Simptomi silent blokova (selena)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#76 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by Romeo 80 »

began wrote:Jbg ja zamjeno Cahure(selene) lafete ona 2 velka na tehnickom mi je receno da nevaljaju i ja sam gledo bili su za mjenjat ali problem nisam rijesio opet mi se cuje iz trapa onaj tup udarac metal od metal i to najvise kad krecem u rikverc i kad kocim motorom pa ga ono nabije jel zna ko sta bi moglo bit :?:
Da ti nije nosač motora otišao, budući da ti kucka prilikom kretanja naprijed i u rikverc?!
began

#77 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by began »

Da prilikom kretanja i kocenja motorom....
walk_M-A-N

#78 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by walk_M-A-N »

goran16v wrote:neki majstori u staro kuciste mogu da upresuju mali selen pa izadje puno jeftinije.
Koji majstor konkretno to može uraditi?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#79 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by bitanga_sa_otesa »

svaki koji ima presu
Bakir1

#80 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by Bakir1 »

bitanga_sa_otesa wrote:svaki koji ima presu
Majstor Zijo :D
bitanga_sa_otesa

#81 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Bakir1 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:svaki koji ima presu
Majstor Zijo :D
ima i teftedarija u sepetarevcu
basicm

#82 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by basicm »

Izgleda ja opet moram selene mijenjati...dobro su ovi, od avgusta su cak izdrzali.
bitanga_sa_otesa

#83 Re: Simptomi silent blokova (selena)

da nisu topran?
amar1994

#84 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by amar1994 »

basicm wrote:Izgleda ja opet moram selene mijenjati...dobro su ovi, od avgusta su cak izdrzali.
Ma samo original , tako je za mazde , ko god je stavljao zamjenske , max pola god im je trajalo :(
basicm

#85 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by basicm »

Ne znam koji su, ali evo od treceg majstora dizem ruke, kazem stavi dobre, naplati ih kao dobre, ali na terenu se brzo predaju. Nekako mi lupa kao selen, od prije par dana, mozda je nesto drugo ali sumnja ide na njih.
amar1994

#86 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by amar1994 »

basicm wrote:Ne znam koji su, ali evo od treceg majstora dizem ruke, kazem stavi dobre, naplati ih kao dobre, ali na terenu se brzo predaju. Nekako mi lupa kao selen, od prije par dana, mozda je nesto drugo ali sumnja ide na njih.
Ja samo bitangi vjerujem , a dosad sam trebao 2 zamajca promijeniti :lol: :mrgreen:

Kazem to original ili fag/skf/moog , na nekim autima ne mozes kupit odvojeno , nego dodje sve skupa :run:

npr.

Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#87 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by konektovan »

basicm wrote:Ne znam koji su, ali evo od treceg majstora dizem ruke, kazem stavi dobre, naplati ih kao dobre, ali na terenu se brzo predaju. Nekako mi lupa kao selen, od prije par dana, mozda je nesto drugo ali sumnja ide na njih.
Kako ti lupa? :mrgreen:
Ja odem do jednog majstora, kaze slabi seleni, odem do drugog, ovaj kaze, slabi amortizeri,.. :lol:
basicm

#88 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by basicm »

Dobro lupa, kako kod tebe? :mrgreen:
Ma ili selen ili kugla, nisu montizeri kod mene. Ma neka klapa, dosadilo ganjati sve.
UterivacDugoga

#89 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by UterivacDugoga »

Ma sta fali ako lupa,neka lupa zbog uroka...
ado-šampion

#90 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by ado-šampion »

Ako je X5, moj najbolji prijatelj ima X5 i isto tako muku muci s dijelovima podvozja, svako malo nesto, ne stedi, ali izgleda ovdje za te stvari samo original. Sve je bilo dobro do nekih 100 k, kad je poceo mijenjati svako malo nesto i dosta cesto iste stvari koje su zamijenjene ne tako davno.
konektovan

#91 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by konektovan »

basicm wrote:Dobro lupa, kako kod tebe? :mrgreen:
Ma ili selen ili kugla, nisu montizeri kod mene. Ma neka klapa, dosadilo ganjati sve.
Prelazak preko poprecnih neravnina, rupa, rupica, pruge, daje metalni zvuk, bar se tako cini u mom slucaju. I ja nesto ne vjerujem da su mi montizeri, :mrgreen: jer nema nikakvog ljuljanja kad naletim na neko udubljenje, mislim da ima dobar kontakt sj podlogom.
condy

#92 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by condy »

konektovan wrote:
Prelazak preko poprecnih neravnina, rupa, rupica, pruge, daje metalni zvuk, bar se tako cini u mom slucaju. I ja nesto ne vjerujem da su mi montizeri, :mrgreen: jer nema nikakvog ljuljanja kad naletim na neko udubljenje, mislim da ima dobar kontakt sj podlogom.
Vjerovatnoća je jako mala, al taj metalni zvuk se može čuti i od istrošenih disk pločica. Kad se pritisne kočnica i prelazi preko neravnina onda se ništa ne čuje, kad se popusti kočnica onda se čuje. Al mislim da nije, al eto da provjeriš :D
amar1994

#93 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by amar1994 »

Izgleda da auta sa komplikovanijim vjesanjem traze original , inace ne traje dugo pa izadje skuplja pita nego tepsija :-)
konektovan

#94 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by konektovan »

condy wrote:
konektovan wrote:
Vjerovatnoća je jako mala, al taj metalni zvuk se može čuti i od istrošenih disk pločica. Kad se pritisne kočnica i prelazi preko neravnina onda se ništa ne čuje, kad se popusti kočnica onda se čuje. Al mislim da nije, al eto da provjeriš :D
Ma nije to, garant, :mrgreen: ovo je nesto najprije do selena, pa mozda amortizera, mozda i opruga, ma najbolje zamijeniti kompletan ovjes, ako cojek moze, a u vecini slucajeva ne moze?! :mrgreen:
condy

#95 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by condy »

Nešto je od toga sigurno :D
konektovan

#96 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by konektovan »

condy wrote:Nešto je od toga sigurno :D
To mi isto i moja nena rece jucer. :mrgreen:
basicm

#97 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by basicm »

ado-šampion wrote:Ako je X5, moj najbolji prijatelj ima X5 i isto tako muku muci s dijelovima podvozja, svako malo nesto, ne stedi, ali izgleda ovdje za te stvari samo original. Sve je bilo dobro do nekih 100 k, kad je poceo mijenjati svako malo nesto i dosta cesto iste stvari koje su zamijenjene ne tako davno.
X5, jasta je. Vjerovatno trazi original, ali s druge strane je za nevjerovati da ovi traju 3-4 mjeseca ili toliko hiljada km, da su ne znam od cega. Ista stvar i sa manzetnama, najlonke carape traju duze. Mogao sam komotno original kupiti, mozda bi jos trajalo, ovako sve uzalud baceno.

Konektovani, na dizalicu i nadjes za tren, rijesi sto prije jer trpi ostalo, pa ces morati i ono sto nisi morao.
amar1994

#98 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by amar1994 »

basicm wrote:
ado-šampion wrote:Ako je X5, moj najbolji prijatelj ima X5 i isto tako muku muci s dijelovima podvozja, svako malo nesto, ne stedi, ali izgleda ovdje za te stvari samo original. Sve je bilo dobro do nekih 100 k, kad je poceo mijenjati svako malo nesto i dosta cesto iste stvari koje su zamijenjene ne tako davno.
X5, jasta je. Vjerovatno trazi original, ali s druge strane je za nevjerovati da ovi traju 3-4 mjeseca ili toliko hiljada km, da su ne znam od cega. Ista stvar i sa manzetnama, najlonke carape traju duze. Mogao sam komotno original kupiti, mozda bi jos trajalo, ovako sve uzalud baceno.

Konektovani, na dizalicu i nadjes za tren, rijesi sto prije jer trpi ostalo, pa ces morati i ono sto nisi morao.
A žara OE jelde :D , jer nema odvojeno :run:
bitanga_sa_otesa

#99 Re: Simptomi silent blokova (selena)

manzentne ako nema original kupujte wurth univerzalne,jako su kvalitetne jest da je 20 maraka jedna ali imam pravo dobra iskustva s njima.bile su jos neke bolje,silikonske, ljubicaste kao samco crijeva ,ali ih vise nema kupiti ...
konektovan

#100 Re: Simptomi silent blokova (selena)

Post by konektovan »

basicm wrote:

Ma bilo je auto tri puta na dizalici, ali sve razlicite dijagnoze. Zato sam gore spomenuo, najbolje bi bilo sve zamjeniti, jer samo tako bi se rijesio problem, a nemam pare da sve mjenjam odmah, a jedino bi tako majstori uboli sta je?! :mrgreen:
Post Reply