Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

palermo

#76 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by palermo »

Orbini wrote:Trebate vidjeti kako se to radi u evropskoj metropoli Kopenhagenu, gdje ne mozes sastaviti par kilometara niti u jednom pravcu a da nema scena javnog uriniranja, i gdje nema kvadratnog metra bez psecih govana. A nisam bolje vidio ni u Holandiji, Malmeu, ....

Idu mi na nerve nasi melahonicni malogradjani koji samo pronalaze negativne stvari i nove razloge za pateticnu samokritiku, tipa "hebo ti nas, takav smo mi narod, ovo samo kod nas ima,... ". :roll:
Ocito nisu prohodali ostalim evropskim metropolama, pa misle da samo kod nas ima primitivizma.
Joj,kad spomenu Kopenhagen i sad mi je pred očima slika, centralni gradski park, subota, hiljade njih leži u parku, a na pješačkoj stazi , odmah pored klupe za sjedenje, djevojka čučnula,i ni po jada da piša, nego baš junački s..e. Pihhhh, i sad mi je odvratna pomisao na to...............ma ništa mi nismo gori od drugih........
Interceptor

#77 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by Interceptor »

Pietje_Bel wrote: Ta djeca u Bosni i Sarajevu meni nikada nece biti jasna. Sjecam se da sam gledao sa balkona moga rodaka u sred Sarajeva kako djeca lome noge mackama. Odmah sam se sijetio Holandske djecde. Holandska djeca i Sarajevska djeca, to se ne moze porediti. Pustite vi i Alaha i Mukameda ali pokvarenost je univerzalna. Nisam samo jednom gledao "lomlijnje macke" od strane Sarajevske djece vec sam to gledao nekoliko puta. A sta tek vide Sarajlije koje zive u Sarajevu 365 danas u godini?

A ti to gledao, a moralisto? Jesi li i uzivao? Kako te nije sramota da to uopste izjavis?
Pietje_Bel

#78 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by Pietje_Bel »

IBM wrote:tako ja jednom prije par godina kreno na protest koje su organizovale srebrenicanke. Bio u tranvaju, i one blokirale cijelu ulicu, sjede 2 frajera ispred nas i govore: "jebem im mater, zakasnicu na kafu"
Pa dobro je rekao frajer. :-)
IBM

#79 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by IBM »

Baltazar_khan wrote:
IBM wrote: Bio u tranvaju
traNvaju, jel :lol:
:D :lol:
IBM

#80 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by IBM »

Pietje_Bel wrote:
IBM wrote:tako ja jednom prije par godina kreno na protest koje su organizovale srebrenicanke. Bio u tranvaju, i one blokirale cijelu ulicu, sjede 2 frajera ispred nas i govore: "jebem im mater, zakasnicu na kafu"
Pa dobro je rekao frajer. :-)
no comment
Interceptor

#81 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by Interceptor »

Jeb'o im i ja mater. Pun mi ih je nos. DOSTA! Pocnite nesto raditi i zaradjivati. Mrtve niko nece vratiti, ali sta bi bilo ako bi se sve rijesilo? Imali bismo 40.000 Srebrenicana o nasem vratu. Ovoga puta bez razloga... Dzabaljebarosi. Od moje plate se odbijalo da bi oni dobili 50KM po danu po glavi za satorsko naselje... RADITE NESTO!!!
Pietje_Bel

#82 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by Pietje_Bel »

Interceptor wrote:Jeb'o im i ja mater. Pun mi ih je nos. DOSTA! Pocnite nesto raditi i zaradjivati. Mrtve niko nece vratiti, ali sta bi bilo ako bi se sve rijesilo? Imali bismo 40.000 Srebrenicana o nasem vratu. Ovoga puta bez razloga... Dzabaljebarosi. Od moje plate se odbijalo da bi oni dobili 50KM po danu po glavi za satorsko naselje... RADITE NESTO!!!
I ti si ga pretjerao. Ti ljudi su mnogo pretpljeli u zivotu i ako nekome treba pomoc onda treba njima. Samo ne shvatam sta imaju blokirati put? :-)
Interceptor

#83 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by Interceptor »

Ako ne blokiras put, niko te i ne pogleda, to razumijem. Drugi problem je sto je situacija sljedeca:

"Ja sam Raza i po zanimanju sam Srebrenicanka. To znaci da ne radim nista u svom zivotu i clan sam svih 566 udruzenja o srebrenici."
Interceptor

#84 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by Interceptor »

Usput, to sto su im chetnici pobili najblize je istina. Ali, sada kada Srbija nece odgovarati za genocid - to ih je zaj..balo. Nema obnove velegrada od ratne odstete, nema DZABANE...
Pietje_Bel

#85 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by Pietje_Bel »

Interceptor wrote:Ako ne blokiras put, niko te i ne pogleda, to razumijem. Drugi problem je sto je situacija sljedeca:

"Ja sam Raza i po zanimanju sam Srebrenicanka. To znaci da ne radim nista u svom zivotu i clan sam svih 566 udruzenja o srebrenici."
Ali ta Raza je izgubila u zivotu : Muza, 3 sina, 3 brata, 8 rodaka, oca...

Ta Raza ne treba da radi. Treba joj placati drzava do kraj zivota jer je drzava kriva sto joj je sve pobijeno a ne Raza. Da se meni to desilo ja nebih imao snage da zivim a kamoli da radim. :thumbup:
palermo

#86 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by palermo »

Interceptor wrote:Usput, to sto su im chetnici pobili najblize je istina. Ali, sada kada Srbija nece odgovarati za genocid - to ih je zaj..balo. Nema obnove velegrada od ratne odstete, nema DZABANE...
Ima li kakav moderator da ovu budalu sankcioniše
colt

#87 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by colt »

Interceptor wrote:Jeb'o im i ja mater. Pun mi ih je nos. DOSTA! Pocnite nesto raditi i zaradjivati. Mrtve niko nece vratiti, ali sta bi bilo ako bi se sve rijesilo? Imali bismo 40.000 Srebrenicana o nasem vratu. Ovoga puta bez razloga... Dzabaljebarosi. Od moje plate se odbijalo da bi oni dobili 50KM po danu po glavi za satorsko naselje... RADITE NESTO!!!
Ti si teska budala.Seljacino jedna . .
popajic

#88 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by popajic »

Ti uradi nesto sa svojim mozgom!
Fuj,kakvi komentari !
tempora

#89 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by tempora »

Eto bas mi je drago, sto su neke mame ovdje tako uspjesno odgojile svoju djecu, pa im se nije desilo da im se dijete popiski na ulici. Po njihovim komentarima, bit ce da sama urniram gdje stignem, jer sam eto jednom, silom prilika, dijete od skoro dvije ipo godine koje je od prije par mjeseci skinulo pelenu morala svuci na cosku ulice pa dopustiti da se popiski kod kontejnera jer niti sam imala rezervnu odjecu kod sebe, niti sam mogla stici do bilo kakvog objekta gdje bi dijete moglo izvsiti nuzdu. I od tada dijete opet nosi pelenu kada ide vani. No kriva sam, sudite mi perfektni roditelji i vi koji imate puno djece u okolini pa ste tako svemocni, da maksumu od dvije godine dokazete da ima da se strpi!
Dijalog i komentari krajnje prilican naslovu teme: kakofonija sirokih razmjera. :oops:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#90 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by mIRCerka »

haker meho wrote:kako vas nije stid bagro seljačka, vi ste naučili srat i pišat po foči sanđaku i srebrenici ,po onim gudurama nije vas imo ko vidjet,pišali ste zajedno sa ocom i majkom,a ko fol smeta vam dijete koje je možda bolesno ,ako je to sve istina što je jedan degenerik novinar sastavio,bolje bu mi bilo da piše o seljačinama što su usmrdili ovaj grad , e sad vi čistunci a niste se kupali ima godina,kako ste došli u ovaj grad sve zaudara na krkanluk,a smeta vam dijete ,takvim ko što ste vi i onom smradu novinaru bog neče ni dati da imaju dijece i nikad ga i nemali.
koristite ovaj poratal da perete svoj smrad koji ste donijeli sa sobom,ali bilo kako bilo nikad se oprati ne možete ,đaba vam forum i portali smradovi
Banned user for reason “prekrsena pravila foruma”
» haker meho
mjesec
mIRCerka

#91 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by mIRCerka »

Banned user for reason “prekrsena pravila foruma”
» Interceptor
mjesec

pietje, odobravanje takvih postova se smatra pisanjem istih, stoga PAZI jer si na tankom ledu.
Ima li jos nekih kandidata?
mIRCerka

#92 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by mIRCerka »

draga tempora...da li poznajes lokaciju gdje se zaustavio saobracaj da bi mali piskio? i prije i poslije pomocnog imaju prosirenja i skretanja, i nakon kupreshke ulice ima trolejbuska stanica, sve u 100 metara udaljenosti...pa parking...ali ne...kompletna traka je morala MOMENTALNO biti zacepljena jer junior ne moze pritrpiti 5 sekundi? dzizs, kod vas djeca sa slabim mjehurom pravo...

Image
x0z0y0

#93 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by x0z0y0 »

stvarno pretjeraste
haloooo malo dijete je u pitanju

ja NIKAD nikad nisam piskila vani na ulici...ali odobravam to sto je doticni uradio..
doduse i ja bi dijete ako nista "sakrila" iza nekog zbuna ali ako je prituzilo..pa sta ce jadno malo..nit moze trpit nit ista..
i cuj trebao je pitati da li mu se piski prije polaska...koliko puta mi se samoj desi da se zejebem u procjeni...hajte molim lijepo...
i kao sto kazes kolona..pa zamisli koliko bi mu trebalo da dodje do kuce...a i da je stao negdje na ivicnjak...koliko bi mu trebalo evo da dodje do onih radnji kod stadiona ...da dijete obavi svoje..i da se vrati..pa cca 15min...i sta bi onda pisali?? zastavio saobracaj na 15 min...
ne odobravam situacije kada je roditeljima mrsko odvest dijete na wc (pomenuti slucajevi vrsenja nuzde oko zgrade) ali jednostavno postoje slucajevi kada ste u bezizlaznoj situaciji..
meni su gori odrasli koji uriniraju po gradu..
postoje mjesta i prolazi pored kojih ne smijete proci zbog smrada i opasnosti od zaraze..
pogledajmo i taksiste...gdje god je stajaliste tu negdje je i ta zona "oneciscenja"...
da ne govorim tome koliko puta mi se desilo da prolazim i onda "neki" jednostavno skrene ..prisloni se uz drvo - ogradu...
djecu nikada ne bi mogla osudjivati..ali odrasle...njih bi streljala kad vidim ovakvo sto
mIRCerka

#94 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by mIRCerka »

Compos_Sui wrote:stvarno pretjeraste
haloooo malo dijete je u pitanju

ja NIKAD nikad nisam piskila vani na ulici...ali odobravam to sto je doticni uradio..
doduse i ja bi dijete ako nista "sakrila" iza nekog zbuna ali ako je prituzilo..pa sta ce jadno malo..nit moze trpit nit ista..
i cuj trebao je pitati da li mu se piski prije polaska...koliko puta mi se samoj desi da se zejebem u procjeni...hajte molim lijepo...
i kao sto kazes kolona..pa zamisli koliko bi mu trebalo da dodje do kuce...a i da je stao negdje na ivicnjak...koliko bi mu trebalo evo da dodje do onih radnji kod stadiona ...da dijete obavi svoje..i da se vrati..pa cca 15min...i sta bi onda pisali?? zastavio saobracaj na 15 min...
ne odobravam situacije kada je roditeljima mrsko odvest dijete na wc (pomenuti slucajevi vrsenja nuzde oko zgrade) ali jednostavno postoje slucajevi kada ste u bezizlaznoj situaciji..
meni su gori odrasli koji uriniraju po gradu..
postoje mjesta i prolazi pored kojih ne smijete proci zbog smrada i opasnosti od zaraze..
pogledajmo i taksiste...gdje god je stajaliste tu negdje je i ta zona "oneciscenja"...
da ne govorim tome koliko puta mi se desilo da prolazim i onda "neki" jednostavno skrene ..prisloni se uz drvo - ogradu...
djecu nikada ne bi mogla osudjivati..ali odrasle...njih bi streljala kad vidim ovakvo sto
ni autor teksta nije osudjivao dijete, vec oca ...
Maraschino

#95 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by Maraschino »

stvarno ne vidim u cemu je problem...

pa radi se o fizioloskoj potrebi djeteta. ko nije imao djecu i ne zna za te probleme :-) gdje stignu naprave frku kako im se piski, kaki, kako im se povraca...i te stvari. pisac, kako sam razumio opisuje vec guzvu kroz grad, dakle, ako si u guzvi ne mozes pozuriti do nekog boljeg mjesta, drugo, ako se vec ''mili'' kroz grad zbog zakrcenja, nista se nece izgubiti ni ovih 1-2. izgleda da ovom piscu vrlom zapeo pasat za oko a da je bio golf 2 bilo bi '' dosli oni seljaci u carsiju da se prazne''...

svugdje su kazne jako velike prilikom koristenja pomocne trake na auto-putu ali policija tolerise ako vidi da je neko izveo dijete da piski...tako da se bez veze dize prasina ni oko cega...

veliki sam ljubitelj zivotinja ali je nedopustivo njihovo praznjenje na svakom mjestu. znam da je to kaznjivo ali...
bogoljub

#96 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by bogoljub »

Mozda ovdje neki uopste ne kake i ne piske! :-D
x0z0y0

#97 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by x0z0y0 »

mIRCerka wrote: ni autor teksta nije osudjivao dijete, vec oca ...
shvatam
i sama sam jako JAKO strogo odgojena...nikada po principu "dijete je moze mu se sve"
imala sam restrikcija koje pojedinima ne bi ni pale na pamet
ali opet sve ima svoje...i svaka situacija je razlicita..
sta je covjek mogao uraditi..?
sta bi iko od nas uradio..da je u koloni koja mili...ne moze ni za 10 min do prosirenja...dijete place da mu se piski...nema nikakvog objekta u krugu od 20tak metara..
kazem..ja bi BAR dijete odvela do neke ograde..zbuna...ne bas onako na asfalt...ali bi ga odvela da piski..
ne odobravam uriniranje u javnosti...nikako...ali za ovo bi stvarno imala razumijevanja jer se radi o djetetu..
mIRCerka

#98 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by mIRCerka »

Compos_Sui wrote:
mIRCerka wrote: ni autor teksta nije osudjivao dijete, vec oca ...
shvatam
i sama sam jako JAKO strogo odgojena...nikada po principu "dijete je moze mu se sve"
imala sam restrikcija koje pojedinima ne bi ni pale na pamet
ali opet sve ima svoje...i svaka situacija je razlicita..
sta je covjek mogao uraditi..?
sta bi iko od nas uradio..da je u koloni koja mili...ne moze ni za 10 min do prosirenja...dijete place da mu se piski...nema nikakvog objekta u krugu od 20tak metara..
kazem..ja bi BAR dijete odvela do neke ograde..zbuna...ne bas onako na asfalt...ali bi ga odvela da piski..
ne odobravam uriniranje u javnosti...nikako...ali za ovo bi stvarno imala razumijevanja jer se radi o djetetu..
da je neka druga lokacija, ja se ne bih ni javila, ali ovu lokaciju svaki dan prodjem 2 puta najmanje, tako da ima i gdje da se popne i gdje da skrene...
jos nesto, to sto nisam rodila ne znaci da nisam odgojila, tako da je meni moje Sunce znalo zapistati vise puta PISKI MI SE, pa ili nadjemo WC, ili nadjemo zbun, sve u roku od 30ak sekundi...
interceptorReborn

#99 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by interceptorReborn »

Eto, ja banovan, iako sam samo izrazavao svoje misljenje, kako god ono bilo... Svaki dan gledam na ovom forumu kako pljuju po chetnicima i nazivaju ih pogrdnim imenima, psuju, ali cim se dirne u nesto muslimansko ili u Sa-X to znaci ban, stvarno cu poceti da se stidim ko sam i kako se pravila provode. Nije bitno ko je ko, ali ista pravila treba da vaze za sve. Ja prvi popljujem Smrdsku, ali pogledaj koliko ucesnika upravo to rade (pa i ja), pa za one tamo niko ih ne dira...

BTW, Mirci-get a life... E sad me banuj, ne zelis valjda da svi ovo vide, hahahahahahahahahahaha.

Hahahahahahahahahahahahaha

Hahahahahahahahahahahahaha
tempora

#100 Re: Uriniranje (sarajevskog trotoara) na javnom mjestu

Post by tempora »

mIRCerka wrote:draga tempora...da li poznajes lokaciju gdje se zaustavio saobracaj da bi mali piskio? i prije i poslije pomocnog imaju prosirenja i skretanja, i nakon kupreshke ulice ima trolejbuska stanica, sve u 100 metara udaljenosti...pa parking...ali ne...kompletna traka je morala MOMENTALNO biti zacepljena jer junior ne moze pritrpiti 5 sekundi? dzizs, kod vas djeca sa slabim mjehurom pravo...
Mircerka, osvrnula sam se prvenstveno na nebuloze tipa "piske im i roditelji" i jos kojekakve ekstremne komentare koji nisu u stanju da se osvrnu na sam incident vec im je potrebno da okarakterisu cio zivot neke osobe. Sto se tice samog incidenta, nigdje nisam rekla da osobu pravdam ali takodjer ne znam ni sta je razlog takvom ponasanju. Ali primitivno mi je svakako spominjati familiju, te analizirati porijeklo osobe i vezivati slucaj za ovo ili ono. Ja samo znam da svojim postojanjem ne ugrozavam nista i da sasvim solidno poznajem civilnu solidarnost. A da je Sarajevo prijateljski raspolozeno i podredjeno djeci, na bilo koji nacin, jasno je kao dan da nije. U gradu gdje te gospoda u vozilima mrskajuj jer ne mozes proci sa djecijim kolicima jer je trotoar zakrcen pa vozis ulicom sve je moguce. :zzzz:
Post Reply