Stadion: Bilino Polje, Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Treba li se stadion dograditi??

Da
334
80%
Ne
84
20%

Total votes: 418

Gandalf

#76 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Gandalf »

Hiljadu mi bubnjeva, pa zar opet ljubomora kao razlog :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#77 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by -LIBERO- »

Gandalf wrote:Hiljadu mi bubnjeva, pa zar opet ljubomora kao razlog :D
Kompleksi,sto je bas dijagnoza i to teska.

Priznali vi to sebi ili ne... :thumbup:
ekvivalent

#78 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by ekvivalent »

-LIBERO- wrote:
Gandalf wrote:Hiljadu mi bubnjeva, pa zar opet ljubomora kao razlog :D
Kompleksi,sto je bas dijagnoza i to teska.

Priznali vi to sebi ili ne... :thumbup:
jasta nego kompleksasi
tema bilino polje
diskusija tipa"ovi zenicani svi seljaci,papci,malogradjani,vakvi nakvi"
jasta nego kompleksasi
moj libero tebi i cikicangu treba na kurs
"kako se postaje snob"
ovako je samo ofiraza :-) :-)
zecko_kupuz

#79 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by zecko_kupuz »

Ja se na početku ponadao da će ovo biti jedna zdrava tema. Baš! :run:
ekvivalent

#80 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by ekvivalent »

zecko_kupuz wrote:Ja se na početku ponadao da će ovo biti jedna zdrava tema. Baš! :run:
a bila je dok je libero i najbolji mu jaran cikicanga :lol: ne nanjusise :-)
ovako cemo o kompleksima ope'
zenicana naravno :-) :-)
hidrant

#81 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by hidrant »

Covjek vam je fino napisao sta se sve gradanu Sarajeva desava u toj provinciji.
Sarajlijama se cio svijet obraduje,al' jok krivo seljacima sto je neko imao cimburijadu,a neko olimpijadu.

Dobro se sjecam kad je hayat radio izvjestaj sa zadnje tekme u Zenici i pitaju zitelje tog mjesta za izjavu,te
im ovi ni pet ni sest:"Jeste l' iz Sarajeva?Mi vama ne dajemo izjave."(Nesto u ovom fazonu.Ne sjecam se najbolje.)
Gandalf

#82 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Gandalf »

Jao pa ovo ide do teorija zavjere :arrow: Zenica ima đavolski plan usmjeren protiv Sarajeva :arrow: Koševo Conspiracy :arrow: Coming soon in cinema near you :mrgreen:
hidrant

#83 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by hidrant »

Gandalf wrote:Jao pa ovo ide do teorija zavjere :arrow: Zenica ima đavolski plan usmjeren protiv Sarajeva :arrow: Koševo Conspiracy :arrow: Coming soon in cinema near you :mrgreen:
Nemaju oni plan.Previse su jadni za to.
Oni mogu samo da mrze Sarajlije,sto u sustini nikom ni ne smeta.
Samo iznosim cinjenice.
Evo nek ekvivalent prizna da mu je krivo sto je Sarajevo glavni grad.
Gandalf

#84 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Gandalf »

Prestani se blamirat - ozbiljno ti kažem - jedno je zeza i šega tj. ovo do sada što smo pisali - ali ovo ti stvarno ne treba - Sarajevo je glavni grad BIH i to niko nikada nije ni sporio - ne znam šta sa takvim postovima misliš postići.
Fozgen

#85 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Fozgen »

Obicno ne komentarisem ovakve teme, al et.
Iz Zenice sam, nekad kada ovako sve vidim najradije bi da se te utakmice i ne igraju u Zenici.
X Y je razloga sto, a ima i razloga sto se ponekad i odigraju u Ze.
NE volim onu guzvu, frku i iskreno napetu situaciju, tona nekih nabrijanih klinaca na ljude iz drugih gradova.
E sad sto je to tako trebali bi se zapitati i jedni i drugi ( ljudi iz Sa i iz Ze ). Nije bas da se moraju nesto posebno voljeti a opet nekada skoro pa da i mogu da razumijem tu mrznju. Imam mnogo prijatelja u Sa, obicno ne komentarisemo oko navijaca i utakmica, oni imaju svoje timove za koje navijaju, a ja sam prestao da gledam nasu ligu neke 1998-9 godine.
Trebali bi oni ppci pojedini iz Zenice shvatiti da ima i drugih ljudi koji navijaju za reprezentaciju i da razdjele reprezentativni od klupskog nogometa. Takodje i pojedinci iz Sarajeva bi trebali da shvate da nije i ne moze Sarajevo biti centar svijeta.

Osim toga tema je stadion Bilino Polje, da treba ga renovirati i renovirat ce se, ne iz drzavnog niti iz Federalnog budzeta ( kako to pojedine sportske institucije u BiH rade ) nego iz kantonalnog, ponajvise od novca Zenice, tako da... :skoljka: .
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#86 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by -LIBERO- »

Ovo sto sam napisao u ova dva posta je sve cista istina,i vi to isto dobro znate.
I ovo sto je napisao ovaj momak o reakciji na kamere NTV Hayat,samo zato sto je ta Tv kuca iz Sarajeva je isto tako istina.

Znaci,sta treba,da sutimo dok nas pljujete,prozivate,omalovazavate,samo da bi se sacuvala "cistoca "teme?

Pa kada se vec prica o stadionu Bilino Polje,zasto ne reci kakav docek imaju svi oni koji su iz Sarajeva,jel' to treba kriti? Presutiti?

Istina je,situacija je za razliku od prije 5-10 godina kud i kamo bolja,mozete zamisliti kako je onda bilo,a sada je "SAMO" diksriminacija i pljuvanje,u blagoj varijanti,kako vi to inace znate.
I jos jdnom kazem,da se radi o klubskim utakmicama Sarajeva i Zeljeznicara,da dolazimo kao navijacke grupe,ja bi to i razumio,mada ne u tolikom obimu ta mrznja u kojem vi to radite..ali hajd' dobro,moze :mrgreen:
Ali,kolicina mrznje i animoziteta koja se jednostavno osjeca na svakom centimetru Zenice prema bilo cemu sarajevskom,je i vise nego evidentno.

Evo jedan primjer,nevezan za Bilino,i za fudbal,da ne bude kako se sve to moze podvesti pod navijacki animozitet.
Moj jaran se bavi glumom,i polije gostovanja u zenickom pozoristu,njih par,par djevojaka i par momaka,odlucili da u nekom od zenickih kafica popiju par piva.
Da ti ne kazem da su ih,od konobara ,do posjetitelja svi kao cudno gledali,haj' moze i to nebitna stvar,ali vrhunac je bio kada su htjeli da plate racun i dolaze dvojica konobara (hmm sto li dvojica),i na upit koliko je piva ,jedan od konobara kaze za vas je piva 4KM.

Vama je to vjerovatno sasvim uobicajeno,normalno ...da u prici kada pricate izmedju sebe o sarajlijama,vjerovatno se odnosite sa animozitetom,i to vam mozda predstavlja normalan nacin komunikacije. Ali shvatite da jednostavno isijava animozitet ,ne kazem sviju,zenicana prema Sarajevu.

Jel' treba to presucivati? Praviti se da to ne postoji?

Reprezentacija moze igrati gdje hoce,kako god odluce,ja samo kazem da Zenica ne zasluzuje da bude desitinacija u kojoj ce reprezentacija stalno igrati,sto zbog odnosa prema sarajlijama,a vala i vrlo cesto i BHF-u.

Licno,jedva cekam da Grbavica dobije adekvatne uslove da ugosti reprezentaciju.
zecko_kupuz

#87 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by zecko_kupuz »

-LIBERO- wrote:Licno,jedva cekam da Grbavica dobije adekvatne uslove da ugosti reprezentaciju.
Što se u bližoj budućnosti neće desiti.
zecko_kupuz

#88 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by zecko_kupuz »

Prije će se sagraditi i novi Tušanj u Tuzli nego što će se obnoviti Koševo (sjetimo se onih famoznih 10 miliona za projekat - bauk) ili Grbavica.
ekvivalent

#89 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by ekvivalent »

hidrant wrote:
Gandalf wrote:Jao pa ovo ide do teorija zavjere :arrow: Zenica ima đavolski plan usmjeren protiv Sarajeva :arrow: Koševo Conspiracy :arrow: Coming soon in cinema near you :mrgreen:
Samo iznosim cinjenice.
evo priznajem drago mi je da je sarajevo glavni grad
i jos mi je draze da taj isti ne djelim s tobom :dance: :dance: :dance:
nego kako igra arsenal ove godine
jesi tablete popio :dance: :dance: :-)
Globus

#90 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Globus »

Pa kako se mozete prepirati sa ovim hidrantom .. neko ko izjavi da manchesteru nije stalo do osvajanja lige prvaka nemoze nikako biti neko sa kim se vrijedi raspravljat :S
hidrant

#91 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by hidrant »

Globus wrote:Pa kako se mozete prepirati sa ovim hidrantom .. neko ko izjavi da manchesteru nije stalo do osvajanja lige prvaka nemoze nikako biti neko sa kim se vrijedi raspravljat :S
Hoces da ti crtam?
Vaznija je EPL od LP.
Zar je to toliko tesko shvatiti?
Oi

#92 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Oi »

PROTIV TURSKE NA REKONSTRUISANOM STADIONU

Utakmicu protiv Turske, koja bi mogla biti i odlučujuća u borbi za plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo koje će se 2010. godine održati u Južnoafričkoj Republici, fudbalska A reprezentacija BiH igraće na renoviranom Bilinom polju.

Iz Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH potvrdili su nam da je za meč za Turcima prijavljen zenički fudbalski hram, a dugo najavljivani radovi na rekonstrukciji, prema pisanju Dnevnog avaza počeće u ponedjeljak.

Rekonstrukcija će obuhvaćatiti sanaciju krova na zapadnoj tribini i promjena drenaže i travnjaka, a radovi će započeti skidanjem ploča sa krovne konstrukcije.

Općina Zenica je u budžetu osigurala milion maraka za ove radove.

“Proveli smo tendersku proceduru i izabrali izvođača radova za skidanje ploča s krova, od kojih je svaka teška oko 160 kilograma. Ovaj će nas posao koštati 37.000 KM“, izjavio je za Avaz Husein Hinović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima u gradu.

Hinović je dodao da će tek kada budu skinute ploče stručnjaci procijeniti da li će biti potrebno mijenjati postojeću čeličnu konstrukciju krova. Prema njegovim riječima, umjesto sadašnjih ploča, krov će biti prekriven, tzv. sendvič-limom.

Što se drenaže i travnjaka tiče, Hinović ističe da je tek u pripremi tenderska dokumentacija, ali vjeruje da će radovi biti gotovi do 9. septembra.

Prema procjenama, radovi na travnjaku koštaće između 300 i 400 hiljada KM.
hidrant

#93 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by hidrant »

Sramota!
Charuga
Globalni moderator

#94 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Charuga »

-LIBERO- wrote:Evo jedan primjer,nevezan za Bilino,i za fudbal,da ne bude kako se sve to moze podvesti pod navijacki animozitet.
Moj jaran se bavi glumom,i polije gostovanja u zenickom pozoristu,njih par,par djevojaka i par momaka,odlucili da u nekom od zenickih kafica popiju par piva.
Da ti ne kazem da su ih,od konobara ,do posjetitelja svi kao cudno gledali,haj' moze i to nebitna stvar,ali vrhunac je bio kada su htjeli da plate racun i dolaze dvojica konobara (hmm sto li dvojica),i na upit koliko je piva ,jedan od konobara kaze za vas je piva 4KM.
Ne znam gdje ti je jaran sjedio (koji kafic) i sta je radio ALI meni se ovo u Zenici NIKAD nije desilo a sigurno vise puta odem tamo na pice nego taj tvoj jaran! Od toliko toliko posjeta Zenici, sjedenja, izlazaka i sta ti vec znam da mi se nikad ne desi ovako nesto a njemu se desi iz prve. Ne znam majke mi ..

P.S. Jeli jaran glumac u Narodnom? Mladji, stariji, mozda ga znam ..
mp3sa

#95 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by mp3sa »

hidrant wrote:
Samo iznosim cinjenice.
Dobro je, ti nemas razloga da se brines....
Epitop

#96 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Epitop »

hidrant wrote:Sramota!
Jest sramota adminstraciji da si ti još na Sa-X forumu, najofirniji lik u ovo godini.
hidrant

#97 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by hidrant »

Vjerujem da ovo nije istina i da ce seljaci iz saveza vratiti dostojanstvo ovoj drzavi, tako sto
ce vratiti sve reprezentativne utakmice u glavni grad nase drzave.
Mogu se neke prijateljske utakmice igrati u turistickim mjestima tipa Bihac,Jajce itd.
Globus

#98 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Globus »

hidrant jel to ti nesmijes doci u zenicu :lol: :lol: :lol: :lol:
hidrant

#99 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by hidrant »

Globus wrote:hidrant jel to ti nesmijes doci u zenicu :lol: :lol: :lol: :lol:
Zar tamo postoje regularni uslovi za zivot?
:smajlikojisedrzizanos
Globus

#100 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Globus »

Za tebe ne postoje nit ce postojat zato sto nisi normalan jedino centre za lijecenje imamo dobre mogo bi mozda tamo (Y)
Post Reply