Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
- Dozer
#76 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Svaka cast kockice...o tome i ja cijelo vrijeme pricam...
@Zgembo
Ne mozes joj reci "ti kao Hrvatica, ili ako bas hoces katolkinja". Prvo, ne uvazavas uopste njeno opredjeljenje koje je nadasve realno - ona nije Hrvatica jer nije ni rodjena u Hravtskoj bolan ne bio. Ona je Bosanka katolicke vjeroispovijesti. Ispravi me ako grijesim Kockice.
@Zgembo
Ne mozes joj reci "ti kao Hrvatica, ili ako bas hoces katolkinja". Prvo, ne uvazavas uopste njeno opredjeljenje koje je nadasve realno - ona nije Hrvatica jer nije ni rodjena u Hravtskoj bolan ne bio. Ona je Bosanka katolicke vjeroispovijesti. Ispravi me ako grijesim Kockice.
Last edited by Dozer on 19/05/2009 14:41, edited 1 time in total.
-
pita
#77 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
To..da ima drzavljanstvo bih..su zasluzni hrvati u bih...dvojna drzavljanstava i ostala sranja... Naravno...da zbog toga trepe muslimani....JThomas wrote:pa ljudi dragi, branimir glavaš je dobio pasoš ove države prije šest mjeseci, usred suđenja za ratni zločin nad civilima, kad je već bilo više nego izvjesno da će biti i osuđen...
-
Klodovik
#78 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Koje li će jadikovke biti na redu kad nam ukinu vize?
- mark II
#79 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
MA kockice_kockicekockica_kockica wrote:zgembo_sa wrote:Kad ovo govoris ne treba NAM nista dati, NISMO zasluzili, NE DAJEMO, NEK NAM NE DAJU itd. jel mislis samo na Bosnjake? Jer samo ce Bosnjaci biti kaznjeni.kockica_kockica wrote:i ne trebaju nam nista dati .. nikakve olaksice... imam BiH drzavljanstvo i BiH pasos i kazem nek nam ne daju... nismo ni zasluzili da ista dobijemo jer nista zauzvrat ne dajemo a zelimo sve.. e ne moze...
fino su nam rekli odradite svoj dio posla i mi cemo vam dati to to i to... nismo uradili.. nek nam ne daju
bosanka katolkinja sam i kazem ne trebaju nam nista dati.. nismo zasluzili... mogu ali ne zelim hrvatsku putovnicu jer moja drzava nije hrvatska vec BiH.... i to sa ponosom uvijek kazem ....
nisu samo bosnjaci u ovoj BiH, nemaju svi "hrvati" putovnicu, nemaju srbi "pasos" ... ne zavravajte se bezveze...
vise ne prolazi ta ugrozenost i to neko jadikovanje
EU od nasih politicara zeli konkretne poteze.. NEMA IH... NE TREBAJU NAM NISTA DATI
- JThomas
#80 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
nemoj se zavaravati, naše državljanstvo može dobiti svako ko izleti pare.pita wrote:To..da ima drzavljanstvo bih..su zasluzni hrvati u bih...dvojna drzavljanstava i ostala sranja... Naravno...da zbog toga trepe muslimani....JThomas wrote:pa ljudi dragi, branimir glavaš je dobio pasoš ove države prije šest mjeseci, usred suđenja za ratni zločin nad civilima, kad je već bilo više nego izvjesno da će biti i osuđen.....jer su hrvati civilizirani..
- Dozer
#81 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
S jedne strane si, pragmaticne, u pravu mark II. I slazem se da posjedovanje hrvatske putovnice ili ti pasosa jeste prednost u tom smislu. I ja je mogu izvaditi kad god pozelim jer sam smiksan k'o i ti, ali vjeruj mi - ne pada mi na pamet. Bosanac sam i taj pasos i imam. Ako trebam negdje ici, izvadim vizu i gotova stvar. A da svojim dvojnim drzavljanstvom i pasosima dodatno podsticem ideologije koje mi @ebase majku 4 godine rata - toliko mi ta putovnica zaista ne treba.
- kockica_kockica
#82 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Dozer wrote:Svaka cast kockice...o tome i ja cijelo vrijeme pricam...
@Zgembo
ne grijesis @doser
zgembo vidi ono sto zeli da vidi... njemu cak i da nacrtam u bojama on to nebi shvatio... ja sam Bosanka i imam BiH drzavljanstvo i to sto sam katolkinja ne mijenja moju opredjeljenost.. ja nikada necu traziti hrvatsku putovnicu...
i dalje tvrdim NISTA NAM NE TREBAJU DATI... NISMO ZASLUZILI... mozda kad zamijenimo ove smradove od politicara pa ti novi nesto pokrenu do tada GETO ( sami birali sami izabrali, kako smo birali i dobro nam je)
- mark II
#83 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Sve to jeste tako;pitanje je:ZASTO je tako:?[/quote]patrius wrote:quote="mark II"]Društvo za ugrožene narode - Internacional naglašava da je kao organizacija za ljudska prava više nego i jedna druga takva nevladina organizacija neprestano podizala glas i podsjećala na to da je više od 100.000 bh. civila, među kojima je više od 90 posto Bošnjaka, bilo žrtva genocida te da su koncentracione logore, logore za silovanja, opsadu i neprestano bombardiranje bh. gradova, uništavanje 1.189 džamija i mnogobrojnih katoličkih crkava vlade evropskih država četiri godine nijemo posmatrale.
Epilog:
Bošnjaci u kazamat, plus odgovarati za terorizam (Pogorelica sa zlokobnim P), plus jedini nešto ne valjaju i vazda su nešto krivi; ah da, nema u Evropu nikada;
Hrvati slobodno u Evropu (oni među Hrvatima koji gaje simpatije prema ustaštvu mogu i dalje nasrtati na Bosnu i Bošnjake, Evropa im to ne zamjera - vidi Croatia Libertas);
Srbi mogu slobodno u Evropu (oni među Srbima koji gaje četničke ideje, omalovažavaju genocid dokazan na međunarodnom sudu i žele politiku segregacije i fašističkog razdvajanja naroda, mogu i dalje slobodno u Evropu, i samo neka se malo strpe da Bošnjaci još kljoknu, pa će i to biti riješeno - konačno).
Ah, da, uništavanje 1189 džamija nije terorizam, to je dizanje u zrak terorističkih legla. Sistematska silovanja su lagana opuštanja, ne terorizam. Terorizam u Bosni je: Pogorelica.
U Italiji antiimigracijski Sjeverni savez lobira za zamrzavanje svih gradnji džamija, tvrdeći da su one „legla terorizma". U Švicarskoj je prikupljeno dovoljno glasova za sazivanje referenduma o zabrani izgradnje minareta, itd. Eto zašto, zato što je Evropa ksenofobična, jer joj genocid nad muslimanima ništa ne znači i ne povlači nikakve posljedice u razmatranju otvaranja granica onima koji su činili genocid a niti su denacificirani, niti su spremni se suočiti sa dokazanim nedjelima koja su počinili, niti genocid u Srebrenici i cijeloj Bosni smeta Evropi, za nju je to dobro stanje na terenu - samo se deklarativno od toga ograđuju, nijedan korak u cilju poništenja rezultata genocida nisu, niti će ikada poduzeti. Suprotna je priča kada je riječ o holokaustu i recimo verbalnoj negaciji holokausta - ne bih nikome želio biti u koži da takvo što uradi u Francuskoj ili Njemačkoj, čak ni pežorativno, da ne spominjem otvoreno obezvrjeđivanje i relativiziranje koje čine republikosrpskovci i zvanična Srbija. Eto, zato - jer mrze Bošnjake i zato što žele konačno rješenje po pitanju autohtonog muslimanskog naroda u Evropi. Pogledaj izjave Merkelove i Sarkozija od danas - ljepota. Briga njih za genocid u Evropi, njima je samo i jedino krivo što to do kraja i kako treba nije urađeno. Ali teško je jedan narod natjerati u nestanak - to zahtjeva malo vremena. Mislim da su oni na dobrom putu, i da će na kraju dobiti prihvatljivo rješenje za Evropu - maleni muslimanski geto, već dobro ispražnjen i razvodnjen, u nekoj budućoj malo većoj Hrvatskoj. Nadam se da neće tako biti, ali nada zadnja umire, zar ne.
- kockica_kockica
#84 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
MA kockice_kockicemark II wrote:
@Mark II i ja putujem... strpljivo svaki put cekam na vizu ... guram se u redovima i cekam da mi se smiluju....
vizne olaksice nasim politicarima i guzonjinim sinovima ne treba.. oni to vec imaju.. njima nije u cilju da nam daju vizne olaksice.. njima nista nije u cilju sto je dobro... njima je glavno da se raja glodje oko toga ko je ko jer samo tako nece obracati paznju na to da nam oni kradu ispred nosa, a mi ih izabrali da nas pokradu.. ironije
-
Šaner
#85 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
kockica_kockica wrote:Dozer wrote:Svaka cast kockice...o tome i ja cijelo vrijeme pricam...
@Zgembo
ne grijesis @doser
zgembo vidi ono sto zeli da vidi... njemu cak i da nacrtam u bojama on to nebi shvatio... ja sam Bosanka i imam BiH drzavljanstvo i to sto sam katolkinja ne mijenja moju opredjeljenost.. ja nikada necu traziti hrvatsku putovnicu...
i dalje tvrdim NISTA NAM NE TREBAJU DATI... NISMO ZASLUZILI... mozda kad zamijenimo ove smradove od politicara pa ti novi nesto pokrenu do tada GETO ( sami birali sami izabrali, kako smo birali i dobro nam je)
upravu si nismo zasluzili, ali zasto je srbija zasluzila? zasto tursku zajeb..ju vec od 1963 sa vizima??
-
frla
#86 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Ma kad skontas da je citav svijet i Evropa protiv ovo malo muslimana - bosnjaka opet je dobro ... elhamdulillah ...mark II wrote:Ja bih možda mogao izvaditi srbijanski pasoš, jer frtalj familije su mi Srbijanci, ali nema te sile da bih to ikada uradio - po cijenu mrtve glave (moje naravno)
Nismo mi slucajno opstali na ovim prostorima ... i dan danas odbijamo napade ali sada ekonomske i politicke ...
I one najgore - unutrasnje izdajnicke ...
Sve su strateski isplanirali ... ali ih izradise Cele, Juke i ostala raja u patikama ...
Zato su i zabranili uvoz converse starki ...
P.S: Shobo evo ti ideje lafe da pored konzerve (H)Ikara odradiš jedne ovako legendarne patike ...
"Converse original / 1992-1995 / bulletproof garanted !!!
Dodjes mi cvaju za ideju buraz ...
Last edited by frla on 19/05/2009 15:04, edited 1 time in total.
- TarikSA
#87 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Da smo jevreji ne brini halabuka bi se digla zivjet se ne bi moglo...al eto muslimani na njihovu zalost...al nadam se da cemo ostati ponosni kao i do sad, lijepo je Mesa za nas rekao:mark II wrote: U Italiji antiimigracijski Sjeverni savez lobira za zamrzavanje svih gradnji džamija, tvrdeći da su one „legla terorizma". U Švicarskoj je prikupljeno dovoljno glasova za sazivanje referenduma o zabrani izgradnje minareta, itd. Eto zašto, zato što je Evropa ksenofobična, jer joj genocid nad muslimanima ništa ne znači i ne povlači nikakve posljedice u razmatranju otvaranja granica onima koji su činili genocid a niti su denacificirani, niti su spremni se suočiti sa dokazanim nedjelima koja su počinili, niti genocid u Srebrenici i cijeloj Bosni smeta Evropi, za nju je to dobro stanje na terenu - samo se deklarativno od toga ograđuju, nijedan korak u cilju poništenja rezultata genocida nisu, niti će ikada poduzeti. Suprotna je priča kada je riječ o holokaustu i recimo verbalnoj negaciji holokausta - ne bih nikome želio biti u koži da takvo što uradi u Francuskoj ili Njemačkoj, čak ni pežorativno, da ne spominjem otvoreno obezvrjeđivanje i relativiziranje koje čine republikosrpskovci i zvanična Srbija. Eto, zato - jer mrze Bošnjake i zato što žele konačno rješenje po pitanju autohtonog muslimanskog naroda u Evropi. Pogledaj izjave Merkelove i Sarkozija od danas - ljepota. Briga njih za genocid u Evropi, njima je samo i jedino krivo što to do kraja i kako treba nije urađeno. Ali teško je jedan narod natjerati u nestanak - to zahtjeva malo vremena. Mislim da su oni na dobrom putu, i da će na kraju dobiti prihvatljivo rješenje za Evropu - maleni muslimanski geto, već dobro ispražnjen i razvodnjen, u nekoj budućoj malo većoj Hrvatskoj. Nadam se da neće tako biti, ali nada zadnja umire, zar ne.
"Najzamršeniji ljudi na svijetu. Ni sa kim istorija nije napravila takvu šalu kao sa nama. Do juče smo bili ono sto danas hoćemo da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više ni toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kud da gledamo u naprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog riješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom. Htjeli smo da se sačuvamo a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo. Nesreća je sto smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje. A sve se plaća pa i ova ljubav.
Zar smo mi slučajno ovako pretjerano mekani i pretjerano surovi, raznježeni i tvrdi, veseli i tužni, spremni uvijek da iznenadimo svakoga, pa i sebe? Zar se slučajno zaklanjamo za ljubav, jedinu izvjesnost u ovoj neodređenosti? Zar bez razloga puštamo da život prelazi preko nas, zar se bez razloga uništavamo, drukčije nego Džemail, ali isto tako sigurno? A zašto to činimo? Zato što nam nije svejedno. A kad nam nije svejedno, znači da smo pošteni. A kad smo pošteni, svaka čast našoj ludosti!" M.Selimovic
- mark II
#88 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
kockica_kockica wrote:MA kockice_kockicemark II wrote:, i ovaj moj jaran je Bosanac katolik - iliti Hrvat - bio u Armiji BiH zajedno sa mnom u Sarajevu, i njemu je vokri što se ja moram ganjati sa glupostima kad negdje idemo - ali njega je nužda natjerala (putuje i radi vani, kao i ja, non-stop mora negdje). Čovjek radi uspješnog obavljanja posla i egzistencije uzme hrvatsku poutovnicu, i vazda se meni nešto pravda - ja mu velim, mojne se pravdati, bezze ti je to, neka si uzeo. Ovdje se radi o nefer tretmanu prema jednoj skupini ljudi determiniranoj lošim ustrojstvom zemlje, jer ista ta Evropa nema problema sa ispoljavanjem fašizma prema njima, niti sa legaliziranjem genocida i ratnih zločina nauštrb njih (4 godine su nas gledali kako umiremo, shebana nam država, oni nas zaustavili na pola puta...). Ja bih možda mogao izvaditi srbijanski pasoš, jer frtalj familije su mi Srbijanci, ali nema te sile da bih to ikada uradio - po cijenu mrtve glave (moje naravno
)
@Mark II i ja putujem... strpljivo svaki put cekam na vizu ... guram se u redovima i cekam da mi se smiluju....
vizne olaksice nasim politicarima i guzonjinim sinovima ne treba.. oni to vec imaju.. njima nije u cilju da nam daju vizne olaksice.. njima nista nije u cilju sto je dobro... njima je glavno da se raja glodje oko toga ko je ko jer samo tako nece obracati paznju na to da nam oni kradu ispred nosa, a mi ih izabrali da nas pokradu.. ironije
Slažemo se oko sistematskog i korjenitog prezira prema političarima u ovoj zemlji. No, tema je kuda vodi ovakav odnos Evrope prema Bosni. Šta je povod tome, da li je povod tome okončanje rata sa rezultatima, koji podrazumijevaju totalni nestanak Bošnjaka (po "nesreći" muslimana u Evropi) kao faktora na teritoriji Bosne. Mislim da je upravo to istina i cilj Evrope. Ne trebamo se zavaravati da oni kao to objektivno i neselektivno rade, jer zašto su zatražili od Srbije dodatna tehnička objašnjenja o izdavanju pasoša Srbima iz PC-a? Dakle, oni dobro znaju ko jedini u Bosni neće imati pravo slobodnog i lakšeg kretanja, a kamoli nekakvog internacionalnog biznisa ili probijanja na internacionalnom planu. Njihova logika je ovakva: dakle zabranit ćemo Bosni zbog bosanskih issuea, mada znamo da Srbi i Hrvati iz Bosne mogu dobiti srbijanske/hrvatske pasoše; dakle jedini istinski issue su Bošnjaci, a oni su issue jer su muslimani (teroristi) i nisu htjeli dobrovoljno i mirno poći u smrt i nestanak, pa ih moramo još malo stiskati dok ih ne svedemo na ništa, tada će moći i oni putovati, naravno ako ih bude više pod imenom Bošnjak, i ako se budu usuđivali tako nazivati.
Sa druge strane, ja istinski respektujem tvoj stav (mada sam ti sličan sav
- zgembo_sa
#89 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Ti sve svodis na personalni nivo i nije ti jasno da ti i slicni tebi predstavljate obicnu statisticku gresku. To sto ti neces da ostvaris neko pravo je tvoja stvar, ali je cinjenica da je Bosnjacima onemoguceno da putuju bez viza, dakle cak i da hoce da urade ono sto ti neces oni ne mogu, a ti mozes.kockica_kockica wrote:Dozer wrote:Svaka cast kockice...o tome i ja cijelo vrijeme pricam...
@Zgembo
ne grijesis @doser
-
frla
#90 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Da li je tacan podatak da se u Sarajevu obrce preko 60% svih para u BiH? Šta misliš da li je to planski skontano da se što više raje oko "čorbe" koncentriše ili je to uvijek tako bilo?mark II wrote:nisu htjeli dobrovoljno i mirno poći u smrt i nestanak, pa ih moramo još malo stiskati dok ih ne svedemo na ništa
Last edited by frla on 19/05/2009 15:26, edited 2 times in total.
- mark II
#91 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Po meni je sve to irelevantno - koliko se para obrće u Sarajevu i ostalo.. Pogledaj na šta današnje Sarajevo liči, to je suština. U razmjerama evropske strateške politike sve je to sitna buranija i prelazni period do njima prihvatljivog stanja. Činjenica da nemaju problema sa genocidom u Bosni, da su ga legalizirali i pretočili u dalje korake u cilju stavljanja Bošnjaka u nepovoljniji položaj u odnosu na ostale, zapravo govori o stvarnim evropskim ciljevima i politici u Bosni. Mogli su isto tako reći Jevrejima nakon holokausta: "Šta želite, tako je bilo, i ne možemo mi sad tu ništa. Dogovorite se sa Nijemcima, pa kad postignete dogovor onda ćemo vidjeti šta dalje." Naprotiv, Saveznici su prvo nalupali Njemačku, pa ih natjerali da iskišu za sva zlodjela koja je počinio nacistički režim. Kod nas je obratno, spriječi žrtvu da se brani, pa je poslije stavljaj u nepovoljniji položaj - do konačnog rješenja. Ma nije to teško skontati, ali ljudi su po prirodi optimisti pa vjeruju u svašta.frla wrote:Da li je tacan podatak da se u Sarajevu obrce preko 60% svih para u BiH? Šta misliš da li je to planski skontano da se što više raje oko "čorbe" koncentriše ili je to uvijek tako bilo?mark II wrote:nisu htjeli dobrovoljno i mirno poći u smrt i nestanak, pa ih moramo još malo stiskati dok ih ne svedemo na ništa
- TarikSA
#92 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Kralju svaka ti se pozlatila, neko pametan konacno, odlicno poredjenje sa holokaustom...nek se zapitaju zasto imaju duple arsine...iako mi svi znamo zasto...pozdrav...nikad mi necemo u bijelu sengen zonu...mark II wrote: Po meni je sve to irelevantno - koliko se para obrće u Sarajevu i ostalo.. Pogledaj na šta današnje Sarajevo liči, to je suština. U razmjerama evropske strateške politike sve je to sitna buranija i prelazni period do njima prihvatljivog stanja. Činjenica da nemaju problema sa genocidom u Bosni, da su ga legalizirali i pretočili u dalje korake u cilju stavljanja Bošnjaka u nepovoljniji položaj u odnosu na ostale, zapravo govori o stvarnim evropskim ciljevima i politici u Bosni. Mogli su isto tako reći Jevrejima nakon holokausta: "Šta želite, tako je bilo, i ne možemo mi sad tu ništa. Dogovorite se sa Nijemcima, pa kad postignete dogovor onda ćemo vidjeti šta dalje." Naprotiv, Saveznici su prvo nalupali Njemačku, pa ih natjerali da iskišu za sva zlodjela koja je počinio nacistički režim. Kod nas je obratno, spriječi žrtvu da se brani, pa je poslije stavljaj u nepovoljniji položaj - do konačnog rješenja. Ma nije to teško skontati, ali ljudi su po prirodi optimisti pa vjeruju u svašta.
-
frla
#93 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Šta misliš @mark koji je prije rata bio odnos kapitala u Sarajevu u procentima u odnosu na citavu BiH a koji je danas?mark II wrote:Po meni je sve to irelevantno - koliko se para obrće u Sarajevu i ostalo.. Pogledaj na šta današnje Sarajevo liči, to je suština. U razmjerama evropske strateške politike sve je to sitna buranija i prelazni period do njima prihvatljivog stanja. Činjenica da nemaju problema sa genocidom u Bosni, da su ga legalizirali i pretočili u dalje korake u cilju stavljanja Bošnjaka u nepovoljniji položaj u odnosu na ostale, zapravo govori o stvarnim evropskim ciljevima i politici u Bosni. Mogli su isto tako reći Jevrejima nakon holokausta: "Šta želite, tako je bilo, i ne možemo mi sad tu ništa. Dogovorite se sa Nijemcima, pa kad postignete dogovor onda ćemo vidjeti šta dalje." Naprotiv, Saveznici su prvo nalupali Njemačku, pa ih natjerali da iskišu za sva zlodjela koja je počinio nacistički režim. Kod nas je obratno, spriječi žrtvu da se brani, pa je poslije stavljaj u nepovoljniji položaj - do konačnog rješenja. Ma nije to teško skontati, ali ljudi su po prirodi optimisti pa vjeruju u svašta.frla wrote:Da li je tacan podatak da se u Sarajevu obrce preko 60% svih para u BiH? Šta misliš da li je to planski skontano da se što više raje oko "čorbe" koncentriše ili je to uvijek tako bilo?mark II wrote:nisu htjeli dobrovoljno i mirno poći u smrt i nestanak, pa ih moramo još malo stiskati dok ih ne svedemo na ništa
Zasto su bošnjaci ekonomski rasparcani na Kantone dok se citava Evropa udružuje u Uniju a RS je sva kompaktibilna?
Gdje su nasi bosnjaci razni nadri doktori ekonomskih nauka?
Što se tice optimizma on je opravdan jer opet ti ponavljam nista se slucajno ne desava znas to i sam zar ne?
Nije se nama Allah dž.š. bez razloga smilovao i dao nam snage da se borimo na ovim prostorima ...
Tolika sila nas je napala a nema nas ni za jedno predgradje nekog velegrada ... samo je cudo kako smo opstali ...
Last edited by frla on 19/05/2009 15:41, edited 3 times in total.
- kockica_kockica
#94 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
zgembo_sa wrote:Ti sve svodis na personalni nivo i nije ti jasno da ti i slicni tebi predstavljate obicnu statisticku gresku. To sto ti neces da ostvaris neko pravo je tvoja stvar, ali je cinjenica da je Bosnjacima onemoguceno da putuju bez viza, dakle cak i da hoce da urade ono sto ti neces oni ne mogu, a ti mozes.kockica_kockica wrote:Dozer wrote:Svaka cast kockice...o tome i ja cijelo vrijeme pricam...
@Zgembo
ne grijesis @doser
NISTA NAM NE TREBAJU DATI... NISMO ZASLUZILI... mozda kad zamijenimo ove smradove od politicara pa ti novi nesto pokrenu do tada GETO ( sami birali sami izabrali, kako smo birali i dobro nam je)
nista personalno/ licno/ osobno
drzava nam ne valja ... ljudi koji nam vode drzavu su smradovi i ljeziljebovici koji su zbrinuli svoje do 10 -tog koljena... EU to vidi... mi smo i dalje slijepi... pa nam EU ne valja.. nama zgembo niko ne valja.. eto sad cemo imati GETO koji cemo sami sebi prilagoditi jer mi idemo protiv svih... mozda natapkamo zlatnim kasikama medom umazanim u mraku prije nego bude kasno i prije nego ljudi dignu ruke od nas... mi se brinemo o posljedicama a ne o stvarnim problemima.. i dok god se brinemo samo o posljedicama problema od nas ovdje nema nista...
eto zgembo nista osobno od jedne statisticke greske
- mark II
#95 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Po mom dubokom uvjerenju Bošnjaci trebaju intenzivno da razmišljaju kako fizički i kulturološki da opstanu u Bosni, i treba da se odreknu svih fantazija po pitanju Evrope, koja im nije prijatelj, naprotiv. Priča o bijeloj šengenskoj listi ne može biti u vezi sa muslimanima, bar ne sa autohtonim muslimanima iz Evrope - jedini cilj evrope jeste riješiti se što većeg broja muslimana, a ponajviše onih autohtonih. Mislim da je dobar broj nas to osjetio na svojoj koži u ratu. 4 godine perverznog promatranja umiranja i selektivnog ubijanja jednog cijelog naroda bez ikakvih reakcija, osim navlakuše u Srebrenici da to malo brže krene i sprečavanja naoružavanja Armije BiH, otvorene podrške na početku rata (sjetite se Mekenzija, koji je silovao nesrpkinje u Vogošći). Ova izolacija i tolerisanje fašizma samo je nastavak te politike, sve je u kontinuitetu, nema prekida niti nedosljednosti. Ako opstanemo, bit će to u prilog onih koji kažu da su čuda moguća
.
- sekiracija
#96 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Rijesenje za Balkan ce doci poslije novih Evropskih izbora,a doci ce iz Turske.
Evropa ce morati odgovoriti na stav prema Turskoj,sto ce u biti donijeti ponovnu podijelu u Evropi na fasiste i ostale.
Birokratije Evropskih zemalja vec uveliko gaze u sobstvenom blatu,obespravljenost gradjana u Evropi kulminira ,ekonomski sistem dozivljava sve teze udarce i uskoro nece biti u stanju da placa SOCIJALNI MIR.
Biti u Evropi nece biti neka privilegija.Pro Evropska politika iz dana u dan gubi adute,a pravi problem za evropu ce nastai kad Turska povuce svoj zahtijev za ulazak u evropu,sto ce se neminovno dogoditi jer u suprotnom Turskoj prijeti gradjanski rat.
To ce biti zeleno svijetlo za sve fasisticke partije u evropi ,ciji procenat zastupljenosti u pojedinim parlamentima dostize i do 30% da je dosao momenat da preuzmu vlast,sto ce biti prijetnja opstanka MONARHIJAMA EVROPE.Znajuci za ovaj scenario,uslijedit ce novi TAJNI SPORAZUM,kakv je bio i sa pojavom komunizma na vlasti u Rusiji,kreirat ce se novi III svjetski rat,koji bi trebao da ima za cilj ciscenje tih Monarhija od ISLAMA,i kocenje ekonomskog progresa.
Americko nastojanje da donesu kakv takav mir na Bliskom Istoku,ce Jevrejski ekonomski Lobi prisiliti da Evropi(zavrne siju)kako bi je prisilili da glasa za njihovu opciju,sto ce biti samo dodatno ubrzanje ekonomskoj krizi koju sam maloprije pomenuo.
Planirani SIVI PERID do pocetka (vec vidjenog)je pet godina.Do tada ni jedna Balkanska zemlja nece biti primljena u evropu,a niti jedna druga.
Dotad cete imati svi vremena da se odselite u prosperitetnije zemlje svijeta,
No sikiriki.
Evropa ce morati odgovoriti na stav prema Turskoj,sto ce u biti donijeti ponovnu podijelu u Evropi na fasiste i ostale.
Birokratije Evropskih zemalja vec uveliko gaze u sobstvenom blatu,obespravljenost gradjana u Evropi kulminira ,ekonomski sistem dozivljava sve teze udarce i uskoro nece biti u stanju da placa SOCIJALNI MIR.
Biti u Evropi nece biti neka privilegija.Pro Evropska politika iz dana u dan gubi adute,a pravi problem za evropu ce nastai kad Turska povuce svoj zahtijev za ulazak u evropu,sto ce se neminovno dogoditi jer u suprotnom Turskoj prijeti gradjanski rat.
To ce biti zeleno svijetlo za sve fasisticke partije u evropi ,ciji procenat zastupljenosti u pojedinim parlamentima dostize i do 30% da je dosao momenat da preuzmu vlast,sto ce biti prijetnja opstanka MONARHIJAMA EVROPE.Znajuci za ovaj scenario,uslijedit ce novi TAJNI SPORAZUM,kakv je bio i sa pojavom komunizma na vlasti u Rusiji,kreirat ce se novi III svjetski rat,koji bi trebao da ima za cilj ciscenje tih Monarhija od ISLAMA,i kocenje ekonomskog progresa.
Americko nastojanje da donesu kakv takav mir na Bliskom Istoku,ce Jevrejski ekonomski Lobi prisiliti da Evropi(zavrne siju)kako bi je prisilili da glasa za njihovu opciju,sto ce biti samo dodatno ubrzanje ekonomskoj krizi koju sam maloprije pomenuo.
Planirani SIVI PERID do pocetka (vec vidjenog)je pet godina.Do tada ni jedna Balkanska zemlja nece biti primljena u evropu,a niti jedna druga.
No sikiriki.
- zgembo_sa
#97 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Ma kome ne trebaju dati? Ko nije zasluzio? Samo Bosnjaci i statisticke greske? Srpski i hrvatski politicari u BiH ili oni s one strane Drine su ocito zasluzili za razliku od bosnjackih.kockica_kockica wrote:NISTA NAM NE TREBAJU DATI... NISMO ZASLUZILI... mozda kad zamijenimo ove smradove od politicara pa ti novi nesto pokrenu do tada GETO ( sami birali sami izabrali, kako smo birali i dobro nam je)
drzava nam ne valja ... ljudi koji nam vode drzavu su smradovi i ljeziljebovici koji su zbrinuli svoje do 10 -tog koljena... EU to vidi... mi smo i dalje slijepi... pa nam EU ne valja.. nama zgembo niko ne valja.. eto sad cemo imati GETO koji cemo sami sebi prilagoditi jer mi idemo protiv svih... mozda natapkamo zlatnim kasikama medom umazanim u mraku prije nego bude kasno i prije nego ljudi dignu ruke od nas... mi se brinemo o posljedicama a ne o stvarnim problemima.. i dok god se brinemo samo o posljedicama problema od nas ovdje nema nista...
Srbi i Hrvati nagradjeni za genocid i agresiju. Samo Bosnjaci nisu zasluzili. Hajmo se pravit ludi...
- TarikSA
#98 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Jel ovo proricanje babe Vange, Tarbica ili jednostavno tvoja analiza, posto zvuci vrlo zanimljivo i stalno se provlaci nama kroz usi, uvijek nadje put do nas ta teorija ili istina ko ce znati...sekiracija wrote:Rijesenje za Balkan ce doci poslije novih Evropskih izbora,a doci ce iz Turske.
No sikiriki.
- mark II
#99 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Šta misliš @mark koji je prije rata bio odnos kapitala u Sarajevu u procentima u odnosu na citavu BiH a koji je danas?
Zasto su bošnjaci ekonomski rasparcani na Kantone dok se citava Evropa udružuje u Uniju a RS je sva kompaktibilna?
Što se tice optimizma on je opravdan jer opet ti ponavljam nista se slucajno ne desava znas to i sam zar ne?
Nije se nama Allah dž.š. bez razloga smilovao i dao nam snage da se borimo na ovim prostorima ...[/quote]
Ne znam, iskreno.
Sa druge strane, svaki ugrožen narod, koji je na rubu nestanka, bori se do krajnjih granica ljudskog poimanja. Palestinci su najbolji primjer. Nikom nije jasno zašto i poslije 61 godine oni ne posustaju i ni za pedalj ne odustaju od svojih prava - a svi su se složili da im se trebaju ukinuti osnovna ljudska prava u Palestini (danas Izraelu) kao, recimo, pravo na slobodno kretanje, život, posjedovanje imovine, obrazovanje itd. Oni se svake godine okupljaju i naglas čitaju ime svakog sela i zaseoka - da o gradovima ne govorim - koji su bili njihovi i iz kojih su istjerani da bi Jevreji mogli napraviti čistu nacionalnu državu Izrael. I sada se koplja lome oko toga. Ovo poređenje nije daleko od Bošnjaka u polovini Bosne, koja se sada zove PC, i oni hoće "čistu i srpsku Republiku Srpsku". Evropa im olakšava, otvara im svoja vrata, a istinski ih zatvara samo Bošnjacima.
Nije se nama Allah dž.š. bez razloga smilovao i dao nam snage da se borimo na ovim prostorima ...[/quote]
Ne znam, iskreno.
Sa druge strane, svaki ugrožen narod, koji je na rubu nestanka, bori se do krajnjih granica ljudskog poimanja. Palestinci su najbolji primjer. Nikom nije jasno zašto i poslije 61 godine oni ne posustaju i ni za pedalj ne odustaju od svojih prava - a svi su se složili da im se trebaju ukinuti osnovna ljudska prava u Palestini (danas Izraelu) kao, recimo, pravo na slobodno kretanje, život, posjedovanje imovine, obrazovanje itd. Oni se svake godine okupljaju i naglas čitaju ime svakog sela i zaseoka - da o gradovima ne govorim - koji su bili njihovi i iz kojih su istjerani da bi Jevreji mogli napraviti čistu nacionalnu državu Izrael. I sada se koplja lome oko toga. Ovo poređenje nije daleko od Bošnjaka u polovini Bosne, koja se sada zove PC, i oni hoće "čistu i srpsku Republiku Srpsku". Evropa im olakšava, otvara im svoja vrata, a istinski ih zatvara samo Bošnjacima.
- kockica_kockica
#100 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
zgembo_sa wrote:Ma kome ne trebaju dati? Ko nije zasluzio? Samo Bosnjaci i statisticke greske? Srpski i hrvatski politicari u BiH ili oni s one strane Drine su ocito zasluzili za razliku od bosnjackih.kockica_kockica wrote:NISTA NAM NE TREBAJU DATI... NISMO ZASLUZILI... mozda kad zamijenimo ove smradove od politicara pa ti novi nesto pokrenu do tada GETO ( sami birali sami izabrali, kako smo birali i dobro nam je)
Srbi i Hrvati nagradjeni za genocid i agresiju. Samo Bosnjaci nisu zasluzili. Hajmo se pravit ludi...
Ne znam zgembo idi Silajdzicu, Brankovicu i slicnim pa im se zali ... sta se zalis ovdje... vizne olaksice osujetise ti "tvoji" dobrocinitelji ove drzave.. pitaj ih covjece sto te zahebase da ne mozes hodati po svijetu... Srbi i Hrvati se pobrinuli za sebe ( nek ih pitaju kako pa nek uzmu urnek pa po njemu naprave uslove).. sta hoces da ti Hrvatski i Srpski predsjednik osigura bezvizni rezim.. ne moze jarane... to moraju uraditi BiH duznosnici... a to sto neko ima putovnicu ili pasos hrvatske i srbije to je osobna stvar svakog pojedinca.. sta te briga za njih.. mozda su i oni necija statisticka greska...
Mi biramo ko ce nam drzavu voditi... i opet ponavljam kako smo izabrali dobro nam je.. i ne treba nama EU dati nista.. nismo se makli dalje od pocetka... posljedica koje su uzrokovane problemima o kojima niko ne raspravlja.. nemaju kad.. njima se ne zuri oni mogu putovati ...
nisu svi srbi i hrvati krivi za genocid.. i nisu svi bosnjaci cvijece za ubrati... ova tema nema veze sa genocidom vec sa upravljanjem drzavom ... zao mi je nije rat i genocid opravdanje za sve niti uslov za dobijanje u ovom slucaju sad viznih olaksica
Last edited by kockica_kockica on 19/05/2009 15:48, edited 1 time in total.