Ko je gazda u vasoj vezi?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

HAVANA

#76 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by HAVANA »

Ja kreno s posla,diskonektuj se :twisted: :lol:
anais_nin

#77 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by anais_nin »

HAVANA wrote:Ja kreno s posla,diskonektuj se :twisted: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :kiss: rucak je na stolu :oops: :D pohiti :D
daleko

#78 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by daleko »

test01 wrote:
daleko wrote:Test:

Opet ja i na ovu temu imam isto pitanje samo za tebe na koje mi nisi odgovorio ranije:

Pitaj svoju mamu ko je gazda?

Vjerujem da takvi kao ti imaju neovisnu vezu sa mamom, koja ih je odgojila da budu "gazde", vjecito zavisni od mamine upute, potvrde a i sarme za pojesti. Vjecito prinijeti, vjecito servirati.
Pitaj mamu zasto te je odgojila da moras biti gazda, zasto te je naucila da jedno u vezi MORA biti gazda, zasto ce ti sin uvijek znaciti vise od kcerkice, i zasto ces na zenu uvijek gledati kao na nekoga ko TEBE mora slusati. Zao mi je ali to su VELIKI znaci "slabog" muskarca, kome fali puno samopouzdanja.

Nego mama ima rjesenje, ona te je odgojila, ona je naucila tebe ko treba da bude gazda, tebi ne trebaju drugi pogledi vec potrvda da je tvoja vezija jedina tacna. To se zove odgoj tvoje mame koji je rezultirao u tebe, ponosnog gazdu, a svi drugi, koji ne idu tvojim stopama, vjerujem nemaju postovanja kod tebe. Ali zato mozda imaju kod nas, zena, koje traze RAVNOPRAVNOST i POSTOVANJE od partnera. I vjerujem da ima puno muskaraca kojima uloga gazde NIJE potrebna da bi bili zadovoljni kao i zena na drugoj strani koji nisu optereceni tvojim temama.

Pitaj mamu........ona ima odgovore na tvoja pitanja .......

Ravnopravnost vec postoji u tkz. drzavama zapadne demokracije. EU, SAD itd.
Posljedice takve ravnopravnosti su da se svaki drugi brak ili zajednica raspadaju, sve je vise samaca, djeca odrastu sa 1 roditeljem .......
Drugim rijecima i musko i zensko su nezadovoljni sa takvom ravnopravnoscu.
Ja ne zelim da zivim u takvoj ravnopravnosti.
Bojimo se posljedica, je li to? Kao da tako nesto ima garancije. Kao da se ne mjenjamo, kao da ne zivimo zivote nad kojim cesto nemamo kontrole.Trebamo da se zakopamo tamo gdje smo, i uhvatimo se uloge koju ces nam ti probrati.

Nego da se mi vratimo problemu ove teme ali i drugih tvojih tema. Zasto se ti plasis zene?

Smetaju ti dakle one koje kao na zapadu traze ravnopravnost i zavrse sa razvodima (po tvom). A ti razvodi nemaju nista sa tvojom zavisnosti od mamine sarme, sa tvojim "ocekivanjima" sta je "dobra" zena a ako ona ima svoja ocekivanja spremne za tebe, onda odmah u povlacenje i trazenje gazde ili osnove familije.

I verujem da grijesis sa tom predpostavkom da zene u Bosni nemaju iste zelje kao zene na zapadu, ista je zelja samo nemaju istu slobodu i mogucnost napustiti muzeve i postati neovisni od njih. One koje imaju ekonomsku neovisnost to i urade bas kao i zene na zapadu. Dakle, opet razlog za tvoje strahovanje je i tvoja slabost i lako je ttako nesto svrstati u nesto kao "ugrozavanje zajednice" a nikako kao ravnopravnost i postenje.

Nego reci ti nama sta je po tebi taj pravi muskarac? Taj gazda? Taj koji zna sta je familja? Reci nam te tvoje velike osobine, da te pokusamo shvatiti, svoje osjecaje prema zeni, tvoju ljubav prema familiji. Da zaboravimo slabosti i strahove i da vidimo tajnu tvog gledanja na idealnu familiju, idealnu zenu i gazdu u kuci.
ljubav_aha

#79 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by ljubav_aha »

Lud i ponosan wrote: Odusevljen nacinom razmisljanja, naprosto ne mogu sebi da dodjem... Kako ispravno i bozanstveno ovaj tekst izgleda, steta samo sto su ovakve rijeci jako oskudne na repertoaru nasih ljudi (kako mladih tako i starih), ali valjda nas jeba ovaj zapadni trend ... :thumbup:

Tebe moramo svrstati u kategoriju ugrozenih vrsta, odmah rame uz rame sa Pančićevom omorikom :)
:thumbup: :thumbup:
nema to veze sa zapadnim trendom,vec sa cinjnenicom,da je sve pocelo onog dana kad su zene pocele zaradjivati vlastiti novac,samo su tad ,pametno krile,bez suvise komentara ;-)
anais_nin

#80 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by anais_nin »

ljubav_aha wrote:
Lud i ponosan wrote: Odusevljen nacinom razmisljanja, naprosto ne mogu sebi da dodjem... Kako ispravno i bozanstveno ovaj tekst izgleda, steta samo sto su ovakve rijeci jako oskudne na repertoaru nasih ljudi (kako mladih tako i starih), ali valjda nas jeba ovaj zapadni trend ... :thumbup:

Tebe moramo svrstati u kategoriju ugrozenih vrsta, odmah rame uz rame sa Pančićevom omorikom :)
:thumbup: :thumbup:
nema to veze sa zapadnim trendom,vec sa cinjnenicom,da je sve pocelo onog dana kad su zene pocele zaradjivati vlastiti novac,samo su tad ,pametno krile,bez suvise komentara ;-)
kako koja :) ima ih mnostvo koje i dan danas zaradjuju svoj novac koji se onda bez problema pretvara u "nas novac"...isto kao sto su i prije i sada postojali muskarci koji su taj isti novac smatrali zajednickim bez obzira sto su samo oni zaradjivali...ako gradim sadasnjost buducnost zajedno s nekim, stvaram s njim dom, porodicu, djecu, za sta ce meni taj MOJ racun? :? ja sam dovoljno svoja na neke druge nacine, kroz aktivnosti koje su samo moje, koje pricinjavaju meni zadovoljstvo, kroz vrijeme posveceno sebi i svojim potrebama...za sta bi mi trebao taj eventualni skriveni racun? :? ako mi treba da njemu iza ledja kupujem neke stvari samo za sebe, onda je meni jadna ta ljubav... :roll: ako mi treba kao eventualno zaledje ukoliko me on sutra (ili ja njega) ostavi, opet meni je jadna ta ljubav...ja bih najiskrenije u tom slucaju radije imala svoj racun, svoj novac i bila samo svoja i nicije vise, nego zivjela u nekom prividu od zajednice :)
Op3r4t0r

#81 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by Op3r4t0r »

test01 wrote:Nemoj te se pretvarati i govoriti o kompromisu i dogovoru nego priznajte ko u vezi vodi, pa makar i za nijasu, glavnu riječ.Naravno i da li vam smeta..
Punica :run: :-) :lol:
ljubav_aha

#82 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by ljubav_aha »

anais_nin ,pa mnogim zenama je upravo takva solucija bila naj-sigurnija,ali i u savrsenom braku,kao sto rekoh,treba imati svoju stednju,nikad se ne zna :!: ova stednja nema veze sa kupovanjem vlastitih sitnica ;-) vecu u slucaju za "ne daj Boze" :!:
Op3r4t0r

#83 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by Op3r4t0r »

ljubav_aha wrote:anais_nin ,pa mnogim zenama je upravo takva solucija bila naj-sigurnija,ali i u savrsenom braku,kao sto rekoh,treba imati svoju stednju,nikad se ne zna :!: ova stednja nema veze sa kupovanjem vlastitih sitnica ;-) vecu u slucaju za "ne daj Boze" :!:
Meni je tebe zao :!:
ljubav_aha

#84 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by ljubav_aha »

Op3r4t0r wrote:
ljubav_aha wrote:anais_nin ,pa mnogim zenama je upravo takva solucija bila naj-sigurnija,ali i u savrsenom braku,kao sto rekoh,treba imati svoju stednju,nikad se ne zna :!: ova stednja nema veze sa kupovanjem vlastitih sitnica ;-) vecu u slucaju za "ne daj Boze" :!:
Meni je tebe zao :!:
nema potrebe da me zalis,mi smo potpuni stranci,to je moj izbor :)
anais_nin

#85 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by anais_nin »

ljubav_aha wrote:anais_nin ,pa mnogim zenama je upravo takva solucija bila naj-sigurnija,ali i u savrsenom braku,kao sto rekoh,treba imati svoju stednju,nikad se ne zna :!: ova stednja nema veze sa kupovanjem vlastitih sitnica ;-) vec u slucaju za "ne daj Boze" :!:
vidis u mom svijetu nisu svi muskarci potencijalna djubrad, niti su sve zene svetice :) meni je ta logika jednostavno kontradiktorna...razmisljati o "ne daj Boze", a stupati u jednu instituciju kakva je brak, meni to jednostavno ne ide jedno s drugim...za zivotno "ne daj Boze" ima postaviti zajednicku stednju...
postujem ja tvoj izvor ljubav_aha, ali jednostavno mene jeza prodje od pomisli da svaku noc lezem i budim se kraj covjeka za kojeg mislim ili sumnjam cak i tamo negdje daleko u podsvjesti da bi me mogao "za*ebat" :roll: reci DA mogu samo covjeku kojeg smatram dobrim, kojeg ne samo da volim, nego i postujem, kojeg smatram dovoljno dobrim da bude otac moje djece...kako onda u istom dahu mogu razmisljati o tome da li ce me "za*ebat"....
i iskreno, ljubav_aha...da to jednog dana docekam od covjeka kojeg volim, bankovni racun bi mi bio zadnja briga :roll: pun bankovni racun ne lijeci slomljeno srce...ako sam u stanju zaradjivat taj novac tokom braka, onda bih vjerovatno bila sposobna da ga zaradjujem i da me spopadne takvo zlo... :)
niko od nas ne zna sta zivot nosi...od ljudi koje volim ocekujem samo dobro...ako i kad me zadesi zlo, onda se nosim s tim :) ne zivim iscekujuci to...

@Lud i ponosan hvala ti puno na tako lijepim rijecima :) :) :)
ljubav_aha

#86 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by ljubav_aha »

anais_nin wrote:
ljubav_aha wrote:anais_nin ,pa mnogim zenama je upravo takva solucija bila naj-sigurnija,ali i u savrsenom braku,kao sto rekoh,treba imati svoju stednju,nikad se ne zna :!: ova stednja nema veze sa kupovanjem vlastitih sitnica ;-) vec u slucaju za "ne daj Boze" :!:
vidis u mom svijetu nisu svi muskarci potencijalna djubrad, niti su sve zene svetice :) meni je ta logika jednostavno kontradiktorna...razmisljati o "ne daj Boze", a stupati u jednu instituciju kakva je brak, meni to jednostavno ne ide jedno s drugim...za zivotno "ne daj Boze" ima postaviti zajednicku stednju...
postujem ja tvoj izvor ljubav_aha, ali jednostavno mene jeza prodje od pomisli da svaku noc lezem i budim se kraj covjeka za kojeg mislim ili sumnjam cak i tamo negdje daleko u podsvjesti da bi me mogao "za*ebat" :roll: reci DA mogu samo covjeku kojeg smatram dobrim, kojeg ne samo da volim, nego i postujem, kojeg smatram dovoljno dobrim da bude otac moje djece...kako onda u istom dahu mogu razmisljati o tome da li ce me "za*ebat"....
i iskreno, ljubav_aha...da to jednog dana docekam od covjeka kojeg volim, bankovni racun bi mi bio zadnja briga :roll: pun bankovni racun ne lijeci slomljeno srce...ako sam u stanju zaradjivat taj novac tokom braka, onda bih vjerovatno bila sposobna da ga zaradjujem i da me spopadne takvo zlo... :)
niko od nas ne zna sta zivot nosi...od ljudi koje volim ocekujem samo dobro...ako i kad me zadesi zlo, onda se nosim s tim :) ne zivim iscekujuci to...

@Lud i ponosan hvala ti puno na tako lijepim rijecima :) :) :)

anais-nin,vlatita stednja i zajednicka stednja sa muzem,konkretna kombinacija opreznosti,ljudi se mijenaju,svi se mijanjamo,to je poenta moje opreznosti,naravno,razumijem tvoj stav o averziji o podsvejsnoj sumnji u osobu koju volis,no licno ne moras sumjati u osobu ,ali mozes sumnjati u okolnosti koje se mogu eventualno desiti osobi sa kojom zivis ,u svakom slucaju razumijem tvoj stav
Altheda

#87 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by Altheda »

Loulou wrote:
Altheda wrote:Jednostavno volim da muskarac nije pickica koja ce mi popustati na svaki moj prohtijev.
I onda se pitaju zašto "žene više vole kretene".....
:run:
hahaha, kako vi ljudi volite izvlaciti stvari iz konteksta, to je cudo jedno :D

Jesam li ga igdje napisala nesto slicno? Da volim kretene i grubijane? Ne. Samo da volim da se zna ko je u vezi musko. Ne volim picke koji ce na sve moje odgovarati sa: Da, draga.
Dosadi i to brzo.

No, isto tako nisam rekla ni da mi treba neko ko ce mi se stalno suprotstavljati. Sto bi vodilo zakljucku da volim kada se zna ko nosi pantalone, ali da takodjer volim kompromisnu vezu.
Procitaj jos 2x moj prethodni post ako je potrebno da shvatis. Ako ti ni to nece pomoci, zao mi je.
Topla voda

#88 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by Topla voda »

previse opreza moze unistiti vezu...mislim da je bolje ostati bez love i da ostanes s okusom izrade na usnama,nego proracunato ostati sa lovom ,a da te ne zaboli kad pukne...nekako potrosis vrijeme,a vrijeme je novac...jel...pa to dodje na isto...samo ljubav izgubis..
leptirica_x

#89 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by leptirica_x »

čitam, pa da i ja kažem svoje.:)
kod mene je dragi gazda, a ja... gazdarica, pa da! :lol:
milijarder

#90 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by milijarder »

kralj vlada kraljevstvom, a kraljica kraljem... :-D :-D

doduse to je bilo nekad i ima jos ponegdje gdje prije naziva zemlje pise kraljevina...ali mi nsmo kranjevina ni carevina :-D :-D
Edin H.

#91 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by Edin H. »

Sve zavisi ko ima pinku :oops:
bez_ideje

#92 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by bez_ideje »

Fascinantna mi je ova tirada o rusenju tradicionalnih vrijednosti,propasti porodice,covjecanstva,planete,univerzuma..jos samo fali da onaj sto su ga spominjali na vjeronauci puhne u rog :roll: ..........a u pozadini se gotovo uvijek krije muskarcina koja je samostalna sve dok se rucak sam kuha,ves sam pere,kuca sama posprema,djeca redaju,sita,pocesljana.........garant su to kucni vilenjaci sve udesili :roll: .........i sta sad imamo,smrkljavog primata u poguzvanoj kosulji kako cita uputstvo o upotrebi mikrovalne pecnice i pokusava da spremi gotovo jelo sa nedoumicom,da li se najlon treba skinuti.....E sada dolazi osipanje paljbe na one zbog koje je ljudski rod i proklet ,u rusilackom pohodu na tradicionalne vrijedosti koje su tradiconalno nametnute kroz historiju tradicionalnog podcinjavanja i tradicionalnog odrzavanja preko plemenskih,rodovskih,drzavnih,građanskih pa sve do danas fino zapakovanih demokratskih vrijednosti .
Tradicija na koju se pozivaju je cista tradicija muskog dominativnog sovinizma,jer im se moglo ,jer im se i moze ....
E sad,nastalo je globalno zagrijavanje,nuklearna i teroristicka opasnost ,garant zbog ekonomske i svake druge nezavisnosti zena ....i vrijeme za neku novu tradiciju tj. onu koja ce se stvarati na dva fronta ,u potpunoj jednakosti i ravnopravnosti, pod potpunom ne mislim na danas opceprihvacenu jednakost,gdje su od 8 do 4 oboje na poslu ,a poslije toga,on digne noge na kauc i upali tv,a ona se ko po sablonu razleti po kuhinji ,vesu i krpama .......i sta hoce,jos se zali,jel radi,jesmo li ravnopravni.. :roll: ............ali ne ,ipak ta jednakost zahtijeva da se muskarac pocne odricati (odricanje....prim.prev-vijekovna zenska karakterna osobina) tradicionalnog BEZOBRAZLUKA i misli da je Bogom dan da mu se ugadja ,jer je musko,jer alfa,jer ima k..ac i pisa stojeci i svih ostalih "uvjerljivih" argumenata zasto se samoproziva "glavom kuce" ,pa lijepo toljagu i lov na bizone zamijeni pranjem prozora !

A ne zvuci to lijepo nimalo,lakse je proklinjat i prizivat sudnji dan zbog sudbe klete koja ih snadje,osipat drvlje i kamenje po rusiteljicama civilizacije .............sve licnosti i karakteri :roll:
sheilak

#93 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by sheilak »

Ko je gazda u vezi?! Kakvo je to pitanje?! Zna se - ja sam. :-D Nema to vise - musko se opasalo snagom, pa izvoljeva i izvodi karafeke. :D Jesam li ili nisam iz porodice Amazonki?!

Ok, sad ozbiljno. Zasto mora postojati taj nekakav famozni gazda u vezi? Zasto se skoro uvijek podrazumijeva da je jedan od partnera inferiorniji od drugog, zavisan o drugom, bilo u materijalnom, emocionalnom ili fizickom smislu ? Kao da nije moguce da dva ravnopravna bica formiraju odnos te da zajedno grade zdravu vezu ili zajednicu koja se temelji na ljubavi, ravnopravnosti, prijateljstvu, uzajamnom postovanju. :)
JThomas

#94 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by JThomas »

zato što u stvarnosti najčešće i jeste tako :D :)

a da to ne valja - naravno da ne valja...malo je odnosa i ljubavnih i onih drugih gdje su strane istinski ravnopravne, ali to su onda oni najzdraviji i najljepši, oni koje treba čuvati po svaku cijenu...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#95 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by ladyblue18 »

JThomas wrote:zato što u stvarnosti najčešće i jeste tako :D :)

a da to ne valja - naravno da ne valja...malo je odnosa i ljubavnih i onih drugih gdje su strane istinski ravnopravne, ali to su onda oni najzdraviji i najljepši, oni koje treba čuvati po svaku cijenu...
Ali stvarnost je drugacija... vecina prokocka to, pa se kasnije kaje... :roll: ljudi...
JThomas

#96 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by JThomas »

stvarnost zna biti surova.

i ja bi recimo volio da sam na ibizi na kakvom beach partiju, ali jebiga, u sarajevu sam i čekam da počne kiša :lol: :evil: :roll:

al šta'š mu sad, nećemo se ubiti, ili sikirati zbog toga...
PalaSa Marsa

#97 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by PalaSa Marsa »

Jes' vala, gdje's se jos sikirat' za to :D
JThomas

#98 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by JThomas »

pa gdje bi me dosad bilo da se sikiram još i što živim tu gdje živim? :lol: :D
PalaSa Marsa

#99 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by PalaSa Marsa »

JThomas wrote:pa gdje bi me dosad bilo da se sikiram još i što živim tu gdje živim? :lol: :D
Jes' vala :D
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#100 Re: Ko je gazda u vasoj vezi?

Post by anjusha »

pa gazda je uvijek gornji....
sad zavisi kako kad.... :D
Post Reply