Ma ko su ti ti bolonjci? Ja tamo nikada nisam bio, cak ni ondasnji jezik ne poznajem a kamoli da tamo studiram.Lesli Eldridž wrote:Što se bolonjci nađu uvrijeđeni
Florida ti je neuspjeli prototip fiata tipo, koji je proizvodila CZ. Yugo inžinjeri nemaju ništa sa tim. Što se tičer kvalitete i završne obrade, to nije inžinjerski problem i nema veze sa radom inžinjera, već sa internim nadzorom kvalitete i javašlukom u Kragujevcu...
Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
cevapcinica
#76 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
-
Lesli Eldridž
#77 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Jok, ja sam eto bolonjaccevapcinica wrote:Ma ko su ti ti bolonjci? Ja tamo nikada nisam bio, cak ni ondasnji jezik ne poznajem a kamoli da tamo studiram.Lesli Eldridž wrote:Što se bolonjci nađu uvrijeđeni
Florida ti je neuspjeli prototip fiata tipo, koji je proizvodila CZ. Yugo inžinjeri nemaju ništa sa tim. Što se tičer kvalitete i završne obrade, to nije inžinjerski problem i nema veze sa radom inžinjera, već sa internim nadzorom kvalitete i javašlukom u Kragujevcu...
Yugo inzenjeri su pogresno konstruisali doticnu rucku, tj. navoji i sarafi su bili "preplitki" na testiranom vozilu sto je kasnije promijenjeno.
![]()
-
cevapcinica
#78 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
To to se tice zavrsne izrade stoji, ali za konstrukciju si licno ti bio zaduzen.Lesli Eldridž wrote:Jok, ja sam eto bolonjaccevapcinica wrote:Ma ko su ti ti bolonjci? Ja tamo nikada nisam bio, cak ni ondasnji jezik ne poznajem a kamoli da tamo studiram.Lesli Eldridž wrote:Što se bolonjci nađu uvrijeđeni
Yugo inzenjeri su pogresno konstruisali doticnu rucku, tj. navoji i sarafi su bili "preplitki" na testiranom vozilu sto je kasnije promijenjeno.
![]()
Šteka, k'o šteka, nije pucala. A stvar završne izrade i kvalitete nije inžinjerski problem. Možda su pravnici i ekonomisti konstruisali to...
Pokaži ti kako treba jednu šteku napraviti.
Inžinjeri su inače glupi, pa treba da im neko pokaže šta su šteke...
![]()
-
Lesli Eldridž
#79 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Čuj šteka inžinjerski problem...
Na testu Automagazina (juli 1988) nije bilo toga.
Ne može se preboljet Bolonja ha? 
-
cevapcinica
#80 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Hehe, pogresne novine iako je "primjerak" testiranog vozila isti. Ne mozes ti preboljeti sto Bolonju mozes vidjeti samo preko interneta. Bolje je da nikada ne saznas koliko u stvari ne znas.Lesli Eldridž wrote:Čuj šteka inžinjerski problem...Na testu Automagazina (juli 1988) nije bilo toga.
Ne može se preboljet Bolonja ha?
-
Budaletina
#81 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Elem, oćel neko reć sta to znači na terenu....??? Hoće li past cijene vozila nebitno o godistu? Ili ce cijene auta recimo 2003-2005 zadrzati istu cijenu, a samo ovi stariji sto se uvezu bit jeftinji??? Ne kontam ja to bas....
-
*Bambina*
#82 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
A da li se trenutno moze uvesti auto koje je starije od 7 godina,npr. 2000. godiste? Da se plati dodatni porez ili slicno...
- citroen
#83 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Bambina,zakon o uvozu automobila starijeg od sedam god. usvojen ali nije jos stupio na snagu,a kad ce jos se ne zna.trebalo bi ove godine 
-
Lesli Eldridž
#84 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Pale su cijene auta strašno. Ako imaš još malo para možeš uzeti Corsu ili Punta 2002 godište za 6500-7500 KM. Ako ne možeš toliko dati traži preko oglasa za 5000 KM. Može se naći 9-10 godina staro auto ovih marki i tipa da je k'o bombona. Samo nemoj sama uzimati, povedi nekog iskusnijeg vozača sa sobom da ne kupuješ mačka u vreći. Sretno...*Bambina* wrote:A da li se trenutno moze uvesti auto koje je starije od 7 godina,npr. 2000. godiste? Da se plati dodatni porez ili slicno...
- corsa
#85 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Trenutno se ne moze ni na koji nacin uvesti auto starije od 7 godina, osim ako je u pitanju oldtimer, ali onda mora biti star preko 30 godina.citroen wrote:Bambina,zakon o uvozu automobila starijeg od sedam god. usvojen ali nije jos stupio na snagu,a kad ce jos se ne zna.trebalo bi ove godine
-
tigarsazapada
#86 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Medjutim situacija se mijenja u 10. mjesecu ili listopada / oktobru, kad se limit pomjera na 10. godina.
To ce biti dobar korak jer ce omoguciti ljudima da za 3000-4000 € uvezu auto npr. Golf IV '99. godina.
Malo ce ovim napuhanerima pasti cijena, ali analiticati kazu da ce najgore pop***ti golf II jer ce veci broj gradjana moci sebi priustiti auto iz uvoza za 7-8 000 KM, sto do sada nisu mogli osim da vozaju Korse ili Fieste...
To ce biti dobar korak jer ce omoguciti ljudima da za 3000-4000 € uvezu auto npr. Golf IV '99. godina.
Malo ce ovim napuhanerima pasti cijena, ali analiticati kazu da ce najgore pop***ti golf II jer ce veci broj gradjana moci sebi priustiti auto iz uvoza za 7-8 000 KM, sto do sada nisu mogli osim da vozaju Korse ili Fieste...
-
Lesli Eldridž
#87 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
I ovako ih ne održavaju. I po čemu su te golfine bolji od nabrojanih auta? Ovi drugi su bolji i udobniji... 
-
Lesli Eldridž
#88 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Pa baš na tim VW vozilima uzimaju raju k'o bekane...micki125 wrote:malo ko više gleda udobnost, bitno se je prevući uz što manje troškove, čista ekonomija.Lesli Eldridž wrote:I ovako ih ne održavaju. I po čemu su te golfine bolji od nabrojanih auta? Ovi drugi su bolji i udobniji...
-
Lesli Eldridž
#89 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Kako nije bolan ne bio tamo auto ako košta 1500-2000 Eura, ovde ga prodaju za 10.000-12.000 maraka.... 
-
Vertigo
#90 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
reci da se salisLesli Eldridž wrote:I ovako ih ne održavaju. I po čemu su te golfine bolji od nabrojanih auta? Ovi drugi su bolji i udobniji...
poredis golfa sa fiestom i corsom
druga je stvar ako neko misli da se papci ljepe na golfa,
to mu ne umanjuje vrijednost
-
Lesli Eldridž
#91 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Baš mu to umanjuje vrijednost. A mogu se porediti po svemu, čak i po veličini. Provozaj se u nekom od tih auta, pa ćeš vidjeti da su svi puno udobniji od Golfa...E to što međedi na tržišptu traže samo da je Golf, i tako mu dižu cijenu, druga je priča. Bolje je zato uzeti auto za manje pare, a bolje i udobnije. I još k tome nije na meti lopova...Vertigo wrote:reci da se salisLesli Eldridž wrote:I ovako ih ne održavaju. I po čemu su te golfine bolji od nabrojanih auta? Ovi drugi su bolji i udobniji...![]()
poredis golfa sa fiestom i corsom![]()
-
Vertigo
#92 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Lesli Eldridž wrote:Baš mu to umanjuje vrijednost. A mogu se porediti po svemu, čak i po veličini. Provozaj se u nekom od tih auta, pa ćeš vidjeti da su svi puno udobniji od Golfa...Vertigo wrote:reci da se salisLesli Eldridž wrote:I ovako ih ne održavaju. I po čemu su te golfine bolji od nabrojanih auta? Ovi drugi su bolji i udobniji...![]()
poredis golfa sa fiestom i corsom![]()
-
Lesli Eldridž
#93 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Golf - san bošnje od rata na ovamo...Vertigo wrote:dobar, dobar
-
Lesli Eldridž
#94 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Golf ide na havu, je li?micki125 wrote:
niko to ne spori, to je živa istina, i konjska kola su udobnija od golfa, ali to sve manje ljudi gleda. najbitniji su niski troškovi održavanja i izdržljivost vozila i tu je kraj. sjećam se kada sam poslije forda kupio golf, imao sam utisak da uopće nema amortizere, ali jbga, troškovi održavanja su mu minimalni, potrošnja isto tako. komšija kupio forda fiestu 98, čisti ajnšpric, a troši mu 8-9 litara.
- corsa
#95 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Ti pricas o golfu dizelu i fiesti benzincu!micki125 wrote:vjerovo ti meni ili ne, ali potrošnja se kreće od 5 do max 6 zimi, dok ona ista fiesta zimi srkne i 10.Lesli Eldridž wrote:Golf ide na havu, je li?micki125 wrote:
niko to ne spori, to je živa istina, i konjska kola su udobnija od golfa, ali to sve manje ljudi gleda. najbitniji su niski troškovi održavanja i izdržljivost vozila i tu je kraj. sjećam se kada sam poslije forda kupio golf, imao sam utisak da uopće nema amortizere, ali jbga, troškovi održavanja su mu minimalni, potrošnja isto tako. komšija kupio forda fiestu 98, čisti ajnšpric, a troši mu 8-9 litara.
-
Lesli Eldridž
#96 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
U šta se pretvori ova tema. Zašto uvijek za i protiv golfa? 
-
rusmir.ba
#97 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
nisi bosanac ako ne vozas golfaLesli Eldridž wrote:U šta se pretvori ova tema. Zašto uvijek za i protiv golfa?
- profi-mex
#98 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Ne fataj se u kolo,ako ne znas igrati...nije ti to za nase trziste.DZONPI wrote:Evo jedna ponuda pa ko misli da se isplati nek se javi.Ja cu dovuc Pasata 2000g, sa naravno svim mogucim opcijama,auto je ovaj mjesec imalo ovdje tehnicki dakle perfektan nikakvih extra ulaganja.Inace motor je 1.8 20V.Ako neko ima ponudu slobodno pa nek se javi.Ja cu ga dovuc ledo na ljeto.Evo jos podataka.
Boja metalik plava,aluminijske feluge,abs,digitalna klima,crus kontrol,airbak sa 5 jastuka i kilometraza mu je 201.000.Zaboravi jos rec da je benzinac.
-
tigarsazapada
#99 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Covjek je u pravu...nije to nesto sto je lako udomiti u BiH. Povezi ti takvo auto, ali diesela, pa ces dobro proci.
Ne znam da li sam u Sarajevu vidio 2 ili 3 Passata ili Audija bezinca. Sve dieselchine 2.0., 2,5
Ne znam da li sam u Sarajevu vidio 2 ili 3 Passata ili Audija bezinca. Sve dieselchine 2.0., 2,5
- Ady88
#100 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
gdje se to moze dobro proci i s dizelomtigarsazapada wrote:Covjek je u pravu...nije to nesto sto je lako udomiti u BiH. Povezi ti takvo auto, ali diesela, pa ces dobro proci.