Da ti nije nosač motora otišao, budući da ti kucka prilikom kretanja naprijed i u rikverc?!began wrote:Jbg ja zamjeno Cahure(selene) lafete ona 2 velka na tehnickom mi je receno da nevaljaju i ja sam gledo bili su za mjenjat ali problem nisam rijesio opet mi se cuje iz trapa onaj tup udarac metal od metal i to najvise kad krecem u rikverc i kad kocim motorom pa ga ono nabije jel zna ko sta bi moglo bit
Simptomi silent blokova (selena)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#76 Re: Simptomi silent blokova (selena)
- began
#77 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Da prilikom kretanja i kocenja motorom....
-
walk_M-A-N
#78 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Koji majstor konkretno to može uraditi?goran16v wrote:neki majstori u staro kuciste mogu da upresuju mali selen pa izadje puno jeftinije.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#79 Re: Simptomi silent blokova (selena)
svaki koji ima presu
- Bakir1
#80 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Majstor Zijobitanga_sa_otesa wrote:svaki koji ima presu
- bitanga_sa_otesa
#81 Re: Simptomi silent blokova (selena)
ima i teftedarija u sepetarevcuBakir1 wrote:Majstor Zijobitanga_sa_otesa wrote:svaki koji ima presu
- basicm
#82 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Izgleda ja opet moram selene mijenjati...dobro su ovi, od avgusta su cak izdrzali.
- bitanga_sa_otesa
#83 Re: Simptomi silent blokova (selena)
da nisu topran?
- amar1994
#84 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Ma samo original , tako je za mazde , ko god je stavljao zamjenske , max pola god im je trajalobasicm wrote:Izgleda ja opet moram selene mijenjati...dobro su ovi, od avgusta su cak izdrzali.
- basicm
#85 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Ne znam koji su, ali evo od treceg majstora dizem ruke, kazem stavi dobre, naplati ih kao dobre, ali na terenu se brzo predaju. Nekako mi lupa kao selen, od prije par dana, mozda je nesto drugo ali sumnja ide na njih.
- amar1994
#86 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Ja samo bitangi vjerujem , a dosad sam trebao 2 zamajca promijenitibasicm wrote:Ne znam koji su, ali evo od treceg majstora dizem ruke, kazem stavi dobre, naplati ih kao dobre, ali na terenu se brzo predaju. Nekako mi lupa kao selen, od prije par dana, mozda je nesto drugo ali sumnja ide na njih.
Kazem to original ili fag/skf/moog , na nekim autima ne mozes kupit odvojeno , nego dodje sve skupa
npr.

- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#87 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Kako ti lupa?basicm wrote:Ne znam koji su, ali evo od treceg majstora dizem ruke, kazem stavi dobre, naplati ih kao dobre, ali na terenu se brzo predaju. Nekako mi lupa kao selen, od prije par dana, mozda je nesto drugo ali sumnja ide na njih.
Ja odem do jednog majstora, kaze slabi seleni, odem do drugog, ovaj kaze, slabi amortizeri,..
- basicm
#88 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Dobro lupa, kako kod tebe?
Ma ili selen ili kugla, nisu montizeri kod mene. Ma neka klapa, dosadilo ganjati sve.
Ma ili selen ili kugla, nisu montizeri kod mene. Ma neka klapa, dosadilo ganjati sve.
-
UterivacDugoga
#89 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Ma sta fali ako lupa,neka lupa zbog uroka...
-
ado-šampion
#90 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Ako je X5, moj najbolji prijatelj ima X5 i isto tako muku muci s dijelovima podvozja, svako malo nesto, ne stedi, ali izgleda ovdje za te stvari samo original. Sve je bilo dobro do nekih 100 k, kad je poceo mijenjati svako malo nesto i dosta cesto iste stvari koje su zamijenjene ne tako davno.
- konektovan
#91 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Prelazak preko poprecnih neravnina, rupa, rupica, pruge, daje metalni zvuk, bar se tako cini u mom slucaju. I ja nesto ne vjerujem da su mi montizeri,basicm wrote:Dobro lupa, kako kod tebe?![]()
-
condy
#92 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Vjerovatnoća je jako mala, al taj metalni zvuk se može čuti i od istrošenih disk pločica. Kad se pritisne kočnica i prelazi preko neravnina onda se ništa ne čuje, kad se popusti kočnica onda se čuje. Al mislim da nije, al eto da provjeriškonektovan wrote:Prelazak preko poprecnih neravnina, rupa, rupica, pruge, daje metalni zvuk, bar se tako cini u mom slucaju. I ja nesto ne vjerujem da su mi montizeri,basicm wrote:Dobro lupa, kako kod tebe?![]()
Ma ili selen ili kugla, nisu montizeri kod mene. Ma neka klapa, dosadilo ganjati sve.jer nema nikakvog ljuljanja kad naletim na neko udubljenje, mislim da ima dobar kontakt sj podlogom.
- amar1994
#93 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Izgleda da auta sa komplikovanijim vjesanjem traze original , inace ne traje dugo pa izadje skuplja pita nego tepsija 
- konektovan
#94 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Ma nije to, garant,condy wrote:Vjerovatnoća je jako mala, al taj metalni zvuk se može čuti i od istrošenih disk pločica. Kad se pritisne kočnica i prelazi preko neravnina onda se ništa ne čuje, kad se popusti kočnica onda se čuje. Al mislim da nije, al eto da provjeriškonektovan wrote:Prelazak preko poprecnih neravnina, rupa, rupica, pruge, daje metalni zvuk, bar se tako cini u mom slucaju. I ja nesto ne vjerujem da su mi montizeri,basicm wrote:Dobro lupa, kako kod tebe?![]()
Ma ili selen ili kugla, nisu montizeri kod mene. Ma neka klapa, dosadilo ganjati sve.jer nema nikakvog ljuljanja kad naletim na neko udubljenje, mislim da ima dobar kontakt sj podlogom.
-
condy
#95 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Nešto je od toga sigurno 
- konektovan
#96 Re: Simptomi silent blokova (selena)
To mi isto i moja nena rece jucer.condy wrote:Nešto je od toga sigurno
- basicm
#97 Re: Simptomi silent blokova (selena)
X5, jasta je. Vjerovatno trazi original, ali s druge strane je za nevjerovati da ovi traju 3-4 mjeseca ili toliko hiljada km, da su ne znam od cega. Ista stvar i sa manzetnama, najlonke carape traju duze. Mogao sam komotno original kupiti, mozda bi jos trajalo, ovako sve uzalud baceno.ado-šampion wrote:Ako je X5, moj najbolji prijatelj ima X5 i isto tako muku muci s dijelovima podvozja, svako malo nesto, ne stedi, ali izgleda ovdje za te stvari samo original. Sve je bilo dobro do nekih 100 k, kad je poceo mijenjati svako malo nesto i dosta cesto iste stvari koje su zamijenjene ne tako davno.
Konektovani, na dizalicu i nadjes za tren, rijesi sto prije jer trpi ostalo, pa ces morati i ono sto nisi morao.
- amar1994
#98 Re: Simptomi silent blokova (selena)
A žara OE jeldebasicm wrote:X5, jasta je. Vjerovatno trazi original, ali s druge strane je za nevjerovati da ovi traju 3-4 mjeseca ili toliko hiljada km, da su ne znam od cega. Ista stvar i sa manzetnama, najlonke carape traju duze. Mogao sam komotno original kupiti, mozda bi jos trajalo, ovako sve uzalud baceno.ado-šampion wrote:Ako je X5, moj najbolji prijatelj ima X5 i isto tako muku muci s dijelovima podvozja, svako malo nesto, ne stedi, ali izgleda ovdje za te stvari samo original. Sve je bilo dobro do nekih 100 k, kad je poceo mijenjati svako malo nesto i dosta cesto iste stvari koje su zamijenjene ne tako davno.
Konektovani, na dizalicu i nadjes za tren, rijesi sto prije jer trpi ostalo, pa ces morati i ono sto nisi morao.
- bitanga_sa_otesa
#99 Re: Simptomi silent blokova (selena)
manzentne ako nema original kupujte wurth univerzalne,jako su kvalitetne jest da je 20 maraka jedna ali imam pravo dobra iskustva s njima.bile su jos neke bolje,silikonske, ljubicaste kao samco crijeva ,ali ih vise nema kupiti ...
- konektovan
#100 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Ma bilo je auto tri puta na dizalici, ali sve razlicite dijagnoze. Zato sam gore spomenuo, najbolje bi bilo sve zamjeniti, jer samo tako bi se rijesio problem, a nemam pare da sve mjenjam odmah, a jedino bi tako majstori uboli sta je?!basicm wrote:X5, jasta je. Vjerovatno trazi original, ali s druge strane je za nevjerovati da ovi traju 3-4 mjeseca ili toliko hiljada km, da su ne znam od cega. Ista stvar i sa manzetnama, najlonke carape traju duze. Mogao sam komotno original kupiti, mozda bi jos trajalo, ovako sve uzalud baceno.ado-šampion wrote:Ako je X5, moj najbolji prijatelj ima X5 i isto tako muku muci s dijelovima podvozja, svako malo nesto, ne stedi, ali izgleda ovdje za te stvari samo original. Sve je bilo dobro do nekih 100 k, kad je poceo mijenjati svako malo nesto i dosta cesto iste stvari koje su zamijenjene ne tako davno.