Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
kiseljak

#76 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by kiseljak »

Gdje su udruge,dali se itko ocitovao o ovome i pokrenuo nesto konkretno a ne grupica nas koji nemamo nikakav utjecaj na vise niove.
Pasiflora

#77 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Pasiflora »

Mail Opcine Ilidza: [email protected]
Na zalost, ovo je jedini koji imam....
ajsela

#78 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by ajsela »

kiseljak wrote:Gdje su udruge,dali se itko ocitovao o ovome i pokrenuo nesto konkretno a ne grupica nas koji nemamo nikakav utjecaj na vise niove.
Koliko znam nista od udruga, ne oglasavaju se
Dogman

#79 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Dogman »

miroslav76 wrote:JOS JEDNA INFORMACIJA: *GRADJANI*,ODNOSNO STANOVNICU BUTMIRSKOG NASELJA SU NAPISALI PETICIJU I POSLALI SVIM INSTITUCIJAMA U GRADU,CAK I NAJVISIM-DA SE PSI UKLONE,ODNOSNO POBIJU ODMAH!!!!! HILJADU I JEDNU LAŽ SU NAPISALI I POTPISALI!!!!!!!!!!!!CAK DA IM ULAZE U KUCE I DVORISTA,DA IM NAPADAJU DJECU NOCU....
SVIH OVIH DANA MOJE PRISUTNOSTI JA VIDJEH SUPROTNO...UVJERICETE SE KADA DODJETE TAMO,DA PSI BJEZE i OD SVOJE SJENE I DA SU ISPREBIJANI,IMA IH I NAPOLA OGULJENIH!!!!!!!..KAKO SU TI BUTMIRCI ZIVJELI DO SADA SA ROMIMA -PRVIM KOMSIJAMA I NJIHOVIM PSIMA ????..JESU LI PISALI PETICIJE I KAKO SU UOPSTE OSTALI ZIVI I CITAVI DO SADA OD ROMSKIH PASA???! POMOZITE PSIMA DA NE UMRU POD VELOM LJUDSKE ZLOBE,LAZI,OKRUTNOSTI,PRIMITIVIZMA,VARVARIZMA..... :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Ovo je zaista zalosno!
waterfall

#80 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by waterfall »

Ovo sam dobila u mailu od Prijatelja zivotinja!Malo se covjek glupo osjeca ako su ovo dezinformacije, bojim se da se samo gore napravi.
....Imam informaciju sa Butmira, od osobe koja je sinoc bila tamo i slikala pse, i koja kaze da nema mjesta tolikoj drami (koja kaze da kad su pitali osobu koja je postavila te inicijalne postove, zasto je to uradila, odgovor je bio ... pa onako, valjda da zvuci jace!!!!), niko pse ne hvata, ne ubija trenutno, sintori ne dolaze trenutno, bageri ne ubijaju stence, nego je u 1 slucaju doslo do nesretnog slucaja kada je covjek (jer bageri rade, od kad su ROmi napustili podrucje, dodijeljeni im stanovi a ostale im zivotinje) radio na bageru i cusnuo stenca. Na moje decidno pitanja ima li povrijedjenih pasa odgovor je da ih 5 sepa koji su stariji i to vjerovatno starije povrede, a par stenaca nema rep, takodje od ranije, jedna zenka neku ranu ima - dakle tu je stanje pod kontrolom recimo. Drama je broj pasa, oko 50 odraslih, 30 stenaca (oko 6-7 zenki su mame, dakle min 6 legala, pa ti izracunaj), broj je problem i potencijal za jos veci problem. Podrucje zemlje je na povrsini oko 20 dunuma, dakle veliko, rijeka je blizu, vode ima, neki su se organizovali da nose hranu, ja sam rekla da cu pomoci u ovom trenutku sa 60kg. Ali to sve skupa nije sistemsko rjesenje. Svi su svugdjke puni. Mi smo zamolili ljude koji su nam ovu info dali da pokusaju da smire situaciju na FB i SAx u i da odgovorno daju tacnu informaciju, jer huskanje, drama, informacije ili polu informacije koje nisu nuzno potpuno tacne nikome od nas ne pomazu. Shvatas sto ti zelim reci. Najbolje bi bilo odrasle pse sterilisati u kratkom roku i pustiti ih da zive na tom podrucju kako su i navikli; stenci su veci problem (kao i potencijal za dalju reprodukciju u medjuperiodu) kad uzmemo u obzir rizik od PARVA itd. Ne znam sta da kazem.
Last edited by waterfall on 12/06/2009 17:08, edited 1 time in total.
dulcinella

#81 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by dulcinella »

Od Prijatelja zivotinja na FB

"Radi se o tome da se digla veca drama oko ove situacije u Butmiru nego sto se smjela. Istina je da je tamo oko 100 pasa, gladni su itd, ali mnoge od informacija nisu tacne i neprovjerene su procurile u javnost i napravile dramu. Problem je sto smo preko noci dobili no kill status Sarajeva, a to je zamka za sve nas. Bojimo se kontra peticije, koja bi nakon pedesetogodisnje borbe oborila zakon i na taj nacin ga proglasila neprovodivim, neodrzivim itd a sto bi dovelo Sarajevo i Bosni i Hercegovinu u situaciju da zauvijek ostane klaonica napustenih zivotinja. Nekom se otela kontrola oko ove situacije sa psima u Butmiru, to terba sto je prije moguce smiriti.

Inace, trebamo se svi strpiti, stisnuti zube u ovom crnom prelaznom periodu, kada pokusavamo uspostaviti provedbu zakona, vec od samog stupanja na snagu ovog zakona vrsimo pritisak na sve opcine da pocnu raditi po zakonu, obustavljeni su mnogi odstreli pasa u nekim gradovima, drugi su dobili instrukcije itd itd. Bolan je ovaj period za sve. Dat cu ti primjer Brckog, koji je prije svih drugih dijelova BiH dobio no-kill status, gdje su se gradjani isto ovako digli protiv odstrela pasa na ulicama. Ne znam da li znas, da je samo par godina poslije Brcko dobilo kontra peticiju i gradjani su trazili sada da se svi psi streljaju, jer strategija rjesenja nije bila provedena. Izvini na ovako dugom mailu, ali te, eto molim da smiris frku oko Butmira kako ti to znas. Puno ti hvala"
kiseljak

#82 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by kiseljak »

Dali je ovaj poruka od PŽ sve što mogu da urade ?
jasminasab

#83 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jasminasab »

Ja jos uvijek cekam slike i izvjestaj sa terena pa da kazem jel pretjerano ili nije.

Malo off konkretnog topica, ali vezano za glovalnu sliku... Pise i da PZ vrse pritisak na opstine. Moze li se tu nekako pomoci nekim dodatnim peticijama oko ovog pitanja, recimo da se pisu dodatne peticije da se naprave azili? Ja nit se bavim poslom koji je vezan za ovu tematiku nit imam vremena istrazivati ko je za sta nadlezan i koji su nacini trazenja necega od vlasti. Bilo bi super da neko napise uputstva i korake, da pokrene nesto.
samrichakk

#84 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by samrichakk »

Miroslav/a 76 je inace skolon/a dramatiziranju.Ovo govorim iz licnog iskustva.Ne kazem da situacija nije alarmnatna alii sigurno nije ni toliko gnusna kao sto se tvrdi!
PS:Kiseljak,da se mi registriramo kao udruzenje daleko laksi bi nam rad bio,imali bismo puta da trazimo i opcinsku podrsku i humanitarnu pomoc..a ovako dok smo samo skupina mladih entuzijasta malo toga mozemo postici,jer nazalost,nas je premalo a napustenih zivotinja svakim danom sve vise...
ajsela

#85 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by ajsela »

kiseljak wrote:Dali je ovaj poruka od PŽ sve što mogu da urade ?
I ja se iskreno pitam da li je ovo sve od tog udruzenja sto nam mogu ponudili jer nama pomoc ne treba u vidu mail-a. Cure sa foruma koje su stalno u akcijama spasavanja pasa su bile tamo i sve vidjele same. Vecdrugi dan idu da ih hrane dole i slikaju sve to pa ce se na slikama vidjeti da li mi to dramatizujemo previse i da li je to ipak dole "normalna" situacija?!
Milsim da bi ovo udruzenje PŽ trebalo malo konkretnije raditi, ne sjecam se da sam u zadnje vrijeme cula da su nesto napravili.
kiseljak

#86 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by kiseljak »

---
Last edited by kiseljak on 12/06/2009 22:17, edited 1 time in total.
Amazonka27

#87 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Amazonka27 »

Molim vas jel mozete postaviti slike iz butmira
Toffee karamela

#88 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Toffee karamela »

Najbolje je nakon alarmiranja javnosti baciti bubu u uho da sve ipak nije toliko strašno i da neki vole dramatizovati. Ljudi se tada osjećaju glupo i iskorišteno nekako i jedva čekaju da se sami utješe "pa eto nije to toliko strašno" itd...Ma šta nije strašno!

Znam za slučaj kad su lokalni klinci umlatili dva-tri mala kučića, naočigled neke druge djece koja su dobila traume od toga!Ima tome godinu i pol, mislim. Dakle, ništa što Miroslav može napisati (ili bilo ko drugi) ne može biti pretjerana dramatizacija događaja. Može biti samo još gore! :x

Post ociscen! Molim te da se suzdrzis od ovakvih komentara :!: To nece pomoci zivotinjama.

Opomena :!:
samrichakk

#89 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by samrichakk »

Ok Karamela! Moguce da je Miroslav ovaj put zaista potpuno u pravu.Sutra idem tamo,ako skupim snage...
Ali kazem ti,iz mog licnog iskustva znam dramatizacije koje mIroslav podize na kub!
I nije bitno sad koliko je situacija losa ili ne,u svakom slucaju treba im pokusati pomoci koliko god mozemo i ne mozemo :shock:
miroslav76

#90 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by miroslav76 »

Gdje ste Ljubitelji zivotinja od o3 juna do danas??????????????????? Miroslav je od prvog dana sve do ovog momenta 2 puta dnevno kod ,odnosno zadnja tri dana sa troje djece sa foruma...Kako imate hrabrosti,smjelosti i obraza da se sada javljate,zar vas nije stid...Nemate vise sta ni vidjeti/ako smognete snage/..a ne mozete ih ni naci bez Miroslava ili bez ostali troje sa foruma...Nema ih vise,pojeo ih je mrak,preostali bjeze ko ludi,ali isprebijani..izletila im rebra od gladi.....Zar vas nece biti sram pomoliti se sutra i pogledati im u oci..... Otidjite u Sokolovic Koloniju,LJubitelji zivotinja,pa vi napisite,AL NE STAVLJAJTE NI NASTA...Miroslav sa 6o godina je vukao djakove hrane na svojim ledjima svaki dan 2x,a i nije uspio da nahrani ni jednu trecinu pasa...SADA Vi hranite i spasavajte ono sto je preostalo..........
Amazonka27

#91 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Amazonka27 »

moze li iko postaviti slike?

ps. prepucavanje ostavite preko pp-a.
amelino

#92 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

OVAKO:

SLIKE CU POSTAVITI KASNIJE NEMAM SNAGE OD UMORA DA IH SADA POSTAVLJAM. NEMA MJESTA ZA SVADJU!!!

ISPALA SAM KRIVA I PRENOSNIK INFORMACIJA, JA SAM SAMO SVIMA REKLA ISTINU.

SITUACIJA NIJE LIJEPA, DALEKOOOOOO OD TOGA. IMA OKO 50KUCICA I 50ODRASLIH PASA U BUTMIRU , A U SOKOLOVIC KOLONIJI OKO 20 ODRASLIH PASA, KUCICE NISMO PRONASLI JER JE BIO MRAK, ALI IH ZASIGURNO IMA.

MIROSLAV76 OD 03.06. IH IDE I HRANI , MI OD PRIJE 3DANA.REALNA BROJKA JE - DO 100 PASA. KUCICE TREBA SPASAVATI STO PRIJE IMA IH STARIH PO 5 DANA PA DO 2MJESECA, VECINOM SU MAJKE SA NJIMA. OSTALE TREBA STERILIZOVATI I PUSTITI, ONE KOJI SE DAJU UHVATITI. ODRASLI PSI NISU PITOMI, SAMO PAR NJIH DA CE PRICI LJUDIMA, OSTALI BIJEZE CIM NAS VIDE. IMA 10PASA KOJI SEPAJU I KOJI SU IZGLADNJELI - ZNACI VIDE IM SE REBRA OD GLADI I LETARIGICNI SU. OSTALI SU OK.

PRETJERALI STE SVI. NAJBOLJE DA SVAKO SJEDNE U AUTO I ODE DOLE, SVAKOM OD VAS CEMO POKAZATI GDJE SE KRIJE KOJE LEGLO .

Procitaj pravila foruma! Post je ponovo editovan. Smatraj se upozorenom :!:
Amazonka27

#93 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Amazonka27 »

Savrseno vidimo i bez povecanja fonta na 200 ISKLJUCI CAPS LOCK.

Hvala!
Toffee karamela

#94 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Toffee karamela »

Toffee karamela wrote:

Post ociscen! Molim te da se suzdrzis od ovakvih komentara :!: To nece pomoci zivotinjama.

Ne znam samo od čega ste ga imali čistiti...možda samo od istine! Ne ubijaju te pse tamo nikakvi Marsovci niti natprirodne sile nego skoro pa kompletno domicilno stanovništvo koje smatra da im je to dužnost, kao ujutro ispiti džezvu kafe.

Pa vi sad opominjite koliko hoćete.
samrichakk

#95 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by samrichakk »

Miroslave,otkud tebi pravo da moralises i istresas svoje frustracije na nama,koji eto nismo bili u prilici odmah skociti u pomoc tim psima??? ja npr.tad nisam uopce bila u Sa! S druge strane,mani tog SAM SVOG KONJA HVALIM...mnogi od nas rade i mnogo vise za napustene zivotinje pa se ne hvalisaju,jer to ne rade radi sebe nego radi njih!
Uostalom,poslala sam ti pp..,.
amelino

#96 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Amazonka27 nista lose nisam napisala...sta vam je svima??????????????????!!!!!!!!!!!!!

Slike stizu. Postavljam ih.
Amazonka27

#97 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Amazonka27 »

Toffee karamela wrote:
Toffee karamela wrote:

Ne znam samo od čega ste ga imali čistiti...možda samo od istine! Ne ubijaju te pse tamo nikakvi Marsovci niti natprirodne sile nego skoro pa kompletno domicilno stanovništvo koje smatra da im je to dužnost, kao ujutro ispiti džezvu kafe.

Pa vi sad opominjite koliko hoćete.
Ne znam gdje si ti odrasla, ali uvijek je bilo ljudi i djece koja su se izivljavala nad zivotinjama u Sa. Zasto mislis da neko sa sela zlostavlja zivotinje dok ovaj u gradu ima svijest? Jesi li pomislila koliko oni na selu cijene zivotinje jer imaju znacjnu ulogu u njihovoj prehrani. Svaki coban ima psa kao i svaka kuca (to je njihov alarm). Mace drze zbog miseva...da ti ne opisujem citav lanac povezanosti seljaka i zivotinja. zato nemas pravo da generalizujes i budes ksenofob.
amelino

#98 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Slika imam mali milion..Neke od njih...hvaal svima koji donose hranu i doniraju novac za hranu!!

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Last edited by amelino on 03/07/2009 16:00, edited 1 time in total.
amelino

#99 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Ovo je desetina pasa i kucica koji se tamo nalaze, vecina ih bjezi , a kucici se kriju ispod kamenih blokova tako da ih je tesko i slikati.

Molim Vas ne svadjajte se , nego pomozite direktno psima!!!
samrichakk

#100 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by samrichakk »

Amela...
je li ikako moguce da majke sa bebama makar pokupimo i negdje sklonimo? Ima li neki azil da nije tipa onog u Brckom???
Post Reply