Nova Jugoslavija?
- zambaklija
#76 Re: Nova Jugoslavija?
preporuka postavljaccu teme,PROMJENI BOBE,ove ti nessto neprijaju 
- nosara
#77 Re: Nova Jugoslavija?
Mozes zabijat glavu u pijesak i revat na sav glas, ali nemas ni s od slobode...Basta wrote:Ako se ti osjecas kao bekan nemora znaciti da se i drugi tako osjecaju. A sehidi su poginuli da bi ja, ti i ostali imali danas drzavu. Kad bi se covijek vodio tvojom bekanskom logikom, onda je trebalo pustiti srbima da nas okupiraju, da nam promijene vjeru, imena, da nam se danas sarajevo zove spasovgrad, da nam Bascarsiju u gazimestan pretvore, da nam popovi kandilaju po jovanovu (skenderiji) ... de covijece razmisli prije nego nesto kazesnosara wrote:Ja slobode i govana...Basta wrote:Pa ko bi normalan pomislio o zajednici sa din dusmanima. Sjetite se hiljada poginulih boraca za ovu danasnju slobodu pa onda pocnite pricu o novoj Yugi.Imas slobodu da budes bekan...
![]()
Zali boze svakog ko je poginuo ni za sta...
Da ne spominjem inostranstvo i tretman naseg pasosa na granicama...
Zato, suti i trpi...
A evo zasto su ginuli nasi najbolji momci...
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/ufok ... lnika.html
- senjor
#78 Re: Nova Jugoslavija?
Ovaj sto vam otvori temu haman chetnik...
Gledam skoro Vuka Draskovica u nekoj emisiji RTS-e i da vidis chuda!Draskovic prica o Drazi Mihajlovicu kao ministru vojnom Kraljevine Jugoslavije...
te dodaje da se Draza borio za Jugoslaviju i da je doticni bio antifasista.Treba napomenuti da Draskovic pod pojmom tadasnje Jugoslavije vidi samo kraljevinu Srba Hrvata I Slovenaca.
...nadalje prica Draskovic da je iz partizanske porodice i da je godinama bio komunista...
ps
Ovaj sto postavi temu sigurno je Draskovicev rodjak...
...i da se podsjetimo sta je Draskovic ono 90-tih porucivao muslimanima Sandzaka,daj da me neko podsjeti...
Gledam skoro Vuka Draskovica u nekoj emisiji RTS-e i da vidis chuda!Draskovic prica o Drazi Mihajlovicu kao ministru vojnom Kraljevine Jugoslavije...
...nadalje prica Draskovic da je iz partizanske porodice i da je godinama bio komunista...
ps
Ovaj sto postavi temu sigurno je Draskovicev rodjak...
...i da se podsjetimo sta je Draskovic ono 90-tih porucivao muslimanima Sandzaka,daj da me neko podsjeti...
-
motormate
#79 Re: Nova Jugoslavija?
Cuj nova juga, pa ja sto niste puskom sad bi prodavali suplju o jugi , moze juga sa svim bivsim republikama a glavni grad pristina ili zagreb, mozda ti ova opcija odgovara.
- saibaba
#80 Re: Nova Jugoslavija?
A u Bivšoj Jugi je bila sloboda u p.m. opsuješ titu ideš na robiju...nosara wrote:Mozes zabijat glavu u pijesak i revat na sav glas, ali nemas ni s od slobode...Basta wrote:Ako se ti osjecas kao bekan nemora znaciti da se i drugi tako osjecaju. A sehidi su poginuli da bi ja, ti i ostali imali danas drzavu. Kad bi se covijek vodio tvojom bekanskom logikom, onda je trebalo pustiti srbima da nas okupiraju, da nam promijene vjeru, imena, da nam se danas sarajevo zove spasovgrad, da nam Bascarsiju u gazimestan pretvore, da nam popovi kandilaju po jovanovu (skenderiji) ... de covijece razmisli prije nego nesto kazesnosara wrote:Pa ko bi normalan pomislio o zajednici sa din dusmanima. Sjetite se hiljada poginulih boraca za ovu danasnju slobodu pa onda pocnite pricu o novoj Yugi.
Ja slobode i govana...Imas slobodu da budes bekan...
![]()
Zali boze svakog ko je poginuo ni za sta...Imas samo mali dio drzave po kojem mozes bazat, bez straha da te, zbog razlicitog imena ili vjere, neko ne dokaci... U "svom" dijelu drzave si siguran, ali samo djelimicno, jer te iza svakog coska ceka neka budaletina da te polije benzinom i zapali...
![]()
Da ne spominjem inostranstvo i tretman naseg pasosa na granicama...![]()
Zato, suti i trpi...![]()
A evo zasto su ginuli nasi najbolji momci...![]()
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/ufok ... lnika.html
Sta ti ba propagiraš !? jesi lud, juga nas je koštala 300 000 zivota... I ti bi se sad opet ujedinjavao sa srbijom od koje svako normalan bježi hiljadu konaka...
Da ti nemaš kakvu mazohističku familijarnu crtu ?
- nineinchnails
#81 Re: Nova Jugoslavija?
Samo nas jos jedan Tito moze spasiti.
- nosara
#82 Re: Nova Jugoslavija?
Pogledaj link... To su tvoji mentalni kompici u koaliciji sa din-dusmanima...saibaba wrote: A u Bivšoj Jugi je bila sloboda u p.m. opsuješ titu ideš na robiju...
Sta ti ba propagiraš !? jesi lud, juga nas je koštala 300 000 zivota... I ti bi se sad opet ujedinjavao sa srbijom od koje svako normalan bježi hiljadu konaka...
Da ti nemaš kakvu mazohističku familijarnu crtu ?
Ko je psovao Tita, malo je bila robija, ja bih to, iz ove perspektive malo strozije tretirao...
Sto se tice sado-mazohizma u genima, pogledaj pomenuti link i placi...
Ujedinjenje sa srbijom te sljeduje ako hoces u EU, dakle pripremi se...
Last edited by nosara on 11/06/2009 11:03, edited 2 times in total.
- Bassinak
#83 Re: Nova Jugoslavija?
ako je ropstvo spas onda da!
-
Liska
#84 Re: Nova Jugoslavija?
Da je Tito samo sjedio kuci, nikada ne bi postigao to sto je postigao. Prema tome, krenite u akciju. Mozda netko od vas moze biti novi Tito, nikada se ne zna. Ali pisuci na forumu necete postati ni Kardelj a kamoli Tito. Ne znam samo sto vas sprecava da je formirate?
- nosara
#85 Re: Nova Jugoslavija?
Ropstvo je bilo rezervisano za klero-naci izdajnike i rusitelje ustavnog poretka...Bassinak wrote:ako je ropstvo spas onda da!
- nosara
#86 Re: Nova Jugoslavija?
Formirace se sama, u okviru EU...Liska wrote:Da je Tito samo sjedio kuci, nikada ne bi postigao to sto je postigao. Prema tome, krenite u akciju. Mozda netko od vas moze biti novi Tito, nikada se ne zna. Ali pisuci na forumu necete postati ni Kardelj a kamoli Tito. Ne znam samo sto vas sprecava da je formirate?
- Bassinak
#87 Re: Nova Jugoslavija?
Ropstvo je bilo rezervisano za klero-naci izdajnike i rusitelje ustavnog poretka Srboslavije
tako je vec bolje
smrt komunizmu i jugoslavenstvu
sloboda narodu
tako je vec bolje
sloboda narodu
- nosara
#88 Re: Nova Jugoslavija?
Bassinak wrote:Ropstvo je bilo rezervisano za klero-naci izdajnike i rusitelje ustavnog poretka Srboslavije![]()
tako je vec bolje
sloboda narodu
Od nekoga ko na svom blogu glorificira handzar diviziju i ustaske zlocine, bolje ni ne moze...
- Bassinak
#89 Re: Nova Jugoslavija?
Ja glorificiram Bosnu i sve sto ide njoj u prilog!
Nova Jugoslavija iliti Srboslavija svakako ne idu!
ustaske zlocine podrzavam? ne izmisljaj...
-
Basta
#90 Re: Nova Jugoslavija?
Mozes zabijat glavu u pijesak i revat na sav glas, ali nemas ni s od slobode...
Imas samo mali dio drzave po kojem mozes bazat, bez straha da te, zbog razlicitog imena ili vjere, neko ne dokaci... U "svom" dijelu drzave si siguran, ali samo djelimicno, jer te iza svakog coska ceka neka budaletina da te polije benzinom i zapali...
Zato, suti i trpi...
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/ufok ... lnika.html[/quote]
Ma ja tebe zaista ne kontam. Ti mijesas i kruske i jabuke i banane. Covijece, Bosnjacima je rat nametnut. Uz boziju pomoc smo odbranili drzavu i stvorili je kakvu takvu. Imamo pasos, vize ce se ukinuti. To je prolazni problem, ali drzava BiH je opstala i zivjece. Opstrukcije postoje, ali i to je prolazni problem. Nas cilj i nas put je EU. Bivsa YU drzava je krvavi i propali projekt. Sto se budala tice, njih ima svugdje i bilo ih je uvijek.
Zato, suti i trpi...
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/ufok ... lnika.html[/quote]
Ma ja tebe zaista ne kontam. Ti mijesas i kruske i jabuke i banane. Covijece, Bosnjacima je rat nametnut. Uz boziju pomoc smo odbranili drzavu i stvorili je kakvu takvu. Imamo pasos, vize ce se ukinuti. To je prolazni problem, ali drzava BiH je opstala i zivjece. Opstrukcije postoje, ali i to je prolazni problem. Nas cilj i nas put je EU. Bivsa YU drzava je krvavi i propali projekt. Sto se budala tice, njih ima svugdje i bilo ih je uvijek.
- nosara
#91 Re: Nova Jugoslavija?
http://bnsp.blogger.ba/Bassinak wrote:Ja glorificiram Bosnu i sve sto ide njoj u prilog!
- nosara
#92 Re: Nova Jugoslavija?
Koliko ima drzave BiH u drzavi BiH...? Kad ce se ti prolazni problemi rijesit...? Za koliko stoljeca...?Basta wrote: Ma ja tebe zaista ne kontam. Ti mijesas i kruske i jabuke i banane. Covijece, Bosnjacima je rat nametnut. Uz boziju pomoc smo odbranili drzavu i stvorili je kakvu takvu. Imamo pasos, vize ce se ukinuti. To je prolazni problem, ali drzava BiH je opstala i zivjece. Opstrukcije postoje, ali i to je prolazni problem. Nas cilj i nas put je EU. Bivsa YU drzava je krvavi i propali projekt. Sto se budala tice, njih ima svugdje i bilo ih je uvijek.
Jel' metod opstanka drzave koalicija sa koljacima i dusmanima...?
Sto se tice bivse drzave, jeste nastala u krvi svih njenih naroda i narodnosti... Tako je i propala...
Ali je bila bolja od ovih svinjarija-drzava koje su iz nje nastale...
- Bassinak
#93 Re: Nova Jugoslavija?
quote="nosara"]
znam ja sta pise.
medjutim, gdje ti vidis ustastvo?[
http://bnsp.blogger.ba/[/quote]Bassinak wrote:Ja glorificiram Bosnu i sve sto ide njoj u prilog!
znam ja sta pise.
- nosara
#94 Re: Nova Jugoslavija?
Do mene...Bassinak wrote: znam ja sta pise.
-
Liska
#95 Re: Nova Jugoslavija?
Da, i u cemu je problem? Jugoslavija bez Tita nije Jugoslavijanosara wrote:Formirace se sama, u okviru EU...Liska wrote:Da je Tito samo sjedio kuci, nikada ne bi postigao to sto je postigao. Prema tome, krenite u akciju. Mozda netko od vas moze biti novi Tito, nikada se ne zna. Ali pisuci na forumu necete postati ni Kardelj a kamoli Tito. Ne znam samo sto vas sprecava da je formirate?
- Bassinak
#96 Re: Nova Jugoslavija?
Bassinak wrote:ako je ropstvo spas onda da!
ZAVNOBih- u tome i jest problemZa vrijeme tog " ropstva " desio se je i historijski ZAVNOBiH
btw on topic, nove Yugoslavije neće biti jer iskustva iz bliske prošlosti nam ne dozvoljavaju više zajedništvo sa Srbijom, ali to ne znači da se treba odricati historijske baštine, i lijepih sjećanja za vrijeme te države, kao što je zavnobih i sl.
Nacizam ne postoji, postoji nacional-socijalizam.Do mene...Ti si obozavalac nacizma...
Blago majci...
da je do tebe mi bi jos marsirali sa petokrakom i slavenskom trobojnicom ispred kojekakvih marsala. raskrsti s jugoslavenstvom i komunizmom, bice ti ljepse.
- nosara
#97 Re: Nova Jugoslavija?
Liska wrote:Da, i u cemu je problem? Jugoslavija bez Tita nije Jugoslavijanosara wrote:Formirace se sama, u okviru EU...Liska wrote:Da je Tito samo sjedio kuci, nikada ne bi postigao to sto je postigao. Prema tome, krenite u akciju. Mozda netko od vas moze biti novi Tito, nikada se ne zna. Ali pisuci na forumu necete postati ni Kardelj a kamoli Tito. Ne znam samo sto vas sprecava da je formirate?iako je realna opcija ce se EU raspasti dok sve zemlje dodju na red. Isto tako mozemo reci da ce se ulaskom u EU formirati i Austro-Ugarska. Istom logikom koju ti koristis. Ja nemam nista protiv, samo nek je mirno.
Jugoslavija je funkcionisala kako-tako bez Tita 10 godina...
Bice mirno kad budemo svi jednako zadovoljni ili jednako nezadovoljni... Ne prije...
-
Liska
#98 Re: Nova Jugoslavija?
Sto je funkcionirala to je bilo za njegovog zivota, da budemo iskreni. U tome je i problem jer kakva je to zemlja koja propada cim umre predsjednik. To se samo desava u africkim zemljama. A sa zadnjom recenicom se mogu sloziti. Za sve treba vremena, sada je bolje nego prije deset godina a za dalje cemo vidjeti.
- nosara
#99 Re: Nova Jugoslavija?
Dok smo marsirali sa petokrakom i trobojnicom ispred marsala, zivjeli smo kao ljudi...Bassinak wrote: Nacizam ne postoji, postoji nacional-socijalizam.
da je do tebe mi bi jos marsirali sa petokrakom i slavenskom trobojnicom ispred kojekakvih marsala. raskrsti s jugoslavenstvom i komunizmom, bice ti ljepse.
Jugoslovenstvo je nasa sudbina...