U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#76 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by Chmoljo »

grunt wrote: na veliku zalost ljudima je ostalo samo jos to da uzimaju pravdu u svoje ruke zbog toga sto nam drzava ne pruza nikakvu zastitu
ja cu prvi stati u odbranu svoje familije i zaista me ne interesuje policija,sudstvo itd. jer ovakvi kakvi jesu uopste nam ne trebaju

nedavno dvojica brace u sarajevu kada su se vratili u stan zatekli su pljackasa na djelu,te su ga na licu mjesta zgazili :D i potom pozvali policiju
kada je dosla policija i vidjela da je to visestruki prestupnik(ujedno i narkoman) rekli su im da su ga trebali baciti kroz prozor da se vise ne pate ni oni,a ni ostali ljudi jer ce opet ubrzo biti na ulici :-)
al' zato da je tu još IPTF sa svojim kadrom iz Gane koji nas uči o ljudskim pravima prestupnika, ti bi policajci zbog toga bili ukoreni ;-)
atko

#77 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by atko »

Chmoljo wrote:
al' zato da je tu još IPTF sa svojim kadrom iz Gane koji nas uči o ljudskim pravima prestupnika, ti bi policajci zbog toga bili ukoreni ;-)
Upravo ... nemogu zatvorenici biti angazovani da rade u drustveno korisne svrhe jer znate u toku dana na kablovskoj gledaju vise sapunica to bi bilo krsenje njihovih prava ...
... ja dodjem da ovjerim knjizicu recimo a firma je zbog birokratskih zavrzlama zakasnila par dana sa uplatom za taj mjesec i nema knjkizice nema pregleda idi kod privatnika (i ako do tad redovno je uplaceno vise hiljda KM za zdravstveno) ... a kada zatvorenik kihne njemu na noge dolazi vizita cita konzilijum jer znate ljudska prava ...

dosta je vise i "ljudskih" prava
convict

#78 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by convict »

za pedofiliju ne postoji dovoljno teska kazna. sve i da dobije par godina zatvora, sta vrijedi? djetetu trauma ostaje citac zivot. ne daj Boze da dodjem u takvu situaciju, mislim da bih ga zatvorio u podrum ko Fricl i mucio dok me ne otkriju.

usput, dobro bi bilo sakupiti imena osudjenih (znaci dokazanih) pedofila i objaviti negdje.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#79 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by Latina »

caes wrote:
drugo, moje pitanje je prosto prosireno i precizno: jel je silovao il pokusao da siluje?
Znaci da tebe neko pokusa ubiti, a ne ubije te, to je kao da nista nije uradio ?

Pedofilija je ravna mentalnoj i emotivnoj smrti i posljedice po zrtvu koja ostane ziva ( i ne unisti se u odraslom dobu alkoholom, narkoticima i sl ), su trajne i izuzetno teske. Misljenja sam da ce i sam pokusaj napastvovanja ostaviti trajne posljedice na ovu djevojcicu, zbog pretrpljenog soka i straha koji je osjecala u tom trenutku.

A ovo ljudsko smece puste na slobodu nakon nekoliko godina zatvora, da mogu nastaviti unistavati djecije zivote. U medjuvremenu se uvezuju u zatvoru i putem Interneta, a sve to placaju obicni ljudi kroz porez na platu.

Povraticu.
caes

#80 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by caes »

Znaci da tebe neko pokusa ubiti, a ne ubije te, to je kao da nista nije uradio?
ne, to samo znaci da pojedini pokusavaju stvarati negativne tenzije na temi, zeljni ste nekog prepucavanja, moze, ali bez mene, fala molim ljepo.
ko ima negativne energije, fino vani nek izadje, moze se sad diHat normalno, pa u setnjicu i tako to.

ko ne zna odgovor na pitanje il ne zna odgovoriti, ne mora, cak ga javno pozivam da ne odgovara uopste.

dakle, pitanje je: da li je doslo do samog cina silovanja ili je dijete uspjelo pobjeci na vrijeme?
Latina

#81 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by Latina »

caes wrote: ne, to samo znaci da pojedini pokusavaju stvarati negativne tenzije na temi, zeljni ste nekog prepucavanja, moze, ali bez mene, fala molim ljepo.
8-) Sta znaci konstrukcija "negativne tenzije" ? Nalazite li nesto pozitivno u ovoj temi ?
ko ima negativne energije, fino vani nek izadje, moze se sad diHat normalno, pa u setnjicu i tako to.
Setala sam cijeli dan, sad cu se posvetiti raskrinkavanju vaseg jadnog pokusaja da minimizirate ovaj zlocin.
ko ne zna odgovor na pitanje il ne zna odgovoriti, ne mora, cak ga javno pozivam da ne odgovara uopste.
Vec vam je odgovoreno, kratko, jasno i argumentovano. Koji dio mog odgovora ne mozete svariti ?
dakle, pitanje je: da li je doslo do samog cina silovanja ili je dijete uspjelo pobjeci na vrijeme?
Jos jednom :

Da vas neko pokusa ubiti, a ne ubije vas, to je kao da nista nije uradio ?

Nastavak objasnjenja je u mom prethodnom postu.
Alfons Kauders

#82 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by Alfons Kauders »

caes wrote:
Znaci da tebe neko pokusa ubiti, a ne ubije te, to je kao da nista nije uradio?
ne, to samo znaci da pojedini pokusavaju stvarati negativne tenzije na temi, zeljni ste nekog prepucavanja, moze, ali bez mene, fala molim ljepo.

u izvjestajima se navodi da je djevocica podvrgnuta pregledu... dakle ocito postoji dobar razlog za tako nesto, jer nijedan normalan ljekar taj pregled ne bi radio tek reda radi... jer bi jos gore traumatizirao zrtvu... a ti sad kontaj...

inace, krivicni zakon propisuje identicne kazne za pocinjena djela, kao i djela u pokusaju... to sto neko iz nekog razloga nije bio u mogucnosti da zavrsi zapoceto krivicno djelo ne predstavlja ama bas nikakvu olaksavajucu okolnost...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#83 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by Pera Trta »

Alfons Kauders wrote:u izvjestajima se navodi da je djevocica podvrgnuta pregledu... dakle ocito postoji dobar razlog za tako nesto, jer nijedan normalan ljekar taj pregled ne bi radio tek reda radi... jer bi jos gore traumatizirao zrtvu... a ti sad kontaj...

inace, krivicni zakon propisuje identicne kazne za pocinjena djela, kao i djela u pokusaju... to sto neko iz nekog razloga nije bio u mogucnosti da zavrsi zapoceto krivicno djelo ne predstavlja ama bas nikakvu olaksavajucu okolnost...
Ginekološki pregled je u ovim slučajevima obavezan. Jedino se tako može utvrditi je li bilo primjene nasilja i taj nalaz je na sudu najvažniji. Obavlja se ne po inicijativi ljekara, već po nalogu tužilaštva, u prisustvu jednog od roditelja (mora, jer se radi o maloljetnoj osobi).
Alfons Kauders

#84 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by Alfons Kauders »

Pera Trta wrote:
Alfons Kauders wrote:u izvjestajima se navodi da je djevocica podvrgnuta pregledu... dakle ocito postoji dobar razlog za tako nesto, jer nijedan normalan ljekar taj pregled ne bi radio tek reda radi... jer bi jos gore traumatizirao zrtvu... a ti sad kontaj...

Ginekološki pregled je u ovim slučajevima obavezan. Jedino se tako može utvrditi je li bilo primjene nasilja i taj nalaz je na sudu najvažniji. Obavlja se ne po inicijativi ljekara, već po nalogu tužilaštva, u prisustvu jednog od roditelja (mora, jer se radi o maloljetnoj osobi).
nisam znao da je pregled obavezan... a ukoliko nije, ne vjerujem da bi tuzilastvo nalozilo pregled da ne postoji jako dobar razlog... npr. svjedocenje zrtve koje upucuje na silovanje...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#85 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by Pera Trta »

Alfons Kauders wrote:nisam znao da je pregled obavezan... a ukoliko nije, ne vjerujem da bi tuzilastvo nalozilo pregled da ne postoji jako dobar razlog... npr. svjedocenje zrtve koje upucuje na silovanje...
Naravno. Ako postoje elementi krivičnog djela, tužilaštvo izdaje nalog, jer je to jedini način da se objektivno utvrdi stanje. To je jedan oblik sudskog vještačenja. Može i oštećena strana sama tražiti pregled, ako se radi o privatnoj tužbi, ali u ovom slučaju sigurno je ovo prvo u pitanju.
caes

#86 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by caes »

8-) Sta znaci konstrukcija "negativne tenzije" ? Nalazite li nesto pozitivno u ovoj temi ?
Prvo, pogresno si me shvatila, nisam te persirala, govorila sam u mnozini.
Drugo, znaci da, uz prirodu same teme koja je negativna, ti i jos poneki, pokusavate dodavati ulje na vatru, nicim izazvani.
Setala sam cijeli dan, sad cu se posvetiti raskrinkavanju vaseg jadnog pokusaja da minimizirate ovaj zlocin.
Dok si setala, trebala si posjetiti oftamologa.
Vec vam je odgovoreno, kratko, jasno i argumentovano. Koji dio mog odgovora ne mozete svariti ?
Aha ..
da sam pitala: jel danas cijeli dan suncano il je bilo povremenih suncanih intervala?, a ti odgovoris 'kako mozes to pitati, znaci, tebi nije isto kad sunce izviri i kad sunce upekne.', to bi tebi bio kratak, jasan i argumentovan odgovor?
da, mozda u nekom paralelnom univerzumu, a mozda to zaista jeste kratak, jasan i argumentovan odgovor, ali na neko drugo pitanje.

Drugim rijecima: ne, nisi mi odgovorila na pitanje.
Da vas neko pokusa ubiti, a ne ubije vas, to je kao da nista nije uradio ?
Sad sam zabrinuta.
Jeste li vi u skoli ucili da s razumjevanjem citate tekstove i slusate druge ljude?
Jeste li ikad culi za da/ne odgovore?
Jesam li ja u nekom dijelu svog pitanja izrazila licni stav prema ovom dogadjajU?

PItanja su hipoteticka, posto i ovako se iz aviona vidi da je na svako odgovor: ne.
A sad da se vratim normalnoj konverzaciji:
________________________________________________________________________________________________________
u izvjestajima se navodi da je djevocica podvrgnuta pregledu... dakle ocito postoji dobar razlog za tako nesto, jer nijedan normalan ljekar taj pregled ne bi radio tek reda radi... jer bi jos gore traumatizirao zrtvu...
znam to, procitala sam, al neko je ostavio index.hr clanak u kojem pise da je dijete dotrcalo i reklo da je uspjelo pobjeci prije nego sto ju je skinuo, pa zato pitam .. ne znam jel postoji neki protokol kad su ovakvi slucajevi u pitanju/silovanja/pokusaji silovanja itd, tj da li se mora pregledati ginekoloski iako nije doslo do koitusa ili se pregleda samo ako je do toga doslo.

edit: pregled obavezan, sad sam tek vidjela.
DoradO

#87 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by DoradO »

@valter.ba ... jeli to incident sa Kos. brda ili je ovo novi slucaj ... meni maloprije zena prica :shock: nisam mogao da vjerujem ... kaze mi da su ga golog nasli ... tukli ga i taxisti sa standa ... inace obucar koji tu radi vise od 15 godina ... i stara mi je nekad davno govorila da su joj se neke curice zalile ali im niko nije vjerovao :roll:
vratnik

#88 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by vratnik »

Post napisao Chizum, slazem se u potpunosti.

O cemu ti ba?

Gledas li ti malo oko sebe ili o zivotu ucis iz letaka koje ti nevladine organizacije dijele na ulici?

Ovdje NE POSTOJI sistem! Ne postoji vladavina prava i ne postoji zakon kao u normalnom svijetu. Ovdje ubice hodaju po gradu, piju kafu za stolom do tvog i mog. Jedna te ista imena, jednih te istih kriminalaca, dzeparosa, provalnika i ostalog sljama se vrte po novinama iz dana u dan, policija bleji i nebo, sudstvo je MALO JE RECI KORUMPIRANO da mi se povraca kad ga spomenem... I?
Sa druge strane taj isti sistem ne biram samo JA, pa da mi mozes palamuditi o tome da li sjedim skriven negdje ili nesto radim, jer me ne znas. Ovaj sistem bira narod, cijeli narod, pa i onih 20% nepismenih koji izgleda vole da zive u govnima do grla, a to sto i ja na kraju zavrsim posran jer izgleda moj glas ne vrijedi mnogo, to je druga stvar.

Ovdje, u ovoj mutnoj i nedorecenoj zemlji, samo je jedna stvar jasna... Institucije ove zemlje davno su pljunule narodu u lice i okrenule mu ledja... postoje samo iz jednog razloga - da osiguraju nesmetanu opstu pljacku ovog naroda, pa i samo sudstvo mi cesto izgleda samo kao mehanizam za rehabilitaciju najokorjelijih kriminalaca.
I sta onda da radim... glasam na svakim jebenim izborima za promjene, trudim se koliko god mogu da na svaki nacin osiguram svoja gradjanska prava, ali NE IDE... opet isti na vlasti, opet ista stoka i opet ista kriminalna bagra oko mene.

E onda se desi ovo.

U proljece 2003. godine u mom kvartu KONSTANTNO jedan te isti konj obija auta, a dva puta i stanove... nekoliko komsija ga prijavljuje, sve po istom opisu,i sam dajem izjavu dva puta jer sam i sam dva puta bio bio ocevidac... policija odgovara da ga VEC ODAVNO ZNA i da ga redovno hapse... ali redovno i PUSTAJU... to traje 3-4 mjeseca. Majmun se pojavljuje s vremena na vrijeme, obija... i OPET isti opis i opet isti odgovor policije! Cak ga komsija hvata i predaje policiji, ali nista.
E onda sam u ljeto iste godine, kada je i moje auto "zaplakalo" (da bezobrazluk bude veci, decko se tako oslobodio, vidi niko nista, pa mi je auto pokusao obiti u garazi), fino ubio hljeb u njemu, da je, kada je murija dosla bio sav polomljen, upishan i usran. Da mi je kojim slucajem uletio u stan, jos kad su mi djeca tu, ne znam kako bih stao da ga ne ubijem. Zar treba da cekam da se meni i mojoj porodici nesto dogodi, ili da mi se neko izdrkava nad onim sto sam svojim rukama zaradio, dok se drzava udostoji da obavi svoj posao?!

Zato kazem jos jednom, ovom ocu svaka cast, uradio je nesto sto bi svako normalan u ovom shupku od drzave uradio, jer je lako zakljuciti da bi ovaj ker izasao iz murije prije nego u nju i udje, da se islo "legalnim" putem... jer taj put ovdje ne postoji.

To je zalosno, i to je sramota, ali tako je.
Ne govorim ja ovo, niti sam uradio tom narkomanu ono sto sam mu uradio zato sto se meni svidja da to radim... Ja bih sa ovoliko godina najvise volio da u svoje sobodno vrijeme uzivam u svom gradu, da ne moram da brinem za djecu kada su vani. Ali NE IDE. Svjedoci smo toga svaki jebeni dan.

Zar postji odvratniji izgovor nego kada, nakon toliko ubistava, toliko pljacki i toliko nasilja, drzava ima obraz da kaze kako je problem u tome sto "nema dovoljno mjesta i dovoljno ustanova".[/quote]
caes

#89 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by caes »

DoradO wrote:@valter.ba ... jeli to incident sa Kos. brda ili je ovo novi slucaj ... meni maloprije zena prica :shock: nisam mogao da vjerujem ... kaze mi da su ga golog nasli ... tukli ga i taxisti sa standa ... inace obucar koji tu radi vise od 15 godina ... i stara mi je nekad davno govorila da su joj se neke curice zalile ali im niko nije vjerovao :roll:
jes, ovo je na kosevskom bilo, al ne rece niko da su ga taksisti premlatili :shock:
DoradO

#90 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by DoradO »

caes wrote:
DoradO wrote:@valter.ba ... jeli to incident sa Kos. brda ili je ovo novi slucaj ... meni maloprije zena prica :shock: nisam mogao da vjerujem ... kaze mi da su ga golog nasli ... tukli ga i taxisti sa standa ... inace obucar koji tu radi vise od 15 godina ... i stara mi je nekad davno govorila da su joj se neke curice zalile ali im niko nije vjerovao :roll:
jes, ovo je na kosevskom bilo, al ne rece niko da su ga taksisti premlatili :shock:
pa nisu samo oni, svi su poletili prema njegovoj radnji iz obliznjeg kafica ''Dollar'' i svi koji znaju tog momka (otac je jako mlad) i meni je zao sto nisam tu bio jer ga znam vrlo dobro i sa njegovom zenom isao u skolu ... al eto bilo je i onih koji su ga branili pa je jedva ostao ziv ...
Zux

#91 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by Zux »

Za ove sto zagovaraju demokratske principe, sud i policija, dvije ilustracije...

Onaj kreten sto je zapalio staricu je po treci put uhapsen, nakon sto je pusten poslije tako groznog ubistva, pokusao je opljackati zenu i fizicki nasrnuo daveci je. Neki dan je ponovo slobodan ko pticica isto fizicki ozlijedio zenu i oteo joj torbu, pa je opet uhapsen. E sad pitanje sta ovoj spodobi uraditi? Nema usranog zakona da mu se sudi kao punoljetnom, nema ustanove, a vec sutra kad opet zavrsi na ulici ce ugroziti neciji zivot. Demokratija, sudstvo, zakon, policija, pravda, gdje su??

Drugi primjer, sjeca li se neko one grupe kretencina sto su u Tuzli silovali retardiranu djevojku? Osudjeni na godinu dana!! Nesto je to kasnije ponistavano, ali ne znam kako zavrsi, sigurno ne pravedno. Sta njima uraditi?? Jedina prava kazna da im u zatvoru jedno 20 godina krkani rade isto sto su oni toj curi napravili. Demokratija, sudstvo, zakon, policija, pravda, gdje su??

Treba li jos koji primjer na ulicu pustenih ludaka i psihopata koji su opasni po okolinu??
caes

#92 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by caes »

DoradO wrote:
caes wrote:
pa nisu samo oni, svi su poletili prema njegovoj radnji iz obliznjeg kafica ''Dollar'' i svi koji znaju tog momka (otac je jako mlad) i meni je zao sto nisam tu bio jer ga znam vrlo dobro i sa njegovom zenom isao u skolu ... al eto bilo je i onih koji su ga branili pa je jedva ostao ziv ...
cekaj, sejo nije mlad bas, on ima 40+ ja bih rekla :-)
mozda ti mislis na njegovog sina (koji je, uzgred receno, budibogsnama)?
DoradO

#93 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by DoradO »

caes wrote: jes, ovo je na kosevskom bilo, al ne rece niko da su ga taksisti premlatili :shock:
pa nisu samo oni, svi su poletili prema njegovoj radnji iz obliznjeg kafica ''Dollar'' i svi koji znaju tog momka (otac je jako mlad) i meni je zao sto nisam tu bio jer ga znam vrlo dobro i sa njegovom zenom isao u skolu ... al eto bilo je i onih koji su ga branili pa je jedva ostao ziv ...[/quote]

cekaj, sejo nije mlad bas, on ima 40+ ja bih rekla :-)
mozda ti mislis na njegovog sina (koji je, uzgred receno, budibogsnama)?[/quote]

Nemoj da me zbunjujes :-) Sejo je doticni obucar, mozda sam ja malo zapetljao pricu ..sorry hehe sve vrijeme pricam o ocu djevojcice a ne o ovom bolesniku :skoljka:
caes

#94 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by caes »

aaa :D

ja mislila da pricas o obucaru :-)
semmy

#95 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by semmy »

koji uzas...znam ovu porodicu i pravo mi je zao za bol koju im je ovaj idiot nanio...treba ga za onu stvar objesiti na sred ferhadije da svi vide kako zavrasavaju ovakvi monsrumi
Latina

#96 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by Latina »

caes wrote: Prvo, pogresno si me shvatila, nisam te persirala, govorila sam u mnozini.
Nisam vas pogresno shvatila. Dozvolicete da sama odredim koga cu persirati.
Drugo, znaci da, uz prirodu same teme koja je negativna, ti i jos poneki, pokusavate dodavati ulje na vatru, nicim izazvani.
To sto ste paranoicni, ne znaci da vas neko prati.
Dok si setala, trebala si posjetiti oftamologa.
Vama ne bi bilo lose da posjetite jednog drugog specijalistu.
Aha ..
da sam pitala: jel danas cijeli dan suncano il je bilo povremenih suncanih intervala?, a ti odgovoris 'kako mozes to pitati, znaci, tebi nije isto kad sunce izviri i kad sunce upekne.', to bi tebi bio kratak, jasan i argumentovan odgovor?
da, mozda u nekom paralelnom univerzumu, a mozda to zaista jeste kratak, jasan i argumentovan odgovor, ali na neko drugo pitanje.
Poredjenje je izuzetno glupo. Pokusaj seksualnog zlostavljanja djeteta je tesko krivicno djelo. Seksualno zlostavljanje djeteta je jedno od najtezih krivicnih djela zbog ozbiljnosti i trajnosti posljedica koje ostavlja na zrtvu, u ovom slucaju dijete koje se fizicki nije u stanju odbraniti od ljudskog smeca koje ga napadne.
Sad sam zabrinuta.
I trebate biti zabrinuti - ali za sebe.
PItanja su hipoteticka, posto i ovako se iz aviona vidi da je na svako odgovor: ne.
:roll:

Nevjerovatno. To sto zlocinac nije uspio u svojoj prljavoj namjeri, ne umanjuje njegovo djelo.

Da vas neko pokusa silovati i ne uspije u tome zbog toga sto vam podje za rukom da se odbranite, da li bi ga to oslobadjalo krivicne odgovornosti ? Znaci ako nije uspio, nikom nista ? :roll:
caes

#97 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by caes »

Nisam vas pogresno shvatila. Dozvolicete da sama odredim koga cu persirati.
Pa sad .. ajde, nek ti bude.
To sto ste paranoicni, ne znaci da vas neko prati.
Molim, kako?
Cinjenicno stanje je da si se ti uhvatila mog posta kao pjan plota, izigravajuci drvenog advokata tamo gdje ne treba, tj nije potrebno tako da ..
Vama ne bi bilo lose da posjetite jednog drugog specijalistu.
Ako mi to ti kazes, onda znam da ne trebam.
Poredjenje je izuzetno glupo. Pokusaj seksualnog zlostavljanja djeteta je tesko krivicno djelo. Seksualno zlostavljanje djeteta je jedno od najtezih krivicnih djela zbog ozbiljnosti i trajnosti posljedica koje ostavlja na zrtvu, u ovom slucaju dijete koje se fizicki nije u stanju odbraniti od ljuskog smeca koje ga napadne.
Poredjenje nije glupo, nego ti nisi shvatila poentu, sto ne cudi.
Nije bila poenta tematika, dakle, nego je bila poenta razumijevanje pitanja. Sad, jel malo jasnije? Maaalkice?
I trebate biti zabrinuti - ali za sebe.
Hvala, brinem se za sebe, kuc kuc.
Medjutim, podjednako se brinem za nase skolstvo koji ne uci ucenike osnovama komunikacije.

E da,
ja upitah nesto, ustvari vise pitanja, ali sramota odgovoriti znam, pa ajde bar na ovo zadnje:
Jesam li ja u nekom dijelu svog pitanja izrazila licni stav prema ovom dogadjajU?
Dakle?

Stoga, ne trosi rijeci, posto smaras s tim ponavljanjem, ustvari ne znam s kim pricas uopste? :shock:
Da vas neko pokusa silovati i ne uspije u tome zbog toga sto vam podje za rukom da se odbranite, da li bi ga to oslobadjalo krivicne odgovornosti ? Znaci ako nije uspio, nikom nista ?
Ako pricas sa mnom, gdje sam ja to pricala o krivicnoj odgovornosti, molim te, citiraj, nemoj samo da pricas napamet.
Gdje sam ja rekla 'nikom nista' ili zauzela bilo kakav stav, pitam po treci put?

Ako nisi u stanju procitati i shvatiti post, zaobidji me, stvarno postaje zamorno.
Latina

#98 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by Latina »

Gospodjo,

Komunikacija s vama me ni najmanje ne zanima, a finese ne zasluzujete. To ste pokazali u cca 5 postova na ovoj temi. Osvrnula sam se na vas post zbog toga sto ste i nakon sto vam je @stocar pokusao razjasniti svu besmislenost vaseg pitanja, vi i dalje nastavili insistirati na istom.

Radi se o tome da ako to ljudsko smece nije uspjelo fizicki silovati, to ne znaci da nije pocinio tesko krivicno djelo. Takodje ne znaci da nije povrijedio psihofizicki integritet tog djeteta, prema tome vase pitanje je glupo i besmisleno, uz to sto je nemoralno.

Ocu ove djevojcice treba podici spomenik za zivota, izmedju ostalog i zbog osoba koje razmisljaju poput vas.
TheMule

#99 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by TheMule »

Latina,

pogresno si svatila pitanje i sad neces da odstupis ili ne znas. Pitanje je bilo dali je bio pokusaj silovanja djevojcice i jeli silovana, ili je bilo "samo" neko pipanje i sta vec ti bolesnici rade itd. Jedno je pedofilja, a drugo pedofilija + silovanje, dakle te dvije stvari nisu iste. Tvoje poredjenje sa ubistvom nije slicno.

Juce sam citao podforum o religiji, i isto si i tamo zakuhala sa nekom osobom bez osnove. Nemoj me pogresno shvatiti, bez uvrede, ali malo je naporno citati ove teme kad imas neke svadje izmedju dvoje forumasa koje se vuku kroz citavu temu
caes

#100 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica

Post by caes »

Korisnice Latina,
naravno da te ne zanima komunikacija sa mnom, to si pokazala tako sto si mi u tri navrata replicirala.
kao sto rekoh, drvenog advokata glumi negdje drugo, s nekim drugim.

i ne, konkretno, u ovoj prepisci, ne radi se o krivicnom djelu, radi se o tome da si pocela da napadas bez ikakvog predznanja o mojim stavovima, sto dovoljno govori o tebi, na vise nivoa.
Radi se o tome da ako to ljudsko smece nije uspjelo fizicki silovati, to ne znaci da nije pocinio tesko krivicno djelo.
da li sam ja rekla da neko nije pocinio krivicno djelo? nisam. zavrsena prica, palamudis u prazno, smaras.
Takodje ne znaci da nije povrijedio integritet tog djeteta ( malog ljudsko bica )
da li sam rekla da je nije povrijedio? nisam.

dakle, da li ti ista uopste znas o tome sta ja mislim? nemas blage veze.
prema tome vase pitanje je glupo i besmisleno, uz to sto je nemoralno.
glupa pitanja ne postoje, postoje samo glupi odgovori. eto, nesto smo novo naucili danas.
kad ti kao drveni advokat pricas o moralu i nemoralu mogu se samo grohotom nasmijati, ali nije moralno .. jelte.
Ocu ove djevojcice treba podici spomenik za zivota, izmedju ostalog i zbog osoba koje razmisljaju poput vas.
super.
osobama poput tebe treba neka vecernja skola, iskreno cu se zalagati za to.

izvinjavam se ostalim forumasima zbog ove prepiske, znam da je smor citati silan offtopic, nadam se da je ovaj post posljednji sto se mene tice, u tom smjeru.
Post Reply