Darwinova ulica u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Jeste li za ulicu Charlesa Darwina u Sarajevu?

Da
40
39%
Ne
63
61%

Total votes: 103

nowhere man

#76 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by nowhere man »

black wrote::shock: Image :run:
Ovo se meni smijes? Zasto, jer ne znam sta je smijesno?

ps
Cijenim tvoje postove na podforumu muzika, i malo me cudi ova tvoja iskljucivost na ovu temu.
Leonid Breznjev

#77 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by Leonid Breznjev »

obavezno trebamo imati ulicu koja ce nositi ime darvinovo. i to nam treba biti najvazniji prioritet i imperativ samim nama. podizanje spomenika, davanje imena ulicama, oznacavenje trgova i aleja. da se brate fino zna kud hodimo. a nakon rjesavanja tih za zivot jako bitnih stvari, pozabavit cemo se onim sporednim, nevaznim. skontacemo kako da nahranimo onu bijedu koja stanuje po tim ulicama i naci rjesenje kako da ta bijeda sigurno seta tim ulicama...

zbilja, trebamo imati ulicu darvinovu....
Bitte_Halt_ja_ja

#78 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

nowhere man wrote:
Bitte_Halt_ja_ja wrote:Svidja m ise ideja da se sve ulice nazovu po hollywoodskim glumcima. John Wayne za moju, please!
Tvoj cinizam ocigledno govori da si protiv. Um poput Darwinovog stavljas u ravan popularnog zabavljaca, kao da poredis Mesu Selimovica i Edvina Po-a.

Volio bih i od tebe cuti zasto si protiv?
Stavio sam ZA iako mi je iskreno svejedno hocel biti ulica nazvana Darwin ili ne. A ovo za hollywood sam ozbiljan. Lako za upamtiti, imena svima poznata i niko nece kenjati sto je vise "njihovih" nego "nasih" itd.

Molim te ne sputavaj ljude kao John Wayne-a, Arnold Schawrzeneggera i "Johntre" ako nista bolji su jedno milion puta nego imena koja krase 95% ulica Sarajeva
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#79 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by pape »

Mislio sam da ulicama treba dati nazive po brojevima, ali .... mi bi se posvadjali da li bi to bilo rimskim ili arapskim brojevima, ... :D

Imao sam ideju da se nazivi ulicama daju po cvijecu, ali ... zamisli belaja kad bi na red dosla ulica koja bi se nazivala po cvijetu, .... ljiljanu, zambaku ili krinu, ... pa tu bi se zaratilo, ... :D ... gore nego oko sirotog Darwina.
Dzemidzic

#80 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by Dzemidzic »

[quote="Neelix"]i sta, abrakadabra rek'o i ilovaca ozivjela ? :D mislim, to tako realno zvuci :D
quote]
Nije, nego po Darwinu majmun rekao U-U-A-A i sjeo za racunar..kako to samo realno zvuci.
:D
Dzemidzic

#81 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by Dzemidzic »

Neelix wrote:od svih rasprava, u ovoj si nasao koristiti taj argument. sjeti se ti sta je nevinih ljudi ubijeno u ime tog sto od ilovace ljude pravi. i sve opravdano, naravno. u ime alaha/boga. yeah right.
Svako ko ubije nevine ljude krije se iza neceg..neke ideologije.Fakat me zanima u cije ime je Staljin mucio i pobio milione nevinih ljudi.U cije ime su crveni kmeri pobili toliko nevinih ljudi. U ime Boga mozda?.
arzuhal

#82 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by arzuhal »

Leonid Breznjev wrote:obavezno trebamo imati ulicu koja ce nositi ime darvinovo. i to nam treba biti najvazniji prioritet i imperativ samim nama. podizanje spomenika, davanje imena ulicama, oznacavenje trgova i aleja. da se brate fino zna kud hodimo. a nakon rjesavanja tih za zivot jako bitnih stvari, pozabavit cemo se onim sporednim, nevaznim. skontacemo kako da nahranimo onu bijedu koja stanuje po tim ulicama i naci rjesenje kako da ta bijeda sigurno seta tim ulicama...

zbilja, trebamo imati ulicu darvinovu....
Druže Lave, i ja sam za! A jesam jer je u emisiji "Figure", gostujući kod V. Seksan, uvaženi sarajevski akademik, prof. dr. Ljubomir Berberović više puta istaknuo da je Darwin bio veoma religiozan čovjek. Čarls Derwiš :thumbup:
tamara*

#83 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by tamara* »

nowhere man wrote: I tvoje pitanje, da je ovo skola, ne razumijem? Covjek je ocigledno implicirao da je Darwin "nebitan". Ja mislim da nije nebitan, i pitam njega, jer me zanima, zasto on misli da je Darwin nebitan.
Pročitaj odgovor što je na ovoj temi ponudio bosniak.m, PODVALE TEORIJE EVOLUCIJE.
I što se tiče promjene imena ulica po Sarajevu, već je napravljeno mnogo grešaka...
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#84 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by dr.gog »

Jao jao jao...lijepo reče kamerad Brežnjev sve što i sam mislim...uz dozu nervoze da dodam još nešto- ima tema koje naprosto ne daju da prekinem sa ranisanom i bljutavim čajem od nevena za želudac,da pojasnim misao- nekad treba uzet sprej ,i napisati pitanje na fasadi,umjesto ovakvog smaranja.

Drugo,Tamara,ja sam godinama parodirao sve i svašta,pa i nazive ulica,bez imalo obzira i kajanja,jer je hipokrizija ,pa i u tome, strašna.
Licemjerje izbija iz gomile tih pametnih kritika oko Sarajeva,tih intelektualno-sentimentalnih izljeva žuči zapakovanih u prosto jedva proširene rečenice.
Hranjenje ideološke sujete,žala za prošlim,i zloba zbog nemoći da se stvari drugačije postave....
Napišite sprejem Charles Darwin na zidu,neke ulice po izboru,napišite Harun Jahja ili prvo poglavlje 1.e MOJSIJEVE u drugoj ulici, i budite konačno sretni.
Bivši sugrađani,ogulite zelene trotoare ili skočite u vremeplov,od vaših sentimenata i prenemaganja mi je zlo,nakon punih 17 godina.Kome ne paše,nakon svog ovog jada,da gleda Sarajevo,kakvo je god i kakvi smo god mi u njemu,neka podere rodni list i napuca Vučkovu figuricu u prvi kontejner Beograda,Zagreba,ili gdje već gricka svoje dosadne i frustrirajuće djeliće prošlosti.

sarajevox strasse bb
nowhere man

#85 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by nowhere man »

tamara* wrote:
nowhere man wrote: I tvoje pitanje, da je ovo skola, ne razumijem? Covjek je ocigledno implicirao da je Darwin "nebitan". Ja mislim da nije nebitan, i pitam njega, jer me zanima, zasto on misli da je Darwin nebitan.
Pročitaj odgovor što je na ovoj temi ponudio bosniak.m, PODVALE TEORIJE EVOLUCIJE.
I što se tiče promjene imena ulica po Sarajevu, već je napravljeno mnogo grešaka...
Ok, da pitam i tebe, koliko znas o teoriji evolucije? Molim te iskren odgovor - koliko knjiga si procitala o tome?
nowhere man

#86 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by nowhere man »

dr.gog wrote:Jao jao jao...lijepo reče kamerad Brežnjev sve što i sam mislim...uz dozu nervoze da dodam još nešto- ima tema koje naprosto ne daju da prekinem sa ranisanom i bljutavim čajem od nevena za želudac,da pojasnim misao- nekad treba uzet sprej ,i napisati pitanje na fasadi,umjesto ovakvog smaranja.

Drugo,Tamara,ja sam godinama parodirao sve i svašta,pa i nazive ulica,bez imalo obzira i kajanja,jer je hipokrizija ,pa i u tome, strašna.
Licemjerje izbija iz gomile tih pametnih kritika oko Sarajeva,tih intelektualno-sentimentalnih izljeva žuči zapakovanih u prosto jedva proširene rečenice.
Hranjenje ideološke sujete,žala za prošlim,i zloba zbog nemoći da se stvari drugačije postave....
Napišite sprejem Charles Darwin na zidu,neke ulice po izboru,napišite Harun Jahja ili prvo poglavlje 1.e MOJSIJEVE u drugoj ulici, i budite konačno sretni.
Bivši sugrađani,ogulite zelene trotoare ili skočite u vremeplov,od vaših sentimenata i prenemaganja mi je zlo,nakon punih 17 godina.Kome ne paše,nakon svog ovog jada,da gleda Sarajevo,kakvo je god i kakvi smo god mi u njemu,neka podere rodni list i napuca Vučkovu figuricu u prvi kontejner Beograda,Zagreba,ili gdje već gricka svoje dosadne i frustrirajuće djeliće prošlosti.

sarajevox strasse bb
Koje vrijedjanje... a ti si ovdje moderator? Zasto ne mozes reci da se ne slazes sa mnom i onda stalozeno dati razloge zasto se ne slazes? A evo tebi moji odgovori na tvoje stavove:

-ako neko izljeva zuc, onda si to ti jer je ovaj tvoj komentar pun uvreda
-licemjer znaci, pojednostavljeno, raditi jedno, govoriti drugo
-tvoje relativiziranje svega, i koristenje naoko komplikovanih recenica, apsolutno ne znaci da si ti ikakva referentna tacka, nego da si ocigledno neinformisan. Pitacu i tebe, koliko si knjiga o evoluciji, zivotu i uticaju Darwina procitao? koje su to knjige? I, kad smo kod recenica, jesi li cuo za izreku "less is more"? jesi li cuo za Economist Style Guide?
-ti covjece u istu ravan stavljas Haruna Jahju, dokazanog diletanta, i genija poput Darwina. Kao da poredis Dinu Merlina i Omara Hajjama.
-i najgore, prebacivanje meni krivice sto smo u sranju vec 17 godina je degutantno. Ok, ja zelim Darwinovu ulicu? Zasto me sprijecavas? Ja tebe nikad necu sprijeciti da se da ulica Sasi Zlatnoj Lasti, da se nahrane djeca poginulih boraca, da se zaustavi nelegalna i opasna gradnja, bilo koju drugu pozitivnu inicijativu. Ako nisi imao ovakve inicijative, onda si upravo ti licemjer.
nowhere man

#87 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by nowhere man »

Dzemidzic wrote:
Neelix wrote:i sta, abrakadabra rek'o i ilovaca ozivjela ? :D mislim, to tako realno zvuci :D
quote]
Nije, nego po Darwinu majmun rekao U-U-A-A i sjeo za racunar..kako to samo realno zvuci.
:D
Gledaj, covjek nije nastao od majmuna, dakle nije majmun koji skace po drvetu nekad slucajno skocio na zemlju i onda evoluirao u covjeka. Radi se o tome da su covjek i majmun imali zajednickog pretka od kojih su evoluirali i majmuni i ljudi.

Evo ti par logicnih pitanja:

1. Ako je Bog stvorio prve ljude, od njih su ocigledno evoluirale razne rase - crnci su crni jer ih sunce przi, evropljani su bijeli jer ima manje sunca; kinezi i eskimi naprimjer imaju kose oci zbog vjetra koji stalno puse. Ako je ta evolucija moguca, zasto nije moguce i da je covjek dio takve malo vece price?

2. Vaznije, zasto ne posmatras evoluciju kao uzviseni cin Bozijeg stvaranja? Zar to nije najsavrsenija magija, upravo neshvatljiva, ali tako logicna i moguca? Zar mislis da je Bog tako banalno bice da kaze "budi i ono bude"? Ovo cisto logicki, ako je Bog htio da mi evoluiramo iz nekih molekula koje su se formirale nekad davno na zemlji, zar to nije mogao uraditi? Zasto odbijate tu mogucnost?
tamara*

#88 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by tamara* »

nowhere man wrote:Zasto mislis da je Darwin nebitan? Koliko znas o njemu?
nowhere man wrote:Ok, da pitam i tebe, koliko znas o teoriji evolucije? Molim te iskren odgovor - koliko knjiga si procitala o tome?
Vjerujem da si upoznat sa teorijom revolucije kroz određen izbor literature; ipak, da bi shvatio problematiku u potpunosti, trebalo je da pregledaš i literaturu koja potpuno opovrgava tu teoriju, a takve literature je, iz dana u dan, sve više i više.
Saznanja novijeg datuma se nalaze svuda i svakako, u štampanim i elektronskim medijima, multimediji i sl. tako da broj pročitanih klasičnih knjiga niti je relevantan, niti potvrđuje teoriju jer je takođe itekako upitno ko i zašto stoji iza priče. Primijetila sam da se poslednjih par mjeseci u svijetu veoma forsira Darvinova teorija evolucije. I ne mogu da je ne povežem sa kojekakvim novoizniklim NVO koje, nekako baš istovremeno, drsko i nametljivo provociraju građane svjetskih metropola pišući vrlo uvredljive parole na najprometnijim mjestima, na račun religije.

Što se tiče imena ulica po gradu, ako može Ulica velikih drveta, onda može sve. :|
A pošto je tema o imenu ulice, nisam za to da se po Darvinu zove neka od njih...
I slažem se sa ovim što kažeš za moderatora.
nowhere man

#89 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by nowhere man »

tamara* wrote: Vjerujem da si upoznat sa teorijom revolucije kroz određen izbor literature; ipak, da bi shvatio problematiku u potpunosti, trebalo je da pregledaš i literaturu koja potpuno opovrgava tu teoriju, a takve literature je, iz dana u dan, sve više i više.
Saznanja novijeg datuma se nalaze svuda i svakako, u štampanim i elektronskim medijima, multimediji i sl. tako da broj pročitanih klasičnih knjiga niti je relevantan, niti potvrđuje teoriju jer je takođe itekako upitno ko i zašto stoji iza priče. Primijetila sam da se poslednjih par mjeseci u svijetu veoma forsira Darvinova teorija evolucije. I ne mogu da je ne povežem sa kojekakvim novoizniklim NVO koje, nekako baš istovremeno, drsko i nametljivo provociraju građane svjetskih metropola pišući vrlo uvredljive parole na najprometnijim mjestima, na račun religije.
Zasto pretpostavljas koju sam literaturu ja citao? Ja nisam nista pretpostavio o tebi, samo sam te jasno pitao koje knjige si procitala? I nisam dobio odgovor. Ako nista, molim te da stavis te nove izvore i da ih analiziramo zajedno, ja sam zaista otvoren.

Sto se tice boldiranog, upravu si da se forsira teorija evolucije. Sta mislis zasto? Evo, da ponudim ja svoje misljenje: naucnici svakim danom otkrivaju sve vise dokaza koji teoriju potvrdjuju. Evolucija je cinjenica, toliko je ocigledna da je nijedan iole obrazovan naucnik ne moze poreci.

Ali ono sto je vazno je slijedece: ako ste vjernici, nemojte se osjecati napadnutim time sto je dokazana evolucija. Gore sam postavio pitanje, zasto mislis da bi Bog na tako banalan nacin stvorio covjeka? Zar evolucija nije puno savrseniji nacin? Na kraju krajeva, milioni godina evolucije su u historiji svemira kao treptaj oka. Bog rece "budi" i ono "bude".
sistem

#90 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by sistem »

tamara* wrote:Vjerujem da si upoznat sa teorijom revolucije kroz određen izbor literature; ipak, da bi shvatio problematiku u potpunosti, trebalo je da pregledaš i literaturu koja potpuno opovrgava tu teoriju, a takve literature je, iz dana u dan, sve više i više.
ovdje se govori o darwinu, a on i nije neki revolucionar :wink:
frla

#91 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by frla »

dr.gog wrote: Napišite sprejem Charles Darwin na zidu,neke ulice po izboru,napišite Harun Jahja ili prvo poglavlje 1.e MOJSIJEVE u drugoj ulici, i budite konačno sretni.

sarajevox strasse bb
:thumbup: potpisujemo ja i drug s' Ch. Wille! Mislimo da neki veoma ... ti i Arzulah svojim postovima mi uljepšate dan :D
dr.gog

#92 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by dr.gog »

nowhere man wrote:
licemjer[/b].

Tekst nije upućen tvojoj malenkosti :) .Moja reakcija nije vezana ni za Darwina niti za Jahju , niti za njihove reference.Promašio si za čitav kilometar.Zapravo sam htio reći da je tema predosadna :) .Tvoje insinuacije o mojoj naobrazbi ili moderaciji me također ne interesuju, jer ,kako rekoh, pogrešno si shvatio kompletan tekst.

Ukoliko si se pak pronašao u njemu, a ne vidim zašto bi( prijedlog davanja naziva jednoj ulici po darwinu, sa tvoje strane, je sasvim benigna stvar), onda stojim iza toga i naspram tebe.Dakle , ako si licemjerni sentimentalista koji voli isključivo nekadašnju, po prošloj mjeri skrojenu sliku grada gdje si se rodio/odrastao/živiš, ako ti je jedini problem u ovom gradu nepostojanje ulice po imenu uglednoga naučnika, i ako taj problem uvezuješ sa djelovanjem autora koji mu se pokušavaju suprotstaviti na populistički način..itd itd..onda se tekst zbilja odnosi i na tebe, i nije vrijeđanje časti nego pretjerane sujete :)

Niti sam govorio o Darwinovom djelu konkretno, pa ni Jahjinom, niti o literaturi, ni o tebi lično, već sam se obratio drugoj osobi i ljudima sličnog profila koji svaku priliku koriste da istresu zlobu nad Sarajevom ,koje,ruku na srce , nije ni po čijoj volji ni bilo niti će ikada biti.Otuda priča o trotoaru i Vučku, simbolima na koje se lijepe vječni sentimentalisti i zakerala svih vrsta.

Prigovor o moderaciji ,ukoliko smatraš za potrebno ,možeš poslati skupa sa linkom ove teme administratoru @zoom66
nowhere man

#93 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by nowhere man »

frla wrote:
dr.gog wrote: Napišite sprejem Charles Darwin na zidu,neke ulice po izboru,napišite Harun Jahja ili prvo poglavlje 1.e MOJSIJEVE u drugoj ulici, i budite konačno sretni.

sarajevox strasse bb
:thumbup: potpisujemo ja i drug s' Ch. Wille! Mislimo da neki veoma ... ti i Arzulah svojim postovima mi uljepšate dan :D
Zasto potpisujes njegov post? Imas li ti svoje misljenje? Ili je identicno kao njegovo? Ako jeste, onda podrzavas da me vrijedja iako ja njega ni cim ni sam uvrijedio. A ako me i ti vrijedjas bez razloga, onda sam totalno zbunjen. Ne poznajem ni tebe ni njega.

Ako bi bili u javnosti, u stvarnom kontaktu, da li ovo znaci da bi me i fizicki napali? Da li bi me istjerali iz Sarajeva? I to u Beograd i Zagreb... ccc, koja kratkovidnost. Kao da su Beograd i Zagreb neke referentne tacke. Mozda zelim ici u Konyu da zivim sa dervisima. Mozda zelim u Kostariku da zivim u drzavi-nacionalnom parku. Mozda zelim na juzni pol, da zivim sa naucnicima i "profesionalnim sanjarima". (Ima predivan film o zivotu na juznom polu, pogledajte:
http://encountersfilm.com/)
nowhere man

#94 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by nowhere man »

dr.gog wrote:
nowhere man wrote:
licemjer[/b].

Tekst nije upućen tvojoj malenkosti :) .Moja reakcija nije vezana ni za Darwina niti za Jahju , niti za njihove reference.Promašio si za čitav kilometar.Zapravo sam htio reći da je tema predosadna :) .Tvoje insinuacije o mojoj naobrazbi ili moderaciji me također ne interesuju, jer ,kako rekoh, pogrešno si shvatio kompletan tekst.

Ukoliko si se pak pronašao u njemu, a ne vidim zašto bi( prijedlog davanja naziva jednoj ulici po darwinu, sa tvoje strane, je sasvim benigna stvar), onda stojim iza toga i naspram tebe.Dakle , ako si licemjerni sentimentalista koji voli isključivo nekadašnju, po prošloj mjeri skrojenu sliku grada gdje si se rodio/odrastao/živiš, ako ti je jedini problem u ovom gradu nepostojanje ulice po imenu uglednoga naučnika, i ako taj problem uvezuješ sa djelovanjem autora koji mu se pokušavaju suprotstaviti na populistički način..itd itd..onda se tekst zbilja odnosi i na tebe, i nije vrijeđanje časti nego pretjerane sujete :)
Ok, prihvatam izvinjenje, i priznajem da nekad imam problem sa sujetom. :) I izvini ako sam lose insinuirao o tvojoj naobrazbi.

A ja ne znam bas dobro "nekadasnju" sliku grada, jer nemam toliko godina. I slazem se da je Darwin precesto zloupotrijebljen. Ali mislim da je zloupotrijebljen upravo zato sto ga ljudi NE POZNAJU, imaju nevjerovatan strah od njega i njegove teorije. Kao da ce se svijet srusiti. To je meni fascinantno. I zato mislim da je dobro da se barem diskutuje o tome. Zasto bi evolucija kod nas bila tabu tema? Evolucija je jednostavno cinjenica. Nista na ovoj planeti nema nikakvog smisla ako ne priznajemo evoluciju. Od kostura dinosaurusa pa nadalje.
dr.gog

#95 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by dr.gog »

Daj bolan što si se naljutio toliko :roll: ....dobro, evo IZVINI, kakvo crno napadanje?, oni koji bi se mlavili odavno su u Banovićima :D

Ja ti fino kažem , nigdje veze moj tekst nema sa tvojom idejom o imenu ulice, već sa sasvim drugim stvarima :) .Osim toga , bilo bi neozbiljno da raspravu spuštam na takav nivo, još neozbiljnije da Darwina petljam u neku agresivnu priču,kao i obični topic o svakodnevnim stvarima (koji mi se učinio napornim zbog zlonamjernih tumačenja motiva).Ja bih volio ulicu Kunta Kintea kad bi odvojili 10 kilometara staze za pedalanje :D

Toliko i pozdrav :)
dr.gog

#96 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by dr.gog »

sad vidjeh post--ok :)
tamara*

#97 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by tamara* »

sistem wrote:
tamara* wrote:Vjerujem da si upoznat sa teorijom revolucije kroz određen izbor literature; ipak, da bi shvatio problematiku u potpunosti, trebalo je da pregledaš i literaturu koja potpuno opovrgava tu teoriju, a takve literature je, iz dana u dan, sve više i više.
ovdje se govori o darwinu, a on i nije neki revolucionar :wink:
:-) Ups...jasno da je lapsus...
HomeArt

#98 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by HomeArt »

Kad je tema o nazivu ulica prava je bruka sto se recimo nije vratio naziv za Willsonovo setaliste onome ko ga je napravio i kako se originalno zvalo. Setaliste ili kej Benjamina Kalaja. To je nasa bruka kao i sto nemam ulicu Franca Ferdinanda koji je izgubio zivot u ovom gradu a bio je faca u odnosu na mnoge koji su ni krivi ni duzni dobili ulicu u Sarajevu.
tamara*

#99 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by tamara* »

nowhere man wrote: Ako nista, molim te da stavis te nove izvore i da ih analiziramo zajedno, ja sam zaista otvoren.
Naravno. Samo mi ostavi malo vremena da potražim opet, nisam baš danas ili juče listala po literaturi, mislim dosta je toga razbacano po netu, na našem, engleskom...
Dio toga spada u pravoslavnu duhovnu literaturu i nisam sigurna da li bi to želio da čitaš.
nowhere man

#100 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by nowhere man »

sahan wrote:Kad je tema o nazivu ulica prava je bruka sto se recimo nije vratio naziv za Willsonovo setaliste onome ko ga je napravio i kako se originalno zvalo. Setaliste ili kej Benjamina Kalaja. To je nasa bruka kao i sto nemam ulicu Franca Ferdinanda koji je izgubio zivot u ovom gradu a bio je faca u odnosu na mnoge koji su ni krivi ni duzni dobili ulicu u Sarajevu.
Tu se definitivno slazem.

Moguce je da je moja ideja losa, da preko ulica forsiram Darwina. Ali imate li onda neki drugi prijedlog, kako razbiti fobiju od tog covjeka? Mozemo li napraviti neki seminar, javnu debatu o evoluciji i Darwinu i njegovom zivotu? Prikazivati filmove?
Locked