Osnovne zivotne namirnicestarii wrote: ima hljeb,kefir, sarajevsku pivu i još žvaku bazooka
Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
- strong69
#76 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
- zgembo_sa
#77 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Jeste.SPQR.SA wrote:je li ovo istina da je 0.5 KM od 20h?
-
sansi
#78 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Hej svima..Moze mala pomoc..Vidjela sam prodavnicu u novom mercator grand centru na ilidzi,fc marka garderobe,ali se ne sjecam tacnog naziva..Pa ako ko zna...? Unaprijed hvala..
-
paral0c0
#79 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Jeli bude jos guzve u BBI centru? Ili vise nije INN BBI pa se ceka Alta i Importanne?
- Compact
#80 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
BBI je bez konkurencije! Nemojte su brukati, i nemojte da vam svinjetina bude životni vodič!
-
BaileyS
#81 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Stvarno, nigdje na svijetu nema parkinga u centru grada za te pare. Da plati 12 maruna na sat znao bi sta je deranje. Samo nemojte price gdje je nas standard a gdje njihov. Bez obzira na standard 90% stvari kod nas i na zapadu ima iste cijene (globalizacija) pa zasto bi parking bio skup ako je 5-6 puta jeftiniji.dimu wrote:addem wrote: BBI dere na parkingu.
stvarno bi malo mogli upotrijebiti mozak prije nego napisete svasta
u Mercator parkira samo onaj ko ide tu u kupovinu, u BBI da je dzaba bi parkiralo pola grada jer nema nigdje drugo mjesta, sve je pretrpano
hvala bogu pa se placa, sad uvijek znam da cu naci mjesto...
a navece od 8 do ujutro je 0.50 KM sat, a tebi ako je to deranje onda ne znam stvarno... mozda da oni ljudima placaju ako parkiraju tamo pa da svi budu zadovoljni.
Ovo je i razlog zasto niko nema interesa da ulaze u podzemne garaze jer po ovim cijenama puno je isplativije graditi negdje drugo.
-
StupskaBitanga
#82 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Večeras vidim u wisi zatvorio se Urban republic (valjda što se UR otvorio na ilidži u SCC) i još dvije radnje su zatvorene
mislim zaključak se sam nameće
- Better Man
#83 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Urban Republic je sada otvoren u Vase Miskina blizu Švedske i Norveške ambasade, samo na suprotnoj strani.StupskaBitanga wrote:Večeras vidim u wisi zatvorio se Urban republic (valjda što se UR otvorio na ilidži u SCC) i još dvije radnje su zatvorene
-
minche
#84 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
ima H&M u Robotu, u Tiffanyu ^^ (zato bi i glasala za Robot, da ima na anketi >_>)paral0c0 wrote:Nemamo ni Zaru, NewYorker, C&A, H&M, Jack And Jones, MCDonalds jos u Sarajevu, ne Boss ili D&GEnka-Benka wrote:Kad ce u Sarajevo doci,Prada,Joop,Versace,D&G,Boss itd itd?
a D&G, Boss i Versace imaju u jednoj prodavnici, joj, kod Vatre se negdje skrene i ima ta prodavnica i preko puta nje Victoria's Secret prodavnica (nisam ni znala da imamo te prodavnice, ali eto a zavucene su skroz O_o)
-
paral0c0
#85 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
To nisu prave prodavnice to je sve kopija i sta kolekcija, isto kao iz Azel France.minche wrote:ima H&M u Robotu, u Tiffanyu ^^ (zato bi i glasala za Robot, da ima na anketi >_>)paral0c0 wrote:Nemamo ni Zaru, NewYorker, C&A, H&M, Jack And Jones, MCDonalds jos u Sarajevu, ne Boss ili D&GEnka-Benka wrote:Kad ce u Sarajevo doci,Prada,Joop,Versace,D&G,Boss itd itd?
a D&G, Boss i Versace imaju u jednoj prodavnici, joj, kod Vatre se negdje skrene i ima ta prodavnica i preko puta nje Victoria's Secret prodavnica (nisam ni znala da imamo te prodavnice, ali eto a zavucene su skroz O_o)
-
paral0c0
#86 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Kad se vise otvara onaj shoppingcentar VrtoviRiverine!
Rekli su Februar, sada je Juni!
Ovde bi trebao biti NewYorker
-
sniPod
#87 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
ma jebo bbi kad ne mozes kupiti domace parce slanine i sarajevsku

-
sniPod
#88 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
a sto ce ti newyorker kad imas haris exportparal0c0 wrote:Kad se vise otvara onaj shoppingcentar VrtoviRiverine!
- Sunrise00
#89 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
imas NewYorker u I. Sarajevu. Ogroman. Ima fenomenalnih stvarisniPod wrote:a sto ce ti newyorker kad imas haris exportparal0c0 wrote:Kad se vise otvara onaj shoppingcentar VrtoviRiverine!
Ovde bi trebao biti NewYorker, ali iskreno u NewYorkeru nemas nista pametno kupiti
- Neelix
#90 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Eto udjoh i ja sinoc u taj BBI. Da se poserem 
-
sniPod
#91 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
znam u lukavici ima, ali nema nista pametno sve sarenoSunrise00 wrote:imas NewYorker u I. Sarajevu. Ogroman. Ima fenomenalnih stvarisniPod wrote:a sto ce ti newyorker kad imas haris exportparal0c0 wrote:Kad se vise otvara onaj shoppingcentar VrtoviRiverine!
Ovde bi trebao biti NewYorker, ali iskreno u NewYorkeru nemas nista pametno kupiti
![]()
- Enka-Benka
#92 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Sunrise00 wrote:Onaj ko ima pare da kupuje Pradu i Versace ima para i da ode van Bosne da to kupiEnka-Benka wrote:Kad ce u Sarajevo doci,Prada,Joop,Versace,D&G,Boss itd itd?
Svaka skoro Metropola ima te butike,prosto sam pitala,Sarajevu bas fali H&M,mislim da bi dobro radio,cjenu su ok,za svaki dzep,ipak nek se dzamije grade,ha ja mi smo veliki muslimani,hebes butike...
- Better Man
#93 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Ta radnja je do Benettona, odnosno poslije Benettona kad predjes preko ulice sto ih razdvaja.minche wrote:ima H&M u Robotu, u Tiffanyu ^^ (zato bi i glasala za Robot, da ima na anketi >_>)paral0c0 wrote:Nemamo ni Zaru, NewYorker, C&A, H&M, Jack And Jones, MCDonalds jos u Sarajevu, ne Boss ili D&GEnka-Benka wrote:Kad ce u Sarajevo doci,Prada,Joop,Versace,D&G,Boss itd itd?
- zgembo_sa
#94 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Sta se to gradi u Zagrebu, Beogradu, Podgorici, Skoplju... pa nemaju H&M??? Sto ne mogu ovih neinformisanih... H&M ne ide van EU nigdje (izuzetak je samo napravljen u slucaju Amerike). Ali to nije razlog da se malo ne poseres na svoju zemlju i ne ispoljis malo svoje islamofobije...Enka-Benka wrote:Sunrise00 wrote:Onaj ko ima pare da kupuje Pradu i Versace ima para i da ode van Bosne da to kupiEnka-Benka wrote:Kad ce u Sarajevo doci,Prada,Joop,Versace,D&G,Boss itd itd?
Svaka skoro Metropola ima te butike,prosto sam pitala,Sarajevu bas fali H&M,mislim da bi dobro radio,cjenu su ok,za svaki dzep,ipak nek se dzamije grade,ha ja mi smo veliki muslimani,hebes butike...
-
Maybach
#95 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
@neelix-to kao ti smijesno nesto rekao?
koji lakrdijas...
-
paral0c0
#96 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
[/quote]
Sta se to gradi u Zagrebu, Beogradu, Podgorici, Skoplju... pa nemaju H&M??? Sto ne mogu ovih neinformisanih... H&M ne ide van EU nigdje (izuzetak je samo napravljen u slucaju Amerike). Ali to nije razlog da se malo ne poseres na svoju zemlju i ne ispoljis malo svoje islamofobije...[/quote]
Nije tacno!
Ovde imas sve H&M
HM imas u Oman, Qatar, Juzna-Koreja, Jordan, Israel, Saudijska Arabija, Egipat, Bahrein, Kuvajt, Rusija, i ostali.
pocetkom 2010 isto ce biti jedan u Zagrebu!
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hennes_%26_Mauritz
Sta se to gradi u Zagrebu, Beogradu, Podgorici, Skoplju... pa nemaju H&M??? Sto ne mogu ovih neinformisanih... H&M ne ide van EU nigdje (izuzetak je samo napravljen u slucaju Amerike). Ali to nije razlog da se malo ne poseres na svoju zemlju i ne ispoljis malo svoje islamofobije...[/quote]
Nije tacno!
Ovde imas sve H&M
HM imas u Oman, Qatar, Juzna-Koreja, Jordan, Israel, Saudijska Arabija, Egipat, Bahrein, Kuvajt, Rusija, i ostali.
- Neelix
#97 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
ma samo sam im dao sto su zasluzili.Maybach wrote:@neelix-to kao ti smijesno nesto rekao?koji lakrdijas...
- zgembo_sa
#98 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Sta si se upalio ko kutnjak? Bit je u tome da istog nema u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bjelorusiji, Moldaviji, Gruziji, Azerbejdzanu, Armeniji, Ukrajini... Dakle cijelom nizu evropskih zemalja koje nisu u EU i nemaju "problem" dzamija kako je nasa islamofobicna forumasica tvrdila...paral0c0 wrote:Nije tacno!
Ovde imas sve H&M
U Evropi je H&M definitivno skoncentrisan samo na EU i par zemalja koje su svakako tako usko vezane uz EU da ih haman mozes smatrati njenim dijelom (Norveska i Svicarska). Mimo toga nema... A to hoce li biti nekad u buducnosti... Mozda bude, mozda ne bude. Zavisi hoce li graditi dzamije
- Sentinel
#99 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
URBAN REPUBLIC prodaje najvece smece koje sam vidio. Uzeo neke papuce, i tabani mi ostali crni nakon prvog oblacenja. Smece zestoko..
- karanana
#100 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
ne spominjite importane jer to vise ne postoji. pare su oprane, brkati chelavac dobio pinku, politicari takodjer, svaba dobio zgradu. i vuk sit i ovce na broju. aferim.
Sparkasse Bank kupila toranj Importanne centra u Sarajevu Ispis E-mail
BiH - Gospodarstvo | Petak, 16 Listopad 2009
Image
S
parkasse Bank potpisala je s tvrtkama Klimavent d.d. i Teloptic d.o.o. ugovor o kupovini poslovnog tornja Importanne centra u Sarajevu. Iznos ukupne investicije u kupovinu i opremanje nove zgrade centrale banke iznosi 27 milijuna konvertibilnih maraka, priopćeno je iz Sparkasse Bank dd.
U periodu 2009. - 2010. Sparkasse Bank ima planirane investicije od 40 milijuna KM, od čega je najveća investicija u novu zgradu Centrale u Sarajevu.
"Opredijelili smo se za kupovinu poslovnog tornja Importanne centra, u kojem će naši uposlenici imati uvjete rada u skladu s najvišim standardima, a što u krajnjoj liniji treba doprinijeti pružanju vrhunske usluge našim klijentima. Već u prvoj polovici 2010. godine u poslovnom tornju površine oko 7.000 metara kvadratnih nalazit će se Centrala Sparkasse Bank i sestrinska kompanija S-Leasing, a u prodajnim prostorima u prizemlju će klijentima biti dostupna naša filijala Sarajevo.
Ova investicija kao i sve koje smo u protekle dvije godine poduzeli u širenje poslovne mreže s deset novih poslovnica, nove IT sustave i zapošljavanje više od stotinu novih uposlenika dio je našeg strateškog plana - rast u svim segmentima s krajnjim ciljem izlaska među prvih šest banaka u BiH. Naše investicije ne ciljaju samo na intenzivan nego prije svega dugoročno održiv rast", riječi su člana Uprave Sparkasse Bank Nedima Alihodžića.