Sunovrat Senada Hadžifejzovića
Moderator: anex
-
fixer
#76 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
a sto mrzimo bakira! zasto? sto je dirao u svetnju ili sto nam je otvorio oci?
-
strujnik
#77 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
Hvala Bogu , to ti je veceras jedino pametno sto si napisaoF.G.R. wrote:Nismo svi isti, hvala Bogu pa nismo...strujnik wrote:Sta ces, mozes misliti kakav bi bio, da sam tek prosvijecen kao ti?F.G.R. wrote: Tvoj stav ali je jadan...vjerovatno si ti savrsen..
pozdrav..
-
F.G.R.
#78 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
Ma kakav Bakir, ovdje pricamo o novinarstvu, ne o placenim poltronima...fixer wrote:a sto mrzimo bakira! zasto? sto je dirao u svetnju ili sto nam je otvorio oci?
-
fixer
#79 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
slabo ti nesto ide ta prica. bakir je novinar priznao ti to ili ne. dakle, nimalo nisi objektivan, a konstruktivnom pricom se hvalis.F.G.R. wrote:Ma kakav Bakir, ovdje pricamo o novinarstvu, ne o placenim poltronima...fixer wrote:a sto mrzimo bakira! zasto? sto je dirao u svetnju ili sto nam je otvorio oci?
-
Kenan-sa
#80 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
O Bakiru mozete pisati na temu placenici! Uostalom Bakir uredjuje sedmicni magazin po instrukcijama odredjenih finansijskih mocnika,dok se Senad bavi iskljucivo novinarstvom,profesionalno ,objektivno i korektno! A nema veceg ponizenja za Hadzifejzovica nego ga porediti sa jednim Bakirom,covjekom najnizeg morala u bh novinarstvu,rame uz rame sa alkoholicarima Pecaninom i Avdicem!F.G.R. wrote:Ma kakav Bakir, ovdje pricamo o novinarstvu, ne o placenim poltronima...fixer wrote:a sto mrzimo bakira! zasto? sto je dirao u svetnju ili sto nam je otvorio oci?
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#81 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
samo da si obrno ovoKenan-sa wrote:O Bakiru mozete pisati na temu placenici! Uostalom Bakir uredjuje sedmicni magazin po instrukcijama odredjenih finansijskih mocnika,dok se Senad bavi iskljucivo novinarstvom,profesionalno ,objektivno i korektno! A nema veceg ponizenja za Hadzifejzovica nego ga porediti sa jednim Bakirom,covjekom najnizeg morala u bh novinarstvu,rame uz rame sa alkoholicarima Pecaninom i Avdicem!F.G.R. wrote:Ma kakav Bakir, ovdje pricamo o novinarstvu, ne o placenim poltronima...fixer wrote:a sto mrzimo bakira! zasto? sto je dirao u svetnju ili sto nam je otvorio oci?
- addem
#82 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
Nit mi je SDA dala posao, nit mi ti mozes pokvariti idilu, nit imam neke privilegije, na hiljade budzetskih korisnika u ovoj a i u svakoj drugoj drzavi. Moj je grijeh izgleda sto sam zavrsio fakultet i sto sam se zaposlio. I sto sam rekao da je u vrijeme SDA vladavine povecana plata sa 300 maraka koliko je bilo 96/97 na danasnjih 1300-1500. Meni je zao sto SDP to nije uradio, al SDP se u medjuvremenu bavio gubljenjen izbora, svojevrsnim blamiranjem, samounistenjem i slicno. Da je SDP uradio nesto dobro za ovu drzavu ja bih to rekao, i priznao, i podrzao, al SDP dragi moj moze cini mi se sve, osim da dobije izbore. Samo im to nekako ne ide.don vito wrote:Ovo je napisao budzetski korisnik kojem je SDA dala posao i dobru placu. Danas urla na sve one koji mu kvare idilu i dovode u pitanje njegove nezasluzene privilegije. SDA foreveraddem wrote:Zlatkoljupcima ne odgovara Senad, jer ne stoji iza SDP-ove elite, i zato sto im pridaje manje paznje. Isto im smeta sto ne dovodi kriminalce u emisiju koji blate reisa kao pojedini novinari. Ja ne kazem da je Senad najbolji novinar, al brate za malenog Bakira Hadziohmetovica zivot je izmislio. Pogledajte ko je sve od gostiju bio kod njega, pogledajte centralni dnevnik iz Belgije, kada je pokazao tokmacima sa FTV-a (televizije koju svi placamo) kako treba prenositi utakmice drzavnog tima, koliko puta je vodio isti dnevnik sa razlicitih strana svijeta. I sto je najbitnije to nije radio uzimajuci pare od naroda, naplacujuci pretplatu za ogavni program koji gledamo na FTV-u. Sve je radjeno na cisto komercijalnoj osnovi.
Senad je lik koji se pokazao u ratu. To je patriotizam, mogao je da razguli, ali je ostao. I danas ne trosi moje i vase pare, vec trosi novac koji se zaradi na komercijalnoj osnovi. EKipa sa FTV-a trosi novac koji mi placamo iz svog dzepa, i sta dobijamo sa to. Hrpu degenerika, kvazi novinara, bez dikcije, sa hibridnim glasom, i mizernim kvocijentom inteligencije. Pa kad ih vidim zgadi mi se, a kad shvatim da taj shit moram placati, dodje mi da placem.
- addem
#83 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
U skoli radim i naveo sam primanja radnika u obrazovanju. Onoga momenta kada SDA koja je na vlasti smanji plate za 50% ja cu prvi pricati protiv njih. Al to sto nekima smetaju cinjenice koje nekad kazu da je SDA na vlasti uradila i dobre stvari, to je na kraju krajeva njihov problem. Tema je Senad i njegov rad pa da bezze ne zachatavamo.Lud i ponosan wrote:Izgleda da ovaj predhodnik radi u nekoj drzavnoj instituciji, zato ovako prica... Nekako si kralju izgubio dodir sa realnoscu, ako je SDA nesto dao ja sam SUPERMAN!
-
letacina
#84 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
Kenan-sa wrote:O Bakiru mozete pisati na temu placenici! Uostalom Bakir uredjuje sedmicni magazin po instrukcijama odredjenih finansijskih mocnika,dok se Senad bavi iskljucivo novinarstvom,profesionalno ,objektivno i korektno! A nema veceg ponizenja za Hadzifejzovica nego ga porediti sa jednim Bakirom,covjekom najnizeg morala u bh novinarstvu,rame uz rame sa alkoholicarima Pecaninom i Avdicem!F.G.R. wrote:Ma kakav Bakir, ovdje pricamo o novinarstvu, ne o placenim poltronima...fixer wrote:a sto mrzimo bakira! zasto? sto je dirao u svetnju ili sto nam je otvorio oci?
A Senadova profesionalnost se ogleda u intervju sa Harisom Silajdžićem kroz ključaonicu, Senadova profesionalnost se ogleda u tome što na osnovu ratnog intervjua kojeg je izmučeni Sulejman Tihić dao u četničkom logoru istog pokušava prikazati kao "izdajnika", Senadova profesionalnost se ogleda u tome što sa glavnim rušiteljem države BiH i kriminalcem astronomskih razmjera uradi odvratno ulizivački intervju u kojem mu postavlja pitanja tipa "Imaš li curu". Profesionalnost na djelu.
-
letacina
#85 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
Nit mi je SDA dala posao, nit mi ti mozes pokvariti idilu, nit imam neke privilegije, na hiljade budzetskih korisnika u ovoj a i u svakoj drugoj drzavi. Moj je grijeh izgleda sto sam zavrsio fakultet i sto sam se zaposlio. I sto sam rekao da je u vrijeme SDA vladavine povecana plata sa 300 maraka koliko je bilo 96/97 na danasnjih 1300-1500. Meni je zao sto SDP to nije uradio, al SDP se u medjuvremenu bavio gubljenjen izbora, svojevrsnim blamiranjem, samounistenjem i slicno. Da je SDP uradio nesto dobro za ovu drzavu ja bih to rekao, i priznao, i podrzao, al SDP dragi moj moze cini mi se sve, osim da dobije izbore. Samo im to nekako ne ide.
Neke dobre stvari jeste uradila, istina vrlo rijetke, ali kako ti onda objašnjavaš to da smo jedna od najzaostalijih država u Evropi, a upravo nas ta stranka vodi sve ove godine? I nemoj molim te reći zbog republike šumske.
- DaysleepeR
#86 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
Senad je borac za Republiku BiH istu onu koju je lično Alija Izetbegović sahranio prije Daytona priznavanjem Republike Srpske.
Totalno pogubljen u vremenu i prostoru, zagovornik nerealne i nepostojeće Republike BiH (nažalost).
EOD
Totalno pogubljen u vremenu i prostoru, zagovornik nerealne i nepostojeće Republike BiH (nažalost).
EOD
- nosara
#87 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
Sto sunovrat...? Prije tavorenje bivseg novinara...
I ne poredite ga sa ljudima koji u potrazi za pricom predju dnevno vise kilometara, nego taj covjek za godinu dana...
I ne poredite ga sa ljudima koji u potrazi za pricom predju dnevno vise kilometara, nego taj covjek za godinu dana...
- Better Man
#88 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
Jednom Denisu Latinu i Aleksandru Stankoviću nije ni do koljena, oni su za Senada doktori novinarstva. Senad je sve samo ne objektivan novinar. Njegove izjave da je svoju slobodu davno kupio i da nije član ni jedne stranke i da ni jednu ne podržava su obična šarena laža za naivne. Ako bi ga posmatrali kroz humanitarne priloge i promovisanje mladih i uspješnih ljudi to radi odlično, ali kad se prebaci na politiku onda je to katastrofa. ne mogu shvatiti kako može da podržava određene hoštaplere poput lepog Hareta ili Bakira Izetbegovića i slične koji nisu ništa dobrog donijeli BiH.Kenan-sa wrote:Senad je sigurno najbolji novinar u regionu,bez konkurencije! Covjek je od tv Hayata napravio brend i popravio gledanost za 200%bevomill77 wrote:Hadzifejzovic je naj jaci i najpopularniji novinar na prostorima balkana, kome neodgovara to sto on govori neka ga neslusa, ima i drugih kanala osim Hayata Pa Bujrum.
Druga je stvar sto ima milioncic drugih nesposobnih,neprofesionalnih i ljubomornih novinara na celu sa Bakirom Hadziomerovicem!.. Mahalasi su danas u modi,to su iz 60 minuta davno prepoznali i imaju monopol nad nepismenim stanovnistvom,i odredjenim brojem intelektualaca izgubljenih u vremenu i prostoru!
-
homar
#89 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
Ne mogu da shvatima da se forumaši svrstavaju u partijske tabore, kada je govori o ovoj temi. Činjenica je da su naše medijske kuće naklonjene određenim političkim opcijama i ko to niječe, ili je slijep ili zlonamjeran. Ja ću reći svoje mišljenje, neopterećen politički.
Dnevni avaz, naklonjen stranci SDA a u toj stranci bira svoje favorite, naklonjen IZ, satanizuje SDP.
Hajat, naklonjen Stranci za BiH, u stranci SDA podržava Izetbegovića, neutralan prema SDP, podržava IZ.
FTV, podržava SDP-Lagundžiju, u SDA podržava Tihića a satanizuje Izetbegovića, ruši Islamsku zajednicu i efendiju Cerića.
Kad se tiče novinara:
Hadžifejzović, ekstra novinar, šoumen, malo zasićen poslom. Vrijeme mu je da osnuje svoj medij, da se nebi povremeno povijao kako gazda kaže.
Hadžiomerović, ludo hrabar, prosječno pismen, partijski opredjeljen što ga vrlo često gura u neobjektivnost.
Avdo Avdić, ne liči mi na novinara. Treba mijenjati profesiju, možda najbolje inspektor SIPE ili možda pisac scenarista.
O mnogim novinarima se dalo pisati, ali to je široka tema.
Dnevni avaz, naklonjen stranci SDA a u toj stranci bira svoje favorite, naklonjen IZ, satanizuje SDP.
Hajat, naklonjen Stranci za BiH, u stranci SDA podržava Izetbegovića, neutralan prema SDP, podržava IZ.
FTV, podržava SDP-Lagundžiju, u SDA podržava Tihića a satanizuje Izetbegovića, ruši Islamsku zajednicu i efendiju Cerića.
Kad se tiče novinara:
Hadžifejzović, ekstra novinar, šoumen, malo zasićen poslom. Vrijeme mu je da osnuje svoj medij, da se nebi povremeno povijao kako gazda kaže.
Hadžiomerović, ludo hrabar, prosječno pismen, partijski opredjeljen što ga vrlo često gura u neobjektivnost.
Avdo Avdić, ne liči mi na novinara. Treba mijenjati profesiju, možda najbolje inspektor SIPE ili možda pisac scenarista.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#90 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
obicno ljudi koji imaju dobru placu izgube dodir s realnoscu...
ali gledanje na kante za smece s prozora po kojima svaki put neko orvi kad god pogledam kroz prozor
vraca u realnost normalnu osobu
ali gledanje na kante za smece s prozora po kojima svaki put neko orvi kad god pogledam kroz prozor
vraca u realnost normalnu osobu
- terapija
#91 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
Pljujte po SDPu, ali dok je koalicija za promjene bila na vlasti radila je odlican posao.
To dokazuje SUFICIT u budzetu od par desetina miliona koji su ostavili LOPOVIMA koji su dosli poslije njih.
Naredne godine, pod vlascu SDA, cak i uprkos sto je uveden PDV imamo zjapeci DEFICIT u istom budzetu.
Istina boli , a vi i dalje pljujte.
To dokazuje SUFICIT u budzetu od par desetina miliona koji su ostavili LOPOVIMA koji su dosli poslije njih.
Naredne godine, pod vlascu SDA, cak i uprkos sto je uveden PDV imamo zjapeci DEFICIT u istom budzetu.
-
strujnik
#92 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
Nemoj bolan ovima sto citaju Avaz plaho ovih ekonomskih pojmova, oni te nista ne razumijuterapija wrote:Pljujte po SDPu, ali dok je koalicija za promjene bila na vlasti radila je odlican posao.
-
strujnik
#93 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
U tome i jest problem ovog drustva, sto takvi kao ti radite u prosvjeti, sto odgajate djecu koja nece znati razmisljati, analizirati, sama donositi zakljucke, nego prihvatiti samo ono sto mu neko kaze.addem wrote:U skoli radim i naveo sam primanja radnika u obrazovanju. Onoga momenta kada SDA koja je na vlasti smanji plate za 50% ja cu prvi pricati protiv njih. Al to sto nekima smetaju cinjenice koje nekad kazu da je SDA na vlasti uradila i dobre stvari, to je na kraju krajeva njihov problem. Tema je Senad i njegov rad pa da bezze ne zachatavamo.Lud i ponosan wrote:Izgleda da ovaj predhodnik radi u nekoj drzavnoj instituciji, zato ovako prica... Nekako si kralju izgubio dodir sa realnoscu, ako je SDA nesto dao ja sam SUPERMAN!
Kad bi stavljao na vagu sta je SDA dobro i sta lose uradila, ja sam uvjeren da bi ovo drugo prevagnulo.
-
strujnik
#94 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
Samo da potpisem, mada si mogao jos koji medij da ukljucishomar wrote:Ne mogu da shvatima da se forumaši svrstavaju u partijske tabore, kada je govori o ovoj temi. Činjenica je da su naše medijske kuće naklonjene određenim političkim opcijama i ko to niječe, ili je slijep ili zlonamjeran. Ja ću reći svoje mišljenje, neopterećen politički.
Kad se tiče novinara:
- hepek071
#95 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
eh ljudi šta se čudite...pa valja kod Švrakića zaraditi platu?! Bilo bi samo lijepo kada bi Brena otvoreno rekla koliko su joj para tražili i sve bi vam jasno bilo 
- harač
#96 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
hahahahahahF.G.R. wrote:Tesko malim komunistima, zlatkoljupcima, antibosancima i kvislinzima sto sto senad nije njihov istomisljenik pa ga sad razvlace ovdje...
-
brucos7
#97 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
Senad je najveci novinarski ulizica. Bez pravog stava, uvijek se stavlja na stranu onoga ko pobjedi. Sada mu je najbolji Tihic,a a jucer ga je pljuvao.
-
shalaedin
#98 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
Čovjek hvali onoga koga hvale i Amerikanci, covjeka koji je pobijedio u jakoj konkurenciji kandidata na izborima predsjednika u stranci SDA... 
Sta je lose u tome? Za pristalice Sdp i Sda, par rijeći ...
Sda će uvijek dobijati izbore dok je Sdp njima opozicija...
Mada su obje stranke pljaka, dokazani majstori namipulacije stanovnistvom ove zemlje
Sta je lose u tome? Za pristalice Sdp i Sda, par rijeći ...
Sda će uvijek dobijati izbore dok je Sdp njima opozicija...
Mada su obje stranke pljaka, dokazani majstori namipulacije stanovnistvom ove zemlje
- ja.neron
#99 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
ima jaja pa neka se češkaletacina wrote:Zadnjih nekoliko godina, tačnije, od pokretanja Centralnog dnevnika na mahalskoj NTV Hayat, novinarska karijera Senada Hadžifejzovića polako, ali sigurno ide prema samom dnu. Tako je "najgledaniji dnevnik u državi" od samog svog početka bio ništa drugo nego li dosadno populističko naprđivanje praćeno, malo kvazi patriotskim elektrisanjem gledalaca, malo urlanjem u face to face-u, malo ispraznim umovanjem novinarskog gurua, a poslužio je i mnogim korumpiranim i omraženim političarima poput Nedžada Brankovića kao ispovjedanioca za pranje svog obraza pred narodom.
Koliko je Hadžifejzović izgubio dodir sa realnošću, i kako mu je vlastita sujeta postala osnovno mjerilo sagledavanja stvari, najbolje svjedoči intervjuu dat Dnevnom avazu 30. 05. 2009. godine. U njemu nam je novinarska primadona osula paljbu na sve i svakoga, od političara koji su mu odbili gostovati u dveniku, pa do kolega koji ga se usuđuju kritikovati, pritom ne zaboravljajući isticati svoju iznimnu važnost za bh. novinarstvo koju ni jedan drugi novinar ne može dosegnuti.
Ko i u svojim dnevicima, ni ovaj put nije izostavio da momački popljuje Sulejmana Tihića, koji je za njega: "strah, neznanje, nepoznavanje društva BiH". Da je ovaj intervju vodio neki profesionalan novinar, umjesto avazovog ulizivačkog poltrončića, slijedilo bi logično pitanje na osnovu kojih argumenata temelji ovakve ocjene prema Sulejmanu Tihiću, ali Hadžifejzoviću su argumenti odavno postali nepotrebna stvar. Dovoljno je kroistiti globalnu taktiku nacionalista pa dotičnog Tihića proglasiti izdajnikom, nepoznavateljem mentalnog sklopa vlastitog naroda, nesposobnjakovićem, objavljivati besmislene tračeve i pritom pokušati ispasti duhovit, te time nastojati ubijediti narod u ispravnost svojih shvatanja. A koliko su njegova shvatanja relevantna najbolje svjedoči priznanje da je utjecao na to da Haris Silajdžić postane predsjednik BiH, i pokajao se zbog toga. Da novinar javno prizna da je otvoreno navijao za nekog političara i pomogao mu da dođe na vlast je samo po sebi skandalozno, ali još i pride mrtvo hladno izjaviti da je pogriješio i pokajao se zbog toga je pišanje samome sebi u usta i odličan pokazatelj na kakve mizerne novinarske grane je Hadžifejzović spao
A kako li tek komično zvuči kada čovjek koji javno priznaje da je pomogao Silajdžiću da zasjedne u predsjedničku fotelju nekoliko sekundi nakon toga optuži FTV da je partijsko glasilo SDP-a.
Intervju dat Dnevnom avazu kao i njegov cjelokupan rad zadnjih nekoliko godina mogu se opisati samo jednom rječju- žalosno!
- Haris.ba
#100 Re: Sunovrat Senada Hadžifejzovića
Reci cu da je gotovo nekulturno dati osvrt na neki tekst a taj tekst, ili dijelove na kojem se zasniva to misljenje ne spomenuti.
Citati iz spomenutog teksta:
-Ako mi se neko ne dopada, ja to potpuno hladno ignorisem. A jedan od razloga je i sto cuvam sebe i svoje emocije ne gledajuci na to.
- ...najbolje je dnevne novine citati dan poslije, a sedmicne pet dana poslije. I sve sto bi te zaboljelo onog dana kad ta novina izađe pet dana poslije ce biti smijesno do bola.
- (oko "smjene" na TvBiH) ... glavni inicijatori su bili SDA i SDP. U njihovo ime egzekutori su bili Edhem Bičakčić i Zlatko Lagumdzija.
- SDA,SDP,OHR se nije dopalo kako sam ja radio sa OSCE, jer OHR i OSCE nisu bili u dobrim odnosima. Napravili smo takav izborni program gdje smo dali šansu i najmanjim politickim partijama.
- Ne gledam 60 minuta...gledam Latinicu
- Svaki covjek kojeg ja dovedem u studio je dobro primljen...Uzimam za primjer Bakira Izetbegovica, koji je meni javno u lice, uzivo u programu, izgovorio jednu od najvecih lazi da mi je nekad pomogao nesto oko moje sestre....Kad je pocela izborna kampanja, maksimalno sam bio fer prema njemu unatoc tome.Lagumdziji nikada nisam ni profesionalno ni privatno rekao da znam da me on otjerao s Televizije BiH...
- Iskreno briga me za Brenu, za one koji je vole i koji je mrze
- (o Tihicu) CD je bio protiv njega zato sto zna da bi to bila katastrofa po drzavu. Smatram da su taj covjek i njegova politika, strah, neznanje, nepoznavanje drustva BiH pogubni za drzavu BiH. To je covjek koji nema nikakvog iskustva sa svojim narodom, on je potpuno otuđen od svog naroda.
- (pitanje: Treba li Bosnjacima lider) Treba....Javno sam rekao za Silajdzica i malo se pokajao iako njegove drzavnicke kapacitete i dalje cijenim...Bosnjaci su narod koji sam sebe ubija, prvenstveno po tim zavicajnim elementima.
- (o Nasoj stranci) Ja Dinu Mustafica smatam vise nego prijateljem. Kad je ulazio u politiku, objasnio mi je i prihvatio sam potrebu intelektualca da se aktivira. Znam da je jedan od osnovnih motiva ulaska u politiku razocarenje u SDP, jer su neki ljudi u toj partiji privatizirali socijaldemokratiju, stavili monopol na nju. Podrzavao sam Nasu stranku, istina ne javno, do onog momenta kad je nasa stranka u gradsko vijece usla u koaliciju s SDP. Tu sam izgubio zadnju iluziju da intelektualci, pa i moj brat Dino Mustafic, mogu da promijene nesto u nasem drustvu.
P.S.
Molio bih da,posto je tema pokrenuta (mozda) zbog ovoga teksta, cijenite Senada prema njegovim izjavama.
O njegovom poslovnom djelovanju mozemo pricom o cd-u i ostalim njegovim projektima(a mislim da tema i postoji o Centalnom dnevniku).
Ako mislite da Senad sve radi naopako molio bih da pogledate profil njegove emisije, pa profil takvih emisija u Bosni, pa okruzenju, pa i u svijetu. Tek tada cete shvatiti neupitan kvalitet realizacije njegovih emisija. CD (iako je otvarao vazne teme - ne treba zaboraviti) nema istu koncepciju ko 60 minuta. I ne treba to porediti. 60 minuta je vise istrazivacko novinarstvo o politickim "nepodostinama". CD je vise "face to face" profil emisije.
I je l problem da covjek ima svoje stavove? I iznese ih javno? O njegovim stavovima se moze pricati. Ali castiti ga epitetima koje sam procitao stvarno ne zasluzuje.
Citati iz spomenutog teksta:
-Ako mi se neko ne dopada, ja to potpuno hladno ignorisem. A jedan od razloga je i sto cuvam sebe i svoje emocije ne gledajuci na to.
- ...najbolje je dnevne novine citati dan poslije, a sedmicne pet dana poslije. I sve sto bi te zaboljelo onog dana kad ta novina izađe pet dana poslije ce biti smijesno do bola.
- (oko "smjene" na TvBiH) ... glavni inicijatori su bili SDA i SDP. U njihovo ime egzekutori su bili Edhem Bičakčić i Zlatko Lagumdzija.
- SDA,SDP,OHR se nije dopalo kako sam ja radio sa OSCE, jer OHR i OSCE nisu bili u dobrim odnosima. Napravili smo takav izborni program gdje smo dali šansu i najmanjim politickim partijama.
- Ne gledam 60 minuta...gledam Latinicu
- Svaki covjek kojeg ja dovedem u studio je dobro primljen...Uzimam za primjer Bakira Izetbegovica, koji je meni javno u lice, uzivo u programu, izgovorio jednu od najvecih lazi da mi je nekad pomogao nesto oko moje sestre....Kad je pocela izborna kampanja, maksimalno sam bio fer prema njemu unatoc tome.Lagumdziji nikada nisam ni profesionalno ni privatno rekao da znam da me on otjerao s Televizije BiH...
- Iskreno briga me za Brenu, za one koji je vole i koji je mrze
- (o Tihicu) CD je bio protiv njega zato sto zna da bi to bila katastrofa po drzavu. Smatram da su taj covjek i njegova politika, strah, neznanje, nepoznavanje drustva BiH pogubni za drzavu BiH. To je covjek koji nema nikakvog iskustva sa svojim narodom, on je potpuno otuđen od svog naroda.
- (pitanje: Treba li Bosnjacima lider) Treba....Javno sam rekao za Silajdzica i malo se pokajao iako njegove drzavnicke kapacitete i dalje cijenim...Bosnjaci su narod koji sam sebe ubija, prvenstveno po tim zavicajnim elementima.
- (o Nasoj stranci) Ja Dinu Mustafica smatam vise nego prijateljem. Kad je ulazio u politiku, objasnio mi je i prihvatio sam potrebu intelektualca da se aktivira. Znam da je jedan od osnovnih motiva ulaska u politiku razocarenje u SDP, jer su neki ljudi u toj partiji privatizirali socijaldemokratiju, stavili monopol na nju. Podrzavao sam Nasu stranku, istina ne javno, do onog momenta kad je nasa stranka u gradsko vijece usla u koaliciju s SDP. Tu sam izgubio zadnju iluziju da intelektualci, pa i moj brat Dino Mustafic, mogu da promijene nesto u nasem drustvu.
P.S.
Molio bih da,posto je tema pokrenuta (mozda) zbog ovoga teksta, cijenite Senada prema njegovim izjavama.
O njegovom poslovnom djelovanju mozemo pricom o cd-u i ostalim njegovim projektima(a mislim da tema i postoji o Centalnom dnevniku).
Ako mislite da Senad sve radi naopako molio bih da pogledate profil njegove emisije, pa profil takvih emisija u Bosni, pa okruzenju, pa i u svijetu. Tek tada cete shvatiti neupitan kvalitet realizacije njegovih emisija. CD (iako je otvarao vazne teme - ne treba zaboraviti) nema istu koncepciju ko 60 minuta. I ne treba to porediti. 60 minuta je vise istrazivacko novinarstvo o politickim "nepodostinama". CD je vise "face to face" profil emisije.
I je l problem da covjek ima svoje stavove? I iznese ih javno? O njegovim stavovima se moze pricati. Ali castiti ga epitetima koje sam procitao stvarno ne zasluzuje.