrote:
DoradO wrote:ev nema dalje za ove pare zivota mi :)

Image
Koja su auta najisplativija oko dijelova i servisiranja a i potrosnje?
Da li su sva auta u tom salonu tehnicki testirana?
Ovo je sasvim poštena ponuda. Bolje od svakog njemačkog auta. Gledate li Komesara Rexa? E to vozi Brandtner... :D
Lesli Eldridž

#100 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Lesli Eldridž »

Hajde da odgovorim. Ne zakuhavam, nego se ovi lijepe na normalno pisanje i hoće da dokažu najveću budalaštinu:da su njemački auti bolji od italijanskih i francuskih. Možda pojedinačni slučajevi, alo globalno nisu. Italijani su jednostavno najbolji. E sad šta ko preferira druga je stvar. Mogao sam kupiti npr. dobrog Rovera, ali dijelovi is ervis me odbiše... Treba ganjati jeftine polovne aute, a ne preskupo plaćati razvikana njemačka vozila, koja se jednostavno ne isplate... 8-) Ali opet svak ima svoj kont, pa ne treba ulaziti u odluke. A kad pametnjakovići u davanju savjeta samo insistiraju na jednom (njemačkom) e to je već patologija i zajebancija. To je onda kompleks niže vrijednosti... 8-)
Post Reply