Armenija-BiH ....... 05.09.2009
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Topla voda
#76 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
ma nema tu puno pametovanja
mada bi ja volio stilica mjesto zvjezdana,sigurno ce ibricic igrati iza dva spica,dzeke i ibisevica
desno muratovic,lijevo salihovic,zadnji vezni rahimic
lijevi bek jahic,desni berberovic
i dva stopera od ova tri ..spahic,nadarevic,pandza\
mada bi ili stilic il pjanic trebali dobiti neku minutazu,kad vec zvjezdana nema
mada bi ja volio stilica mjesto zvjezdana,sigurno ce ibricic igrati iza dva spica,dzeke i ibisevica
desno muratovic,lijevo salihovic,zadnji vezni rahimic
lijevi bek jahic,desni berberovic
i dva stopera od ova tri ..spahic,nadarevic,pandza\
mada bi ili stilic il pjanic trebali dobiti neku minutazu,kad vec zvjezdana nema
-
elSaik
#77 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
Ne vidim potrebe da protiv Armenije igramo sa dva defanzivna vezna.
Moj sastav bi bio:
---------------------- Hasagić ---------------------
------ Pandža ----- Nadarević ----- Spahić -----
-- Berberović ---------------------------- Jahić --
------------------- Bajramović --------------------
------ Štilić ----------------------- Salihović -----
---------- Ibišević ---------- Džeko --------------
edit: S tim da bi bilo dobro, možda od presudne važnosti, odigrati dvije prijateljske u junu u kojima bi mogli isprobati neke, eventualne, nove igrače. Pogotovo pri tome mislim da na pozicijama gdje nam igraju stariji igrači isprobamo neke mlađe. Siguran sam da uz dobar rad skauta možemo u svijetu pronaći odgovarajuće igrače.
Moj sastav bi bio:
edit: S tim da bi bilo dobro, možda od presudne važnosti, odigrati dvije prijateljske u junu u kojima bi mogli isprobati neke, eventualne, nove igrače. Pogotovo pri tome mislim da na pozicijama gdje nam igraju stariji igrači isprobamo neke mlađe. Siguran sam da uz dobar rad skauta možemo u svijetu pronaći odgovarajuće igrače.
-
callmethebreeeze
#78 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
zasto izbacujete misimovica?

-
elSaik
#79 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
Jer neće igrati zbog kartona.callmethebreeeze wrote:zasto izbacujete misimovica?
-
callmethebreeeze
#80 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
elSaik wrote:Jer neće igrati zbog kartona.callmethebreeeze wrote:zasto izbacujete misimovica?
e, to je u dure. ja kontam, vi nesto protiv covjeka.
- burek_in_space
#81 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
Na nacionalnoj osnovi,ali nece da priznaju!callmethebreeeze wrote:elSaik wrote:Jer neće igrati zbog kartona.callmethebreeeze wrote:zasto izbacujete misimovica?
![]()
![]()
![]()
e, to je u dure. ja kontam, vi nesto protiv covjeka.
- Mendoza
#82 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
elSaik wrote:Ne vidim potrebe da protiv Armenije igramo sa dva defanzivna vezna.
Moj sastav bi bio:
zasto nema Rahimica?
-
elSaik
#83 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
Mendoza wrote:elSaik wrote:Ne vidim potrebe da protiv Armenije igramo sa dva defanzivna vezna.
Moj sastav bi bio:
zasto nema Rahimica?![]()
- Mendoza
#84 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
elSaik wrote:Mendoza wrote:elSaik wrote:Ne vidim potrebe da protiv Armenije igramo sa dva defanzivna vezna.
Moj sastav bi bio:
pa Bajramovicu je 30 godina kad smo kod mladjih...
-
elSaik
#85 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
Bajramović je bolji od Rahimića i treba da igra u Armeniji. A za mlađe sam govorio u kontekstu prijateljskih susreta u junu.Mendoza wrote:elSaik wrote:Ne vidim potrebe da protiv Armenije igramo sa dva defanzivna vezna.
Moj sastav bi bio:
pa Bajramovicu je 30 godina kad smo kod mladjih...![]()
-
LongDong
#86 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
To za juni, obavezno moramo odigrati utakmicu ili još bolje dvije, znam da u avgustu takođe postoji termin za prijateljske, i u tim utakmicama isprobati razne varijante.
- Amer3000
#87 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
mozda bi bila bolja tema koga za prijateljsku utakmicu u junu ?!
-
Mezzo-x
#88 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 02:59, edited 1 time in total.
- denimb
#89 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
Prijateljske ne bi bile lose, recimo Moldavija u gostima i Ceska ili Poljska doma.
- rado_vidjen
#90 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
Marmelan wrote:Ma ja sam brate protiv tih prijateljskih utakmica ili se reprezentacija blamira ( kao protiv Rijeke ) ili se neko nepotrebno povrijedi ( kao Ibisevic kod Hoffenheima ), treba pustiti momke da se odmore.
ima i toj mjesta. najmanje bi nam trebalo da se negdje obrukamo i da se poljulja samopouzdanje i pobjednicka atmosfera. ne znam, ne znam....ako ce biti dvije prijateljske, onda se mora gledati da u drugoj bude protivnik za nabijanje.
- Vodenjak
#91 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
rado_vidjen wrote:Marmelan wrote:Ma ja sam brate protiv tih prijateljskih utakmica ili se reprezentacija blamira ( kao protiv Rijeke ) ili se neko nepotrebno povrijedi ( kao Ibisevic kod Hoffenheima ), treba pustiti momke da se odmore.![]()
ima i toj mjesta. najmanje bi nam trebalo da se negdje obrukamo i da se poljulja samopouzdanje i pobjednicka atmosfera. ne znam, ne znam....ako ce biti dvije prijateljske, onda se mora gledati da u drugoj bude protivnik za nabijanje.
Poslije Rijeke malo ko je ocekivao ovako nesto protiv Belgije!
-
Mezzo-x
#92 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 02:58, edited 1 time in total.
- Meho Kodro
#93 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
Prijateljske definitivno trebaju, svi igraju prijateljske, UEFA ima predvidjene datume za to (a u 6 mjesecu kad dugi igraju kvalifikacije BIH je slobodna, moze i tada) , pa zasto ne...denimb wrote:Prijateljske ne bi bile lose, recimo Moldavija u gostima i Ceska ili Poljska doma.
Pametan potez saveza bi bio kad bi jedno dvije utakmice odigrali u BIH, vlada euforija, ljudi su zeljni reprezentacije, u Zenici je dosta ljudi ostalo bez karata, pa nek raja gleda, jednu u Sarajevu i jednu... negdje drugdje
-
elSaik
#94 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
Ako im već treba para, neka organizuju dvije na Koševu i to je to. 
- cyprus
#95 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
Ma ne volim ni ja prijateljske nikakoMarmelan wrote:Ma ja sam brate protiv tih prijateljskih utakmica ili se reprezentacija blamira ( kao protiv Rijeke ) ili se neko nepotrebno povrijedi ( kao Ibisevic kod Hoffenheima ), treba pustiti momke da se odmore.
-
Frankyee
#96 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
Apsolutno je potrebno odigrati prijateljske utakmice, tu se uigravaju kombinacije, taktika i najvaznije probaju novi igraci. Cak i ako nisu novi treba na primjer dati sanse jednom Pjanicu da odigra bar pola sata. Najvaznije je naravno pokusati pojacati odbranu i testirati par novih igraca pa da se vidi da li postoje bolje opcije nego postojeca odbrana.
Armenija ce biti veoma teska i tvrda ekipa i oni su pokazali da mogu uzeti bodove jacim timovima nego sto je BiH. Put do Armenije ce biti dug i iscrpljujuci pa ce i to imati neki negativan uticaj. Misimovic ne moze da igra, on je pokretac svih napada. Znaci ima tu dosta stvari koje govore da je pred BiH jedna teska utakmica i nadam se da ce Ciro da podigne motivaciju.
Kvalitet je na nasoj strani pa se nadam da ce to presuditi.
Armenija ce biti veoma teska i tvrda ekipa i oni su pokazali da mogu uzeti bodove jacim timovima nego sto je BiH. Put do Armenije ce biti dug i iscrpljujuci pa ce i to imati neki negativan uticaj. Misimovic ne moze da igra, on je pokretac svih napada. Znaci ima tu dosta stvari koje govore da je pred BiH jedna teska utakmica i nadam se da ce Ciro da podigne motivaciju.
Kvalitet je na nasoj strani pa se nadam da ce to presuditi.
-
elSaik
#97 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
Ma jesu Armenci nezgodni, ali zato što igraju jaku defanzivu kući. U napadu su karina. Neće napadati, tako da naši neće imati mnogo briga u defanzivi, gdje smo mnogo slabiji nego u napadu. I baš zbog toga mislim da nećemo imati problema sa njima. Oni će da se čuvaju, mi ćemo da napadamo i na kraju da pobijedimo sa 3 razlike. 
- Baltazar_khan
#98 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
Pa neće valjda busom da idu tamo? Sigurno idemo avionom a ne busom, tako da neće biti nešto puno iscrpljujućeFrankyee wrote: Put do Armenije ce biti dug i iscrpljujuci pa ce i to imati neki negativan uticaj
-
Stari
#99 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
Eh zemo ...zamisli ima ju je na Youtube...hvala ti na ovom vremeplovu...ja sam bio poceo zaborvljati ...mislio sam da je bio Katalinski ....bio sam klipan ...bio je jedan stari mali "Obodin" frizider na kojem sam sjedio , jedan onakav kakvi se decenijama vise ne proizvode sa "bojom drveta"...televizor je bio Cajavec automatic sa samo jednim kanalom...takodjer uradjen uVodenjak wrote:Stari wrote:Aman ljudi , momci, cure zene.... ili sta li ste vec...radujte se u redu je ....ali umjereno.
Zemo dragi ...sta je ovo ...?
E moj Zemo...
Odvedoshe me ovi zlatni i razigrani momci u 1973. Stari i ja, (tada balo od 13 ljeta) gledamo tekmu protiv Grka. Sjecas se sigurno, onu odlucujucu za odlazak na svjetsko prvenstvo u Njemackoj. U zadnjim sekundama zabija Karasi onaj 4. gol koji nas vodi na majstoricu sa Spancima. Skacemo stari i ja ko ludi, a kad se malo primirismo, oglasi se sa svoje sechije na kojoj je sjedila, moja stara majka, oceva mati: "Mhhh, abez vas ne ubio.... Mislite da bi pobijedili da im ja nisam uchila? A morala sam im uciti kad sam vidjela sta se od vas radi i kako se sekirate!"
![]()
![]()
Ove danas sam opet sa starinom svojim gledao s tim da je ovaj put i moj dvadesetogodisnjiklipan bio s nama...
![]()
A majka rahmetli? Ma, morala je ona i ovaj put biti tu negdje, brizno nas gledati kako nokte grizemo i... opet nesto prouchiti da se previse ne sekiramo!
Eto, zemo moj, sad znas koliko sam sretan nakon ovoga sto nam momci priredise. I ne petljaj mi se u radost, ne kakimi se u cejf, pusti me da dishem punim plucima i ove Svede oko sebe izludjujem stalnim pitanjima kako njima ide u kvalifikacijama.
![]()
Nije da ja ne znam. Nije i da ih ne volim. Naprotiv, i te kako ih, ko i ti pratim sta i kako rade, ali malo vise od njih samih volim da ih... peckam!
http://www.youtube.com/watch?v=suhruB2Gh-A
- Vodenjak
#100 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009
Shkija ga je zabio Spancima u gore pomenutoj majstorici. 13. minut utakmice!Stari wrote:Eh zemo ...zamisli ima ju je na Youtube...hvala ti na ovom vremeplovu...ja sam bio poceo zaborvljati ...mislio sam da je bio Katalinski ....bio sam klipan ...bio je jedan stari mali "Obodin" frizider na kojem sam sjedio , jedan onakav kakvi se decenijama vise ne proizvode sa "bojom drveta"...televizor je bio Cajavec automatic sa samo jednim kanalom...takodjer uradjen uVodenjak wrote:Stari wrote:Aman ljudi , momci, cure zene.... ili sta li ste vec...radujte se u redu je ....ali umjereno.
Zemo dragi ...sta je ovo ...?
E moj Zemo...
Odvedoshe me ovi zlatni i razigrani momci u 1973. Stari i ja, (tada balo od 13 ljeta) gledamo tekmu protiv Grka. Sjecas se sigurno, onu odlucujucu za odlazak na svjetsko prvenstvo u Njemackoj. U zadnjim sekundama zabija Karasi onaj 4. gol koji nas vodi na majstoricu sa Spancima. Skacemo stari i ja ko ludi, a kad se malo primirismo, oglasi se sa svoje sechije na kojoj je sjedila, moja stara majka, oceva mati: "Mhhh, abez vas ne ubio.... Mislite da bi pobijedili da im ja nisam uchila? A morala sam im uciti kad sam vidjela sta se od vas radi i kako se sekirate!"
![]()
![]()
Ove danas sam opet sa starinom svojim gledao s tim da je ovaj put i moj dvadesetogodisnjiklipan bio s nama...
![]()
A majka rahmetli? Ma, morala je ona i ovaj put biti tu negdje, brizno nas gledati kako nokte grizemo i... opet nesto prouchiti da se previse ne sekiramo!
Eto, zemo moj, sad znas koliko sam sretan nakon ovoga sto nam momci priredise. I ne petljaj mi se u radost, ne kakimi se u cejf, pusti me da dishem punim plucima i ove Svede oko sebe izludjujem stalnim pitanjima kako njima ide u kvalifikacijama.
![]()
Nije da ja ne znam. Nije i da ih ne volim. Naprotiv, i te kako ih, ko i ti pratim sta i kako rade, ali malo vise od njih samih volim da ih... peckam!"drvenini"
....i lica ...nikog od njih vise nema medju zivima ...vidim ih i dan danas kad , kao sto Balasevic o tome pjeva ... kad sklopim oci - nebom promicu lica. Kad ga je karasi zavuko ruknuo sam se sa onog mini frizidera ustao ...i ko papagaj 5-6 ponovio... eto jesam vam rekao, eto jesam vam rekao,eto jesam vam rekao.....
http://www.youtube.com/watch?v=suhruB2Gh-A
Pogledaj!
http://www.youtube.com/watch?v=Z6y5lCbZpdg