Imate li BH zastavu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

paja_patak

#76 Re: Imate li BH zastavu?

Post by paja_patak »

inace citava zapadna sfera mrzi svastiku radi hitlera koja je inace veoma pozitivan i lijep znak :roll:[/quote]
hahaha svastika je veoma pozitivan i lijep znak, ovaj fasizam zasluzuje zestoke sankcije![/quote]

aaaaaaa @dalintone

knjigu u ruke....... ili ako si vec toliko lijen, proguglaj malo..... nece te glava zaboliti ako nesto naucis :wink:

p.s. nakon toga ocekujem izvinjenje[/quote]
necu ja nista da guglam znamo svi sta je svastika...
Last edited by paja_patak on 28/03/2009 12:20, edited 2 times in total.
legendo_moja

#77 Re: Imate li BH zastavu?

Post by legendo_moja »

paja_patak wrote:necu ja nista da guglam znamo svi sta je svastika...
TI očito ne znaš.

Image
paja_patak

#78 Re: Imate li BH zastavu?

Post by paja_patak »

to nije ni nalik svastici...
slavemaster

#79 Re: Imate li BH zastavu?

Post by slavemaster »

ma da...ni blizu svastike...nikakivh zajednickih crta...pffff..,jes choraf matereti?
Pietje_Bel

#80 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Pietje_Bel »

Ja kao prvo tu zastavu nikada nebi stavio na svoju kucu. Nebi nikakvu ali tu pogotovo jer nista ne znaci. Ta zastava je nametnuta jer se nisu mogli dogovoriti o zastavi. astava bi trebala da oslikava drzavnost Bosne kao drzave. Bosna je imala drzavnost od 1000-1200 i od 1200 - 1463. kao neovisna drzava. Jedina zastava koja za mene postoji je ova:

Image

Mislim da nema bas mnogo zemalja koje su u svojoj istoriji imale toliko slavan period kao Bosna. Zalosno je sto mnogi Bosnjaci to i ne znaju. Npr. Tvrtko je drzao:

1) Pola danasnje Hrvatske = danasnja Dalmacija (Od istre do Herceg Nobvog)
2) Pola Crne Gore
3) Djelic Srbije
4) 90% danasnje BiH

I na svoj toj teritoriji je se mogla vidijeti zastava sa ljiljanima. I to nije bila zastava ili grb Kotromanica vec je to bio zastava drzave!! Zastava Kotromanica je bio lav na prugastoj podlozi.

:thumbup:

"Da se Tvrtkov bajrak vije ne bi bilo Dalmacije i bila bi Crna Gora dio Bosanskoga mora" <--- Evo nam refrena za prvu nacionalisticku Bosansku pjesmu. :-)
Šaner

#81 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Šaner »

Erzsebet wrote:
Šaner wrote:smijesno je kako jedinci "mrze" svoju zastavu zbog nekih kriminalaca...kao da je zastava kriva...kao da njemci mrze svoju zastavu zbog hitlera i zlocina...kako neki ljudi lijece svoje frustracije na ovom forumu to nije normalno
Šta su ti "jedinci"?
Kaže se "Nijemci".
O velikim slovima da ne pričamo :).

Btw, pošto vidim da prozivaš (po)jedince, da ti odgovorim. Ne mrzim zastavu, Bože sačuvaj, samo kažem da me ponekad podsjeća na kriminal, za koji se nismo borili pod tom zastavom, a kako vrijeme prolazi, sve više i više stvari isplivavaju na vidjelo, nažalost.

Meni je pojam državnosti u ovom smislu potpuno besmislen i pokušavam reći da smo pod zastavom Jugoslavije ipak bili građani prvog reda, a danas smo građani trećeg reda. I pored svega toga, volim ovu zemlju, volim zastavu s ljiljanima, pa čak i ovu zvjezdanu 6+2/2 karikaturu. :bih: :sax:
jedinci=pojedinci (jbg. zaboravio 2 slova :D )

dobro nek te podsjeca na kriminal, ali zasto Amerikance ne podsjeca njihova zastava na veliko zlo nacinjeno po cijelom svijetu (Irak, Afganistan, Vietnam...)?..kriminal ima sirom planete i ne samo u BiH...cuj u Jugi bili gradjani prvog reda a uvijek su se Srbi forsirali na glavnim pozicijama (generali, vlada, velike firme)...ova nasa BiH je jos mlada drzava i ako se mi svi ne potrudimo da ucinimo nesto za BiH, bice nam lose...kaze se: ne pitaj sta drzava moze uraditi za tebe, nego sta ti mozes uraditi za drzavu :bih:
Erzsebet

#82 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Erzsebet »

dobro nek te podsjeca na kriminal, ali zasto Amerikance ne podsjeca njihova zastava na veliko zlo nacinjeno po cijelom svijetu (Irak, Afganistan, Vietnam...)?..kriminal ima sirom planete i ne samo u BiH...cuj u Jugi bili gradjani prvog reda a uvijek su se Srbi forsirali na glavnim pozicijama (generali, vlada, velike firme)...ova nasa BiH je jos mlada drzava i ako se mi svi ne potrudimo da ucinimo nesto za BiH, bice nam lose...kaze se: ne pitaj sta drzava moze uraditi za tebe, nego sta ti mozes uraditi za drzavu
To je ubleha koju su smislili političari koji kradu od naroda, u ime države, to nema veze sa zdravom pameću. I opet sam izgubio pola familije, navodno za državu, tek sad vidim da je to bilo za nečije interese, a ne za državu.

Amerikanci nisu relevantni za bilo šta, pa pogledaj ovaj video

Ne kontam na šta su ponosni, ne znaju reći državu sa slovom "U", a žive u Americi (USA).
bosna123

#83 Re: Imate li BH zastavu?

Post by bosna123 »

Imam zastavu sa ljiljanima. Jedino ta zastava i "Jedna si jedina", pobudjuju neke jace osjecaje. Sjetim se svih koji su dali zivot da bi uopce mogli opstati i strasno sam ponosna na njih. Ova nova zastava i himna bude neka mlaka osjecanja i idu uporedo sa ovim haosom u svakom pogledu, eh...

Zastava Jugoslavije kada je vidim, asocira me na tenk JNA i na njemu zastava. Agresorski tenk. Daaavno sam prema njoj prestala osjecati bilo sta pozitivno, ako sam i ikad, posto ne spadam u zlatne generacije komunizma. Da je valjalo trajalo bi. Moji roditelji, mada nikad nisu bili komunisti cak sto vise, sad kako stare pocnu sa tim pricama kako je bilo, te njihova generacija, te ovo, te ono... Ja im kazem, sto niste cuvali ako je valjalo, niti sam gradila, niti rusila Jugu, niti mogla izlaziti na tadasnje izbore...vi izgradili, vi porusili, i sta sad.

Jugoslavija je odlicna ideja, ali ostade samo ideja. 2 strica od moje mame su poginuli kao prvoborci u partizanima, a nakon rata nam ni ime nisu dali. Ako je neko bio zadovoljan s tim da se pojavljuje kao glavni lik samo u vicevima o glupavim Bosancima ili kao neki okrutni ustasa...onda sorry nismo na istim valnim duljinama...

Ova drzava sada ne valja nicem, i da se ne zavaravamo, nije to samo radi Srba i Hrvata, ali neka svaki pojedinac radi na sebi pa ce vidjeti napredak... Zato, u nedostatku ove s ljiljanima, naprijed :bih:
rosal

#84 Re: Imate li BH zastavu?

Post by rosal »

Istina je da smo imali ljepših zastava, sa više simbolike, istina je da nam je i himna mogla biti ljepša, kao i njen tekst.... ali sta je tu je, ovo je naša realnost i ne trebamo je odbacivati!

Image
rosal

#85 Re: Imate li BH zastavu?

Post by rosal »

Johny wrote:Aj neko bez sprdancije da mi objasni kakva je simbolika elemenata na BIH zastavi, sta znaci zuti trugao, sta simbolisu ove zvezdice...

Znam da je zastava oktroisana od medjunarodne zajednice, ali nisam nigde nasao sta znaci...

Ne bi ti RAZUMEO ni da se napiše esej na ovu temu! Stoga ti predlažem da prestaneš sa provokacijama i odhebeš u skokovima sa ovog foruma!
bosna123

#86 Re: Imate li BH zastavu?

Post by bosna123 »

@ Pietje_Bel
Nije od Istre, nego od Zadra (Zadar je bio u satavu Mletacke republike) do Boke Kotorske (gdje je izgradio Herceg Novi), skupa sa otocima Brac, Hvar, Korcula. Iz ovog teritorija izuzmi i Dubrovnik.
I mani se nacionalizma, treba nam samo ljubav prema onome sto sad imamo. Sasvim dosta i zaista prelijepi dio ove nase planetice...

Inace, nisam rekla, ne volim to kacenje zastava, valjda to nije u nasoj kulturi. Turci, recimo, su nevjerovatni s tim. Mislim isto kao Amerikanci. A najsmjesniji su mi ovi nasi dijasporci u USA, gledas im slike, a ono iznad TVa americke zastavice... Meni je to cista idolatrija...

Hajmo sad:

...Bog nek te sacuva
za pokoljenja nova,
zemljo mojih snova,
mojih pradjedova.

Jedna si jedina
moja domovina,
jedna si jedina
Bosna i Hercegovina...
Johny

#87 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Johny »

rosal wrote:
Johny wrote:Aj neko bez sprdancije da mi objasni kakva je simbolika elemenata na BIH zastavi, sta znaci zuti trugao, sta simbolisu ove zvezdice...

Znam da je zastava oktroisana od medjunarodne zajednice, ali nisam nigde nasao sta znaci...

Ne bi ti RAZUMEO ni da se napiše esej na ovu temu! Stoga ti predlažem da prestaneš sa provokacijama i odhebeš u skokovima sa ovog foruma!
Ti ces mene da teras sa foruma :shock: :lol:

Ne mozes ti esej da napises jel za to treba fond reci koji je tebi naucna fantastika, zadrzi se na ovim polupismenim postovima i ne trudi se vise... to ti je maximum...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#88 Re: Imate li BH zastavu?

Post by KatarinaKosaca »

zastava je nametnuta i treba pitati tadašnjeg visokog predstavnika njenu simboliku (bješe li to Vensterdorf :? ), kao nešto oko Europe. Kao što neko napisa, kakva je takva je, naša je. Bitnije mi je od simbolike to što je prisutna na cijeloj BIH teritoriji. Makar silom :D
IBM

#89 Re: Imate li BH zastavu?

Post by IBM »

Imam zastavu sa ljiljanima, zastavu armije, i jednu veoma malu tursku zastavu :D
imam minijaturni stecak(kupio u udruzenju Nova Akropola)
paral0c0

#90 Re: Imate li BH zastavu?

Post by paral0c0 »

Ima jednu na zidu novu, i jos jednu novu u ormaru za utakmice i tako to.
The Silent Man

#91 Re: Imate li BH zastavu?

Post by The Silent Man »

IBM wrote: imam minijaturni stecak(kupio u udruzenju Nova Akropola)
gdje se nalazi to udruzenje i inace gdje imaju figure/minijature stecaka da se kupe...trazim vec dugo bezuspjesno...

zahvaljujem

ps.nije skupo :?: :)
(recesija-folovi golovi,kasni placa,limit)
rosal

#92 Re: Imate li BH zastavu?

Post by rosal »

KatarinaKosaca wrote:zastava je nametnuta i treba pitati tadašnjeg visokog predstavnika njenu simboliku (bješe li to Vensterdorf :? ), kao nešto oko Europe. Kao što neko napisa, kakva je takva je, naša je. Bitnije mi je od simbolike to što je prisutna na cijeloj BIH teritoriji. Makar silom :D
Slažem se, i što je još važnije, našu zastavu i obilježja niko ne povezuje sa genocidom, tj. svijet nas ne vidi kao zločinačku naciju...
Johny

#93 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Johny »

Ja kad sam prelazio granicu kod Zvornika stoje zastave i RS i Bosne, kroz celu Bijeljinu sve do Tuzle nisam video ni jednu BIH zastavu...

Zastava RS je bez ikakvog posebnog obelezja, lako je pomesam sa ruskom... mi smo nakacili onaj grb u sredini sto olaksava prepoznavanje...
KatarinaKosaca

#94 Re: Imate li BH zastavu?

Post by KatarinaKosaca »

Johny wrote:Ja kad sam prelazio granicu kod Zvornika stoje zastave i RS i Bosne, kroz celu Bijeljinu sve do Tuzle nisam video ni jednu BIH zastavu...
Pa i ne treba da bude na privatnim objektima, nego na državnim instituacijama. I tu je ima. Čak i na Palama :D
Johny

#95 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Johny »

KatarinaKosaca wrote:
Johny wrote:Ja kad sam prelazio granicu kod Zvornika stoje zastave i RS i Bosne, kroz celu Bijeljinu sve do Tuzle nisam video ni jednu BIH zastavu...
Pa i ne treba da bude na privatnim objektima, nego na državnim instituacijama. I tu je ima. Čak i na Palama :D
Naravno da stoji, sto da ne... meni se licno nova BIH zastava ne svidja, vidi se da nema istoriju i da je sklepana negde daleko...ali kao zvanican simbol jedne zemlje mora se postovati na celoj teritoriji... sa tim nema igranja...
rosal

#96 Re: Imate li BH zastavu?

Post by rosal »

Zastava RS je bez ikakvog posebnog obelezja, lako je pomesam sa ruskom... mi smo nakacili onaj grb u sredini sto olaksava prepoznavanje...

To je ova zastava ako se ne varam?

Image
KatarinaKosaca

#97 Re: Imate li BH zastavu?

Post by KatarinaKosaca »

Johny wrote:Naravno da stoji, sto da ne... meni se licno nova BIH zastava ne svidja, vidi se da nema istoriju i da je sklepana negde daleko...ali kao zvanican simbol jedne zemlje mora se postovati na celoj teritoriji... sa tim nema igranja...
Nije sklepana nigdje daleko, sklepana je u uredu visokog predstavnika na Vrbanji mostu u Sarajevu :D :D . Ovu žutu boju je vjerovatno pokupio sa zastave domovine mu Španije :D :D . I nema je trebalo da se naviknemo na nju. :bih:
Johny

#98 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Johny »

rosal wrote:

To je ova zastava ako se ne varam?

Image
Promasio si zastavu, evo da ti pomognem

Image

Boze, kolko retardiranih likova, vole deca da se igraju vatre...
bosna123

#99 Re: Imate li BH zastavu?

Post by bosna123 »

@ Sultan Murat
A zar ti na prozoru ne treba biti osmanska zastava, ona Islamske zajednice ako se ne varam? Naravno, ako si zaista Sultan Murat... ;-)
bosna123

#100 Re: Imate li BH zastavu?

Post by bosna123 »

Sjecate li se iz filma "Gori vatra" kada Caki kaze "Joj vid' nam zastave, zuti se k'o limun...".
Post Reply