bujrum, pa cemo ponovo gledat gljive nad nebeskim svodom, ovaj put iz drugacijeg ugla.visocicaguy wrote:skoro sam pa siguran da ce se ovo morati rjesavati oruzano. ovo je samo jedan od niza primjera u nekoliko zadnjih godina koji dokazuje da:
1. oni ne namjeravaju prestati sa izivljavanjem nad nesrpskim zivljem na teritoriji Bosne i Hercegovine
2. strukture vlasti manjeg entiteta ne istrazuju, procesuiraju, gone krivicna djela koja vrse selektivno nad nesrpskim zivljem sa istim ciljem kao 92-95
3. otvoreni nasrtaji iz politickih redova na ustavnost drzave, teritorijalni integritet itd.
u svemu je meni najveca enigma bosanac. 200 kilometara zracne linije od tih desavanja, bosanac se opija, veseli i oduzima uz taktove lijepe brene. dok ga noz pod grlom opet ne stigne. balije
Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
-
fixer
#76 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
-
visocicaguy
#77 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
prijedlog?fixer wrote:bujrum, pa cemo ponovo gledat gljive nad nebeskim svodom, ovaj put iz drugacijeg ugla.visocicaguy wrote:skoro sam pa siguran da ce se ovo morati rjesavati oruzano. ovo je samo jedan od niza primjera u nekoliko zadnjih godina koji dokazuje da:
1. oni ne namjeravaju prestati sa izivljavanjem nad nesrpskim zivljem na teritoriji Bosne i Hercegovine
2. strukture vlasti manjeg entiteta ne istrazuju, procesuiraju, gone krivicna djela koja vrse selektivno nad nesrpskim zivljem sa istim ciljem kao 92-95
3. otvoreni nasrtaji iz politickih redova na ustavnost drzave, teritorijalni integritet itd.
u svemu je meni najveca enigma bosanac. 200 kilometara zracne linije od tih desavanja, bosanac se opija, veseli i oduzima uz taktove lijepe brene. dok ga noz pod grlom opet ne stigne. balije
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#78 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
Nema ga. Stav je trebalo zauzeti davno. I to ne po sistemu "Lako cemo" kako se desilo, nego uspostavljanjem reda i zakona, otvaranjem fabrika ( a ne trznih centara ) sa sto vise radnih mjesta, razvijanjem moderne infrastrukture ( a ne masivne administracije ) kroz BiH, konstantnim pritiskom i pregovorima sa EU i disolucijom RS ( zbog toga sto je RS nagrada za etnicko ciscenje, srebrenicki genocid, rusenje i paljenje, i takva tvorevina nije dobra ni po Srbe ). Ali, posto se nista od toga nije desilo, prijedloga, a potovo rjesenja gordijevog cvora - NEMA.visocicaguy wrote:prijedlog?fixer wrote:bujrum, pa cemo ponovo gledat gljive nad nebeskim svodom, ovaj put iz drugacijeg ugla.visocicaguy wrote:skoro sam pa siguran da ce se ovo morati rjesavati oruzano. ovo je samo jedan od niza primjera u nekoliko zadnjih godina koji dokazuje da:
- IBM
#79 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
ovdje se o svemu prica osim o zrtvama. jucer je beba od 9 mjeseci ukopana! covjek koji je nju ubio danas slobodno seta gradom.
-
shmeezla
#80 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
@Callahan44Callahan44 wrote:o kakvoj ba ti mržnji i pakosti govoriš nakon desetine hiljada mrtvih i silovanih?
nakon "osvete turcima za bunu protiv dahija", što reče đeneral mladić
mora da su neki su napušeni narkomani i besposličari pobili preko 8,000 ljudi u srebrenici?
ili tolike hiljade po prijedoru, vukovaru, kninu, brčkom... na kosovu?
ili su hrvati, bošnjaci i albanci sami sebe poklali?
i sad sami sebi podmeću mrtve pse u grobove i istovremeno su puni mržnje i pakosti?
kako te ba nije stid?!
Jedan001 wrote:
Priznaj latina da si puna mrznje i pakosti prema drugom narodu. Ajd na stranu da stavimo ovo sto je ucinjeno, mogo je svako ovo uraditi napusenih narkomana besposlicara more ima na obje strane tako da ne mozes nesto tvrditi i govoriti sa sigurnoscu i optuzivat neku naciju da su svi takvi..
Sto ne bi htjela da se tebi desi nemoj zeliti ni drugom. A ovo je mogao samo monstrum i bolesna osoba uraditi nebitno sad na naciju, mada se kod nas sve odmah veze po tom ili po parolama natpisima automatski se okrivljuje a mozda je cista provokacija, mozda je neko iz federalnog dijela uradio.. ko ce ti ga znati ... bolesna smo mi zemlja a i drustvo...
uh kako sam ljuta
stavi ona na stranu djelo od kojeg se covjeku ledi krv u zilama da bi latini otvorila oci i ukazala joj na to da je puna mrznje i pakosti
nema nama pomoci, sve dok se pravdali budemo za ono sto je ucinjeno.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#81 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
Reci nam ti sta da uradimo. Smatras da bi civili trebali uzeti stvar u svoje ruke ? Ili je ovo na kraju krajeva politicko pitanje, ali nema politicara da se oglase ?IBM wrote:ovdje se o svemu prica osim o zrtvama. jucer je beba od 9 mjeseci ukopana! covjek koji je nju ubio danas slobodno seta gradom.
Birali ste ih, gledajte.
- cyprus
#82 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
Upravo!IBM wrote:ovdje se o svemu prica osim o zrtvama. jucer je beba od 9 mjeseci ukopana! covjek koji je nju ubio danas slobodno seta gradom.
A ako kažem da su mnogi učesnici ove teme zloupotrijebili tu strahotu i te žrtve u cilju politike i nacionalizma, reći će mi da relativiziram ko zna šta. Nek kažu šta hoće, ali ja sve više uviđam da mnogim ovdje uopšte nisu bitne žrtve, da nije njih našli bi neki drugi izgovor da prosipaju svoju sadašnju priču i da u principu ono što pričaju i nema neke veze sa žrtvama i zločinom
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#83 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
vidiš, slažem se s tobom. znamo sve to mi koji smo to doživjeli. ali sada su već stasale generacije koje nemaju pojma o svemu tome.bosna123 wrote: Pa znamo da nemaju djavolji rep, zivjeli smo s njima prije rata... Sta se to desi u covjeku da od normalnog komsije postane zlocinac ili u najboljem slucaju simpatizer zlocinaca? Evo pitam se vec godinama? Ako su to planirali godinama, onda zasto su gubili dragocjeno vrijeme s nama, pa se cak zenili, udavali, i djecu radjali s nesrbima...
Prijavis se na facebook, eto ih... Kao da se nista nije dogodilo... Zaboravila se '92, i haracenje po komsijskim kucama, okretanja glave od komsija, logori, radne obaveze... jer eto mi smo htjeli iz Jugoslavije... Kako smijesno i nestvarno ime u '92. godini...
Kazes naglas da si Bosnjak... Odmah si nacionalista... Spomenes rat... Naravno nacionalista... Malo cesce ides u dzamiju nego '92 (kad nisi u nju ni nogom krocio), nazoves tu i tamo koji selam... Pogadjate, opet si nacionalista...
Zato ja ne zelim obnavljati ta prijateljstva, i neka sam nacionalista... Ako ne mogu k'o ljudi reci jeste za.rali smo, nismo svi isti... Onda me se ne tice k'o se s kim ozenio, udo, koliko djece ima ili nema, jesu li im roditelji zivi ili boluju od neizljecivih bolesti... Imaju li problema u braku, mogu li ili ne mogu naci posao, a narocito me se ne tice je li im tata, ujko, cica ili statijaznamko poginuo u ratu...
Za mene ne postoje...
hoću da kažem, ako budemo generalizirali stvorićemo plodno tlo za buduće sukobe. ali pazi, ja ne govorim sad da mi trebamo opraštati, zaboravljati i da mi molimo za oprost (kako mi ovdje neki to elegantno gurnuše u usta), nego da stvari nazivamo pravim imenom i da radimo u 100%-tnom kapacitetu da se oni koji su ubijali odvedu u zatvore, oni koji su profitirali na našoj muci da i oni odu u zatvore, da uistinu branimo Bosnu a ne džemat.
zato ponavljam: mene ovaj slučaj ne čudi, takvi su svoje rekli '92, a do danas su pokazali da im nije žao zbog toga. ono što boli je minderluk naših, "probosanskih" političara koji šute na sve ove nepravde, ili ne rade ništa konkretno po tom pitanju. to je ono što boli.
- kockica_kockica
#84 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
alen_zenica wrote:Nepoznati počinioci porazbijali su noćas stakla na Carevoj džamiji u Višegradu, gdje će danas poslije podne-namaza biti klanjana dženaza za četiri člana porodica Memišević i Ahmetspahić, ubijenih 1992. godine, izjavila je predsjednica Udruženja porodica nestalih lica i civilnih žrtava agresije "Višegrad 92" Hedija Kasapović.
Kako je kazala, najvjerovatnije su iste osobe pored iskopanog mezara na Stražištu, u koji će danas biti spušteno tijelo najmlađe žrtve, devetomjesečne bebe Amele (Sulje) Ahmetspahić, tokom protekle noći ostavile krvavo tijelo mrtvog psa, o čemu je obaviještena lokalna policija, piše RTM.
U toku je uviđaj o okolnostima ovih događaja. "Momak koji je juče poslijepodne kopao mezare nije ništa primijetio, znači da je sve to urađeno tokom noći. Kakvi su to ljudi, kakve su to zvijeri, pa da nas ne žele pustiti makar da dostojanstveno ukopamo svoje umrle", kazala je H. Kasapović.
Informaciju o ovim događajima potvrdila je i predsjednica Udruženja "Žena-žrtva rata" Bakira Hasečić koja se nalazi u Višegradu. Obje sagovornice su potvrdile da će dženaza i ukop višegradskim žrtvama biti obavljeni na Šehidskom mezarju..
welcome to R S
Ja se nadam da ce ti nepoznati pocinioci biti u skorije vrijeme "poznati pocinioci" koje ce privesti i kazniti za njihovo nehumano izivljavanje...
-
Sargan
#85 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
Zar politicari nisu samo produkt naroda? Zasto ocekujemo od politicara da nesto ucine kada ni mi sami nista posebno ne cinimo. Nikada za 15 godina nismo izasli na ulice i rekli DOSTA JE VISE PONIZAVANJA.Chmoljo wrote:vidiš, slažem se s tobom. znamo sve to mi koji smo to doživjeli. ali sada su već stasale generacije koje nemaju pojma o svemu tome.bosna123 wrote: Pa znamo da nemaju djavolji rep, zivjeli smo s njima prije rata... Sta se to desi u covjeku da od normalnog komsije postane zlocinac ili u najboljem slucaju simpatizer zlocinaca? Evo pitam se vec godinama? Ako su to planirali godinama, onda zasto su gubili dragocjeno vrijeme s nama, pa se cak zenili, udavali, i djecu radjali s nesrbima...
Prijavis se na facebook, eto ih... Kao da se nista nije dogodilo... Zaboravila se '92, i haracenje po komsijskim kucama, okretanja glave od komsija, logori, radne obaveze... jer eto mi smo htjeli iz Jugoslavije... Kako smijesno i nestvarno ime u '92. godini...
Kazes naglas da si Bosnjak... Odmah si nacionalista... Spomenes rat... Naravno nacionalista... Malo cesce ides u dzamiju nego '92 (kad nisi u nju ni nogom krocio), nazoves tu i tamo koji selam... Pogadjate, opet si nacionalista...
Zato ja ne zelim obnavljati ta prijateljstva, i neka sam nacionalista... Ako ne mogu k'o ljudi reci jeste za.rali smo, nismo svi isti... Onda me se ne tice k'o se s kim ozenio, udo, koliko djece ima ili nema, jesu li im roditelji zivi ili boluju od neizljecivih bolesti... Imaju li problema u braku, mogu li ili ne mogu naci posao, a narocito me se ne tice je li im tata, ujko, cica ili statijaznamko poginuo u ratu...
Za mene ne postoje...
hoću da kažem, ako budemo generalizirali stvorićemo plodno tlo za buduće sukobe. ali pazi, ja ne govorim sad da mi trebamo opraštati, zaboravljati i da mi molimo za oprost (kako mi ovdje neki to elegantno gurnuše u usta), nego da stvari nazivamo pravim imenom i da radimo u 100%-tnom kapacitetu da se oni koji su ubijali odvedu u zatvore, oni koji su profitirali na našoj muci da i oni odu u zatvore, da uistinu branimo Bosnu a ne džemat.
zato ponavljam: mene ovaj slučaj ne čudi, takvi su svoje rekli '92, a do danas su pokazali da im nije žao zbog toga. ono što boli je minderluk naših, "probosanskih" političara koji šute na sve ove nepravde, ili ne rade ništa konkretno po tom pitanju. to je ono što boli.
- Chmoljo
#86 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
naravno da jesu. ja sam to mali milion puta rekao. a ako se vratiš vidjećeš da napisahSargan wrote: Zar politicari nisu samo produkt naroda? Zasto ocekujemo od politicara da nesto ucine kada ni mi sami nista posebno ne cinimo. Nikada za 15 godina nismo izasli na ulice i rekli DOSTA JE VISE PONIZAVANJA.
Chmoljo dana 14/06/2009 22:19
cyprus je napisao/la:
Da li je potreban komentar normalnog čovjeka na ovako nešto? Mislim jeste, ali čisto da se pokaže da postoji razlika ljudskosti od neljudskosti, zatim iskaže poštovanje prema žrtvi, osudi nešto što je teško zamislit da neko smatra opravdanim ma koliko mu um pomračen bio i možda stavi do znanja bolesnicima da ipak ima i onih koji su umno zdravi. Ali šta još ljudska riječ može pomjeniti u našem današnjem društvu? Nažalost, meni se čini ništa. Ostaje pitanje šta se onda može učiniti da izađemo napokon iz ovog mraka (mada meni se čini da i ne znamo za svijetlo, nego samo prelazimo iz tunela u tunel). Žao mi je ako je tema zamišljena kao pljuvanje i okrivljivanje cjelokupnog srpskog roda i poroda, ali mislim da ova i slične teme ne trebaju služit za prepucavanja relaciji mi-vi-oni, jer time ove životinje samo postižu svoju namjeru. Mislim da je pravo pitanje kako napraviti društvo u kome neće dominirati postupci ovih zvijeri...
e to je poenta.
a za to bi trebalo uraditi nešto više od forumskog naprđivanja
- pustopoljina
#87 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
cmoljo:
bas tako.zato ponavljam: mene ovaj slučaj ne čudi, takvi su svoje rekli '92, a do danas su pokazali da im nije žao zbog toga. ono što boli je minderluk naših, "probosanskih" političara koji šute na sve ove nepravde, ili ne rade ništa konkretno po tom pitanju. to je ono što boli.
- nokia6170
#88 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
sve dok RTRS ne javi, ja vama ne vjerujem u ovo sve sto pisete 
-
tempora
#89 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
Postavlja se pitanje, ovima, koji pricaju "svi jednaki" kako to, da svi dosadasnji raporti o zemlji ( pisani od strane medjunarodne zajednice), pokazuju da u RS-u manjine dozivljavaju vecu golgotu, diskriminaciju i da je vise agresivnih incidenata po povratnike ne srpskog zivlja, koji cak zavrsavaju i smrcu? Kako? Zasto i zbog cega? Imate li odgovora? Ako zivite u toj zajednici, objasnite nama, koji se trudimo da ne gledamo generalno, da trazimo nadu u tom dijelu zemlje?
I zasto se sistematski onemogucava da se zrtve pokopaju i da im se oda pocast? Zasto i zbog cega, molim vas da mi neko objasni?
Ovo nije prvi incident u Visegradu a nesto se bojim da nije ni posljednji.
Slike Srebrenicanki sa djecom, koje UN kamionima bivaju transportovane i popracene kamenovanjem, nisu usamljene slike, nisu incidenti. Sta ja sa Kravicama? Sta je sa toliko mjesta, gdje se stalno i iznova pokusava sprijeciti odavanje pocasti zrtvama cetnickog genocida?
I zasto se sistematski onemogucava da se zrtve pokopaju i da im se oda pocast? Zasto i zbog cega, molim vas da mi neko objasni?
Slike Srebrenicanki sa djecom, koje UN kamionima bivaju transportovane i popracene kamenovanjem, nisu usamljene slike, nisu incidenti. Sta ja sa Kravicama? Sta je sa toliko mjesta, gdje se stalno i iznova pokusava sprijeciti odavanje pocasti zrtvama cetnickog genocida?
- Chmoljo
#90 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
zato što nema pritiska, odnosno zato što se najveća borba koju vode Bošnjaci odvija među njima samima (Izetbegović-Tihić, Tihić-Silajdžić, nacionalisti-komunisti...)tempora wrote:Postavlja se pitanje, ovima, koji pricaju "svi jednaki" kako to, da svi dosadasnji raporti o zemlji ( pisani od strane medjunarodne zajednice), pokazuju da u RS-u manjine dozivljavaju vecu golgotu, diskriminaciju i da je vise agresivnih incidenata po povratnike ne srpskog zivlja, koji cak zavrsavaju i smrcu? Kako? Zasto i zbog cega? Imate li odgovora? Ako zivite u toj zajednici, objasnite nama, koji se trudimo da ne gledamo generalno, da trazimo nadu u tom dijelu zemlje?
svi znate da je II svjetski rat završio potpunim porazom Njemačke i njenom OKUPACIJOM od strane saveznika. bilo je pokušaja od strane razboritijih Nijemaca da se rat ranije zaustavi dok nije sve otišlo u helać. sad se pitam: da je rat zaustavljen, a Njemačka se samo vratila u svoje granice bez okupacije od saveznika, da li bi Vili Brandt padao na koljena i da li bi Nijemci bili toliki mazohisti pri sjećanju na II svjetski rat? da li bi oni uradili to tako, sami od sebe?
ako smo mi merhametli, ne znam otkud nam ideja da su svi takvi...
-
tempora
#91 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
Hoces reci da borba izmedju Bosnjaka u RS-u dovodi do toga, da roditelji, rodbina, prijatelji zrtava sistematski bivaju sprijeceni da odaju pocast zrtvama? Cmoljo, objasni molim te. Policija RS-a je prosle godine sprijecila majke Srebrenice u Kravicama, zbog ako se ne varam sumnje da im se nece moci garantovati sigurnost? Neka me neko ispravi ako grijesim i ako sam zaboravila pravi razlog.Chmoljo wrote: zato što nema pritiska, odnosno zato što se najveća borba koju vode Bošnjaci odvija među njima samima (Izetbegović-Tihić, Tihić-Silajdžić, nacionalisti-komunisti...)
svi znate da je II svjetski rat završio potpunim porazom Njemačke i njenom OKUPACIJOM od strane saveznika. bilo je pokušaja od strane razboritijih Nijemaca da se rat ranije zaustavi dok nije sve otišlo u helać. sad se pitam: da je rat zaustavljen, a Njemačka se samo vratila u svoje granice bez okupacije od saveznika, da li bi Vili Brandt padao na koljena i da li bi Nijemci bili toliki mazohisti pri sjećanju na II svjetski rat? da li bi oni uradili to tako, sami od sebe?
ako smo mi merhametli, ne znam otkud nam ideja da su svi takvi...
Hoces da mi kazes da politicka prepucavanja izmedju Bosnjaka ostaju zasluzna za ovakvu situaciju? Ta politicka prepucavanja dizu na noge ljude, pojedince da kamenuju, tuku i rade razne perverzije spram onih koji na dostojanstven nacin pokusavaju obiljeziti svoje zrtve?
- Chmoljo
#92 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
između ostalog, da! vrati se gore. napisah da me ne čude ovi postupci. osjetili smo ih svi prije 17 godina. dok se naši zabavljaju biračkim tijelom ti ljudi (povratnici) su ostavljeni na milost i nemilost istih onih koji su to radili i prije 17 godina.tempora wrote: Hoces reci da borba izmedju Bosnjaka u RS-u dovodi do toga, da roditelji, rodbina, prijatelji zrtava sistematski bivaju sprijeceni da odaju pocast zrtvama? Cmoljo, objasni molim te. Policija RS-a je prosle godine sprijecila majke Srebrenice u Kravicama, zbog ako se ne varam sumnje da im se nece moci garantovati sigurnost? Neka me neko ispravi ako grijesim i ako sam zaboravila pravi razlog.
Hoces da mi kazes da politicka prepucavanja izmedju Bosnjaka ostaju zasluzna za ovakvu situaciju? Ta politicka prepucavanja dizu na noge ljude, pojedince da kamenuju, tuku i rade razne perverzije spram onih koji na dostojanstven nacin pokusavaju obiljeziti svoje zrtve?
lopov kad ukrade ne osjeća se lagodno, ne zato što je ukrao nego što bi mogao u zatvor. dok god mi mašemo svojim prstićima i pozivamo na neka ukidanja, a pritom ništa ne radimo na tome osim tog šupljiranja do tada će ovi raditi to što rade.
ili si zaboravila kako su se pojedinci "snalazili" pa gradili viletine po Vogošći od onih para koje su išle za Srebrenicu? jesu li i tu Srbi i Dodik krivi?
- nokia6170
#93 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
Kakve veze ima bosnjacki kriminal po Sarajevu i Federaciji sa konkretnim cinom koji se desio u Visegradu, mjestu pod nadleznoscu RS-a i njenih organa?Chmoljo wrote:između ostalog, da! vrati se gore. napisah da me ne čude ovi postupci. osjetili smo ih svi prije 17 godina. dok se naši zabavljaju biračkim tijelom ti ljudi (povratnici) su ostavljeni na milost i nemilost istih onih koji su to radili i prije 17 godina.tempora wrote: Hoces reci da borba izmedju Bosnjaka u RS-u dovodi do toga, da roditelji, rodbina, prijatelji zrtava sistematski bivaju sprijeceni da odaju pocast zrtvama? Cmoljo, objasni molim te. Policija RS-a je prosle godine sprijecila majke Srebrenice u Kravicama, zbog ako se ne varam sumnje da im se nece moci garantovati sigurnost? Neka me neko ispravi ako grijesim i ako sam zaboravila pravi razlog.
lopov kad ukrade ne osjeća se lagodno, ne zato što je ukrao nego što bi mogao u zatvor. dok god mi mašemo svojim prstićima i pozivamo na neka ukidanja, a pritom ništa ne radimo na tome osim tog šupljiranja do tada će ovi raditi to što rade.
ili si zaboravila kako su se pojedinci "snalazili" pa gradili viletine po Vogošći od onih para koje su išle za Srebrenicu? jesu li i tu Srbi i Dodik krivi?
- Chmoljo
#94 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
pokazuje naš odnos prema stradalnicima.kad mi nismo u stanju pomoći tim ljudima, nego se još krade, zašto očekujete da RS i njene institucije to kazne. eto kakve veze ima.nokia6170 wrote:
Kakve veze ima bosnjacki kriminal po Sarajevu i Federaciji sa konkretnim cinom koji se desio u Visegradu, mjestu pod nadleznoscu RS-a i njenih organa?
-
tempora
#95 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
Chmoljo wrote:
između ostalog, da! vrati se gore. napisah da me ne čude ovi postupci. osjetili smo ih svi prije 17 godina. dok se naši zabavljaju biračkim tijelom ti ljudi (povratnici) su ostavljeni na milost i nemilost istih onih koji su to radili i prije 17 godina.
Hoces i dalje da mi kazes da je Bosnjacka "politicka elita" zasluzna za dizanje pojedinaca ili masa u momentima kada se zrtvama odaje pocast? I hoces da mi kazes da policija RS-a ovisi o Bosnjackoj "politickoj eliti" pa ne moze garantovati sigurnost tim gradjanima BiH koji dodju i taj dio zemlje?
Moram se osvrnuti na tvoju zadnju recenicu: Krajnje je nisko i neumjesno, osvrtati se na vile u Vogosci, koje trenutno nemaju veze sa mojim pitanjem. Ako cemo po tom receptu, onda bih trebala da te pitam jesi li i ti kriv za genocid u RS-u nad ne Srbima i da li ti ucestvujes u ovom "manifestacijama" ovakvog oblika? Svasta cmoljo, svasta!
- pustopoljina
#96 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
ima veze-jer gubimo snagu,vrijeme i zelju da nam bude bolje. ubijaju nas lagano.nasi politicari.
da su slozni,da znaju sta rade i da im je BiH i bosanci prioritet-ne bi cetnici u RS ovo mogli ovako lako raditi. mogli bi pokusati-a mi bismo se pobrinuli da im to bude i zadnji put.
ovako...ovako im se moze.
i smijesno je ocekivati da zvijeri postanu ljudi. sta je ubiti psa i staviti ga na mezar,kad si prije toga ubio dijete?
kad me jednom prevaris-tvoja greska
kad me drugi put prevaris-moja greska.
a mi pustamo da nam ubiju dijete,pa onda pustamo da ga ni sahraniti ne mozemo.
nas pola nece otici u srebrenicu ove godine-da im pokazemo da nas ima,da pamtimo i da se nece zaboraviti nikada,da im pokazemo da su te nevine zrtve zauvijek dio nas i da oni koji su ih ubili MORAJU biti kaznjeni.
da su slozni,da znaju sta rade i da im je BiH i bosanci prioritet-ne bi cetnici u RS ovo mogli ovako lako raditi. mogli bi pokusati-a mi bismo se pobrinuli da im to bude i zadnji put.
ovako...ovako im se moze.
i smijesno je ocekivati da zvijeri postanu ljudi. sta je ubiti psa i staviti ga na mezar,kad si prije toga ubio dijete?
kad me jednom prevaris-tvoja greska
kad me drugi put prevaris-moja greska.
a mi pustamo da nam ubiju dijete,pa onda pustamo da ga ni sahraniti ne mozemo.
nas pola nece otici u srebrenicu ove godine-da im pokazemo da nas ima,da pamtimo i da se nece zaboraviti nikada,da im pokazemo da su te nevine zrtve zauvijek dio nas i da oni koji su ih ubili MORAJU biti kaznjeni.
- nokia6170
#97 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
kao prvo da nesto razjasnimo...mi iz federacije nemamo apsulutno nikakav uticaj na bilo sta sto se desava u RS-u. to bi ti trebalo biti kristalno jasno...svako ko misli drugacije ili je u velikoj zabludi ili zivi kod petra pana.Chmoljo wrote:pokazuje naš odnos prema stradalnicima.kad mi nismo u stanju pomoći tim ljudima, nego se još krade, zašto očekujete da RS i njene institucije to kazne. eto kakve veze ima.nokia6170 wrote:
Kakve veze ima bosnjacki kriminal po Sarajevu i Federaciji sa konkretnim cinom koji se desio u Visegradu, mjestu pod nadleznoscu RS-a i njenih organa?
a druga stvar, zasto ne bi ocekivao da RS i njene institucije kazne ovakvo ponasanje?
- Chmoljo
#98 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
za vile sam gore odgovorio.tempora wrote:
Hoces i dalje da mi kazes da je Bosnjacka "politicka elita" zasluzna za dizanje pojedinaca ili masa u momentima kada se zrtvama odaje pocast? I hoces da mi kazes da policija RS-a ovisi o Bosnjackoj "politickoj eliti" pa ne moze garantovati sigurnost tim gradjanima BiH koji dodju i taj dio zemlje?
Moram se osvrnuti na tvoju zadnju recenicu: Krajnje je nisko i neumjesno, osvrtati se na vile u Vogosci, koje trenutno nemaju veze sa mojim pitanjem. Ako cemo po tom receptu, onda bih trebala da te pitam jesi li i ti kriv za genocid u RS-u nad ne Srbima i da li ti ucestvujes u ovom "manifestacijama" ovakvog oblika? Svasta cmoljo, svasta!
nisam rekao da je ISKLJUČIVO kriva bošnjačka poltička elita. rekao sam da uveliko mogu uticati da se ovakve stvari ne dešavaju. to što me do kraja ne želite razumjeti to je nešto drugo.
meni stvarno, ali stvarno mi nije jasno kad kažete ovako, parafraziram: u RS je policija odgovarna za sankcionisanje ovakvih djela. ja kažem, jeste, tačno je to. ali vi očekujete od iste institucije koja je ubijala te ljude (i koja ne bi ni postojala da ih nije ubijala) da ih štiti. i onda se čudite zašto ja uglavnom kritikujem našu "elitu"...
mislim, treba da kritikujem policiju RS? ono oni će se možda pokajati, reći: ma to je to Chmoljo, u pravu si jarane. to je naša moralna ( moral i policija RS
takve stvari se mogu ispraviti jedino jakim, jedinstvenim, usmjerenim pritiskom na institucije u RS. ali jok, energija se rasipa na međustrančke i unutarstranačke sukobe.
koliko naši redovno obilaze povratnike, koliko naši potežu pitanje socijalnog zbrinjavanja tih ljudi u RS, koliko se vrši pritisak na policiju u RS-u da se sankcionišu ovakve stvari?
kakve sve ovo veze ima s konkretnim slučajem? pa ima. ako ne budemo ovo radili, nego i dalje pozivali ovako s foruma na odgovornost biće još ovakvih slučajeva. u to ne sumnjam. ionako se dešavaju na dnevnoj bazi.
- Chmoljo
#99 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
rekoh u prethodnom postu: zato što ne bi ni postojala da nije '92 te iste ljude ubijala. mislim, to bi i tebi trebalo biti kristalno jasno.nokia6170 wrote:kao prvo da nesto razjasnimo...mi iz federacije nemamo apsulutno nikakav uticaj na bilo sta sto se desava u RS-u. to bi ti trebalo biti kristalno jasno...svako ko misli drugacije ili je u velikoj zabludi ili zivi kod petra pana.Chmoljo wrote:pokazuje naš odnos prema stradalnicima.kad mi nismo u stanju pomoći tim ljudima, nego se još krade, zašto očekujete da RS i njene institucije to kazne. eto kakve veze ima.nokia6170 wrote:
a druga stvar, zasto ne bi ocekivao da RS i njene institucije kazne ovakvo ponasanje?
a znam ja vrlo dobro da nemamo konkretne mehanizme kojima bi se moglo nešto uraditi. ali evo trenutno imamo situaciju da je parlament RS-a hraknuo u facu OHR i nikom ništa. zašto? zato što su svi složni. nema veze što je Dodik rekao Mihajlici da je glavonja, nema veze što Bosić kaže za Dodika da je notorni kriminalac. oni se svi lijepo slože i podviju repove kad treba "otadžbinu" braniti. baš bih volio vidjeti naše u toj situaciji.
jel mi stvarno želiš reći da zaista ne posotji nikakav način da se utiče na politiku u RS? ma daj...
- nokia6170
#100 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
od retorike slaba nafaka....ja govorim o konkretnom i stavrnom zivotu povratnika hrvata i bosnjaka u rs...tim ljudima niko iz federacije (osim financijske pomoci) ne moze pomoci ni na koji nacin..niti politicki uticati niti sistemski zastiti.seka wrote:retorika?nokia6170 wrote:kao prvo da nesto razjasnimo...mi iz federacije nemamo apsulutno nikakav uticaj na bilo sta sto se desava u RS-u. to bi ti trebalo biti kristalno jasno...svako ko misli drugacije ili je u velikoj zabludi ili zivi kod petra pana.
vjeruj da se odrazi na povratnicima.
sve sto se desava u rs je u iskljucovoj nadleznosti rs i njenih organa...za ovaj konkretan incident su odgovorni organi rs-a.
nema potrebe da se lazemo...jer nece doci policija kantona sarajevo da stiti povratnike u visegrad, nece kantonalno tuzilastvo iz sarajeva baviti se pitanjem krivicnog ili prekrsajnog gonjenja odgovornih lica za ovaj dogadjaj...nece kantonalni sud u sarajevu suditi odgovornim licima...za ovakve stvari su krivi:
policija rs - tuzlastvo rs - sudovi rs