Kupovina auta-pomoc

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Qler

#76 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Qler »

od 1991 godine uradjen je face lift unutrasnjosti, i povecan je prostor nazad. drugacija su sjedista. ima na netu sve objasnjeno. pogledaj wikipedia.
Karabaja

#77 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Karabaja »

stipu ba leslija, loži vas ljudi :-D
ko bi normalan ozbiljno tako lup'o :D
citroen

#78 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by citroen »

i t ga neoplan sad malo lupi,koji je to mercedes bez generalke motora presao milion Km,nemam nista protiv Mercedesa ali nije to tolika razlika u kvaliteti koliko ti mislis.Oni i trebaju da budu kvalitetniji kad vidis koliko kosta jedan najobicniji mercedes,a statistike pokazuju i to njemavke da Mercedes nije godinama na vrhu sto se tice kvalitete,pa zato majstore malo ohladi :thumbup:
Karabaja

#79 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Karabaja »

citroen wrote:i t ga neoplan sad malo lupi,koji je to mercedes bez generalke motora presao milion Km,nemam nista protiv Mercedesa ali nije to tolika razlika u kvaliteti koliko ti mislis.Oni i trebaju da budu kvalitetniji kad vidis koliko kosta jedan najobicniji mercedes,a statistike pokazuju i to njemavke da Mercedes nije godinama na vrhu sto se tice kvalitete,pa zato majstore malo ohladi :thumbup:

svaki :-D
citroen

#80 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by citroen »

Karabaja ovaj tvoj mercedes presao kod nekog taksiste u Grckoj cijelih dvanaest miliona km........i mercedes mu pokloni niovu e klasu zato sto je od 71 god bio vjeran merdzanu.Ali trebalo je cak 15 generalki motora,t.j. novih motora ali limarija je izdrzala.............. :D
Lesli Eldridž

#81 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Lesli Eldridž »

citroen wrote:ispravka za leslia,peugeot je sa mercedesom najstarija marka na svijetu :bih:
Nisam tvrdio da je najstarija, ali FIAT je od 1899. Koliko još ima fabrika koji datiraju iz predprošlog stoljeća? I da si u od početka proizvodili aute. I da u nazivu imaju riječ automobil. :D
Lesli Eldridž

#82 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Lesli Eldridž »

VR6 wrote:Ja se samo pitam sta bi tek Lesli pisao da vozi pravi auto, a ne tog Fiata :lol:
Čekam da mi ti kažeš da su njemački auti najbolji. E nisu. 8-)
Lesli Eldridž

#83 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Lesli Eldridž »

NEOPLAN wrote:
TRAJAN wrote: Na kraju krajeva taj MB190 jeste mrlja sto se tice kompletnog MB-a.
MB W123 (Dedo); MB W201(190D) i MB W124 (prva E klasa) su zvanicno proglaseni najvecim Mercedesovim promasajima, tj greskama.

Zasto? Zato sto onaj ko kupi jednog od ova tri dozivotno nema potrebu za drugim autom, jednostavno su napravljeni tako kvalitetno da se jako tesko kvare, bolje receno ne kvare se. I tako je Mercedes sam sebi iskopao jamu: proda jednom covjeku npr 190-tku i taj covjek vise ne mijenja auto, a MB ostaje bez musterije......... :D

Toliko o mrljama.

Samo mi recite koji Fiat moze preci 1 MILION kilometara i da nakon toga jos vozi? Hvala.
Fiat 1100. Preko milion kilometara. Još 60- :) tih
citroen

#84 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by citroen »

za leslia:Mercedes,Peugeot,renault,skoda,tatra i jos neke koju su danas egzoticne marke ali fiat je pored toga proizvodio i avione tokom World war I i poslije tako da nisu za ismijavanje. :thumbup:
kurshumi

#85 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by kurshumi »

S obzirom da si žensko i s obzirom na budžet, predlažem Renault Clio, jedan takav možeš naći na: http://www.market.ba/oglas/316226 Malo pretraži market.ba ima još finih auta. Prije svega kad kupuješ auto ako se ne razumiješ u auta najbolje povedi sa sobom nekog ko se razumije, mehaničara najbolje. Ne bi bilo loše posjetiti ni autopijacu nedjeljom, tu na licu mjesta možeš vidjeti auta i birati. Samo obavezno nekoga povesti ko se razumije u auta!!!
Lesli Eldridž

#86 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Lesli Eldridž »

Pazi nije ovo van teme i nije začatavanje, ali pun mi je kurac "pametnjakovića" koji pljuju po italijanskim i francuskim autima. Tvrdim da se isplati uzeti rabljene manje aute:FIAT, Citroen, Renault,... Zašto? Pa kvalitetni su. A imaju mnogi tradiciju i u vojnoj i građevinskoj industriji. Citroen je uz Peugeot radio i oklopna vozila, FIAT sve vrste vozila, avione, i građevinske mašine. E onda "pametni" začatavaju i curi predlažu neke Mecedese stare preko 20 godina kao prvo auto. :-) WTF je tim ljudima? Jednostavno se zajebaju i kvare temu. Umjesto da daju savjete da za male pare cura kupi fino auto, oni kao hoće da vade mast meni i ostalima :lol: i prepiru se da je Mecedes bolji. Ima finih malih kola od firmi koje imaju stogodišnju ( i više) tradiciju. Današnji manji auti su tehnički usavršeni i bolji od svih velikih od prije 20 i više godina, ne računajući da su ti stari sada već grobine. Imaju elektroniku i motore kao i svi današnji veliki auti, čvršći su i sigurniji od starih kola iz 80-tih. Pogledajte samo opremu. To prije 20 godina niti jedan veliki i bijesan auto (BMW, Mercedes, Volvo,...) nije mogao ni sanjati da ima. Jednostavno se može konstatovati da je tehnika strašno napredovala... 8-)
NEOPLAN

#87 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by NEOPLAN »

Lesli Eldridž wrote:Pazi nije ovo van teme i nije začatavanje, ali pun mi je kurac "pametnjakovića" koji pljuju po italijanskim i francuskim autima. Tvrdim da se isplati uzeti rabljene manje aute:FIAT, Citroen, Renault,... Zašto? Pa kvalitetni su. A imaju mnogi tradiciju i u vojnoj i građevinskoj industriji. Citroen je uz Peugeot radio i oklopna vozila, FIAT sve vrste vozila, avione, i građevinske mašine. E onda "pametni" začatavaju i curi predlažu neke Mecedese stare preko 20 godina kao prvo auto. :-) WTF je tim ljudima? Jednostavno se zajebaju i kvare temu. Umjesto da daju savjete da za male pare cura kupi fino auto, oni kao hoće da vade mast meni i ostalima :lol: i prepiru se da je Mecedes bolji. Ima finih malih kola od firmi koje imaju stogodišnju ( i više) tradiciju. Današnji manji auti su tehnički usavršeni i bolji od svih velikih od prije 20 i više godina, ne računajući da su ti stari sada već grobine. Imaju elektroniku i motore kao i svi današnji veliki auti, čvršći su i sigurniji od starih kola iz 80-tih. Pogledajte samo opremu. To prije 20 godina niti jedan veliki i bijesan auto (BMW, Mercedes, Volvo,...) nije mogao ni sanjati da ima. Jednostavno se može konstatovati da je tehnika strašno napredovala... 8-)

Ja sam samo htio pomoci curi i reci joj za te pare sta joj je najboli izbor. I svi pricaju "ne valja Mercedes prevelik je.."

Ama ljudi za 5000 maraka se ne moze uzeti Punto ili Corsa a da im dusa nije izvadjena, da nisu izdrndani i sl. Odnosno moze neki primjerak starijih generacija, ali to je vec rizik. A moje misljenje je da ce se djevojka lakse navici na gabarite Meredesa nego na to da joj Punto/Corsa/Clio stoji vise u garazi nego na putu.

Da se razumijemo, ja nemam nista protiv francuza ili talijana, ali poenta je da za 5000 se moze uzeti npr Punto sa rent-a-car-a, ili neko sluzbeno vozilo 1998-2002 godiste u takvom stanju sto nas narod kaze "izvana gladac, iznutra jadac". Zbog toga joj govorim, Mercedes joj je sigurnija kupovina jer ce tesko naici na los primjerak, dok sa Punto/Clio/Corsa i sl. moze da nadrlja itekako. Da ima 7-8 hiljada, to bi vec bila druga prica, za 8000 se nadje Punto ko bombona, ali za 5 nema sanse.

Zato sam zapeo za Merca....
Cholina_Lokica

#88 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Cholina_Lokica »

beco wrote:Ma kakav A6 radilo se o Audi u Q7 3.0 TDI (240 KS i 500 Nm)! :mrgreen:
nesto razmisljam poslije ovoga svega da li bi neko pristao da mjenjamo... ja dadnem audija svog da dobijem punta kakvog, naravno uz moju doplatu.. samo ne znam da li ce iko pristati na to.. ipak je to punto :oops:
citroen

#89 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by citroen »

neoplane,neoplane kakvi izdrndani modeli punta i corse,pa ne mogu biti izdrndaniji od mercedesa starog dvadeset i kusur godina.Ja tebe mogu da razumijem da volis Mercedes,da mislis da je to najbolje auto jer je poznata ona u narodu "Svak svog konja hvali"tj auto,vi se nafurali stvarno ko da imate avione,evo jedan podatak:Fiat grande punto po udobnosti ocijenjen kao automobili srednje klase od prije desetak godina,a zans da je bilo dobrih makina tad po imenima,Leslie vam govori da su auta napredovala u svim smjerovima,od samih dimenzija,ovjesa itd,pa punto prve generacije je kraci preko dvadeset cm a mozda i vise od zadnjeg Grande punta i tu se dobila udobnost jer je povecan medjuosovinski razmak,i nemojte nas gusiti tim kako je dobar Mercedes od dvadeset i nesto godina,mozda je tvoj dobar ali bez uvrede vecina je zrela za kakvog otpada,fulili temu skroz sa tim Benzom ali cu ti postaviti drugu da mozes sa njegovim konkurentima iz tog perioda bitku voditi,nego dajte kakav mali autic za Bambinu,gradski,kompaktnih dimenzija.Moj prijedlog je Market.ba i auto pijaca.ba tamo se moze naci finih autica Vozdrica :bih:
aldinn

#90 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by aldinn »

a da li se isplati uvesti auto iz slovenije vozati ga na slovenskim tablama a registrovati u sloveniji svake godine
pr.fiat punto 95 godiste 500e
ado-šampion

#91 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by ado-šampion »

Nemoj pričat Lesli da nisu imali opremu, prvo se malo informiši. Eto npr. taj isti Punto kao tvoj, kod mog jarana 2001. godište, nema ABS. Sad mi nađi kad je S-klasa imala ABS, da ti ja ne tražim. :-) Merc 190D 92. je imao ABS. Da ti ne nabrajam šta je tad od opreme imala recimo BMW petica. A što kažeš za sigurnost, to si u pravu, samo većina ljudi to ne razumije.
citroen

#92 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by citroen »

prvi put u S klasu ABS primjenjen 1978 godine,hocemo li sad postaviti temu "ABS" :) :bih:
Haris.ba

#93 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Haris.ba »

Da je musko, i da je raspolozen da radi za auto, i da radi oko auta predlozio bih projekat "mercedes" ili slicno. Ali mislim da djevojka hoce da sjedne u auto, da ga tanka i vozi.

Ovako npr.:

http://www.market.ba/oglas/332641
http://www.market.ba/oglas/345519
http://www.market.ba/oglas/343789
http://www.market.ba/oglas/265785
Karabaja

#94 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Karabaja »

Haris.ba wrote:Da je musko, i da je raspolozen da radi za auto, i da radi oko auta predlozio bih projekat "mercedes" ili slicno. Ali mislim da djevojka hoce da sjedne u auto, da ga tanka i vozi.

Ovako npr.:

http://www.market.ba/oglas/332641
http://www.market.ba/oglas/345519
http://www.market.ba/oglas/343789
http://www.market.ba/oglas/265785
a do kad misliš da će ova auta raditi po principu "tankaj i vozi"?
johntra

#95 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by johntra »

radiće isto, ako ne i duže, od raznih predloženih harabatija od 25 godina starosti....
Karabaja

#96 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Karabaja »

johntra wrote:radiće isto, ako ne i duže, od raznih predloženih harabatija od 25 godina starosti....
hoće.. hoće.. ma ja ba, hoće..

al u kurcu
johntra

#97 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by johntra »

ma vozikaj se ti u mečki starijoj i od Adolfa, što se mene tiče...a pusti ljude da izaberu šta žele, u zavisnosti od vozačkog iskustva i finansija, a ne preporučuj ciganske snove...
i pripazi malo na rječnik...
TRAJAN

#98 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by TRAJAN »

presednice gdje ste dosad?
Lesli Eldridž

#99 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Lesli Eldridž »

Mečka stara više od 20 godina je truhla. Ovi što se uvoze do 7 godina nisu. I kraj priče... 8-)
EDIT: I naravno da će auti nove generacije do 7 godina starosti poderati tu krntiju od Mercedesa. Na njima nema šta raditi,a mečka je k'o onaj autobus iz filma "Ko to tamo peva". :lol: Stavite tu ciganiju od mercedesa u oglase, pa ga tamo reklamirajte. Da vidimo hoće li ga iko kupiti... :D :-)
Last edited by Lesli Eldridž on 12/06/2009 16:23, edited 2 times in total.
Lesli Eldridž

#100 Re: Kupovina auta-pomoc

Post by Lesli Eldridž »

johntra wrote:ma vozikaj se ti u mečki starijoj i od Adolfa, što se mene tiče...a pusti ljude da izaberu šta žele, u zavisnosti od vozačkog iskustva i finansija, a ne preporučuj ciganske snove...
i pripazi malo na rječnik...
:D :thumbup:
Post Reply