Oni su rekli Stop
I šta bi sa vašim čvorovima ? Presjekao ih Aleksandar Makedonski jel'
----------------------------------------------JLZ wrote:Politika mi nije jača strana, ali matematika jeste:
Nije moje da se bavim bošnjačkim problemima, ali pogledajte koliko vas je unesrećila SDA.
1992. je Alija potpisao Kutiljerov plan koji je sprečavao rat, a BiH bi bila podijeljena na etničke kantone sa manjim ovlastima nego današnji kantoni u Federaciji. Znači, ne bi postojali entiteti, pa samim time ni RS.
Povlačenjem već stavljenog potpisa na Kutiljerov plan, Alija je ''napravio'' današnju BiH: podijeljenu na entitete, a jedan od entiteta čak na 10 kantona! Plus, između 150.000 i 200.000 Bošnjaka je poginulo!
Ja da sam Bošnjak nikada ne bih glasao za SDA. Šta više, optužio bih je za saučesništvo za zločin nad sopstvenim narodom! Alija je trebao znati da će u ratu najviše nadrljati Bošnjaci kao najslabiji narod na Balkanu, a pošto je sjedio sa SDS-om i HDZ BiH-om u vlasti, nije se mogao vaditi da ''nije znao'' da će povlačenjem potpisa sa Kutiljertovog plana taj plan propasti i izbiti rat!
Alija je bio ili dobro glup čovjek, ili gladan dominacije i lične slave kao ''oca nacije'' (a istorija nam kazuje da se ''otac nacije'' najlakše postaje na tragediji sopstvenog naroda), ili islamski fanatik, ili srpski špijun (čuo sam čak i takvu verziju).
Bošnjaci, šta vi mislite o tome?
Što će reći bio je umješan kad je išlo kako treba a kada nije išlo kako treba ondaslobo bio picka, a sada ga opet sude, a mozda da nije bio picka, sada ga mozda ne bi sudili
prva je da nije fino da su se dvije nacije udruzivale protiv jedne
--------------------------------------------manijak1 wrote:Što će reći bio je umješan kad je išlo kako treba a kada nije išlo kako treba ondaslobo bio picka, a sada ga opet sude, a mozda da nije bio picka, sada ga mozda ne bi sudili![]()
je bio neinvolviran u agresiji.
Ti baš ono zdravo razmišljaš![]()
Upravo je suprotno bilo u startu te dvije nacije su se oprijedijelile za samostalnu i nezavisnu BiH ali .........sila je htjela da učini svoje pa smo i mi trebali biti u Jugoslaviji ravnooprani![]()
međutim počinjena zvjerstva u Vukovaru Petrinji Borovu okolini Karlovca Plitvicama Kninu pa da ne nabrajam Rudo Foču Vlasenicu Bratunac Sanski Most Banjaluku - koji smo levati bili dobro smo prošli
![]()
i ti misliš da se može ponoviti ?
![]()
![]()
Misli .Duboko i Staloženo.
Matej wrote:H2SO4 wrote:Matej:
"Nikome nije valjao Alija kolko je Srbima valjao a Bošnjaci će ga moći ocjeniti tek sa povijesne distance isto kao i mi Tuđmana. Jestr da je Franjo bio diktator al jeli valjao Hrvatskoj? Naravno da jest.
Bi li vama bilo lošije da je Alija bio malo više diktator a da je valjao Bošnjacima? "
NE ULAZECI U OSTALE GLUPOSTI KOJE PISETE KRATKO BI SE OSVRNUO NA PAR NAJVECIH GLUPOSTI.
DA VAM NIJE BILO FRANJE DO SADA BI HRVATSKA BILA U EU ZAJEDNO SA OSTALIM REPUBLIKAMA BIVSE SFRJ.OVAKO DZABE STE SE KURCILI I RATOVALI OPET CE TE ZAJEDNO UCI SA SRBIJOM ,BIH I OSTALIM.
I STA BI?NISTA POJEO VUK MAGARCA,TUDJMAN SE OBOGATIO I SEBE I FAMILIJU A VI GA ONAKO KOLEKTIVNO ISPUSILI ZAJEDNO SA NAMA.
A DA JE ALIJA BIO MALO VISE DIKTATOR?
COVJEK JE BIO I OSTAO DEMOKRATA,KAKO TO NE SHVACAS,A PROTIV GENA SE NE MOZE...
Malo si zabrijao . Tebi je EU očito ideal i misliš da ulaskom u EU prestaju sve naše brige! Pod Tuđmanom hrvatski narod dobiva svoju državu što znači mnogo ne samo za Hrvate u Hrvatskoj nego i za nas Hrvate čija je domovina BIH a druga domovina Hrvatska.
Je li Tuđman dozvolio hrvatsku Srebrenicu? Nije.
Jeli palo 250.000 Hrvata od Srba? Nije.
Usporedi sada sa tvojim demokratom Alijom!
Mesić je recimo demokrata. Da je nedaj bože on bio na čelu Hrvatske u Tuđmanovo vrijeme i Hrvatska bi isto kao danas BIH imala svoju rep.Srpsku. Franc je to jednostavno zgazio.
Prouči malo povijest ratovanja pa mi javi tko je to usred rata i napada na vlast dovodio neke kvazimirotvorce???
Churchil, De Gaul, Tito, bili su veliki ratni pobjednici. Usporedi malo njihov psihološki profil sa Fenjinim i Alijinim!
ALija je bi beba! Krivi idealist u krivo vrijeme na krivome mjestu vodio jedan narod. Ubuduće pazite koga birate!
Nama je Franc itekako valjao samo je tužno da ti to ne shvaćaš a dugo će ti još vremena trebati da shvatiš koliko vama Alija nije.
Ne treba predsjednik biti šarmer . On treba što bolje raditi u interesima svog naroda. Koja je Alijina zasluga? Navedi mi jednu pliz? Jel možda demokratizacija Bošnjaka?
sta ste zasluzili, nista vam se nije desilo.manijak1 wrote:Što će reći bio je umješan kad je išlo kako treba a kada nije išlo kako treba ondaslobo bio picka, a sada ga opet sude, a mozda da nije bio picka, sada ga mozda ne bi sudili![]()
je bio neinvolviran u agresiji.
Ti baš ono zdravo razmišljaš![]()
Upravo je suprotno bilo u startu te dvije nacije su se oprijedijelile za samostalnu i nezavisnu BiH ali .........sila je htjela da učini svoje pa smo i mi trebali biti u Jugoslaviji ravnooprani![]()
međutim počinjena zvjerstva u Vukovaru Petrinji Borovu okolini Karlovca Plitvicama Kninu pa da ne nabrajam Rudo Foču Vlasenicu Bratunac Sanski Most Banjaluku - koji smo levati bili dobro smo prošli
![]()
i ti misliš da se može ponoviti ?
![]()
![]()
Misli .Duboko i Staloženo.
svejedno mi je, manje vise.manijak1 wrote:Ti ne želiš ???????![]()
Žemsla secheese, ne treba pretjerivati,
niko nije zasluzio ovakvu sudbinu, nesreca bilo kojeg naroda u bih,
ne moze da znaci srecu nekog drugog naroda,
svi sada zive gore nego prije,
do rjesenja se mora doci mirnim putem
Prije nego sto si poceo "prenaglaseno" hvaliti politicke i vojne sposobnosti Franje Tudjmana trebao si procitati "Sjecanje vojnika" od Martina Spegelja. Mislim da bi se ohladio prema njemu. Franjo ni priblizno ne treba da uziva ugled kakav mu se pridaje.Matej wrote:varaš se, slažem se da ne bi bilo sukoba sa Bošnjacima da je Mesić bio glavni al on nikada ne bi imao muda krenuti na Oluju. Franc bi to i opet učinio i uz sigurnu kartu za Haag. Mesić ima petlju samo u mirnim okolnostima . Kad zagusti povlači se. Pička.
mesic je obicna propalica. taj tip nema bas nikakvih vizija. obicni kavanski coek, nista vise. u svim kriticnim fazama se povlacio. da bi na kraju ispao "demokrata i mirotvorac" - kad je to lako biti. on se brine samo o sebi. zasto se nije bavio politikom kad je bilo kriticno - da spasi koji zivot ako se moze. taktika sacekaj pa vidi kako ce ispasti. nadji sve moguce pogreske i pravi se pametan kad je sve proslo. sto je to on do sada ucinio - nista ! jedno veliko nista !Fair Life wrote:Prije nego sto si poceo "prenaglaseno" hvaliti politicke i vojne sposobnosti Franje Tudjmana trebao si procitati "Sjecanje vojnika" od Martina Spegelja. Mislim da bi se ohladio prema njemu. Franjo ni priblizno ne treba da uziva ugled kakav mu se pridaje.Matej wrote:vara¹ se, sla¾em se da ne bi bilo sukoba sa Bo¹njacima da je Mesiæ bio glavni al on nikada ne bi imao muda krenuti na Oluju. Franc bi to i opet uèinio i uz sigurnu kartu za Haag. Mesiæ ima petlju samo u mirnim okolnostima . Kad zagusti povlaèi se. Pièka.
Vukovar ! Samo deset dana poslije stradanja Vukovara Franjo se sastaje sa Milosevicem u Moskvi. I pregovara...
Nemoj Matej napamet. Bilo ko da je bio na Franjinom mjestu morao bi ratovati i bilo ko bi "ostvario" Hrvatsku. Zapamti da Franjo Tudjman postavljajuci Suska i ostale propalice na vodece pozicije u ministarstvima je opstruirao oslobodjenje Hrvatske i prolongirao mnoge stvari.
Franjo je bio samo jedna neodlucna budala koja se priklonila ustaskom lobiju radi para, kojem nije smetao ni Mercep niti zlocini u Pakrackoj Poljani... ili desavanja u Gospicu..., bas kao sto je slucaj i kod nas.
On je hrvatska bruka, bas kao sto je i Alija bosanska.