Godisnica smrti gosp. Alije Izetbegovica

Engram::X

#76 Re: Godisnica smrti gosp. Alije Izetbegovica

Post by Engram::X »

PASA wrote: Jedan obican mali, glupi Musliman , porijeklom Bosnjak zbog koga su Bosnjaci izgubili istorijsku sansu DA POSTIGNU NESTO U SVOJOJ ISTORIJI...
Historija, ovaj pasjaluk nam stize iz banjaluke ili amerike & bos.kongresa?
;)

Image

Image

Image

Image

Image

;)

http://www.islam.co.ba/foto/galerija.php?action=go&to=1
margareta

Post by margareta »

Onaj PASA je zreo za ispasu ALI i ovi na snimcima.......kad bi im u kosti usla sva ta ljubav raspali bi se u atome brzinom svjetlosne god.....bjaaaazi ba....sami poltroni i koliko suza toliko para ........koga oni zale i zasto se sada rokaju i sire svoje urokane mreze po cijelome svijetu....ljubav nema sta samo ko jos vjeruje u pravu istinu ako je i ne vidi ? Bljak
Pravda30

Post by Pravda30 »

Rahmet mu dusi.

Image
Fair Life

Post by Fair Life »

I ja bih volio da sam ga upamtio kao covjeka koji je imao BiH u srcu.

Image

"Spasio drzavu i narod." Drzave nema, a narod desetkovan...
Zenga

Post by Zenga »

Odakle se stvori ovaj BO sa ovakvim smesnim citatima iz kurana....ako uopste to tako pise.... Preporucujem ti BO da procitas i bibliju, posto tamo kaze ne ubij, ne ukradi i ljubi bliznjeg svoga kao samog sebe, cini mi se , odnosno nigde ne pise ubijaj svoje" neprijatelja " koji nisu Hriscani...
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

Zenga wrote:Odakle se stvori ovaj BO sa ovakvim smesnim citatima iz kurana....ako uopste to tako pise.... Preporucujem ti BO da procitas i bibliju, posto tamo kaze ne ubij, ne ukradi i ljubi bliznjeg svoga kao samog sebe, cini mi se , odnosno nigde ne pise ubijaj svoje" neprijatelja " koji nisu Hriscani...
tako ti je to Zenga svidjelo se tebi ili ne, ali u "najsavrsenijoj" knjizi ti to i pise, zato i jeste savrsena u p.m.
Prenj

Post by Prenj »

u_prolazu2 wrote:
Zenga wrote:Odakle se stvori ovaj BO sa ovakvim smesnim citatima iz kurana....ako uopste to tako pise.... Preporucujem ti BO da procitas i bibliju, posto tamo kaze ne ubij, ne ukradi i ljubi bliznjeg svoga kao samog sebe, cini mi se , odnosno nigde ne pise ubijaj svoje" neprijatelja " koji nisu Hriscani...
tako ti je to Zenga svidjelo se tebi ili ne, ali u "najsavrsenijoj" knjizi ti to i pise, zato i jeste savrsena u p.m.
A da vas trojica to sami 'kvalifikovano' raspravite pod 'Religija'?
meldina

Post by meldina »

MOŽE LI NEKO STATI U KRAJ OVIM NEBULOZAMA "nadji dokaze da je Alija bio zlocin"! JADNA, 'AJ' NAZAD U ALBANIJU! SJAŠI VIŠE!
Sta te je uvrjedilo? jeli sto si vidjeo da je Alija posten a tvoj Karadzic ne?
neznas o cemu pricas kako te nije sramota ?
ps :ja nisam iz Albanije nego iz BIH iz Zvornika :)
gorbacovka

Post by gorbacovka »

agent011 wrote:što se tiče rahmetli Alije ja predlažem da ga pustimo da počiva u miru ono što trebamo je da ga poštujemo kao prvog predsjednika i ličnost čiju karizmu za narednih mnogo godina neće imati niko
što se tiče njegovog poštenja ako je šta nečasno uradio odgovarat će pred Bogom ako već nije pred narodom
slažem se!

Najbolje bi bilo da moderatori zatvore ovu temu :(
stvarno se svašta ružno ovdje može pročitati...
Skljoco

#85 Re: Godisnica smrti gosp. Alije Izetbegovica

Post by Skljoco »

Engram::X wrote:Prije godinu dana na Ahiret je preselio prvi predsjednik predsjednistva RBIH i Glavni komandant Armije BIH...

Neka mu je rahmet i milost Bozija...

Image

citat sa drugog sajta
Danas je godinu dana od kako je na ahiret preselio prvi predsjednik samostalne i nezavisne države Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović r.a..

Nezapamćena dženaza koja je prošla četiri dana nakon njegova preseljenja Sarajevom je potvdila istinsku ljubav Bošnjaka prema tom velikom čovjeku i sinu Islama i Bosne, rahmetli Aliji.

Ramazan je, a na nama je emanet da ga se sjetimo po lijepom, što je u potpunosti zaslužio. Predlažem i molim svakoga da istinski uputi Allahu dovu i zatraži oprost i magfiret našem dragom predsjedniku rahmetli Aliji Izetbegoviću, rahimehullah.

Amin
-----------------------------------------------------------------------------------
Sama Dzenaza rahmetli Aliji Izetbegovicu dokazala je da on nikad NIJE bio bosanskohercegovacki sin !
Rahmet mu dusi , turskoj !
BO

Post by BO »

Prenj wrote:
BO wrote:
Prenj wrote: Je li to neka vehabijska verzija Kur-ana kod tebe?
Ne, to su rijeci iz najsavrsenije knjige na svijetu, svidjelo se tebi to ili ne. Uzmi malo pa procitaj.
Molim jos jednom cijenjenog strucnjaka za islam da navede iz kojeg dijela Kur'ana citira "Krscani i Jevreji to su vam najveci neprijatelji"
Žene - An- Nisa' Sura IV

101 Nije vam grijeh da molitvu na putovanju skratite, i kada se bojite da će vam nevjernici neko zlo nanijeti.
Nevjernici su vam, doista, otvoreni neprijatelji.

Imranova porodica - Ali 'Imran Sura III

118 O vjernici, za prisne prijatelje uzimajte samo svoje, ostali vam samo propast zele: jedva cekaju da muku dopadnete, mrznja izbija iz vasih usta, a jos gore ono sto kriju njihova prsa. Mi vam iznosimo dokaze, ako pameti imate.

28 Neka vjernici ne uzimaju za proijatelje nevjernike kad ima vjernika; a onoga ko to cini - Allah nece stititi. To ucinite jedino da biste se od njih sacuvali. Allah vas podsjeca na Sebe i allahu se vraca sve!
BO

Post by BO »

Zenga, zamolio bi te fino da mi ne trpas pogresne rijeci u usta. Ja sam svoje rekao i ja stojim iza toga. ja nisam rekao da se ubijaju Hri.... nego da su nam neprijatelji.
i nebi da vise o ovome komentarisem ako zelis mozes otvoriti temu na RELIGIJA.

Selam
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

BO wrote:
Zenga, zamolio bi te fino da mi ne trpas pogresne rijeci u usta. Ja sam svoje rekao i ja stojim iza toga. ja nisam rekao da se ubijaju Hri.... nego da su nam neprijatelji.

Selam
buduci da smo neprijatelji cemu toliki trud da zivimo zajedno ?
cak i podjela na regije (nacionalne) vam ne odgovara. hrvatima ne date da izadju iz "zagrljaja" federacije, a republiku srpsku nastojite ukinuti kako bi zivjeli skupa i s srbima.
margareta

Post by margareta »

Ti si ZA 'sretan' razvod a ja sam ZA zatvaranje teme ili prebacivanje na 'religiju'. Do razvoda ce doci , ne brini se ovo je period samo u prolazu..
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

agent011 wrote:Alfonsice da nisi malo previše Jugonostalgična ...čuj razvalili Vam jedinu domovinu... nije li to malo neozbiljno?
Nije čna već čan...

A moja jedina jadna domovina je BiH, i fakat je jesu razvalili, ili si ti jedan od onih koji misli da se danas zivi bolje nego prije... :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

BO wrote:
Žene - An- Nisa' Sura IV

101 Nije vam grijeh da molitvu na putovanju skratite, i kada se bojite da će vam nevjernici neko zlo nanijeti.
Nevjernici su vam, doista, otvoreni neprijatelji.

Imranova porodica - Ali 'Imran Sura III

118 O vjernici, za prisne prijatelje uzimajte samo svoje, ostali vam samo propast zele: jedva cekaju da muku dopadnete, mrznja izbija iz vasih usta, a jos gore ono sto kriju njihova prsa. Mi vam iznosimo dokaze, ako pameti imate.

28 Neka vjernici ne uzimaju za proijatelje nevjernike kad ima vjernika; a onoga ko to cini - Allah nece stititi. To ucinite jedino da biste se od njih sacuvali. Allah vas podsjeca na Sebe i allahu se vraca sve!
Aaaa kako je to nevjernik ko vjeruje u Isu a.s. ? :D

Znamo ko su bili "prisni prijatelji" Alijini vrlo dobro...Samo jednog duuugo nema nigdje da se pojavi...Kao da se krije, sta li ?! :D

A Allah ce stiti Aliju i njemu slicne koji su prodali Srebrenicu tim nevjernicima pretpostavljam...

Ne koristi nasu casnu vjeru da opravdas svoja primitivna, fasisticka politicka ubjedjenja, jasno !?
margareta

Post by margareta »

BO ovo je politika a ne religija. Cinis grijeh. Zasto ne koristis barem posten nick ?
no sikiriki

Post by no sikiriki »

Citam vas citam i i mogu reci da vecih debila jos nisam cuo.
Pa gdje ste bili kad je grmilo.
Vas plafon je organizovanje prikupljanja stare odjece, vidjecemo kako ce se zavrsiti.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

no sikiriki wrote:Citam vas citam i i mogu reci da vecih debila jos nisam cuo.
Vas plafon je organizovanje prikupljanja stare odjece, vidjecemo kako ce se zavrsiti.
:zzzz:

A sta je tvoj plafon ?
margareta

Post by margareta »

Alfons Kauders wrote:
:zzzz:

A sta je tvoj plafon ?
Mozes li biti prakticar a ne samo teoreticar ? Tu je plafon 'no sikirikino'.
Prakticno uciniti bilo sto i ne samo umovati. Daj konstruktivne inicijative za prelazak sa rijeci na djelo, u tome je sva pamet i poenta.
Fair Life

Post by Fair Life »

BO wrote:Zenga, zamolio bi te fino da mi ne trpas pogresne rijeci u usta. Ja sam svoje rekao i ja stojim iza toga. ja nisam rekao da se ubijaju Hri.... nego da su nam neprijatelji.

Selam
SURA 9 ET-TEWBA * POKAJANJE (Medina, 129 ajeta) wrote:5. ajet - Pa kad izmaknu sveti mjeseci,9:5a tad ubijajte mušrike gdje god ih nađete,9:5b i ščepajte ih i opsjedajte ih i postavljajte im se u svaku zasjedu. Pa ako se pokaju i budu obavljali salat i davali zekat, onda oslobodite put njihov. Uistinu! Allah je Oprosnik, Milosrdni.
...
29. ajet - Borite se protiv onih koji ne vjeruju u Allaha niti u Dan posljednji i ne zabranjuju šta je zabranio Allah i Poslanik Njegov, i ne ispovijedaju Vjeru Istine - između onih kojima je data Knjiga - dok ne dadnu džizju9:29 iz ruke i oni budu potčinjeni.
Dakle, neprijatelji su tu da se protiv njih bori. Kako ? Legitimnim sredstvima ?!!

BO, BOOOOOOOOOOOOOOO... daleko ces dogurati.

PS___mušrik = nevjernik = neprijatelj

Napomena: Musrik je arapska rijec, a imamo je i u bosanskom jeziku kao tudjicu. Musrik je onaj koji druge postavlja u ravan sa Bogom. To se moze uciniti na raznorazne nacine - bilo da neko nekoga smatra bozanstvom ili na nacin da se slijedi neko ili nesto, tj.da se postuju i slijede necije instrukcije, uputsva, naredjenja i ideologija mimo i nasuprot Bozijih.
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

a milosti u ovom 5 ajetu........ko' na ogrish.com
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Fair Life, ne gubi vrijeme u svadji s klasicnim kretenima...Nije to tvoj nivo :D
cipelici

Post by cipelici »

Bome 'no sikiriki' kad je grmilo i kad je sijevalo ja cijelu buru prosla i bila i ostala.
Da barem nisam.
Qwert

Post by Qwert »

u_prolazu2 wrote:
BO wrote:

Selam
buduci da smo neprijatelji cemu toliki trud da zivimo zajedno ?
cak i podjela na regije (nacionalne) vam ne odgovara. hrvatima ne date da izadju iz "zagrljaja" federacije, a republiku srpsku nastojite ukinuti kako bi zivjeli skupa i s srbima.
Pretpostavljam da si u dijaspori . Prema tome mozes samo neprijateljski da ga podudlas sa distance, kao i vecina neprijateljski orijentisanih dijasporcica.
Post Reply