Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

goran5

#76 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by goran5 »

sultanfatih wrote:Goran5:Nisam shvatio sta si zelio rec?

Moj Gorane,neznas ti sta sam ja htio reci.Doduse nemogu svi biti na istoj deredzi,gdje to u istoriji Bosne ima zapisano kako su Bosnjaci nabijali na kolce osim u Andricevoj na Drini cuprija.A ko je on bio i za koga je radio,de ti meni fino reci blagos meni.A sto se tice Sejha Ilahmije i njegove Kaside:mnogima treba dosta vode da protece pa da bih mogli shvatiti.Hajde uz Boziju pomoc i blagoslov.
U svakoj knjizi iz povjesti , to su radili Janjicari , poturcena oteta Hrvatska i Srpska djeca ( danak u krvi ) odgojena u takvom duhu da mrze vlastiti narod , i vracana kad odrastu u Bosnu da nastave etnicko ciscenje.

"To su centralna vojska visoke porte. Profesionalna, visoko motivirana i dobro plaćena vojska s vrlo zamršenom zapovjednom linijom. "Srce" tog dijela vojske su janjičari (yeni-Cery – nova vojska Tur.), vojnici pješaci novačeni kao djeca dankom u krvi. Ta osnovna postrojba centralne vojske bila je, prema mišljenju stručnjaka, najbolja vojska ili vojna postrojba svoga vremena."

Ima tucet ljudi kojima se to desilo u obitelji i dan danas se za to zna ...

Nisam ja kriv sto se danas uci izmisljena povjest ...istina boli pa se presucuje ..

I to nisu nikakvi mitovi , to su nazalost povjesne cinjenice ....

Medjutim , ja sam se upitao kako je doticni zaboravio to spomenut ... e sigurno nije slucajnost ...

I tebi uz boziju pomoc i blagoslov , vozdra
treci put

#77 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by treci put »

zgembo_sa wrote:Znas ti dobro sta je ovdje bilo i ko je koristio veto u Vijecu sigurnosti kad god je trebalo sta konkretno da se uradi vezano za Bosnu i Hercegovinu. Generalna skupstina je ipak tijelo u kojem nema tog politikanstva. Tamo se stvari karakterisu onakvima kakve jesu, jer svi ucestvuju ravnopravno.

P.S. i ne radi ne o neobaveznoj preporuci nego o rezoluciji
Nijedna stalna članica SB nije koristila veto pri odlučivanju o karakteru rata u BiH.Rezolucije GS za SB su samo preporuke.I u GS ,države glasaju u skladu sa svojim interesima.
sultanfatih

#78 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by sultanfatih »

goran5 wrote:

Moj Gorane,neznas ti sta sam ja htio reci.Doduse nemogu svi biti na istoj deredzi,gdje to u istoriji Bosne ima zapisano kako su Bosnjaci nabijali na kolce osim u Andricevoj na Drini cuprija.A ko je on bio i za koga je radio,de ti meni fino reci blagos meni.A sto se tice Sejha Ilahmije i njegove Kaside:mnogima treba dosta vode da protece pa da bih mogli shvatiti.Hajde uz Boziju pomoc i blagoslov.
U svakoj knjizi iz povjesti , to su radili Janjicari , poturcena oteta Hrvatska i Srpska djeca ( danak u krvi ) odgojena u takvom duhu da mrze vlastiti narod , i vracana kad odrastu u Bosnu da nastave etnicko ciscenje.

"To su centralna vojska visoke porte. Profesionalna, visoko motivirana i dobro plaćena vojska s vrlo zamršenom zapovjednom linijom. "Srce" tog dijela vojske su janjičari (yeni-Cery – nova vojska Tur.), vojnici pješaci novačeni kao djeca dankom u krvi. Ta osnovna postrojba centralne vojske bila je, prema mišljenju stručnjaka, najbolja vojska ili vojna postrojba svoga vremena."

Nisam ja kriv sto se danas uci izmisljena povjest ...istina boli pa se presucuje ..

Medjutim , ja sam se upitao kako je doticni zaboravio to spomenut ... e sigurno nije slucajnost ...

De majke ti okle hrvatska i srpska djeca u to doba u Bosni.To sto vi svojatate Bosansku kraljicu Katrinu da je bila hrvatska kraljica to je vas problem,a sto se tice srba nisu postojali u to doba u Bosni nego samo Vlasi.De malo citaj pravu istoriju a ne onu koja je politika cjepanja Bosne i Hrecegovine.
osa

#79 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by osa »

sultanfatih wrote:
goran5 wrote:

De majke ti okle hrvatska i srpska djeca u to doba u Bosni.To sto vi svojatate Bosansku kraljicu Katrinu da je bila hrvatska kraljica to je vas problem,a sto se tice srba nisu postojali u to doba u Bosni nego samo Vlasi.De malo citaj pravu istoriju a ne onu koja je politika cjepanja Bosne i Hrecegovine.
s obzirom da tvoja ovjest počinje pojavom tvog nicka, nije se ni čuditi tvojoj znanstvenojpotkovanosti na ovakvim temama.
goran5

#80 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by goran5 »

sultanfatih wrote:
goran5 wrote:

Cuj okle , pa koji je narod zivio u Bosni prije prodora turaka nego Srbi i Hrvati tj , jedan dio tog naroda.
Nismo mi nista prisvojili , srednjovjekovni bosnjani su Hrvati i Srbi koji su zivjeli u Bosni.
To ti je najistinitija povjest , nikakvog cijepanja tu nema....

"Tvrtko I Kotromanić bio je bosanski ban od 1353. do 1377. godine, a zatim i prvi bosanski kralj do 1391. godine.

Bio je sin Vladislava Kotromanića i Jelene Šubić, te unuk Stjepana I Kotromanića i Jelisavete, kćerke sremskog kralja Stefana Dragutina i Katarine, unuke Bele IV (po njoj je Dragutin postao vladar njenih posjeda). Njegova sestra je bila Katarina, grofica Celja, majka Hermana II Celjskog i nana Barbare, carice Svetog Rimskog Carstva. [1]"

Poslijednji bosanski kralj , otac Hrvat majka Srpkinja , sta tu nije jasno

Pa ciju djecu su vodili iz BiH , pa nisu Japansku :bih:
KemooSA

#81 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by KemooSA »

m1430 wrote:
KemooSA wrote:
Inace ta Fahdova dzamija je poznata i obicnom svijetu a i vecini tajnih sluzbi kao mjesto gdje se okupljaju najradikalniji muslimani - vehabije

A ja predlazem da se ta dzamija sravni sa zemljom kao i svi objekti koji nose ime ili koji su napravljeni novcem kralja Fahda!!!
Zasto ??
Zato sto je taj majmun kojeg jos nazivaju velikim humanistom uspio da falfisikuje Kuran i da nako ubaci po neku novu rijec kao sto je avion,granata,artiljerija...
Godisnje se u njegovoj stampariji odstampa oko 15 miliona laznih primjeraka Kurana gdje izmedju ostalog stoji citiram:
Sura Al-Fâtihah:
"The way of those on whom You have bestowed Your Grace, not (the way) of those who earned Your Anger (such as the Jews), nor of those who went astray (such as the Christians)"
Dok za to vrijeme je provodio vrijeme sa svojim jaranom drzeci se pod ruku..
Image
A da ne govorim o svim spickanim milijardama na jacanje vehabijskog pokreta po citavom svijetu dok u Sudanu "braca muslimani" kako oni vole reci umiru od gladi..
Da se ja pitam, pitanje te dzamije bih rijesio sa jedno 200 kila eksploziva a njegovom visocanstvu kralju fahdu zelim tesku zemlju!!!
Što bolan "lupaš"? :-)

Predlažeš da se džamija srani sa zemljom?! :x Pa, ova tema, kao i ona koja se tiče BBI Centra i pitanja nuđenja alkohola, svinjetine i sl... (koja je, usput kazano, ZAKLJUČANA), samo mi govori u kakvom okruženju živim i koliko bi se, da je to moguće, zarad prohtjeva, ne stvarnih potreba ili nužnosti, već eto zbog prohtjeva pojedinaca, moja, kao i prava drugih muslimana, uskraćivala i negirala, i što je najsmiješnije - ismijavala! :-?

Ne ulazeći u odnose kralja Fahda sa SAD, na njegove relacije sa nekim vladarima iz pojedinih arapskih zemalja, "milijarde utrošene na jačanje vehabijskog pokreta...." ono što želim reći i na što se odnosi moja rečenica Što bolan "lupaš"? :-) , bez namjere ikakve uvrede, jeste to da nije moguće, niti je ikada bilo, falsifikovati Kur'an na način da to bude javno, transparentno, u okvirima zvaničnih islamskih institucija... Kako to? Pa, zar ne mislite da bi " oko 15 miliona laznih primjeraka Kurana" tek tako prošlo pred nosom islamskih učenjaka i običnog svijeta a da se na to ne ukaže! Meni nema logike, a svakako ni istinitosti u svemu tome. Dijelovi koje si citirao i koji se nalaze među zagradama su, ustvari - komentar (tefsir) dotičnih ajeta. Otvori bilo koji tefsir i u to ćeš se uvjeriti. Mislim da je, dakle, to primjerak u kome su kratri komentari napisani na marginama ili u zagradama.
Mogao si barem provjeriti moje tvrdnje pa tek onda reci da lupam..
I molim te je li po tebi normalno i vjerski ispravno da neko u svetu knjigu pise svoje komentare i politicke ciljeve a kad dobro znas sta Kuran kaze za one koji pokusaju da promijene znacenje bozije rijeci..a da ne govorim o ubacenim rijecima kao sto su avioni,granate i artiljerija..
Ako meni ne vjeruhes fino otidji na stranicu "King Fahd Quran Printing Complex" i provjeri neke stvari pa ih onda povezi sa gornjom slikom i postavi sebi pitanje pa zasto taj veliki humanista koji mi je izgradio onako lijepu dzamiju( :shock: :-) ) huska muslimanski svijet protiv ne muslimana a pritom se drzi sa Bushicem za ruku...
I nemoj govoriti da je to proslo neopaženo kod islamskih ucenjaka kad su neki od njih i sami upozoravali na to:
Studies by Quranic scholars have shown that the Saudi Translation interjects, via parantheticals and other devices, ideas and concepts which are foreign to the Quran, starting from Surah Fatiha itself. This is unacceptable. For example, in no previous English translation except the Saudi sponsored has Surah Fatiha contained a reference to Jews and Christians. Through the insertion of the phrases “such as the Jews” and “such as the Christians,” in Surah Fatiha, the Saudi rendition fixes the meaning of the expressions “those with anger upon them” and “those who are astray.” Such errors and additions in translations merely begin at Surah Fatiha.

I da ostajem pri tome da bi se to mjesto izgradjeno prljavim saudijskim petro dolarima trebalo poravnjati isto kao i reisov dvorac izgradjen radoncicevim parama i bicakcicevim poslovnim vezama a sto se BBI centra tice isti klinac kao i slovenski merkatori razbacani po citavoj BiH osim te svinjetine i alkohola (ali zato ima Coca Cola :roll: ).
dallton

#82 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by dallton »

kosmos wrote:@ dalton, svaka ti cast za temu, najbolje pokazuje ko si i sta si i koje te gluposti okupiraju, mora da si jedan od Cericevih "novih Muslimana" naslonjenih na saudijsku haznu. Umjesto da dajete pare u Srebrenicu i rs vi pravite nake BBI centre, uzmete lovu kako hocete u cetri oka i investirate za svoju korist.
@kosmos, ne pricaj gluposti, uzmi ostale moje postove pa ces vidjeti sta ja mislim, ne da mi se da ti dokazujem....

pitanje je bilo - gdje je u gore navedenom "govor mrznje"? da li je govornik iznijeo nesto sto nije tacno - e to pitam?

i treba napraviti razliku izmedju onoga sto je tacno a ne godi nekome nasuprot onoga sto je samo iznosenje cinjenica a i dalje nekome ne godi...
MUNAFIK

#83 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by MUNAFIK »

goran5 wrote:Optužio strance da su Bošnjacima slali Biblije

Pa ovaj psihopata nije normalan :x :x :x :x :x
Taj psihopata(kako ga ti nazivas) nista slagao nije, to se desavalo...
da slali su i biblije i krizeve... Licno sam dobio to sve u paketicu kojem sam se obradovao kao malo dijete (i bio sam malo dijete) ista situacija je bila i sa mojim jaranima... Znaci desavalo se to, a kad se samo sjetim narezaka od svinjetine :-) :-) :-)
Jedino ko nije normalan su psihopate koje su nam to slale...

I da jos jedna stvar... HRVATSKA JESTE izvrsila agresiju na BiH, i Hrvati jesu pocinili puno zlocina ovdje u Bosni i Hercegovini!!!
kekec

#84 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by kekec »

MUNAFIK wrote:
da slali su i biblije i krizeve... Licno sam dobio to sve u paketicu kojem sam se obradovao kao malo dijete (i bio sam malo dijete) ista situacija je bila i sa mojim jaranima... Znaci desavalo se to, a kad se samo sjetim narezaka od svinjetine :-) :-) :-)
I da jos jedna stvar... HRVATSKA JESTE izvrsila agresiju na BiH, i Hrvati jesu pocinili puno zlocina ovdje u Bosni i Hercegovini!!!
Trebao bi se stidjeti zbog gornje izjave. :-?
Obradovao si se paketu "kao malo dijete", kazes, a onda izjavljujes da su psihopate oni koji su ti ga poslali.
Da li si pomislio da si paket dobio od osobe, familije koja je saosjecala sa tvojim (nasim) stradanjima i koji su jedino na taj nacin mogli da pomognu. Ako si i dobio bibliju (na kojem li je jeziku bila ) i kriz, jesi li pomislio da je to neka poruka od posiljaoca, vjerovatno vjernika, nesto u smislu: "Neka ti Bog pomogne", "Zelimo da prestanete patiti" ili nesto slicno, bez ikakve zadnje namjere, namjere da uvrijedi ili povrijedi tvoja osjecanja. Onaj koji je poslao, sigurno nije znao ko ce konkretno dobiti njegov paket.
"Ko ne vidi na orahu, ne vidi ni na tovaru". Ili, mogao je on tebi i Kuran ubaciti u paket, a ti bi rekao: E mogao si staviti jos litalj ulja ili kilo brasna". ;-)
Licno sam jedanput dobio paket sa osnovnim namirnicama ( so, brasno, secer, sapun, kaladont, ....). U njemu je bila i poruka na , nesto slicno cestitci. Na prednjoj strani je slika, cini mi se Marije sa andjelima, uglavnom scena iz krscanstva, sa tekstom pisanim rukom. Nisam vjernik i slika mi licno nista ne znaci. Tekst je bio na njemackom. Nisam razumio sta je napisano, ali sam pretpostavljao sta je napisano. Stotinu puta sam se u mislima zahvaljivao familiji koja je odvojila od svojih usta i poslala nekome u Bosni paket. Paket je brzo potrosen, ali taj humani gest nije i nece biti zaboravljen. I zbog toga drzim se one "Pamti pa vrati". Pomazem kada i koliko mogu.
MUNAFIK

#85 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by MUNAFIK »

kekec wrote:
MUNAFIK wrote:
Trebao bi se stidjeti zbog gornje izjave. :-?
Obradovao si se paketu "kao malo dijete", kazes, a onda izjavljujes da su psihopate oni koji su ti ga poslali.
Da li si pomislio da si paket dobio od osobe, familije koja je saosjecala sa tvojim (nasim) stradanjima i koji su jedino na taj nacin mogli da pomognu. Ako si i dobio bibliju (na kojem li je jeziku bila ) i kriz, jesi li pomislio da je to neka poruka od posiljaoca, vjerovatno vjernika, nesto u smislu: "Neka ti Bog pomogne", "Zelimo da prestanete patiti" ili nesto slicno, bez ikakve zadnje namjere, namjere da uvrijedi ili povrijedi tvoja osjecanja. Onaj koji je poslao, sigurno nije znao ko ce konkretno dobiti njegov paket.
"Ko ne vidi na orahu, ne vidi ni na tovaru". Ili, mogao je on tebi i Kuran ubaciti u paket, a ti bi rekao: E mogao si staviti jos litalj ulja ili kilo brasna". ;-)
Licno sam jedanput dobio paket sa osnovnim namirnicama ( so, brasno, secer, sapun, kaladont, ....). U njemu je bila i poruka na , nesto slicno cestitci. Na prednjoj strani je slika, cini mi se Marije sa andjelima, uglavnom scena iz krscanstva, sa tekstom pisanim rukom. Nisam vjernik i slika mi licno nista ne znaci. Tekst je bio na njemackom. Nisam razumio sta je napisano, ali sam pretpostavljao sta je napisano. Stotinu puta sam se u mislima zahvaljivao familiji koja je odvojila od svojih usta i poslala nekome u Bosni paket. Paket je brzo potrosen, ali taj humani gest nije i nece biti zaboravljen. I zbog toga drzim se one "Pamti pa vrati". Pomazem kada i koliko mogu.
Naravno da je bilo dobrih ljudi koji su iz najboljih namjera slali nama pomoc i hvala im na tome i ono sto sam ja napisao ne odnosi se na takve...

Ali nije istina da se nije planski ovdje slala i svinjetina i biblije itd... to je realnost (razumijem ljude koji su namjero nakve stvari radili imaju neke ciljeve...)
Shoba

#86 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by Shoba »

Poziv hodže Nezima Halilovića na ukidanje Republike Srpske je u najmanju ruku smiješan. Kada se aminovala, odnosno nastajala RS u Dejtonu (do tada je to bila samo teritorija pod kontrolom pobunjenika), pomenuti gospodin se nije bunio. Potpis na osnivanje RS je stavio g. Izetbegović (i g. Silajdžić) i pristao u ime cjelokupnog Bošnjačkog naroda da se odrekne svega Bošnjačkog na cjelokupnoj teritoriji novoosnovane RS. Glavni odbor SDA je aplaudirao, sve je ispalo OK.

U čemu je sad problem?

( RS je nemoguće ukinuti, potpisi Bošnjačkih predstavnika u Dejtonu garantuju njenu opstojnost) :run:
Shoba

#87 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by Shoba »

kad zaista pogledate terminologiju koja se koristi u ovim dijalozima sve je jasno. Svako od nas u svakodnevnom govoru koristi termin "Republika Srpska" sto automatski znaci priznavanje iste. Kada se na nasoj televiziji počelo govoriti samo o "Srpskom agresoru" umjesto koristenju najobičnijeg termina "pobunjenici" toga momenta je rat izgubljen. Priznavanje činjenice da u Bosni jedan dio populacije "Srpski" koji "nema nikakve veze sa Bosnom", sve je palo u vodu. Pristanak na podjelu stanovnistva u Bosni na nacionalnoj i vjerskoj osnovi je bila velika pobjeda antibosanskih snaga. Najgori udarac je ipak bila čistka komandnog kadra u Armiji BiH od nebošnjaka, poslije kojeg niko više nije imao iluzija o stvarnoj podjeli koja je uslijedila u Dejtonu.
Da bi se RS ukinula ona prvo mora prestati da postoji u glavi. Svi vi ovde je itekako činite itekako živom. :skoljka:
kijameta

#88 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by kijameta »

MUNAFIK wrote:
kekec wrote:
MUNAFIK wrote: Trebao bi se stidjeti zbog gornje izjave. :-?
Naravno da je bilo dobrih ljudi koji su iz najboljih namjera slali nama pomoc i hvala im na tome i ono sto sam ja napisao ne odnosi se na takve...

Ali nije istina da se nije planski ovdje slala i svinjetina i biblije itd... to je realnost (razumijem ljude koji su namjero nakve stvari radili imaju neke ciljeve...)
Stranci su vrsili genocid nad Bosnjacima upotrebom svinjetine,ja,ja-nego sta.
P.S. Svinjetina od crne krmace(sa pjegama) je najopasnija. Ako te samo komadic dohvati-gotov si.
zonbirile

#89 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by zonbirile »

Ali nije istina da se nije planski ovdje slala i svinjetina i biblije itd... to je realnost (razumijem ljude koji su namjero nakve stvari radili imaju neke ciljeve...)MUNAFIK

Pošalji privatnu poruku
-------------------------------------------
o,veliki mislioče koji su planovi to bili.Koji ciljevi,de kaži nam,izbaci to iz sebe.
Orbini

#90 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by Orbini »

goran5 wrote:

Govoris o srednjem vjeku gorane. Sta mislis kako su tada u krscanskoj Evropi tretirali neposlusne, buntovnike, kriminalce, one koji su vjerovali u Boga drugacije, naucnike, ........ Koja je hebena razlika izmedju nabijanja na kolac i spaljivanja na lomaci, odsjecanju glave, stavljanju uzarenog metalnog koluta na glavu, cerecenja, bacanja psima,.... osim u nijansama? Ovdje smrdi na mitomaniju da je prjeko potrebno otvoriti prozore i tebe uputiti na podforum historija gdje jedino mozes prosipati tu mitomaniju. Tamo mozes procitati tonu dokumenata, izvora,.. gdje se spominju Bosnjani/Bosnjaci kao stanovnici Bosne, ,... samo - mogu se kladiti da ne smijes inace bi ti mentalni sklop dozivio kolaps. Radije bi ovdje prosipao mentalnu projekciju kako je "povijesna cinjenjica i neko ne zeli priznati", a ustvari sam ne smijes prozboriti ista o historiji, osim tih glupih stereotipa i mitova.
Izvoli ako smijes, ja te pred svima prozivam da me razvalis na podforumu Historija "povijesnim cinjenicama" jer pretpostavljam da je ti je to lako posto recimo znas o cemu pricas. Cisto me interesuje da se pokaze ko vjeruje u rekla-kazala i ko bjezi od istine. Ja te tamo cekam. Do daljnjeg, zamolio bih moderatora da obrise ovo goranovo trolanje teme sa historijom, ukljucujuci i moj odgovor.
zonbirile

#91 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by zonbirile »

može li malo o ndiću,koji je i opisiva taj istorijski koncept,dobio N.nagradu i po kojim kriterijima je on neprijatelj muslimana.
nosara

#92 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by nosara »

Ako je tacno da je hrvatsku svrstao medju agresore, skidam mu kapu za to... :D

To je flagrantna istina, a cinjenica da se protiv hrvatske nije vodio postupak pred sudom pravde moze se objasnit samo nesposobnoscu bosnjackog dijela vlasti u BiH... :D
muha_sa

#93 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by muha_sa »

Postao/la Shoba dana 08/04/2009 05:30

Poziv hodže Nezima Halilovića na ukidanje Republike Srpske je u najmanju ruku smiješan. Kada se aminovala, odnosno nastajala RS u Dejtonu (do tada je to bila samo teritorija pod kontrolom pobunjenika), pomenuti gospodin se nije bunio. Potpis na osnivanje RS je stavio g. Izetbegović (i g. Silajdžić) i pristao u ime cjelokupnog Bošnjačkog naroda da se odrekne svega Bošnjačkog na cjelokupnoj teritoriji novoosnovane RS. Glavni odbor SDA je aplaudirao, sve je ispalo OK.

U čemu je sad problem?

( RS je nemoguće ukinuti, potpisi Bošnjačkih predstavnika u Dejtonu garantuju njenu opstojnost)

Postao/la Shoba dana 08/04/2009 05:45

kad zaista pogledate terminologiju koja se koristi u ovim dijalozima sve je jasno. Svako od nas u svakodnevnom govoru koristi termin "Republika Srpska" sto automatski znaci priznavanje iste. Kada se na nasoj televiziji počelo govoriti samo o "Srpskom agresoru" umjesto koristenju najobičnijeg termina "pobunjenici" toga momenta je rat izgubljen. Priznavanje činjenice da u Bosni jedan dio populacije "Srpski" koji "nema nikakve veze sa Bosnom", sve je palo u vodu. Pristanak na podjelu stanovnistva u Bosni na nacionalnoj i vjerskoj osnovi je bila velika pobjeda antibosanskih snaga. Najgori udarac je ipak bila čistka komandnog kadra u Armiji BiH od nebošnjaka, poslije kojeg niko više nije imao iluzija o stvarnoj podjeli koja je uslijedila u Dejtonu.
Da bi se RS ukinula ona prvo mora prestati da postoji u glavi. Svi vi ovde je itekako činite itekako živom.

tako je Shoba :thumbup:
kosmos

#94 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by kosmos »

dallton wrote:
kosmos wrote:@ dalton, svaka ti cast za temu, najbolje pokazuje ko si i sta si i koje te gluposti okupiraju, mora da si jedan od Cericevih "novih Muslimana" naslonjenih na saudijsku haznu. Umjesto da dajete pare u Srebrenicu i rs vi pravite nake BBI centre, uzmete lovu kako hocete u cetri oka i investirate za svoju korist.
@kosmos, ne pricaj gluposti, uzmi ostale moje postove pa ces vidjeti sta ja mislim, ne da mi se da ti dokazujem....

pitanje je bilo - gdje je u gore navedenom "govor mrznje"? da li je govornik iznijeo nesto sto nije tacno - e to pitam?

i treba napraviti razliku izmedju onoga sto je tacno a ne godi nekome nasuprot onoga sto je samo iznosenje cinjenica a i dalje nekome ne godi...
izvini dalton, ja ljude ne pratim po forumima sta pisu, vise me interesuju teme za koje se kace. Ako je bilo dobronamjernog cinizma u tvojoj temi, vjeruj mi ja ga nisam primjetio. Jednostavno ne palim se na sve sto neko kaze te tako i ovaj efendija iz Rogatice na sluzbi u Sarajevu i to jos u exteritorijalnom objektu.njemu se vise ne moze pomoci, ali nama forumasima moze
dallton

#95 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by dallton »

kosmos wrote:
dallton wrote:

izvini dalton, ja ljude ne pratim po forumima sta pisu, vise me interesuju teme za koje se kace. Ako je bilo dobronamjernog cinizma u tvojoj temi, vjeruj mi ja ga nisam primjetio. Jednostavno ne palim se na sve sto neko kaze te tako i ovaj efendija iz Rogatice na sluzbi u Sarajevu i to jos u exteritorijalnom objektu.njemu se vise ne moze pomoci, ali nama forumasima moze
to nije bilo pitanje ...ako ne mislis nista, onda tako i reci, to je tvoj problem, tvoje misljenje
black

#96 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by black »

eto ovo je "govor mrznje" a shta je ovo..

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=61766
dallton

#97 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by dallton »

black wrote:eto ovo je "govor mrznje" a shta je ovo..

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=61766
to su djela mrznje
veljaca

#98 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by veljaca »

Shoba wrote:Poziv hodže Nezima Halilovića na ukidanje Republike Srpske je u najmanju ruku smiješan. Kada se aminovala, odnosno nastajala RS u Dejtonu (do tada je to bila samo teritorija pod kontrolom pobunjenika), pomenuti gospodin se nije bunio. Potpis na osnivanje RS je stavio g. Izetbegović (i g. Silajdžić) i pristao u ime cjelokupnog Bošnjačkog naroda da se odrekne svega Bošnjačkog na cjelokupnoj teritoriji novoosnovane RS. Glavni odbor SDA je aplaudirao, sve je ispalo OK.

U čemu je sad problem?

( RS je nemoguće ukinuti, potpisi Bošnjačkih predstavnika u Dejtonu garantuju njenu opstojnost) :run:
E shoba, shoba , :lol: :lol: :lol: :lol: , potpisi mnogo vecih i vaznijih ljudi NISU BILI GARANT necemu, ako to nije postavljeno na ZDRAVIM osnovama ....
popajic

#99 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by popajic »

@dallton
- nije hodza iznio nesto sto nije tacno (preskacem ovaj put Andrica)
- u etnicki podijeljenoj drzavi je skoro sve govor mrznje.jer da nije,ne bi ni bili podijeljeni.
- problem je sto hodza,po vec ustaljenoj semi,iskace iz svog domena i serbes ufurava u politiku.Kao i popovi naravno !
Ovo trece je po BIH pogubno, mada je ocigledno da mnogi toga nisu svjesni.Ili nece da budu.
MUNAFIK

#100 Re: Nezim ef. Halilovic i "govor mrznje"

Post by MUNAFIK »

Da li hodza u nekoj dzamiji smije pred svojim dzematom pricati o temama koje dodiruju:

1-PROSLOST
2-SADASNJOST
3-DRUSTVENA KRETANJA
4-DRUSTVENE PROMJENE
5-RAT
6-EKONOMIJU
7-POLITIKU
8-LJUBAV I SEX
9-AKTUELNA DESAVANJA
10-ZLOCINE
10- I SVE OSTLO.......................................
Post Reply