Vijesti iz borilačkih sportova

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The Realist

#76 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Adnan Redzovic protiv Hrvoja Marasovica

http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... a&Itemid=3

Nazalost, ne znam puno o njegovom sljedecem protivniku, ali nadam se pobjedi, naravno!!
The Realist

#77 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Odgodjen Affliction: Trilogy

http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... a&Itemid=7

Ovo bi mogao biti pad Affliction-a i mozda cak prelazak Fedora u UFC.
The Realist

#78 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

The Realist

#79 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Fedor u Strikeforce-u?

Ako ovo Strikeforce napravi, onda su definitivno postali nova sila kada je u pitanju MMA, a vjerovatno ce pokusati dovesti jos neke borce iz Affliction-a, a ima ih dosta dobrih.
libiana

#80 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by libiana »

The Realist wrote:Adnan Redzovic protiv Hrvoja Marasovica

Nazalost, ne znam puno o njegovom sljedecem protivniku, ali nadam se pobjedi, naravno!!

I ja se nadam Adnanovoj pobjedi. :)
The Realist

#81 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Ako je stvarno konstantno trenirao, kao sto kaze, onda bi se mogla ocekivati dobra borba.
The Realist

#82 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Fedor opet odbio ugovor UFC-a

Sada, ako je istina da su mu sve ponudili, osim onoga, onda je stvarno šteta, ali M-1 očigledno neda Fedora bez dobre pare....
The Realist

#83 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Fedor sada tvrdi da su ga pokušali zahebati:

Ovdje se više ne zna ni ko pije ni ko plaća, ali da se samo počne Fedor boriti, a ostalo neka se već dogovore.
The Realist

#84 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

I konačno riješena i ta saga, Fedor potpisao za Strikeforce:

Nadam se da će dovesti još kojeg teškaša, uz ove koje imaju, te da baš dobijemo jaku tešku diviziju, a trebalo bi im biti lakše, sada kada imaju Fedora.
The Realist

#85 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Izgleda da neće odmah doći do meča Fedor vs Overeem, već da se prvo promovisati to što više, tako što će oba borca nastupiti par puta prije toga.

Panthera

#86 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by Panthera »

izvor: http://www.net.hr/sport/page/2009/08/04 ... tml?pos=n1
'Fjodor Jemjeljanenko je jebena provala!'

'Odbio je ogromne novce i priliku da se okuša s najboljima na svijetu kako bi se borio protiv anonimaca za sitnu lovu', izjavio je čelni čovjek UFC-a nakon što ga je Rus odbio i potpisao za Strikeforce.

Dana White je verbalno 'poderao' Fjodora Jemjeljanenka nakon što je odbio njegovu ponudu da prijeđe pod okrilje UFC-a.

Umjesto toga, Rus je potpisao za suparničku organizaciju Strikeforce i time propisno naljutio predsjednika Ultimate Fighting Championshipa.

Nakon što se njegova dosadašnja organizacija Affliction raspala, ruski majstor borilačkih vještina postao je 'slobodni strijelac' i preko ruske promotorske kuće M1-Global je počeo pregovore s više zainteresiranih strana.

White je Jemjeljanenku ponudio 2,5 milijuna eura za pet borbi te mu je dopustio da se i dalje bori na manjim turnirima u rodnoj Rusiji, ali do dogovora ipak nije došlo.

Problem je nastao nakon što su ljudi iz M1-Globala inzistirali da zajedno s UFC-om budu supromotori svih događaja na kojima nastupa ruski borac.

Nakon što su propali pregovori s Whiteom i njegovom ekipom, 32-godišnji Rus se okrenuo Strikeforceu i potpisao ugovor na tri borbe, a debi za novu organizaciju bi trebao imati na jesen.

Bivši PRIDE-ov prvak u teškoj kategoriji je tom svojom odlukom opasno naljutio čelnog čovjeka UFC-a.

"Fjodor je jebena provala, smiješan čovjek. Odbio je ogromne novce i priliku da se okuša s najboljima na svijetu kako bi se borio protiv anonimaca za sitnu lovu. Što si misle oni u M1-Globalu, da mi trebamo pomoć u promociji? Oni će nama pomoći?! To je sranje moglo funkcionirati u Rusiji, ali ovdje neće!", rekao je White za internetsku stranicu mmaweekly.com.

"Napravili smo sve što je u našoj moći da dođe do dogovora. Samo luđak može odbiti ovakav posao. Išli smo iznad svih limita, preko naših mogućnosti. Žao nam je samo zbog navijača. Htjeli smo zgotoviti posao, ali za to je potrebno dvoje i sada je sasvim jasno da se Fjodor nije htio boriti s najboljima na svijetu i da ga briga za navijače", zaključio je predsjednik UFC-a.

JEST IMAJU SVE SAMO NEMAJU NAJBOLJEG :lol: :lol: Koliko god mi je zao sto Fedora necu vidjeti u UFCu toliko mi je drago sto ne daju Amerima da neprikosnoveno vode ovaj show!
The Realist

#87 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Ma sere Dana kao i uvijek. Na sherdogu je bio jedan dobar članak i nabrojali te najbolje borce i kada pogledaš koga imaju ispade da su Lesnar, Valesquez i Carwin jedini koji bi nešto mogli napraviti, jer je Minotaura već demolirao, MIrko bi morao ući u hebenu formu da nešto napravi protiv njega, a to mi se ne čini realnim, Kongo bi izgubio u roku od par minuta, jer Fedor nije Valesqez, on zna i završiti meč kada te obori, ko je onda još ostao? Naravno, uvijek se može izgubiti, ali toliko tu tešku diviziju hvaliti je čisto sranje. Isto mislim da bi Fedor i Valesqueza bez problema dobio, a ni Carwin se ne bi baš proveo. Lesnar jedino radi svoje snage bi imao neku šansu, ali ni tu nisam baš siguran u Lesnarove mogućnosti.

Nema baš ni Strikeforce prejaku tešku diviziju, ali tu je Overeem, koji je demolirao najnoviju zvijezdu UFC-a, Mirka Filipovića, ima Rogers koji očigledno sve bolje i bolje borbe pruža i pitanje je ko će još doći. Općenito, teška divizija je trenutno dosta loša, jer su borci ili na zalasku karijera, ili su prerazbacani.
Panthera

#88 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by Panthera »

The Realist wrote:Ma sere Dana kao i uvijek. Na sherdogu je bio jedan dobar članak i nabrojali te najbolje borce i kada pogledaš koga imaju ispade da su Lesnar, Valesquez i Carwin jedini koji bi nešto mogli napraviti, jer je Minotaura već demolirao, MIrko bi morao ući u hebenu formu da nešto napravi protiv njega, a to mi se ne čini realnim, Kongo bi izgubio u roku od par minuta, jer Fedor nije Valesqez, on zna i završiti meč kada te obori, ko je onda još ostao? Naravno, uvijek se može izgubiti, ali toliko tu tešku diviziju hvaliti je čisto sranje. Isto mislim da bi Fedor i Valesqueza bez problema dobio, a ni Carwin se ne bi baš proveo. Lesnar jedino radi svoje snage bi imao neku šansu, ali ni tu nisam baš siguran u Lesnarove mogućnosti.

Nema baš ni Strikeforce prejaku tešku diviziju, ali tu je Overeem, koji je demolirao najnoviju zvijezdu UFC-a, Mirka Filipovića, ima Rogers koji očigledno sve bolje i bolje borbe pruža i pitanje je ko će još doći. Općenito, teška divizija je trenutno dosta loša, jer su borci ili na zalasku karijera, ili su prerazbacani.
Mislim da ni Lesnar ni Velasquez ne bi imali previse sanse..Velasquez jednostavno nezna zavrsiti sa jacim protivnikom a sto se tice tehnike Fedor je klasa iznad..fizicki je Velasquez spreman..ali i mnogo veci brzi i jaci su padali pred Fedorom..Lesnar me podsjeca na Bob Sapa onako pun snage /kecer ali sam gledao borbu gdje je iagubio na tako naivnu polugu na ruci..a tu je Fedor tata mata..iako borba je borba i sve je moguce..mislim da u UFCu jos uvijek nema ravnog Fedoru.Filipovic koliko god mi je drag daleko je od forme kojom bi moga parirati Fedoru ili bilo kome jacem sjeti se borbe sa Kongom i Overeemom..E sad neznam dugo nisam vidio Fedorovu borbu(Imas kakav link)...Je li Overeem radio sa Valesquezom? mislim da nije..
The Realist

#89 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Panthera wrote: Mislim da ni Lesnar ni Velasquez ne bi imali previse sanse..Velasquez jednostavno nezna zavrsiti sa jacim protivnikom a sto se tice tehnike Fedor je klasa iznad..fizicki je Velasquez spreman..ali i mnogo veci brzi i jaci su padali pred Fedorom..Lesnar me podsjeca na Bob Sapa onako pun snage /kecer ali sam gledao borbu gdje je iagubio na tako naivnu polugu na ruci..a tu je Fedor tata mata..iako borba je borba i sve je moguce..mislim da u UFCu jos uvijek nema ravnog Fedoru.Filipovic koliko god mi je drag daleko je od forme kojom bi moga parirati Fedoru ili bilo kome jacem sjeti se borbe sa Kongom i Overeemom..E sad neznam dugo nisam vidio Fedorovu borbu(Imas kakav link)...Je li Overeem radio sa Valesquezom? mislim da nije..
I ja mislim da Velasquez tu ništa ne bi mogao, jer njemu su jača snaga rušenje i kontrola, ali Fedora nije lako srušiti i ako Fedor bude gornji, onda bi tek probel bio za Valesqueza, a osim toga, mislim da big Fedor gore namlatio.

Hmm, siguran si da je Lesnar izgubio polugom na ruci? On ima jedan poraz i to protiv Mir-a i radilo se o poluzi na nozi (na koljenu). Lesnar uči dosta brzo, to mu se mora priznati, ali isto mislim da bi Fedor tu bio veliki favorit, jer ne treba zaboraviti da je Fedor isto jako snažan, snažniji nego što izgleda, a o tehnici za MMA da ne pričamo. I da, Lesnar je ipak za jedno 2 klase iznad Sappa.

Zadnja njegova borba je bila protiv Arlovskog, prije toga protiv Sylvia-e, prije toga onaj korejanac, pa Lindland, Hunt, Colemann i šta ja znam ko već. Ako si to gledao, to bi bilo to, a ako nisi, onda će se naći na youtube-u, pogledam, nije problem.

A ne, Overeem nije radio sa Velasque-zom, a i neće, jer su u različitim organizacijama, pa sumnjam da će se to uskoro desiti.
Panthera

#90 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by Panthera »

The Realist wrote:
I ja mislim da Velasquez tu ništa ne bi mogao, jer njemu su jača snaga rušenje i kontrola, ali Fedora nije lako srušiti i ako Fedor bude gornji, onda bi tek probel bio za Valesqueza, a osim toga, mislim da big Fedor gore namlatio.

Hmm, siguran si da je Lesnar izgubio polugom na ruci? On ima jedan poraz i to protiv Mir-a i radilo se o poluzi na nozi (na koljenu). Lesnar uči dosta brzo, to mu se mora priznati, ali isto mislim da bi Fedor tu bio veliki favorit, jer ne treba zaboraviti da je Fedor isto jako snažan, snažniji nego što izgleda, a o tehnici za MMA da ne pričamo. I da, Lesnar je ipak za jedno 2 klase iznad Sappa.

Zadnja njegova borba je bila protiv Arlovskog, prije toga protiv Sylvia-e, prije toga onaj korejanac, pa Lindland, Hunt, Colemann i šta ja znam ko već. Ako si to gledao, to bi bilo to, a ako nisi, onda će se naći na youtube-u, pogledam, nije problem.

A ne, Overeem nije radio sa Velasque-zom, a i neće, jer su u različitim organizacijama, pa sumnjam da će se to uskoro desiti.
Upravu si poluga je bila na koljenu. Upravu si i za Sapa vs Lesnar..komapraciju sam napravio vis a vis fizicke snage..tu bi mogli biti bara bara..a u tehnici su dva svijeta. Zadnju borbu Feodre sam gledao protiv Arlovskog (knock out u stand up-u predobar), a odgledao sam i sve prethodne..vise puta hebi ga..pokusavajuci da shvatim sta to Fedor ima vise od ostalih..i jos uvijek mi nije jasno. sto se tice izdrzljivosti covjek kao da je na LSDu ..a s tehnikom je sahista samo imam osjecaj da ima moc da stavi suparnikov napad na slow motion i onda napravi odbranu i protunapad..jednostavno u svakom trenutku zna gdje je i pravi opitmalan odgovor..jebi ga..mozda i jeste ruski eksperiment..
Panthera

#91 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by Panthera »

znas li gdje bi mogao skinuti snimke svih boljih borbi? dosad sam ih pratio na youtube ali vidim da ih u posljednje vrijeme skidaju nesto zbog autorskih prava i sl...jel znas ima li sta na rapidshare ili sl?
Panthera

#92 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by Panthera »

da i jos nesto neznam jesi li primjetio na Fedoru, ne pokazuje niti jednu promjenu raspolozenja..cini se kao da je radio lobotomiju..ja se ne sjecam da sam ga par puta vidio s smjeskom na licu. a pri ulasku u borbu vazda ista faca.
The Realist

#93 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Sada sam tek ovo vidio. Nemam trenutno vremena, ali ti odgovorim na sve i posaljem ti poslije pm-ove za linkove odakle da skineš borbe, čim ja pronađem, a.B.d.!! Znam gdje su bile, ali nekada isteknu, pa moram provjeriti jesu li još na tim mjestima i eto, čim mognem, uradim to, ali javim danas, a.B.d.!!
The Realist

#94 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Alijansa Strikeforce - Dream

Kako ovo čitam, očigledno obje promocije su krenulo vrlo ozbiljno u populariziranju svojih kuća. Istina, sve će to biti u suradnji jednih sa drugim, tako da će pojedinačno vjerovanto ostati slabiji od UFC-a, ali i kombinaciji bi mogli itekako puno napraviti.
The Realist

#95 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Panthera wrote: Upravu si poluga je bila na koljenu. Upravu si i za Sapa vs Lesnar..komapraciju sam napravio vis a vis fizicke snage..tu bi mogli biti bara bara..a u tehnici su dva svijeta. Zadnju borbu Feodre sam gledao protiv Arlovskog (knock out u stand up-u predobar), a odgledao sam i sve prethodne..vise puta hebi ga..pokusavajuci da shvatim sta to Fedor ima vise od ostalih..i jos uvijek mi nije jasno. sto se tice izdrzljivosti covjek kao da je na LSDu ..a s tehnikom je sahista samo imam osjecaj da ima moc da stavi suparnikov napad na slow motion i onda napravi odbranu i protunapad..jednostavno u svakom trenutku zna gdje je i pravi opitmalan odgovor..jebi ga..mozda i jeste ruski eksperiment..

Da, što se snage tiče su tu negdje, samo je Lesnarova kondicija jedno dva puta bolja. Osim toga, Sapp je izgubio oko 35kg, tako da je vjerovatno oslabio još.

Da, to su zadnje borbe Fedora. Što se tiče izdržljivosti, hladnokrvnosti (spomenuo si u postu ispod) i ostaloga, poslao sam ti PM, pa tu ćeš vidjeti zašto je toliko spreman i sve ostalo što ga prati.
The Realist

#96 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

The Realist

#97 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Sturm (Čatić) izgleda mijenja promotorsku kuću:

Malo me čudi izjava da RADIJE BI PRESTAO BOKSATI, NEGO PONOVO BOKSAO ZA UNIVERSUM, jer ipak su puno zajedno postigli i mislio sam da imaju dobar odnos.
The Realist

#98 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Određeno 13 učesnika K-1 WGP finala:

Od onih koji se još biraju, definitivno se nadam da će biti Feitosa tu, on je uvijek atraktivan, ako ništa drugo.
In_side

#99 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by In_side »

Hoce li biti negdje prenos borbe Adnana Redzovica u Subotu ?
The Realist

#100 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Do sada su turniri u Hrvatskoj uglavnom u reprizama prenošeni, posebno MMA turniri i to lokalne televizije, tako da sumnjam da će išta n TV-u biti.
Post Reply