Ja mislim da ti se do Drvenika ne isplati na autoput.
Ja sam prosle godine isao, ali za Baske vode, Capljina, Ljubuski, Bijaca, i to se fakat isplati. Stigao za 4:15 sati. Ovako bi mi trebalo preko 5, klasicno na Doljane. Ima silazak na Baske vode, placa se neki tunel na silasku 20 kuna. Autoput se ne placa, makar je tako bilo prosle godine, samo taj tunel, a to je zavisno gdje silazis. Treba imati na umu da ima poci i od Ljubuskog do Bijace (da ne govorim od izlaza s M17/E73 do Ljubuskog) i posle Bijace nije sve autoput, nego ima i nesto regionalnog puta, 10 km tako nesto ako se dobro sjecam. Jos jedna bitna stvar, na prelazu nema nikog zivog, znaci jedno auto ispred mene bilo, ali to je bilo oko 5-6 ujutro. Da dodam, dok ne udjes u Ljubuski na kruzni tok nigdje nemas oznake za Bijacu, makar je tako bilo proslog ljeta. Mada nije tesko "ovarisat".
Do Drvenika su problem petlje, ja mislim da ima Ploce i Baske vode/Makarska do Splita. Znaci gdje god da izadjes ima pola sata do sat voznje do Drvenika. Po mom misljenju, od Gradca pa gore navise prema Splitu se isplati na Bijacu pa na Baske vode, ali ovo sve prije sto dobijes na mostu izgubis na cupriji, bukvalno.