Imam zastavu sa ljiljanima. Jedino ta zastava i "Jedna si jedina", pobudjuju neke jace osjecaje. Sjetim se svih koji su dali zivot da bi uopce mogli opstati i strasno sam ponosna na njih. Ova nova zastava i himna bude neka mlaka osjecanja i idu uporedo sa ovim haosom u svakom pogledu, eh...
Zastava Jugoslavije kada je vidim, asocira me na tenk JNA i na njemu zastava. Agresorski tenk. Daaavno sam prema njoj prestala osjecati
bilo sta pozitivno, ako sam i ikad, posto ne spadam u zlatne generacije komunizma. Da je valjalo trajalo bi. Moji roditelji, mada nikad nisu bili komunisti cak sto vise, sad kako stare pocnu sa tim pricama kako je bilo, te njihova generacija, te ovo, te ono... Ja im kazem, sto niste cuvali ako je valjalo, niti sam gradila, niti rusila Jugu, niti mogla izlaziti na tadasnje izbore...vi izgradili, vi porusili, i sta sad.
Jugoslavija je odlicna ideja, ali ostade samo ideja. 2 strica od moje mame su poginuli kao prvoborci u partizanima, a nakon rata nam ni ime nisu dali. Ako je neko bio zadovoljan s tim da se pojavljuje kao glavni lik samo u vicevima o glupavim Bosancima ili kao neki okrutni ustasa...onda sorry nismo na istim valnim duljinama...
Ova drzava sada ne valja nicem, i da se ne zavaravamo, nije to samo radi Srba i Hrvata, ali neka svaki pojedinac radi na sebi pa ce vidjeti napredak... Zato, u nedostatku ove s ljiljanima, naprijed