Ovo je sportska verzija. Standardna izgleda malo manje privlacnije(ali bih je danas kupio da se proizvodi).
Ali i danas se niko ne bi postidio voziti ovo auto.
Ford Sierra Cosworth
Moderators: _BataZiv_0809, anex

slavkoimamodilera wrote:
... Zastava 128 je totalna kopija Fiata 128 (sem tih stop svjetala) ....
E, jebajiga, sad ste me zbunili.johntra wrote:
...ali dizajn je sto posto italijanski (pa čak i ta stražnja svjetla)...

Zaljubila se cica u Princadavidigolijat wrote:Klodovik wrote:Ovaj mi je bio omiljen jer smo stari i ja s njim išli "u akciju":
Na ovakvom sam se autu, tamo negdje prije rata, u 14 godini, naucio voziti, tako da cu ga se uvijek rado sjecati...
Kazu da je '70-ih bio nenadmasan auto. Moj stari ga je stalno vozio i nekoliko ih promjenio...
Ridjobrki wrote:
Za ovaj auto se u mojoj obitelji veže jedna legendarna štorija...![]()
![]()
![]()
Naime, moj tetak (ponosna lola i vlasnik Princa) krenuo muntati moju tetku tih ranih sedamdesetih i prvi pristup je bio takav da joj je ponudio prevoz u jednoj prilici (a ona je bila načula da je predmet njegovog interesovanja a nije ga šmekala ispočetka)... I tako pada kišica i tetka ide ulicom a tetak (budući tetak budućeg mene) usporava, vinta onu ručicu suvozačevog prozora:
- Da vas povezem, koleginice?
- Neka hvala, ja čekam princa na bijelom konju a ne konja u bijelom Princu.
![]()
![]()
![]()
![]()
Kazu za dobrim konjem se prasina dize, ali ipak konj osta' konj!ladyada wrote:Ridjobrki wrote:
Za ovaj auto se u mojoj obitelji veže jedna legendarna štorija...![]()
![]()
![]()
Naime, moj tetak (ponosna lola i vlasnik Princa) krenuo muntati moju tetku tih ranih sedamdesetih i prvi pristup je bio takav da joj je ponudio prevoz u jednoj prilici (a ona je bila načula da je predmet njegovog interesovanja a nije ga šmekala ispočetka)... I tako pada kišica i tetka ide ulicom a tetak (budući tetak budućeg mene) usporava, vinta onu ručicu suvozačevog prozora:
- Da vas povezem, koleginice?
- Neka hvala, ja čekam princa na bijelom konju a ne konja u bijelom Princu.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Stanica BistrikRidjobrki wrote:
P.S. Nemojte mi zahatoriti ono za Sarajevo, volim ja njega i vas u njemu - ali da mi je nekako zabačeno i slabo pri ruci... Što jes' - jes'!

Her Flick wrote:eeeeeeeee ima onaj jos stariji
sa okruglim zadnjim svijetlima
ali u svakom slucaju hvala na slikama