Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
VenomSa

#76 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by VenomSa »

Ofiran si pravo, svi smo skontali da radis u Imamexu i da si se javio na ovu temu zbog toga sto je Roki ovo proslijedio na Imamexovu stranicu.
Garancije postoje s razlogom. Bez garancije niko ne bi kupovao nove stvari vec bi se zadovoljio polovnim stvarima i platio 30-40 % nizu cijenu.
A ti znas odlicno zasto vam crkavaju zvucnici i Boga pitaj koje jos komponente mobitela. Sve su to fus i vjerovatno polovne komponente.
Sequnix

#77 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Sequnix »

VenomSa wrote:Ofiran si pravo, svi smo skontali da radis u Imamexu i da si se javio na ovu temu zbog toga sto je Roki ovo proslijedio na Imamexovu stranicu.
Garancije postoje s razlogom. Bez garancije niko ne bi kupovao nove stvari vec bi se zadovoljio polovnim stvarima i platio 30-40 % nizu cijenu.
A ti znas odlicno zasto vam crkavaju zvucnici i Boga pitaj koje jos komponente mobitela. Sve su to fus i vjerovatno polovne komponente.
Fakat ne razumijem kako ste toliko zapeli svi za taj jebeni imamex covjece pa jel pricam ruski spanski urugvajski otac ga ebo nisam iz mrtvog imamex-a oces to na slovenackom mozda?

Sto se tice garancije, iz iskustva znam kako ljudi rade na zapadu, garancija se daje da vazi u onom roku u kojem je dozvoljeno vratiti uredjaj zbog tehnicke neispravnosti i dobiti nazad novce - comprende hombre :D

Znaci na sa-x clanovi su inace radnici imamexa hahahahaha bjezte djeco kuci izdr-kajte ga i spavajte ne znam koji klinac se peglam s vama kad niste normalni ufatili me yebat jer nemate kog drugog.
mayab

#78 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by mayab »

Koliko ja znam na zapadu je garancija za svaki moguci proizvod 2 godine "po defaultu" i to na hardver, kakve bolan garancije na softver, to je stvarno nebulozno
roki

#79 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by roki »

mayab wrote:Koliko ja znam na zapadu je garancija za svaki moguci proizvod 2 godine "po defaultu" i to na hardver, kakve bolan garancije na softver, to je stvarno nebulozno
Što po nekoj logici,automatski znači da im roba nevalja.Danas je i godina garancije malo ali ipak prihvatljivo.A ovi što se registruju pa počnu da hvale neke koji su u sukobu sa riječima uslužnost i kvalitet me odmah podsjete na onoga Boška.Nesmije ih čovjek ni citirati kako su zajebani :lol: :lol: Ko Chuck Norris
Kao kad bi prodavnice računarskih djelova davale garanciju na OS ali ne i na sam hardware :lol: :lol: :lol:
mrtva kokoš

#80 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by mrtva kokoš »

Sequnix wrote: Gdje vidis pohvale?

To za displej... Ljudi su uradili onako kako su trebali, ne trebam im zato hvala reci. Iskuliraj. I ne citiraj me pricam sa svojim starim drugom venomsa. Zar te nisu ucili da je nekultruno upadati ljudima u postove kada pisu ;)
ja bih samo da se izvinem, necu vise nikad :-) :lol: :lol:
hakazvaka

#81 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by hakazvaka »

mozel se gdje ovaj Nexus One zbaviti ?
roki

#82 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by roki »

Da ne otvaram novu temu.Koristi li iko bluetooth adapter za prenos podataka sa moitela na PC i obrnuto.Kakvi su adapteri od 15-20KM?
hakazvaka

#83 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by hakazvaka »

roki wrote:Da ne otvaram novu temu.Koristi li iko bluetooth adapter za prenos podataka sa moitela na PC i obrnuto.Kakvi su adapteri od 15-20KM?
ma ok su. nekad mozda naletis na probleme sa drajverima, ali to ti je sve od uredjaja do uredjaja, od operativnog sistema do operativnog sistema :D
sporo... bluetooth rijetko koristim, jako rijetko.
strong69

#84 Re: Sony Ericsson xperia x1 vs Samsung I900 omnia

Post by strong69 »

Koliko ti je bitna tastatura? To je presudno za mene.

ja sam imao X1 i generalno sam zadovoljan bio. Problemi su;
1. U dosta slucajeva "puca" mu kuciste sacinjeno od plsticnog materijala. Za vise informacija procitaj iskustva korisnika ovdje:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=447211

Ja te probleme sa kucistem nisam imao.

2. Tipkovnica nije bas najbolja, fale joj navigacijske tipke. Ali brzo se navikne na istu i nema problema.

Pored toga, nemam drugih primjedbi. Samsung nisam koristio nikada i ne mogu o njemu pisati. Ja bih izabrao X1. Sretno.
Vragolan

#85 Re: Sony Ericsson xperia x1 vs Samsung I900 omnia

Post by Vragolan »

ma sacekaj malo sad ce doci X10 pa tu tisucu KM daj za njega :evil:
Vragolan

#87 Re: Sony Ericsson xperia x1 vs Samsung I900 omnia

Post by Vragolan »

hakazvaka

#88 Re: Sony Ericsson xperia x1 vs Samsung I900 omnia

Post by hakazvaka »

cijena ?
ja se sada premisljam izmedju Nexus One i iPhone 3GS..
Vragolan

#89 Re: Sony Ericsson xperia x1 vs Samsung I900 omnia

Post by Vragolan »

hakazvaka wrote:
cijena ?
ja se sada premisljam izmedju Nexus One i iPhone 3GS..
pa kontam da ce biti oko tisuce, jer je tek u novembru izasao iz fabrike, kod nas ga jos nema

pa ti si u velikoj dilemi, nebi ti bio u kozi
kazu da je ovaj nexus bolji od iphone-a
sa iPhone-om sam se imao priliku bolje u poznati, volio bi i ovaj Nexus da vidim da ga opipam, sto bi se reklo
strong69

#90 Re: Sony Ericsson xperia x1 vs Samsung I900 omnia

Post by strong69 »

hakazvaka wrote: ja se sada premisljam izmedju Nexus One i iPhone 3GS..
Nexus One :) Ja imam Motorola Milestone sa Android 2.0 i odusevljen sam njegovom brzinom, ekranom, osjetljivoscu istog i jednostavoscu rada sa aplikacijama. A Nexus One ima duplo jaci procesor i duplo vise memorije...
hakazvaka

#91 Re: Sony Ericsson xperia x1 vs Samsung I900 omnia

Post by hakazvaka »

strong69 wrote:
Nexus One :) Ja imam Motorola Milestone sa Android 2.0 i odusevljen sam njegovom brzinom, ekranom, osjetljivoscu istog i jednostavoscu rada sa aplikacijama. A Nexus One ima duplo jaci procesor i duplo vise memorije...
a jesi li koristio 3GS ?
meni je iPhone dosadio nekako, htio bih malo promjene, a inace, nikada ga ne bi mjenjao jer je strasno prilagodjen korisniku.

uzeo sam sada 3G, izletilo jeftino :D pa cu vidjeti kasnije sta cu kako cu za 3GS, sad je realno jos uvijek preskup.
hakazvaka

#92 Re: Sony Ericsson xperia x1 vs Samsung I900 omnia

Post by hakazvaka »

strong69 wrote:
a jesi li koristio 3GS ?
meni je iPhone dosadio nekako, htio bih malo promjene, a inace, nikada ga ne bi mjenjao jer je strasno prilagodjen korisniku.

uzeo sam sada 3G, izletilo jeftino :D pa cu vidjeti kasnije sta cu kako cu za 3GS, sad je realno jos uvijek preskup.
strong69

#93 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by strong69 »

3GS sam koristio 2-3 dana. Odlican je zaista. Ali ne mogu ga uprediti sa 3G jer njega nikada nisam koristio. Nisam radio ni jailbreak... Inace nisam ljubitelj iphone-a, radije cu izabrati WM ili Android pa sam vjerovatno i subjektivan po ovom pitanju.

3GS nije sad neka revolucija u odnosu na 3G. Ako ti je dosadio Iphone, Android ce ti dobro doci kao promjena.
Ma.Le.Na

#94 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ma.Le.Na »

trazim jedan mob. vec duze vrijeme...gledala sam po radnjama u SA ali ga nemaju..

ako imate ...da li mi mozete na PP poslati broj(eve) nekih svojih prodavaca ili veza koji se bave prodajom mobitela..

unaprijed hvala :)
walk_M-A-N

#95 Re: Sony Ericsson xperia x1 vs Samsung I900 omnia

Post by walk_M-A-N »

strong69 wrote:
Gdje se može kupiti Motorola Milestone? Koliko košta? Zvao sam Mibo, kažu dolazi do kraja marta.
Gdje bi se mogao pojaviti ovaj Nexus?
ChataDodajStaHoces

#96 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by ChataDodajStaHoces »

Haka pricekaj juni, izgleda da ce izbaciti novi iPhone sa konacno 5mpx kamerom :D

Ja mislio ganjati preko ebaya 3GS al na gizmodo citao kao neke spekulacije i ocekivanja za ovo ljeto i upgrade-ovanu verziju 3GSa :)
hakazvaka

#97 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by hakazvaka »

Chata87 wrote:Haka pricekaj juni, izgleda da ce izbaciti novi iPhone sa konacno 5mpx kamerom :D

Ja mislio ganjati preko ebaya 3GS al na gizmodo citao kao neke spekulacije i ocekivanja za ovo ljeto i upgrade-ovanu verziju 3GSa :)
nije mi to neka furka, al mozda vrijedi sacekat samo zbog toga sto ce opast cijena 3GS-a onda :D :D
mrtva kokoš

#98 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by mrtva kokoš »

u zivotu nisam cuo vise psovki odjednom... :( :(
EDIT: odnosno procitao :skoljka:
dariomiamigo

#99 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by dariomiamigo »

Koji mobitel preporučujete da ima wifi ?

Cjenovno do 400 KM. AKo je baš isplativo može i više ?
hakazvaka

#100 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by hakazvaka »

dariomiamigo wrote:Koji mobitel preporučujete da ima wifi ?

Cjenovno do 400 KM. AKo je baš isplativo može i više ?
5800xm
Post Reply