Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Moderator: Benq
-
VenomSa
#76 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ofiran si pravo, svi smo skontali da radis u Imamexu i da si se javio na ovu temu zbog toga sto je Roki ovo proslijedio na Imamexovu stranicu.
Garancije postoje s razlogom. Bez garancije niko ne bi kupovao nove stvari vec bi se zadovoljio polovnim stvarima i platio 30-40 % nizu cijenu.
A ti znas odlicno zasto vam crkavaju zvucnici i Boga pitaj koje jos komponente mobitela. Sve su to fus i vjerovatno polovne komponente.
Garancije postoje s razlogom. Bez garancije niko ne bi kupovao nove stvari vec bi se zadovoljio polovnim stvarima i platio 30-40 % nizu cijenu.
A ti znas odlicno zasto vam crkavaju zvucnici i Boga pitaj koje jos komponente mobitela. Sve su to fus i vjerovatno polovne komponente.
-
Sequnix
#77 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Fakat ne razumijem kako ste toliko zapeli svi za taj jebeni imamex covjece pa jel pricam ruski spanski urugvajski otac ga ebo nisam iz mrtvog imamex-a oces to na slovenackom mozda?VenomSa wrote:Ofiran si pravo, svi smo skontali da radis u Imamexu i da si se javio na ovu temu zbog toga sto je Roki ovo proslijedio na Imamexovu stranicu.
Sto se tice garancije, iz iskustva znam kako ljudi rade na zapadu, garancija se daje da vazi u onom roku u kojem je dozvoljeno vratiti uredjaj zbog tehnicke neispravnosti i dobiti nazad novce - comprende hombre
Znaci na sa-x clanovi su inace radnici imamexa hahahahaha bjezte djeco kuci izdr-kajte ga i spavajte ne znam koji klinac se peglam s vama kad niste normalni ufatili me yebat jer nemate kog drugog.
- mayab
#78 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Koliko ja znam na zapadu je garancija za svaki moguci proizvod 2 godine "po defaultu" i to na hardver, kakve bolan garancije na softver, to je stvarno nebulozno
- roki
#79 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Što po nekoj logici,automatski znači da im roba nevalja.Danas je i godina garancije malo ali ipak prihvatljivo.A ovi što se registruju pa počnu da hvale neke koji su u sukobu sa riječima uslužnost i kvalitet me odmah podsjete na onoga Boška.Nesmije ih čovjek ni citirati kako su zajebanimayab wrote:Koliko ja znam na zapadu je garancija za svaki moguci proizvod 2 godine "po defaultu" i to na hardver, kakve bolan garancije na softver, to je stvarno nebulozno
Kao kad bi prodavnice računarskih djelova davale garanciju na OS ali ne i na sam hardware
- mrtva kokoš
#80 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
ja bih samo da se izvinem, necu vise nikadSequnix wrote: Gdje vidis pohvale?
To za displej... Ljudi su uradili onako kako su trebali, ne trebam im zato hvala reci. Iskuliraj. I ne citiraj me pricam sa svojim starim drugom venomsa. Zar te nisu ucili da je nekultruno upadati ljudima u postove kada pisu
- hakazvaka
#81 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
mozel se gdje ovaj Nexus One zbaviti ?
- roki
#82 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Da ne otvaram novu temu.Koristi li iko bluetooth adapter za prenos podataka sa moitela na PC i obrnuto.Kakvi su adapteri od 15-20KM?
- hakazvaka
#83 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
ma ok su. nekad mozda naletis na probleme sa drajverima, ali to ti je sve od uredjaja do uredjaja, od operativnog sistema do operativnog sistemaroki wrote:Da ne otvaram novu temu.Koristi li iko bluetooth adapter za prenos podataka sa moitela na PC i obrnuto.Kakvi su adapteri od 15-20KM?
sporo... bluetooth rijetko koristim, jako rijetko.
- strong69
#84 Re: Sony Ericsson xperia x1 vs Samsung I900 omnia
Koliko ti je bitna tastatura? To je presudno za mene.
ja sam imao X1 i generalno sam zadovoljan bio. Problemi su;
1. U dosta slucajeva "puca" mu kuciste sacinjeno od plsticnog materijala. Za vise informacija procitaj iskustva korisnika ovdje:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=447211
Ja te probleme sa kucistem nisam imao.
2. Tipkovnica nije bas najbolja, fale joj navigacijske tipke. Ali brzo se navikne na istu i nema problema.
Pored toga, nemam drugih primjedbi. Samsung nisam koristio nikada i ne mogu o njemu pisati. Ja bih izabrao X1. Sretno.
ja sam imao X1 i generalno sam zadovoljan bio. Problemi su;
1. U dosta slucajeva "puca" mu kuciste sacinjeno od plsticnog materijala. Za vise informacija procitaj iskustva korisnika ovdje:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=447211
Ja te probleme sa kucistem nisam imao.
2. Tipkovnica nije bas najbolja, fale joj navigacijske tipke. Ali brzo se navikne na istu i nema problema.
Pored toga, nemam drugih primjedbi. Samsung nisam koristio nikada i ne mogu o njemu pisati. Ja bih izabrao X1. Sretno.
- Vragolan
#85 Re: Sony Ericsson xperia x1 vs Samsung I900 omnia
ma sacekaj malo sad ce doci X10 pa tu tisucu KM daj za njega 
- hakazvaka
- Vragolan
- hakazvaka
#88 Re: Sony Ericsson xperia x1 vs Samsung I900 omnia
cijena ?
ja se sada premisljam izmedju Nexus One i iPhone 3GS..
- Vragolan
#89 Re: Sony Ericsson xperia x1 vs Samsung I900 omnia
pa kontam da ce biti oko tisuce, jer je tek u novembru izasao iz fabrike, kod nas ga jos nemahakazvaka wrote:cijena ?
ja se sada premisljam izmedju Nexus One i iPhone 3GS..
pa ti si u velikoj dilemi, nebi ti bio u kozi
kazu da je ovaj nexus bolji od iphone-a
sa iPhone-om sam se imao priliku bolje u poznati, volio bi i ovaj Nexus da vidim da ga opipam, sto bi se reklo
- strong69
#90 Re: Sony Ericsson xperia x1 vs Samsung I900 omnia
Nexus Onehakazvaka wrote: ja se sada premisljam izmedju Nexus One i iPhone 3GS..
- hakazvaka
#91 Re: Sony Ericsson xperia x1 vs Samsung I900 omnia
a jesi li koristio 3GS ?strong69 wrote:Nexus Onehakazvaka wrote: ja se sada premisljam izmedju Nexus One i iPhone 3GS..Ja imam Motorola Milestone sa Android 2.0 i odusevljen sam njegovom brzinom, ekranom, osjetljivoscu istog i jednostavoscu rada sa aplikacijama. A Nexus One ima duplo jaci procesor i duplo vise memorije...
meni je iPhone dosadio nekako, htio bih malo promjene, a inace, nikada ga ne bi mjenjao jer je strasno prilagodjen korisniku.
uzeo sam sada 3G, izletilo jeftino
- hakazvaka
#92 Re: Sony Ericsson xperia x1 vs Samsung I900 omnia
a jesi li koristio 3GS ?strong69 wrote:Nexus Onehakazvaka wrote: ja se sada premisljam izmedju Nexus One i iPhone 3GS..Ja imam Motorola Milestone sa Android 2.0 i odusevljen sam njegovom brzinom, ekranom, osjetljivoscu istog i jednostavoscu rada sa aplikacijama. A Nexus One ima duplo jaci procesor i duplo vise memorije...
meni je iPhone dosadio nekako, htio bih malo promjene, a inace, nikada ga ne bi mjenjao jer je strasno prilagodjen korisniku.
uzeo sam sada 3G, izletilo jeftino
- strong69
#93 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
3GS sam koristio 2-3 dana. Odlican je zaista. Ali ne mogu ga uprediti sa 3G jer njega nikada nisam koristio. Nisam radio ni jailbreak... Inace nisam ljubitelj iphone-a, radije cu izabrati WM ili Android pa sam vjerovatno i subjektivan po ovom pitanju.
3GS nije sad neka revolucija u odnosu na 3G. Ako ti je dosadio Iphone, Android ce ti dobro doci kao promjena.
3GS nije sad neka revolucija u odnosu na 3G. Ako ti je dosadio Iphone, Android ce ti dobro doci kao promjena.
- Ma.Le.Na
#94 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
trazim jedan mob. vec duze vrijeme...gledala sam po radnjama u SA ali ga nemaju..
ako imate ...da li mi mozete na PP poslati broj(eve) nekih svojih prodavaca ili veza koji se bave prodajom mobitela..
unaprijed hvala
ako imate ...da li mi mozete na PP poslati broj(eve) nekih svojih prodavaca ili veza koji se bave prodajom mobitela..
unaprijed hvala
-
walk_M-A-N
#95 Re: Sony Ericsson xperia x1 vs Samsung I900 omnia
Gdje se može kupiti Motorola Milestone? Koliko košta? Zvao sam Mibo, kažu dolazi do kraja marta.strong69 wrote:Nexus Onehakazvaka wrote: ja se sada premisljam izmedju Nexus One i iPhone 3GS..Ja imam Motorola Milestone sa Android 2.0 i odusevljen sam njegovom brzinom, ekranom, osjetljivoscu istog i jednostavoscu rada sa aplikacijama. A Nexus One ima duplo jaci procesor i duplo vise memorije...
Gdje bi se mogao pojaviti ovaj Nexus?
- ChataDodajStaHoces
#96 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Haka pricekaj juni, izgleda da ce izbaciti novi iPhone sa konacno 5mpx kamerom 
Ja mislio ganjati preko ebaya 3GS al na gizmodo citao kao neke spekulacije i ocekivanja za ovo ljeto i upgrade-ovanu verziju 3GSa
Ja mislio ganjati preko ebaya 3GS al na gizmodo citao kao neke spekulacije i ocekivanja za ovo ljeto i upgrade-ovanu verziju 3GSa
- hakazvaka
#97 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
nije mi to neka furka, al mozda vrijedi sacekat samo zbog toga sto ce opast cijena 3GS-a ondaChata87 wrote:Haka pricekaj juni, izgleda da ce izbaciti novi iPhone sa konacno 5mpx kamerom
- mrtva kokoš
#98 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
u zivotu nisam cuo vise psovki odjednom...

EDIT: odnosno procitao
EDIT: odnosno procitao
-
dariomiamigo
#99 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Koji mobitel preporučujete da ima wifi ?
Cjenovno do 400 KM. AKo je baš isplativo može i više ?
- hakazvaka
#100 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
5800xmdariomiamigo wrote:Koji mobitel preporučujete da ima wifi ?