Vedad Ibisevic
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
udrch
#76 Re: Vedad Ibisevic
Portugal : BiH
0:1 Ibišević
1:1 Simao
1:2 Ibišević
1:3 Džeko
1:4 Medunjanin
0:1 Ibišević
1:1 Simao
1:2 Ibišević
1:3 Džeko
1:4 Medunjanin
-
krusty
#77 Re: Vedad Ibisevic
veceras je mogao samo autogol dati... potrosio je 99% lopti koje je primio. totalno izgubljen, nespreman i nesposoban...
ako hocemo nesto da napravimo umjesto njega od prve minute u zenici muslimovic...
ako hocemo nesto da napravimo umjesto njega od prve minute u zenici muslimovic...
- zecko_kupuz
#78 Re: Vedad Ibisevic
Pa da li neko može skontati zbog čega je Ibišević često neefikasan. Zato što tip gine. Zato što trči, jurca, leti po terenu. Dobro, često je to bespotrebno, možda je i neracionalan, ali takav je po prirodi. I naravno da izgubi snagu i koncentraciju.
Džeko se samo lukavo štedi, zato i bolje koristi šanse. Gotova priča.
Džeko se samo lukavo štedi, zato i bolje koristi šanse. Gotova priča.
-
udrch
#79 Re: Vedad Ibisevic
E dobro je da ima ralnih ljudi koji vide svojim očima..
Čovjek gine na terenu, a levati bi ga već sahranili..
Čovjek gine na terenu, a levati bi ga već sahranili..
-
isaisa
#80 Re: Vedad Ibisevic
Ne kontam ove komentare Vedo je igro super protiv portugala kao i cjeli tim
imali smo gresku i primili gol
ali smo imali 3 sanse da damo pogodili smo 2 precke i jednu sativu nismo imali srece
ciro je izveo jak i dobar sastav sto je pokazalo u ranijim utakmicama
i TREBA DA BUDEMO ZADOVOLJNI A NE NON STOP NEGATIVCI

imali smo gresku i primili gol
ali smo imali 3 sanse da damo pogodili smo 2 precke i jednu sativu nismo imali srece
ciro je izveo jak i dobar sastav sto je pokazalo u ranijim utakmicama
i TREBA DA BUDEMO ZADOVOLJNI A NE NON STOP NEGATIVCI
#81 Re: Vedad Ibisevic
Predlazem svima koji seru za Ibisevica da pogledaju snimak utakmice i obrate paznju na njegovo kretanje i pritisak koji je pravio na odbranu. Ima jedna scena gdje Dzeko stoji u sredini a Ibisevic sa desne strane prelazi na lijevu pritiscuci odbranu Portugala. Tako igraju u svojim klubovima i jedan i drugi. Ovo ne znaci da treba zamjeriti Dzeki, naprotiv, to je vjerovatno i taktika, a i dosta snage je Dzeko trosio kod primanja onih balona, koje je bilo perfektno, pogotovo imajuci u vidu da mu je na ledjima visio Carvalho. Ohanite malo ljudi.
- Mjesanac
#82 Re: Vedad Ibisevic
Vedo je legenda. Tako jednostavan i simpatican momak.

-
drmaga
#83 Re: Vedad Ibisevic
Sa Supicem(koji prednjaci), Ibisevic je najslabija karika nase reprezentacije..
Koliko je on dao golova,u svojoj karijeri,duplo vise je isto tako profulao..
Gledajte malo utakmice hofenhajma,i sve ce vam biti jasno..
Da je iskoristio 70% prilika,hofenhajm bi bio prvi na tabeli,jer igraju odlican nogomet..
Nemam nista protiv njega,ali imam protiv nekih, sto ga kuju(bespotrebno) u zvijezde...
Moj mu je savjet da ostane u ekipi, u kokoj je sada,u protivnom,ako ode u neki drugi klub, sa klupe ce se preseliti na tribine...
Od sada,nadalje,pa i u buduce...neka bude posten,pa da da priliku Muslimovicu,da pocinje od prve minute,a on neka glumi dzokera.....
.....covjek je daleko ispred njega,i po snazi,iskustvu....a i o napadackim vrlinama takodje...
Da je iskoristio 70% prilika,hofenhajm bi bio prvi na tabeli,jer igraju odlican nogomet..
Nemam nista protiv njega,ali imam protiv nekih, sto ga kuju(bespotrebno) u zvijezde...
Moj mu je savjet da ostane u ekipi, u kokoj je sada,u protivnom,ako ode u neki drugi klub, sa klupe ce se preseliti na tribine...
Od sada,nadalje,pa i u buduce...neka bude posten,pa da da priliku Muslimovicu,da pocinje od prve minute,a on neka glumi dzokera.....
.....covjek je daleko ispred njega,i po snazi,iskustvu....a i o napadackim vrlinama takodje...
#84 Re: Vedad Ibisevic
Krenuh ti odgovoriti, pa cak i diskutovati, ali onda procitah tvoju prvu recenicu ponovo..... ne vrijedi, definitivno.drmaga wrote:Sa Supicem(koji prednjaci), Ibisevic je najslabija karika nase reprezentacije..
-
udrch
#85 Re: Vedad Ibisevic
Strijelac u dvije utakmice zaredom..
Nadam se da je to povratak momka koji nas je učinio ponosnim..
Nadam se da je to povratak momka koji nas je učinio ponosnim..
-
udrch
#86 Re: Vedad Ibisevic
3 utakmice - tri gola..
Idemo dalje..
Idemo dalje..
-
udrch
#87 Re: Vedad Ibisevic
Četvrta utakmica zaredom sa postgnutim golom..
Samo ovaj put za repku..
Ibišević je king..
Samo ovaj put za repku..
Ibišević je king..
-
udrch
#88 Re: Vedad Ibisevic
"Mislim da njegova igra ima povezanosti s egoizmom. To ni ne treba ponovo vidjeti na video zapisu, već odmah reagirati. Samo o njegovom angažmanu na treningu ovisi hoće li igrati u sljedećem kolu protiv Wolfsburga", objasnio je Ralf Ragnick zašto ga je povukao iz igre na poluvremenu utakmice.
Čuj ove izjave levata..ekipa mu čitavu utakmicu ne napravi nijednu šansu..čovjek sam presjekao loptu i pokušo završiti i on mu kriv što nisu pobijedili..jeste sebično, ali bih i ja isto uradio..
Prošlo proljeće za sve loše rezultate problem je bio što se Ibišević povrijedio, a sad kad nema gdje, druga priča..ne zna spremiti ekipu za proljeće i kriv mu neko drugi..nek se malo ugleda na Magaatha..
Žao mi što ne izgubiše, pa da moron vidi koliku je glupost napravio na poluvremenu..
Ibišević i Moicosel nisu nešto posebno napravili u prvom poluvremenu, ali Vukčević i Prince Tagoe su izgledali smiješno, čovjek se zapita kako uopšte igraju u bundesligi..
Čuj ove izjave levata..ekipa mu čitavu utakmicu ne napravi nijednu šansu..čovjek sam presjekao loptu i pokušo završiti i on mu kriv što nisu pobijedili..jeste sebično, ali bih i ja isto uradio..
Prošlo proljeće za sve loše rezultate problem je bio što se Ibišević povrijedio, a sad kad nema gdje, druga priča..ne zna spremiti ekipu za proljeće i kriv mu neko drugi..nek se malo ugleda na Magaatha..
Žao mi što ne izgubiše, pa da moron vidi koliku je glupost napravio na poluvremenu..
Ibišević i Moicosel nisu nešto posebno napravili u prvom poluvremenu, ali Vukčević i Prince Tagoe su izgledali smiješno, čovjek se zapita kako uopšte igraju u bundesligi..
- and
#89 Re: Vedad Ibisevic
upravo tako,ekipa igra očajno.kad izvede vedu na poluvremenu bili su još gori.udrch wrote:"Mislim da njegova igra ima povezanosti s egoizmom. To ni ne treba ponovo vidjeti na video zapisu, već odmah reagirati. Samo o njegovom angažmanu na treningu ovisi hoće li igrati u sljedećem kolu protiv Wolfsburga", objasnio je Ralf Ragnick zašto ga je povukao iz igre na poluvremenu utakmice.
inače meni su najgori majkosuel i vukčević.
šta bi od ekipe kojja je igrala najljepši fudbal i koja je sa 3 napadača igrala u minhenu??
-
udrch
#90 Re: Vedad Ibisevic
Ništa od one stare ekipe..igraju sa jednim napadačem, niđe veze..
Kai Herdling - ovaj je najgori koji je igrao ove godine..i to zamjenio Weis-a prije jedno 3,4 utakmice protiv Mainca..zadnju utakmicu koju je odigrao u karijeri bila je za ekipu Waldhof Mannheim iz regionalne lige, a on ga ubacuje kod rezultata 0:1..
Kai Herdling - ovaj je najgori koji je igrao ove godine..i to zamjenio Weis-a prije jedno 3,4 utakmice protiv Mainca..zadnju utakmicu koju je odigrao u karijeri bila je za ekipu Waldhof Mannheim iz regionalne lige, a on ga ubacuje kod rezultata 0:1..
- therrarrius
#91 Re: Vedad Ibisevic
Mah, jos samo treba da okrive Ibisevica zbog lose sezone

- Murat Sabanovic
#92 Re: Vedad Ibisevic
hoffenheim ce sljedece godine da ispadne.....
- zecko_kupuz
#93 Re: Vedad Ibisevic
Rangnick je pokušao kroz ovu sezonu izgraditi nekoliko mladih igrača, pružajući im šansu, ali očito da ne ide. Ne može brate dragi levat postati dobar igrač i tačka.
Nažalost, sada upravo imamo situaciju da su se u momčadi izmješali prošlosezonski prvotimci i neki novi (pre)zeleni momci. I čitav tim trpi zbog tog Rangnickovog "neukusnog" koktela.
Nažalost, sada upravo imamo situaciju da su se u momčadi izmješali prošlosezonski prvotimci i neki novi (pre)zeleni momci. I čitav tim trpi zbog tog Rangnickovog "neukusnog" koktela.
-
rahmanjin
#94 Re: Vedad Ibisevic
Ibšević je vjerovatno ok momak, ali dajte ljudi pa on je imao samo jednu uspješnu polusezonu i ništa više. Pogledajte razliku između njega i Džeke. Džeko od odlaska iz Želje svaku sezonu igra veoma dobro i kosntantno dokazuje svoj kvalitet od igara u Češkoj do Njemače a nadam se sljedeće godine i nekog jačeg kluba.
-
KENANHZS
#95 Re: Vedad Ibisevic
Ibisevic je imao povredu zbog koje ce sigurno karijeru zavrsiti do 30-te,a mnogi su je zavrsavali odmah,kada se desi ovakva povreda.Jako je neukusno ocjenjivati igru njega i nekog drugog,posebno u ovoj sezoni.Ja sam uvjeren da ce on iduce sezone da se vrati na pobjednicki kolosjek,jer momak fakat zna zabijati,strasan je tehnicar,ima neku profinjenu tehniku,prati igru odlicno,i zna sve sa loptom,pratite malo kakve trikove izvodi na tekmama.Sjetimo se zlatana Ibrahimovica pod Kapelovom palicom zadnju sezonu.Momak nije dao 5 golova.Naravoucenije je da svako prolazi kroz krize,a Ibijeva je "pogurana povredom".
iDUCE SEZONE CE SVI GOLMANI SVIJETA STRAHOVATI DA IH NE POTREFI IBICELOZA
18 GOALS IN 17 MATCH = IBISEVIC INDUSTRY
iDUCE SEZONE CE SVI GOLMANI SVIJETA STRAHOVATI DA IH NE POTREFI IBICELOZA
18 GOALS IN 17 MATCH = IBISEVIC INDUSTRY
- jeza u ledja
#96 Re: Vedad Ibisevic
Ibisevic je ove sezone najbolji strijelac i drugi najbolji asistent Hoffa.
Kada pogledamo kroz ligu, vise od pola vodecih strijelaca drugih ekipa - je dalo manje golova od Ibisevica.
Samo dva igraca (Dzeko i Kroos imaju i vise golova i vise asistencija od Ibisevica).
Ibisevic zna puno lopti izgubiti i zna fulati 100%-ne sanse, ali Rangnick se preserava. Trenutno nema boljeg napadaca u timu, to je sigurno.
Kada pogledamo kroz ligu, vise od pola vodecih strijelaca drugih ekipa - je dalo manje golova od Ibisevica.
Samo dva igraca (Dzeko i Kroos imaju i vise golova i vise asistencija od Ibisevica).
Ibisevic zna puno lopti izgubiti i zna fulati 100%-ne sanse, ali Rangnick se preserava. Trenutno nema boljeg napadaca u timu, to je sigurno.
- Murat Sabanovic
#97 Re: Vedad Ibisevic
JAH,JESMO OBJEKTIVNI...
IBIS OVE SEZONE NIJE PUNO POKAZAO,t.j.NIJE ISPUNIO OCEKIVANJA ,A PODEBLJO JE UGOVOR. KRITIKA JE OPRAVDANA...
IBIS OVE SEZONE NIJE PUNO POKAZAO,t.j.NIJE ISPUNIO OCEKIVANJA ,A PODEBLJO JE UGOVOR. KRITIKA JE OPRAVDANA...
- Zmijuga loma
#98 Re: Vedad Ibisevic
Razumio bi da vode 5:0, al u onakvoj situaciji ne gurnuti loptu Eduardu ... 
- ultima_palabra
#99 Re: Vedad Ibisevic
Ne pratim puno Hoff, ali ako ekipa u skoro istom sastavu ne igra ni 30% kao prošle sezone, onda teško da je do jednog igrača, prije da je do trenera. Tako da se Rangnick brani preko Ibiševićevih leđa, što je po meni ružno. Mada ni Vedino maslo (igre) nije za Ramazana...
-
udrch
#100 Re: Vedad Ibisevic
Ja znam da je Hoff igrao dobro samo u jednom periodu ove sezone kad se vratio Demba Ba i kad je kipa bila u svom najboljem sastavu..oni mi dođu slični našoj reprezentaciji, kad ispadne neko od one najjače postave nemaš pametno rješenje da zakrpiš rupu..trener je taj koji treba da trpi posljedice, a ne igrač..kakav god je, opet je po učinku bar među 10 najboljih napadača u bundesligi od najmanje stotinu koji su u tim klubovima..taktika sa jednim napadačem jednostavno ne prolazi..
E sad, to što Ibišević nije onakav kakav je bio prošle sezone je neka druga priča..bio bi lijepo vidjeti kako Ibišević izvlači Hoff kao što Džeko izvlači Wolse, ali ne merrrrrreeeee..
Nijedan igrač Hoffenheima ove sezone ne zaslučuje visoku ocjenu..
Ako ništa drugo trebao bi zahvaliti Ibiševiću što je spreman za svaku utakmicu..Demba BA i Obasi su u ove dvije sezone više bili povrijeđeni nego što su igrali..
Makar su sigurni u opstanak..mnogi klubovi bi bili zadovoljni i time..
E sad, to što Ibišević nije onakav kakav je bio prošle sezone je neka druga priča..bio bi lijepo vidjeti kako Ibišević izvlači Hoff kao što Džeko izvlači Wolse, ali ne merrrrrreeeee..
Nijedan igrač Hoffenheima ove sezone ne zaslučuje visoku ocjenu..
Ako ništa drugo trebao bi zahvaliti Ibiševiću što je spreman za svaku utakmicu..Demba BA i Obasi su u ove dvije sezone više bili povrijeđeni nego što su igrali..
Makar su sigurni u opstanak..mnogi klubovi bi bili zadovoljni i time..