E, jebi ga...besana wrote:Đe je to? Ja se sjetih STELEXA, jednom su me tamo doveli, ali nije ono bilo za menedavorf wrote:I niko Setalista u ex. Djure Djakovica da se sjeti...![]()
Sarajevo kojeg više nema
- nosara
#76 Re: Sarajevo kojeg više nema
- HAVANA
#77 Re: Sarajevo kojeg više nema
davorf wrote:I niko Setalista u ex. Djure Djakovica da se sjeti...![]()
Ispod čukinog prozora
- nosara
#78 Re: Sarajevo kojeg više nema
besana wrote:Preko puta Druge gimnazije?nosara wrote:E, jebi ga...besana wrote:
Đe je to? Ja se sjetih STELEXA, jednom su me tamo doveli, ali nije ono bilo za meneHajde probaj jope', nadoces...
- amrica
#79 Re: Sarajevo kojeg više nema
Jao, Dedan, 84., oko Olimpijade, pa redukcije struje, pa Hus pustao muziku, pa konobari Nogo i Dragan....
Pa nadjes na stepenicama 20 cm2 da stojis cijelu noc, uhhh srece
Osim ako neces doci u 6h pa naci mjesto da sjedis
Pa dodje policija iza 11h i kaze: Daj licne, svi maloljetni napolje.... a ja prva na udaru, a onda trznem vozacku
OOOOPPPSSS, tamo sam se sa muzem upoznala.....
Pa nadjes na stepenicama 20 cm2 da stojis cijelu noc, uhhh srece
Pa dodje policija iza 11h i kaze: Daj licne, svi maloljetni napolje.... a ja prva na udaru, a onda trznem vozacku
- HAVANA
#80 Re: Sarajevo kojeg više nema
Nagradno pitanje:gdje nam je premijer kantona konobariso? 
- nosara
#81 Re: Sarajevo kojeg više nema
Ja se sjecam ko nekakvog omladinskog servisa tamo ili nesto slicno...besana wrote:A ona luda kafana u Muzičkoj školi, i Boga vam je li jedno vrijeme bila kafana u onoj crkvi u Titovoj ili sam ja sanjala![]()
Prvi posao, preko servisa, utovar-istovar na raspustu neke godine...
- karanana
#82 Re: Sarajevo kojeg više nema
Bila jednom jedna Drina.HAVANA wrote:Nagradno pitanje:gdje nam je premijer kantona konobariso?
- HAVANA
#83 Re: Sarajevo kojeg više nema
amrica wrote:Jao, Dedan, 84., oko Olimpijade, pa redukcije struje, pa Hus pustao muziku, pa konobari Nogo i Dragan....![]()
Pa nadjes na stepenicama 20 cm2 da stojis cijelu noc, uhhh sreceOsim ako neces doci u 6h pa naci mjesto da sjedis
![]()
Pa dodje policija iza 11h i kaze: Daj licne, svi maloljetni napolje.... a ja prva na udaru, a onda trznem vozacku![]()
![]()
E onda ti i muža znam.
Nogo
- HAVANA
#84 Re: Sarajevo kojeg više nema
karanana wrote:Bila jednom jedna Drina.HAVANA wrote:Nagradno pitanje:gdje nam je premijer kantona konobariso?
Ako nisam prolupo a prilično sam siguran:Miris Dunja
- nosara
#85 Re: Sarajevo kojeg više nema
Sta mu bi da se ovako sroza...?HAVANA wrote:karanana wrote:Bila jednom jedna Drina.HAVANA wrote:Nagradno pitanje:gdje nam je premijer kantona konobariso?
Ako nisam prolupo a prilično sam siguran:Miris Dunja
-
vratnik
#86 Re: Sarajevo kojeg više nema
Rupa?besana wrote:A ona luda kafana u Muzičkoj školi, i Boga vam je li jedno vrijeme bila kafana u onoj crkvi u Titovoj ili sam ja sanjala![]()
(rupa je najjaca bila, u njoj je i rak umro)
-
vratnik
#87 Re: Sarajevo kojeg više nema
EDIT: ih, ti kafanu spominjes.. Pa to je frisko..vratnik wrote:Rupa?besana wrote:A ona luda kafana u Muzičkoj školi, i Boga vam je li jedno vrijeme bila kafana u onoj crkvi u Titovoj ili sam ja sanjala![]()
(rupa je najjaca bila, u njoj je i rak umro)
- piupiu
#88 Re: Sarajevo kojeg više nema
Jaooo, sjecam ih se i ja -- jedan mi je bio daaaaaaaaaavnaaaaaaaa ljetna ljubav iz Zaostroga,besana wrote:Fakat Parkuša i famozna Hipi klupa![]()
A što se ne mogu sjetiti ni jednog imena kafića na Ilddži (ali se sjećam ona dva brata blizancakoji su konobarisali na Ilidži
sa jednim sam se čak i poljubila
ne znam koji je bio
![]()
A Dedan?
Bilo jos blizanaca -- Nedomir i Radomir, je l' ono bi -- plesaci iz Bosne????
Last edited by piupiu on 08/06/2009 14:31, edited 1 time in total.
- piupiu
#89 Re: Sarajevo kojeg više nema
Ahhhhh, stara dobra vremena,besana wrote:Kišobran!!!!!!!!!!!!!!
A kako se zvalo ono mjesto pored Muzicke skole gdje su se jeli dobri vocni kupovi?
- nosara
#90 Re: Sarajevo kojeg više nema
Ono malecko, par stepenica se silazilo...?piupiu wrote:Ahhhhh, stara dobra vremena,besana wrote:Kišobran!!!!!!!!!!!!!!.
A kako se zvalo ono mjesto pored Muzicke skole gdje su se jeli dobri vocni kupovi?
- piupiu
#91 Re: Sarajevo kojeg više nema
Ma, nije, meni se cini da se 'uzlazilo' par stepenica??? Bilo pravo 'in' mjesto za parove neko vrijeme ... Pa, Zerin Broj jedan, pa je bio neki klub/diskoteka na Dobrinji -- Babilon, cini mi se??? 84 na Carsiji (tamo je kompletna postava Merlina izlazila, osim Dine,nosara wrote:Ono malecko, par stepenica se silazilo...?piupiu wrote:Ahhhhh, stara dobra vremena,besana wrote:Kišobran!!!!!!!!!!!!!!.
Bio kiosk sa spansko-americkim krofnicama na platou ispred Robne kuce. Bilo naselje Pavle Goranin (Svrakino selo), 19.-a koja je vozila tamo i OS Pavle Goranin pride! Bila Koliba sa sminkerajem. Bila neka nova slasticarna pored Kina Radnik koja je bila onako simpaticna. Bila livada tamo gdje je sada Holiday Inn i tamo dolazili cirkusi i veliki, mobilni luna-parkovi sa kucama strave.
Oh, tempora, oh, moreeeeeeeeees!!!!
Last edited by piupiu on 08/06/2009 14:45, edited 1 time in total.
-
vratnik
#92 Re: Sarajevo kojeg više nema
Pokop?nosara wrote:Ono malecko, par stepenica se silazilo...?piupiu wrote:Ahhhhh, stara dobra vremena,besana wrote:Kišobran!!!!!!!!!!!!!!.
(salim se, garant mislis na Pikadiliiiii)
-
vratnik
#93 Re: Sarajevo kojeg više nema
quote="piupiu"]
).[/quote]
I to izgovoreno ne kao osamdesetcetiri, vec osam / cetiri.
Ma, nije, meni se cini da se 'uzlazilo' par stepenica??? Bilo pravo 'in' mjesto za parove neko vrijeme ... Pa, Zerin Broj jedan, pa je bio neki klub/diskoteka na Dobrinji -- Babilon, cini mi se??? 84 na Carsiji (tamo je kompletna postava Merlina izlazila, osim Dine,nosara wrote:Ono malecko, par stepenica se silazilo...?piupiu wrote:Ahhhhh, stara dobra vremena,besana wrote:Kišobran!!!!!!!!!!!!!!.
I to izgovoreno ne kao osamdesetcetiri, vec osam / cetiri.
- nosara
#94 Re: Sarajevo kojeg više nema
Da,da...vratnik wrote:Pokop?nosara wrote:
Ono malecko, par stepenica se silazilo...?
Fakat se u Pokop silazi par stepenica...
- Ateista
#95 Re: Sarajevo kojeg više nema
Najgore je to sto nema vise SARAJLIJA, odnosni ima, ali su u vlastitom gradu postali ugrozena vrsta.
- piupiu
#96 Re: Sarajevo kojeg više nema
Eh toooooooooooo ...vratnik wrote:nosara wrote:Pokop?piupiu wrote:
Ono malecko, par stepenica se silazilo...?
-
vratnik
#97 Re: Sarajevo kojeg više nema
Zar se stvarno niko ne sjeca Rupe?
(sta je ovo, sve sminkeri naki, alo-alo, pikadili...)
(dobro vece, dobro vece i dobro dosli u ks klub. dvanaest je sati, vrijeme da maloljetni krenu kuci..)
(dobro vece, dobro vece i dobro dosli u ks klub. dvanaest je sati, vrijeme da maloljetni krenu kuci..)
- karanana
#98 Re: Sarajevo kojeg više nema
stas kad je veliki broj tih tvojih sarajlija odlucio da se popenje na brda i da zapuca. jeli zalis sto njih nema?Ateista wrote:Najgore je to sto nema vise SARAJLIJA, odnosni ima, ali su u vlastitom gradu postali ugrozena vrsta.
ali to nije tema danasnje emisije......
- Michun
#99 Re: Sarajevo kojeg više nema
A u kojem periodu? Da nije radio mozda tamo?suspect_zero wrote:........i bio jedan Sany izlazio u ''Alo alo'', mislim da je stanovao negdje iznad Bakija..................kako sam se ložila na njega![]()
![]()
![]()
-
vratnik
#100 Re: Sarajevo kojeg više nema
yeah!!besana wrote:Ja sam bila pankerica do svoje 15- e ( a od svoje 14-e) pa tek onda šminkericavratnik wrote:Zar se stvarno niko ne sjeca Rupe?
(dobro vece, dobro vece i dobro dosli u ks klub. dvanaest je sati, vrijeme da maloljetni krenu kuci..)![]()
Rupa=muzička?
(vratim se kuci u neka doba a stari i stara u svojoj zatvorenoj sobi kaslju.. Tu su vrseni garant neki eksperimenti, koliko tona dima covjek moze podnijeti. Najgore ti je naci nekog poznatog, svima si se u lice morao unijeti. Rupa je super bila za ruzne osobe.. Steta sto toga vise nema, prije smo i mi mogli nesto ubost.)