Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Best shoppingcenteri in Sarajevo?

1.BBi centar
116
54%
2. Sani Grand City Ilidza
19
9%
3.Mercator Centar
50
23%
4.Sara Ilidza
5
2%
5. Wisa/VF Korea
6
3%
6.Interex/Intershop
5
2%
7.Merkur Otoka
13
6%

Total votes: 214

strong69

#76 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by strong69 »

starii wrote: ima hljeb,kefir, sarajevsku pivu i još žvaku bazooka :D
Osnovne zivotne namirnice :thumbup:
zgembo_sa

#77 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by zgembo_sa »

SPQR.SA wrote:je li ovo istina da je 0.5 KM od 20h?
Jeste.
sansi

#78 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by sansi »

Hej svima..Moze mala pomoc..Vidjela sam prodavnicu u novom mercator grand centru na ilidzi,fc marka garderobe,ali se ne sjecam tacnog naziva..Pa ako ko zna...? Unaprijed hvala..:-)
paral0c0

#79 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by paral0c0 »

Jeli bude jos guzve u BBI centru? Ili vise nije INN BBI pa se ceka Alta i Importanne?
Compact

#80 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by Compact »

BBI je bez konkurencije! Nemojte su brukati, i nemojte da vam svinjetina bude životni vodič!
BaileyS

#81 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by BaileyS »

dimu wrote:
addem wrote: BBI dere na parkingu.

stvarno bi malo mogli upotrijebiti mozak prije nego napisete svasta

u Mercator parkira samo onaj ko ide tu u kupovinu, u BBI da je dzaba bi parkiralo pola grada jer nema nigdje drugo mjesta, sve je pretrpano

hvala bogu pa se placa, sad uvijek znam da cu naci mjesto...

a navece od 8 do ujutro je 0.50 KM sat, a tebi ako je to deranje onda ne znam stvarno... mozda da oni ljudima placaju ako parkiraju tamo pa da svi budu zadovoljni.
Stvarno, nigdje na svijetu nema parkinga u centru grada za te pare. Da plati 12 maruna na sat znao bi sta je deranje. Samo nemojte price gdje je nas standard a gdje njihov. Bez obzira na standard 90% stvari kod nas i na zapadu ima iste cijene (globalizacija) pa zasto bi parking bio skup ako je 5-6 puta jeftiniji.

Ovo je i razlog zasto niko nema interesa da ulaze u podzemne garaze jer po ovim cijenama puno je isplativije graditi negdje drugo.
StupskaBitanga

#82 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by StupskaBitanga »

Večeras vidim u wisi zatvorio se Urban republic (valjda što se UR otvorio na ilidži u SCC) i još dvije radnje su zatvorene
mislim zaključak se sam nameće
Better Man

#83 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by Better Man »

StupskaBitanga wrote:Večeras vidim u wisi zatvorio se Urban republic (valjda što se UR otvorio na ilidži u SCC) i još dvije radnje su zatvorene
mislim zaključak se sam nameće
Urban Republic je sada otvoren u Vase Miskina blizu Švedske i Norveške ambasade, samo na suprotnoj strani.
minche

#84 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by minche »

paral0c0 wrote:
Enka-Benka wrote:Kad ce u Sarajevo doci,Prada,Joop,Versace,D&G,Boss itd itd?
Nemamo ni Zaru, NewYorker, C&A, H&M, Jack And Jones, MCDonalds jos u Sarajevu, ne Boss ili D&G
ima H&M u Robotu, u Tiffanyu ^^ (zato bi i glasala za Robot, da ima na anketi >_>)

a D&G, Boss i Versace imaju u jednoj prodavnici, joj, kod Vatre se negdje skrene i ima ta prodavnica i preko puta nje Victoria's Secret prodavnica (nisam ni znala da imamo te prodavnice, ali eto a zavucene su skroz O_o)
paral0c0

#85 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by paral0c0 »

minche wrote:
paral0c0 wrote:
Nemamo ni Zaru, NewYorker, C&A, H&M, Jack And Jones, MCDonalds jos u Sarajevu, ne Boss ili D&G
ima H&M u Robotu, u Tiffanyu ^^ (zato bi i glasala za Robot, da ima na anketi >_>)

a D&G, Boss i Versace imaju u jednoj prodavnici, joj, kod Vatre se negdje skrene i ima ta prodavnica i preko puta nje Victoria's Secret prodavnica (nisam ni znala da imamo te prodavnice, ali eto a zavucene su skroz O_o)
To nisu prave prodavnice to je sve kopija i sta kolekcija, isto kao iz Azel France.
paral0c0

#86 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by paral0c0 »

Kad se vise otvara onaj shoppingcentar VrtoviRiverine!

Rekli su Februar, sada je Juni!

Ovde bi trebao biti NewYorker
sniPod

#87 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by sniPod »

ma jebo bbi kad ne mozes kupiti domace parce slanine i sarajevsku :dance: :mrgreen:
sniPod

#88 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by sniPod »

paral0c0 wrote:Kad se vise otvara onaj shoppingcentar VrtoviRiverine!

a sto ce ti newyorker kad imas haris export :D , ali iskreno u NewYorkeru nemas nista pametno kupiti
Sunrise00

#89 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by Sunrise00 »

sniPod wrote:

a sto ce ti newyorker kad imas haris export :D , ali iskreno u NewYorkeru nemas nista pametno kupiti
imas NewYorker u I. Sarajevu. Ogroman. Ima fenomenalnih stvari :D :D
Neelix

#90 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by Neelix »

Eto udjoh i ja sinoc u taj BBI. Da se poserem :D
sniPod

#91 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by sniPod »

Sunrise00 wrote:
sniPod wrote:

imas NewYorker u I. Sarajevu. Ogroman. Ima fenomenalnih stvari :D :D
znam u lukavici ima, ali nema nista pametno sve sareno :D
Enka-Benka

#92 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by Enka-Benka »

Sunrise00 wrote:
Onaj ko ima pare da kupuje Pradu i Versace ima para i da ode van Bosne da to kupi :D

Svaka skoro Metropola ima te butike,prosto sam pitala,Sarajevu bas fali H&M,mislim da bi dobro radio,cjenu su ok,za svaki dzep,ipak nek se dzamije grade,ha ja mi smo veliki muslimani,hebes butike... :run:
Better Man

#93 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by Better Man »

minche wrote:
paral0c0 wrote:

Ta radnja je do Benettona, odnosno poslije Benettona kad predjes preko ulice sto ih razdvaja.
zgembo_sa

#94 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by zgembo_sa »

Enka-Benka wrote:
Sunrise00 wrote:
Onaj ko ima pare da kupuje Pradu i Versace ima para i da ode van Bosne da to kupi :D

Svaka skoro Metropola ima te butike,prosto sam pitala,Sarajevu bas fali H&M,mislim da bi dobro radio,cjenu su ok,za svaki dzep,ipak nek se dzamije grade,ha ja mi smo veliki muslimani,hebes butike... :run:
Sta se to gradi u Zagrebu, Beogradu, Podgorici, Skoplju... pa nemaju H&M??? Sto ne mogu ovih neinformisanih... H&M ne ide van EU nigdje (izuzetak je samo napravljen u slucaju Amerike). Ali to nije razlog da se malo ne poseres na svoju zemlju i ne ispoljis malo svoje islamofobije...
Maybach

#95 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by Maybach »

@neelix-to kao ti smijesno nesto rekao? :roll: koji lakrdijas...
paral0c0

#96 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by paral0c0 »

Svaka skoro Metropola ima te butike,prosto sam pitala,Sarajevu bas fali H&M,mislim da bi dobro radio,cjenu su ok,za svaki dzep,ipak nek se dzamije grade,ha ja mi smo veliki muslimani,hebes butike... :run:[/quote]
Sta se to gradi u Zagrebu, Beogradu, Podgorici, Skoplju... pa nemaju H&M??? Sto ne mogu ovih neinformisanih... H&M ne ide van EU nigdje (izuzetak je samo napravljen u slucaju Amerike). Ali to nije razlog da se malo ne poseres na svoju zemlju i ne ispoljis malo svoje islamofobije...[/quote]

Nije tacno!

Ovde imas sve H&M

HM imas u Oman, Qatar, Juzna-Koreja, Jordan, Israel, Saudijska Arabija, Egipat, Bahrein, Kuvajt, Rusija, i ostali.

pocetkom 2010 isto ce biti jedan u Zagrebu!

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hennes_%26_Mauritz
Neelix

#97 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by Neelix »

Maybach wrote:@neelix-to kao ti smijesno nesto rekao? :roll: koji lakrdijas...
ma samo sam im dao sto su zasluzili.
zgembo_sa

#98 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by zgembo_sa »

paral0c0 wrote:Nije tacno!

Ovde imas sve H&M

HM imas u Oman, Qatar, Juzna-Koreja, Jordan, Israel, Saudijska Arabija, Egipat, Bahrein, Kuvajt, Rusija, i ostali.

pocetkom 2010 isto ce biti jedan u Zagrebu!

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hennes_%26_Mauritz
Sta si se upalio ko kutnjak? Bit je u tome da istog nema u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bjelorusiji, Moldaviji, Gruziji, Azerbejdzanu, Armeniji, Ukrajini... Dakle cijelom nizu evropskih zemalja koje nisu u EU i nemaju "problem" dzamija kako je nasa islamofobicna forumasica tvrdila...

U Evropi je H&M definitivno skoncentrisan samo na EU i par zemalja koje su svakako tako usko vezane uz EU da ih haman mozes smatrati njenim dijelom (Norveska i Svicarska). Mimo toga nema... A to hoce li biti nekad u buducnosti... Mozda bude, mozda ne bude. Zavisi hoce li graditi dzamije :D
Sentinel

#99 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by Sentinel »

URBAN REPUBLIC prodaje najvece smece koje sam vidio. Uzeo neke papuce, i tabani mi ostali crni nakon prvog oblacenja. Smece zestoko..
karanana

#100 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????

Post by karanana »

ne spominjite importane jer to vise ne postoji. pare su oprane, brkati chelavac dobio pinku, politicari takodjer, svaba dobio zgradu. i vuk sit i ovce na broju. aferim.
Sparkasse Bank kupila toranj Importanne centra u Sarajevu Ispis E-mail
BiH - Gospodarstvo | Petak, 16 Listopad 2009

Image
S
parkasse Bank potpisala je s tvrtkama Klimavent d.d. i Teloptic d.o.o. ugovor o kupovini poslovnog tornja Importanne centra u Sarajevu. Iznos ukupne investicije u kupovinu i opremanje nove zgrade centrale banke iznosi 27 milijuna konvertibilnih maraka, priopćeno je iz Sparkasse Bank dd.

U periodu 2009. - 2010. Sparkasse Bank ima planirane investicije od 40 milijuna KM, od čega je najveća investicija u novu zgradu Centrale u Sarajevu.

"Opredijelili smo se za kupovinu poslovnog tornja Importanne centra, u kojem će naši uposlenici imati uvjete rada u skladu s najvišim standardima, a što u krajnjoj liniji treba doprinijeti pružanju vrhunske usluge našim klijentima. Već u prvoj polovici 2010. godine u poslovnom tornju površine oko 7.000 metara kvadratnih nalazit će se Centrala Sparkasse Bank i sestrinska kompanija S-Leasing, a u prodajnim prostorima u prizemlju će klijentima biti dostupna naša filijala Sarajevo.

Ova investicija kao i sve koje smo u protekle dvije godine poduzeli u širenje poslovne mreže s deset novih poslovnica, nove IT sustave i zapošljavanje više od stotinu novih uposlenika dio je našeg strateškog plana - rast u svim segmentima s krajnjim ciljem izlaska među prvih šest banaka u BiH. Naše investicije ne ciljaju samo na intenzivan nego prije svega dugoročno održiv rast", riječi su člana Uprave Sparkasse Bank Nedima Alihodžića.
Post Reply