1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Moderator: anex
-
farfarah
#76 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Ima li koga da nam kaže kako je bilo na intervju-u? Je l' opet pucaju po zakonima?
- ružmarin-a
#77 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
sretno svima
kaže pitaju svašta (čula ja) sve iz tih zakona koje ste trebali učiti
isto tako znam ljude koji neće da se zaposle kod privatnika (čekaju državnu službu, što duže na Zavodu to veći broj bodova, neće kod privatnika, ali šalju aplikacije, a ako ih pozovu na razgovor proslijeđuju raju i čak nazovu firme i pitaju može li tak i taj doći umjesto mene)
pripravnički staž je dobar jer se ima ikustvo, koje je upitno (kopiranje, doručak, buljenje u tabele i računarske operacije i manevrisanje, ako vas zapadne neki fosil, koji ne umije oko računara, uz dužno poštovanje prema onima koji i nešto rade a i znaju u državnoj službi)
djeco draga ako hoćete nešto da naučite počnite kod privatnika, a lako je poslije položiti državni i "uvaliti" se na državna jasla
kaže pitaju svašta (čula ja) sve iz tih zakona koje ste trebali učiti
isto tako znam ljude koji neće da se zaposle kod privatnika (čekaju državnu službu, što duže na Zavodu to veći broj bodova, neće kod privatnika, ali šalju aplikacije, a ako ih pozovu na razgovor proslijeđuju raju i čak nazovu firme i pitaju može li tak i taj doći umjesto mene)
pripravnički staž je dobar jer se ima ikustvo, koje je upitno (kopiranje, doručak, buljenje u tabele i računarske operacije i manevrisanje, ako vas zapadne neki fosil, koji ne umije oko računara, uz dužno poštovanje prema onima koji i nešto rade a i znaju u državnoj službi)
djeco draga ako hoćete nešto da naučite počnite kod privatnika, a lako je poslije položiti državni i "uvaliti" se na državna jasla
-
farfarah
#78 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Ma ja bih rado i kod privatnika, ali sad je teško i kod njih se zaposliti. Predavala sam aplikacije svugdje, ali u većini slučajeva ne udostoje se ni na razgovor da me pozovu. I oni ba objavljuju konkurse reda radi, sve su to unaprijed našteljena mjesta.
-
mitarnos
#79 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Za one koji nisu prosli ni test informacija da ce pocetkom sledece sedmice biti objavljen zalbeni rok(ako to uopste icemu sluzi). Tako da ko misli da ima osnova da se zali-moze probati!
Kad smo kod toga da li iko zna ikakav kriterijum kod davanje bodova na osnovu smjera? Smjer koji sam ja zavrsio je finansijski menadzment , na kojem izmedju ostalog postoje 3 racunovodstva i jos dva predmeta direktno vezana za racunovodstvo. Na osnovu toga svakom ko se razumije u ekonomiju jasno je da je to finansijsko racunovodstveni smjer.Posto nisam prosao na taj intervju, a mislim da sam uradio barem 50% testa ispravno, zakljucujem da mi taj smjer nije priznat kao racunovodstveni. Rijec je o Ekonom. fakultetu u Banjoj Luci na kojem je ovaj smjer najblizi racunovodstvu(ne racunajuci ove sad sto idu po bolonji,ne znam kakvi tu smjerovi i postoje). Dakle, da li je moguce da mi to nisu priznali? Uzgred budi receno test sam radio u Tuzli, moguce da na fakultetima iz Federacije postoji tacno takav smjer pa je ovaj moj automatski svrstan pod nevazeci u smislu bodovanja.
Kad smo kod toga da li iko zna ikakav kriterijum kod davanje bodova na osnovu smjera? Smjer koji sam ja zavrsio je finansijski menadzment , na kojem izmedju ostalog postoje 3 racunovodstva i jos dva predmeta direktno vezana za racunovodstvo. Na osnovu toga svakom ko se razumije u ekonomiju jasno je da je to finansijsko racunovodstveni smjer.Posto nisam prosao na taj intervju, a mislim da sam uradio barem 50% testa ispravno, zakljucujem da mi taj smjer nije priznat kao racunovodstveni. Rijec je o Ekonom. fakultetu u Banjoj Luci na kojem je ovaj smjer najblizi racunovodstvu(ne racunajuci ove sad sto idu po bolonji,ne znam kakvi tu smjerovi i postoje). Dakle, da li je moguce da mi to nisu priznali? Uzgred budi receno test sam radio u Tuzli, moguce da na fakultetima iz Federacije postoji tacno takav smjer pa je ovaj moj automatski svrstan pod nevazeci u smislu bodovanja.
-
leigh
#80 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Vrlo moguće da nisu priznali, to ti je i dobar osnov za žalbu. Zavisi od fakulteta do fakulteta, negdje je smjer računovodstvo, negdje računovodstvo i finansije, a negdje kao kod tebe finansijski menadžment. Postoji li mogućnost da dobiješ od fakulteta službene informacije o smjeru i koji profil obrazovanja nudi, tj. kakvo je zvanje, to bi ti moglo pomoći!mitarnos wrote:Za one koji nisu prosli ni test informacija da ce pocetkom sledece sedmice biti objavljen zalbeni rok(ako to uopste icemu sluzi). Tako da ko misli da ima osnova da se zali-moze probati!
-
mitarnos
#81 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Tako sam i ja pretpostavio. Sad mi nema druge nega da sacekam taj zalbeni rok pa da vidim sta su i kako radili prilikom bodovanja! Ako tako bude mislim da ce se nesto moci uraditi!
-
jaca.84
#82 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Zna li neko otprilike kada bi mogli biti objavljeni rezultati?
-
IskrenTZ
#83 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Ja koliko znam da ce biti rezultati u utorak.jaca.84 wrote:Zna li neko otprilike kada bi mogli biti objavljeni rezultati?
Kod mene je prosjek 18 bodova i test 20 bodova. Usmeno sam znao 4 i 1 polovicno valjda ce biti dovoljno.
-
jaca.84
#84 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Kako znas koliko si bodova dobio na pismenom? Nisu objavili
A to za utorak jel provjerena informacija?
-
mitarnos
#85 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Da, kako znas koliko si bodova imao na testu?
Ja sam zvao UIO u Tuzli, rekose mi da ce pocetkom sledece sedmice biti objavljen zalbeni rok, sto je i normalno kad je u pitanju javni konkurs, a valjda bi nakon zalbi trebala da bude objavljena konacna lista prmljenih. Mislim da je takva normalna procedura.
Ja sam zvao UIO u Tuzli, rekose mi da ce pocetkom sledece sedmice biti objavljen zalbeni rok, sto je i normalno kad je u pitanju javni konkurs, a valjda bi nakon zalbi trebala da bude objavljena konacna lista prmljenih. Mislim da je takva normalna procedura.
-
IskrenTZ
#86 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Ja sam pitao kad sam bio na usmenom. To je mogao svako da pita, jer prijava na konkurs i svi prateci dokumenti od kandidata su bili kod clanova komisije.jaca.84 wrote:Kako znas koliko si bodova dobio na pismenom? Nisu objavili
Nije provjerena informacije ali oceku je se u utorak, receno je oko utorka ce biti rezultati, jer svi papiri idu za Banja Luku i Direktor UIO donosi konacnu odluku.
- Alfons Kauders
#87 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Nepismenost je jednostavan razlog.IskrenTZ wrote:Jaooooo. Izvini ja sam zaboravio da si ti jedan veliki (kako se kaze, ah ja) "FIRMAS". Posteni uzivaj i puno srece u pokusaju krade "desetina hiljada poreza godisnje". To sto kod mene jedna ili druga rijec nije bas isprava ima jedan veoma jednostavan razlog. Samo za info.Alfons Kauders wrote:Ja nisam rekao da ti nemas pravo da pises sta hoces, ali snosis i posljedice za svoje pisanje.
Smatram da si informaticki nepismen zato jer koristis caps, sto je u suprotnosti s pravilima foruma.
Smatram da si polupismen zato jer npr. pises "serie" i "podplatiti". Ja kao savjstan gradjanin necu da takvi primaju platu od poreza koje ja platim - sigurno ima sposobnijih i pismenijih od tebe.
Ja gledam samo svoj interes, i meni je u interesu da u administraciji rade sposobni i profesionalni kadrovi. Ja ne moram varati i krasti da bi zaradio lovu, niti se moram uvaljivati u drzavne jasle.
-
akcija007
#88 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Koliko se ja razumijem u logican slijed stvari valjda trebaju biti prvo objavljeni rezultati pripravnika koji su primljeni pa nakon toga odmah rok zalbe da pocne teci. I kad istekne rok zalbi konacna lista . Ne vidim nikakvu svrhu da bez ikakvih rezultata objave rok zalbi.mitarnos wrote:Da, kako znas koliko si bodova imao na testu?
-
mitarnos
#89 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Tako nekako, bitno da bude zalbeni rok!
-
afan11
#90 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
gdje je jaca 84 polagala ispit ako se može znati
-
jaca.84
#91 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
U Sarajevu, zasto?
-
afan11
#92 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Ma onako mislio sam da si u Tuzli, pardon
-
leddena
#93 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Zna li iko ko je bio u komisiji?
-
farfarah
#94 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Zna li neko kad će više ovi rezultati?
Posljednja tri mjeseca sve mi je podređeno ovome konkursu
Neka se više već jednom završi da idemo dalje. Da se prestanemo nadati.
Posljednja tri mjeseca sve mi je podređeno ovome konkursu
-
jaca.84
#95 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
I ja sam ko na iglama, al i razumijem bilo nas je pravo puno valja sve te bodove sabrati pa jos dok direktor to pregleda i odaberefarfarah wrote:Zna li neko kad će više ovi rezultati?
Posljednja tri mjeseca sve mi je podređeno ovome konkursuNeka se više već jednom završi da idemo dalje. Da se prestanemo nadati.
-
jaca.84
#96 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Eto ni danas nista od rezultata 
-
batkoman
#97 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
ja sam izludio, 
-
jaca.84
#98 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Znam kako ti jebatkoman wrote:ja sam izludio,
Nisu trebali onda govoriti da ce biti pocetkom sedmice, nego kad bude bude
-
IskrenTZ
#99 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Opet nista.

-
afan11
#100 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Pa sta je ovo ljudi,rezultata nigdje ima li iko kakvu informacija kad bi mogli izaci rezultati.