Navijacke skupine u BIH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Šibicar

#76 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Šibicar »

Moraless wrote:ako ima neko iz BL samo pitanje..što promijeniste naziv VULTURESI po meni a i mnogih mojih havera mnogo moćnije zvučalo nego ove ptičurine sada !?
pozz
:roll: :-) :lol:
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#77 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by since1921 »

Vezano za Siroki

Titula ili ne zasad je rekord i drugi su ih slavili pa nisu imali takvo gostovanje
Šibicar

#78 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Šibicar »

since1921 wrote:Vezano za Siroki

Titula ili ne zasad je rekord i drugi su ih slavili pa nisu imali takvo gostovanje

Ma pusti njih ljubomora je to,a pošto se služe tom logikom ne znam samo kako je nas bilo 3 puta više nego pitara na proslavi titule ispred vječne vatre. :dance:
pOZz

#79 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by pOZz »

3 puta? Zar nije više? 8-)
Šibicar

#80 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Šibicar »

pOZz wrote:3 puta? Zar nije više? 8-)
Pa kont'o sam napisati "5 puta",pošto je to realno,ali znam da ćete se vi odmah pobuniti. :D
since1921

#81 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by since1921 »

to ce ti jos mozda i dokazivat ili osporavat al za najmasovnije gostovanje u BIH :run:

i nadam se da se nece gadjati Brezom Kaknjem ili Zenicom :-D
pOZz

#82 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by pOZz »

Šibicar wrote:
Pa kont'o sam napisati "5 puta",pošto je to realno,ali znam da ćete se vi odmah pobuniti. :D
Treb'o si, jer je realnost u korelaciji sa Manijacima. :oops:
Šibicar

#83 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Šibicar »

pOZz wrote:
Šibicar wrote:
Treb'o si, jer je realnost u korelaciji sa Manijacima. :oops:
Hajd onda budi ti realan,kad ja nisam,pa reci,je li nas bilo barem duplo više od vas?? :wink:
pOZz

#84 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by pOZz »

Ne.
elSaik

#85 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by elSaik »

Moraless wrote: kao drugo..vidim manijaci se hvale za gostovanje u širokom...ok sve 5 ja ću biti realan...al ljudi bila je titula u pitanju..ne kontam čime se hvalite..pa sta bi bilo hordi,robije ili lešinara, nije bitno sada koga...u širokom da je takva situacija bila tim klubovima..dajte molim vas...ja mislim sada da kad bi se odlučivala titula FKS u širokom ili bilo gdje..trebali bi nam iznajmiti kakvu poljanu ili njivu da se smjestimo svi...dakle ništa protiv nemam jaran manijak mi je pričao kako je bilo sve znam..pozdravljam, al sad nešto likovati nema smisla fakat..
Sarajevo je pretprošle godine igralo za osiguravanje titule u Lukavici pa nije bilo potrebe da iznajme bilo kakve poljane ili njive. Smjestiše se fino svi na onu tribinu u jednakom broju u kojem su i Manijaci bili te iste sezone. :kravata:
Nema se tu šta likovati. Činjenica jeste da je čitav stadion bio ispunjen i da su 3/4 činili Manijaci.
Baltazar_khan

#86 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Baltazar_khan »

elSaik wrote:
Sarajevo je pretprošle godine igralo za osiguravanje titule u Lukavici pa nije bilo potrebe da iznajme bilo kakve poljane ili njive. Smjestiše se fino svi na onu tribinu u jednakom broju u kojem su i Manijaci bili te iste sezone. :kravata:
Nema se tu šta likovati. Činjenica jeste da je čitav stadion bio ispunjen i da su 3/4 činili Manijaci.
Vidiš, prije tekme u lukavici, uprava slavije je govorila kako ce horde zla dobiti oko 500 ulaznica, pa su mnogi pomislili da nece moci da udju na stadion slavije. Naravno, to je bila samo patka uprave slavije, jer bi bilo i vise raje.

Ne znam šta se nešto hvalite gostovanjem u široki, ono vam je niđe veze. Brojnost ok, ali dobili ste po pičci od osiguranja, degenek koji se rijetko vidja na ovim prostorima. Čak su vas vaši igrači branili od mrcina hercegovačkih. Iskazali ste primitivizam lomljenjem stolica, uvlačili ste se u pakaš domaćinima transparentom TORCIDA SARAJEVO :roll: Pa jesu li to gostovali manijaci ili torcida?

Jad i bijeda od strane Tako Malih!
Charuga
Globalni moderator

#87 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Charuga »

Moraless wrote:kao prvo da vas sve pozdravim, dakle sve navijačke grupe, čak i one koje pokušavaju to da budu, jbg ipak bitno je i truditi se :)
kao drugo..vidim manijaci se hvale za gostovanje u širokom...ok sve 5 ja ću biti realan...al ljudi bila je titula u pitanju..ne kontam čime se hvalite..pa sta bi bilo hordi,robije ili lešinara, nije bitno sada koga...u širokom da je takva situacija bila tim klubovima..dajte molim vas...ja mislim sada da kad bi se odlučivala titula FKS u širokom ili bilo gdje..trebali bi nam iznajmiti kakvu poljanu ili njivu da se smjestimo svi...dakle ništa protiv nemam jaran manijak mi je pričao kako je bilo sve znam..pozdravljam, al sad nešto likovati nema smisla fakat..
kao treće neko spominje slike iz lilestroma...ma dajte ljudi..uzmite slike iz genka i istanbula, da završimo s tom temom :D
i kao četvrto...ako ima neko iz BL samo pitanje..što promijeniste naziv VULTURESI po meni a i mnogih mojih havera mnogo moćnije zvučalo nego ove ptičurine sada !?

eto toliko od mene
pozz
Sta bi bilo da je bilo .. Eto nije bilo i niste otisli u tolikom broju ni vi ni drugi i sta sad .. ?! Eto ispade da su robijasi i lesinari sve ukupno brojniji i bolji od manijaka .. Toliko o vasoj realnosti ... :)

A ovo vezano za Lillestrom nije nikakva slika da pokazuje neku brojnost jer je iskreno nije ni bilo dok nisu dosli bosanci koji su izbjegli u Norvesku. Nas iz Sarajeva je bilo 17-18, max 20 i isli smo u istom avionu sa igracima.
Nemamo mi sta zavrsavati sa tim temama o gostovanjima u Evropi jer ne mozes porediti Norvesku i Tursku ili Belgiju. Manijaka je bilo i u Bugarskoj, Poljskoj, Islandu pa i u Engleskoj. NIKAD nisam nisata lose rekao za gostovanje Hordi u Istambulu osim rijeci HVALE. Znaci samo pozitivno!!
A slika je postavljena radi "internet navijaca" koji samo seru po forumu a od odlaska na utakmice NISTA.
The 51st State

#88 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by The 51st State »

http://img27.imageshack.us/my.php?image ... 861350.jpg

otprilike sa ovakvim mozgovima se raspravljate, nas je vodja tica sa juga, hajmo bombe svi!!!
ibizza

#89 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by ibizza »

Šibicar wrote:
since1921 wrote:Vezano za Siroki

Ma pusti njih ljubomora je to,a pošto se služe tom logikom ne znam samo kako je nas bilo 3 puta više nego pitara na proslavi titule ispred vječne vatre. :dance:
Nije vas vise bilo ispred vjecne vatre...A samo skontajte,Zeljo je osvojio titulu kad je 3 puta vise raje dolazilo na utakmice,nego kad je Sarajevo...pa opet nas na Kosevo doslo 20 i vise hiljada...
a ako vec pricamo o brojnosti...Istok,SJEVER,pola Zapada smo punili,a vi ste dobijali ostatak,pa nikad to niste napunili...
Koliko vas je bilo na zadnjem derbiju?...Od nekih 10-tak hiljada...nas je bilo 8 a vas 2...
Neko postavlja sliku sa Koseva,gdje je mozda na sjeveru 100 osoba...a nek se ta osoba sjeti derbija kad je odgodjen zbog snijega(prije godinu i po)..vas je na jugu bilo mozda 100...i sad vi pricate o vjernosti...
elSaik

#90 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by elSaik »

bermiin wrote: Koliko vas je bilo na zadnjem derbiju?...Od nekih 10-tak hiljada...nas je bilo 8 a vas 2...
Neko postavlja sliku sa Koseva,gdje je mozda na sjeveru 100 osoba...a nek se ta osoba sjeti derbija kad je odgodjen zbog snijega(prije godinu i po)..vas je na jugu bilo mozda 100...i sad vi pricate o vjernosti...
Ma nije 100, zapravo 30, s tim da je na slici samo 17, jer je 13 napustilo stadion prije slikanja ove slike... :-)
Image
dino84

#91 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by dino84 »

bermiin wrote: Nije vas vise bilo ispred vjecne vatre...
U redu,izlanuo si glupost,razumijem da ti je krivo i tesko,samo lazi i gluposti mogu proci negdje drugo.
Sve je bilo puno ko sipak od vjecne vatre pa haman do parkuse kad smo slavili prvu titulu,dok kod vas nije bilo raje kako treba ni do narodne banke kamo li do metropolisa,a da ne govorim jos o prorijedjenosti,pa kod na su ljudi bili ko u konzervi,nalslanjali se na izloge i stakla od banaka i prodavnica.

Da,bilo nas je i vise od dva puta,vi ste dosli,otpjevali svoje sa Halidom i Hankom,a onda su ostali samo oni najzagrizeniji a vecina razgulila da gleda finale Liverpool Milan,jebi ga,Munib vas je zajebao sa terminom zadnjeg kola,sta cu vam ja....Ove price oko Sirokog,svi govore kad bi,pa kad bi...Pa kazem i ja,nek se desi da se vas klub u zadnjem kolu bori za titulu negdje,pa cemo vidjeti...Do tada tisina.

evo sine da vidis kako to izgleda kad je kosnica od vatre do parkuse

http://www.youtube.com/watch?v=Pq6-wJs6r40

najjaci momenat 0:45 - 0:56 8)

p.s.ovo smo ponovili i 25.5.2002 ,doduse,malo skromnije,ali opet naravno u vecem broju nego vi. :dance: :dance: :dance:
Ripicipi

#92 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Ripicipi »

Pitanje za manijake...
Zasto vas uvijek ima manje kada je derbi na Kosevu gdje svi mogu doci, je l' to bojkot gostujuceg terena ili?? :-)
Charuga
Globalni moderator

#93 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Charuga »

potres_mozga wrote:Pitanje za manijake...
Zasto vas uvijek ima manje kada je derbi na Kosevu gdje svi mogu doci, je l' to bojkot gostujuceg terena ili?? :-)
Zato sto su istocna i sjeverna tribina rezervisane za navijace sarajeva a isto tako i pola zapadne tribine .. Obicno se na zapadnoj tribini negdje na pola napravi neka granica od strane policajaca i redara .. Dovoljno?

Pises nebuloze ... Logicno je da je vas vise na Kosevu i sta tu sad ima da se prica ..
The 51st State

#94 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by The 51st State »

Plavih_11 wrote:
Zato sto su istocna i sjeverna tribina rezervisane za navijace sarajeva a isto tako i pola zapadne tribine .. Obicno se na zapadnoj tribini negdje na pola napravi neka granica od strane policajaca i redara .. Dovoljno?

Pises nebuloze ... Logicno je da je vas vise na Kosevu i sta tu sad ima da se prica ..
nikad ne napunite dodjeljeno...
Charuga
Globalni moderator

#95 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Charuga »

The 51st State wrote:
Plavih_11 wrote:

nikad ne napunite dodjeljeno...
:thumbup:
Ripicipi

#96 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Ripicipi »

Plavih_11 wrote:

Zasto je logicno da je nas vise na Kosevu kada vi tvrdite da je vas vise u gradu :?
Na Kosevo definitivno mogu svi stati bez ikakvog guranja, ali opet vas je UVIJEK manje, zasto??

Isti grad, ista razdaljina do stadiona, a opet...
Charuga
Globalni moderator

#97 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Charuga »

potres_mozga wrote:
Plavih_11 wrote:

Zasto je logicno da je nas vise na Kosevu kada vi tvrdite da je vas vise u gradu :?
Na Kosevo definitivno mogu svi stati bez ikakvog guranja, ali opet vas je UVIJEK manje, zasto??

Isti grad, ista razdaljina do stadiona, a opet...
J.bote .. Dovoljno je samo citati sta sam napisao ...

Mogu svi stati ali ne mogu svi uci tamo gdje hoce .. Znaci da postoje ogranicenja ...
since1921

#98 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by since1921 »

http://www.youtube.com/watch?v=g5nOX-wuvK0

obratiti paznju na zapad i jug...ne mi nikad nismo ispunili nas dio tribina

p.s posebna paznja na dio istoka do juga koji skace kod Zeljinog gola
Ripicipi

#99 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Ripicipi »

since1921 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=g5nOX-wuvK0

dobro, ali opet i baho govori "navijaca Sarajeva dosta vise", sto se i vidi iz prilozenog..
Nisam ja rekao da vi nikada niste napunili svoj dio tribine, ali i kada ga napunite, nas opet bude vise...
Ako ce ti biti lakse, najbolje se to vidi kada stadion nije pun(nema nismo mogli stati itd), pola zapada "rezervisanog" za vas ostane poluprazan...
Davno je bilo kada ste vi punili pola zapada, ali onda su bili takvi derbiji da smo mi pored toga punili ostatak stadiona...

Uostalom, ovo je ocit dokaz na vase supljake da vas ima vise u gradu... ;-)
Charuga
Globalni moderator

#100 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Charuga »

potres_mozga wrote:
since1921 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=g5nOX-wuvK0

dobro, ali opet i baho govori "navijaca Sarajeva dosta vise", sto se i vidi iz prilozenog..
Nisam ja rekao da vi nikada niste napunili svoj dio tribine, ali i kada ga napunite, nas opet bude vise...
Ako ce ti biti lakse, najbolje se to vidi kada stadion nije pun(nema nismo mogli stati itd), pola zapada "rezervisanog" za vas ostane poluprazan...
Rijetki su prilike kada ste vi skroz punili svoj dio zapada na derbijima...

Uostalom, ovo je ocit dokaz na vase supljake da vas ima vise u gradu... ;-)
Ma nije to nikakav dokaz koga ima vise .. Nikad se to nece moci rijesiti i dokazati 100% i uvjek ce i jedni i drugi tvrditi da njih ima vise .. Ovo je tema za vjecitu raspravu bez rjesenja .. Jedino da se provede neko brojanje glasova na koje ce izaci svi, ali bas svi stanovnici grada a to se nikad nece desiti .. Mislim da je bezveze raspravljati o tome ..
Post Reply