HITNO-posao u AIR ABA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

chudna

#76 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by chudna »

Ja sam radila nekoliko mjeseci u firmi o kojoj toliko pricate ( ali prije haman 2 godine). Pa rekoh iz prve ruke da dam informacije. Prvo - plata je bila vise nego redovna i vise nego dobra za moje tadasnje potrebe. Dakle, dnevnica je bila 25KM+5 KM za svakog novog korisnika. A moj posao je bio samo da zovem ljude i nudim im uslugu. Desavali su se slucajevi da neko u toku samo jednog radnog dana prebaci i po 20 korisnika ( istina, to je bilo jako rijetko ali se desavalo). Sto se tice radne atmosfere - bila je vise nego dobra. Ja sam tada radila diplomski i isla u jos jednu skolu ( cija su se prodavanja pocesto poklapala sa dijelom radnog vremena) - i svaki put su mi izasli u susret. E sada, da se ne lazemo - nisam bila prijavljena - ali znam da sigurno neki od njih jesu bili. Ja sam radila posao sa SSS i ja sam tome pristupila kao privremenom rijesenju pa nisam ni trazila da me prijave. I jos jedna stvar - jedan menadzer je presao u bolju firmu, drugi je dao otkaz a sta sada radi zaista ne znam - pa je moguce da je doslo i do promjene radne atmosfere. Sto se tice Mirsada bila sam svjedok njegovog super odnosa prema radnicima (mozda se promijenio). Helem - ja mislim da nije sve tako crno u toj firmi. A posebno me odusevila cinjenica kada sam neki dan nazvala njihovu podrsku korisnicima i javio mi se covjek koji radi u Srebrenici - mislim da treba cestitati ljudima koji su zaposlili barem jednog povratnika u Srebrenicu...
terra_incognita

#77 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by terra_incognita »

chudna wrote:Ja sam radila nekoliko mjeseci u firmi o kojoj toliko pricate ( ali prije haman 2 godine). Pa rekoh iz prve ruke da dam informacije. Prvo - plata je bila vise nego redovna i vise nego dobra za moje tadasnje potrebe. Dakle, dnevnica je bila 25KM+5 KM za svakog novog korisnika. A moj posao je bio samo da zovem ljude i nudim im uslugu. Desavali su se slucajevi da neko u toku samo jednog radnog dana prebaci i po 20 korisnika ( istina, to je bilo jako rijetko ali se desavalo). Sto se tice radne atmosfere - bila je vise nego dobra. Ja sam tada radila diplomski i isla u jos jednu skolu ( cija su se prodavanja pocesto poklapala sa dijelom radnog vremena) - i svaki put su mi izasli u susret. E sada, da se ne lazemo - nisam bila prijavljena - ali znam da sigurno neki od njih jesu bili. Ja sam radila posao sa SSS i ja sam tome pristupila kao privremenom rijesenju pa nisam ni trazila da me prijave. I jos jedna stvar - jedan menadzer je presao u bolju firmu, drugi je dao otkaz a sta sada radi zaista ne znam - pa je moguce da je doslo i do promjene radne atmosfere. Sto se tice Mirsada bila sam svjedok njegovog super odnosa prema radnicima (mozda se promijenio). Helem - ja mislim da nije sve tako crno u toj firmi. A posebno me odusevila cinjenica kada sam neki dan nazvala njihovu podrsku korisnicima i javio mi se covjek koji radi u Srebrenici - mislim da treba cestitati ljudima koji su zaposlili barem jednog povratnika u Srebrenicu...
hmmmm....imala si sreću izgleda.
No ne bih experimentisala :-D
sweet_zephyr

#78 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by sweet_zephyr »

Pravo me nervira kad ljudi pocnu pucati price tipa 'rekla, kazala' i skoro se uvijek oslanjaju na staru dobru postapalicu "ratni profiter"... Naravno, najlakse je izmisliti pricu kako je covjek pokrao pare, kako iskoristava ljude, etc. Nedaj Boze da je covjek godinama znojio krv i od nule izgradio nesto.. Brada je jedan od najpostenijih i najprincipijelnijih ljudi u Sarajevu.. Imao je dosta prilika da uzme i profitira, medjutim nije. Cak je dosta toga izgubio radi svog tvrdoglavog ponosa i beskompromisnih stavova.. Mislim da ga rijetko ko razumije i da vecina ljudi njegovu beskompromisnost tumace kao aroganciju ili netrpeljivost.

Sto se tice firme i rada u firmi, tempo jeste ubitacan i zahtjevan. (Radila sam u firmi jedno vrijeme). Medjutim, znam da su stalni radnici prijavljeni, i da vlada sasvim korektan odnos. Plate kasne 10-ak dana, medjutim sasvim se koretno isplacuju i nisam cula da je firma ikad ikome ostala duzna, tj. da nije isplatila za uradjen rad. Dalje, definitivno ima prostora za napredak za one koji hoce da se bas zadaju i posvete poslu.

Sto se tice nadzora firme, to mogu potvrditi, medjutim znam da su kamere tu radi sigurnosnih razloga (sva telekomunikaciona oprema se nalazi u kancelarijama) a ne da bi se uposlenim pratio svaki pokret.. Totalno ih razumijem po ovom pitanju..

A sto se tice snimanja razgovora, koliko znam, to se iskljucivo radi da bi se mogao imati dokaz u slucaju nesuglasica sa korisnicima, etc.

Sve u svemu, ne preporucujem rad u firmi za one koji su navikli da im je ravno do mora i da citav dan ispijaju kafe... Lagan i lezeran tempo sigurno nije. Za radnu atmosferu neznam. Bas me iznenadjuje da je toliko ljudi negativno nastrojeno..

Mislim da ce daleko dogurati, samo da im je rijesiti tu situaciju sa uposlenim.. :|
ulpinian

#79 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by ulpinian »

KatarinaKosaca wrote:
starii wrote:imam osjecaj kad sve ovo procitah da ovi iz AIR ABA jedu malu djecu :D
Hvala dragom Bogu da postoje. Pa predlažem da im jedna os poslovnih djelatnosti bude da daju seminare uhljupima iz Telecoma BIH o odnosu prema klijentu :bih:
što se tiče kvaliteta usluga, podrške... tvrdim da su N0.1 u BiH, bivši sam korisnik Telecoma i Logosofta, i TVRDIM da AirAbi nisu ni do koljena.... ni cijenom, ni kvalitetom. A što se tiče ove djevojke što "i ne pomišlja da ode na razgovor" već info saznaje sa foruma... svaka čast zaista! Kladim se da je tvoje ranije radno mjesto bilo u nekom od milion ministarstava, gdje se od 8 - 12 pije kafa sa kolegicama i priča o sinoćnjem tulumu, a od 12 - 15 se listaju katalozi i planira godišnji odmor. AirAba - Tito :thumbup:
bach

#80 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by bach »

sweet_zephyr wrote:Pravo me nervira kad ljudi pocnu pucati price tipa 'rekla, kazala' i skoro se uvijek oslanjaju na staru dobru postapalicu "ratni profiter"... Naravno, najlakse je izmisliti pricu kako je covjek pokrao pare, kako iskoristava ljude, etc. Nedaj Boze da je covjek godinama znojio krv i od nule izgradio nesto.. Brada je jedan od najpostenijih i najprincipijelnijih ljudi u Sarajevu.. Imao je dosta prilika da uzme i profitira, medjutim nije. Cak je dosta toga izgubio radi svog tvrdoglavog ponosa i beskompromisnih stavova.. Mislim da ga rijetko ko razumije i da vecina ljudi njegovu beskompromisnost tumace kao aroganciju ili netrpeljivost.

Sto se tice firme i rada u firmi, tempo jeste ubitacan i zahtjevan. (Radila sam u firmi jedno vrijeme). Medjutim, znam da su stalni radnici prijavljeni, i da vlada sasvim korektan odnos. Plate kasne 10-ak dana, medjutim sasvim se koretno isplacuju i nisam cula da je firma ikad ikome ostala duzna, tj. da nije isplatila za uradjen rad. Dalje, definitivno ima prostora za napredak za one koji hoce da se bas zadaju i posvete poslu.

Sto se tice nadzora firme, to mogu potvrditi, medjutim znam da su kamere tu radi sigurnosnih razloga (sva telekomunikaciona oprema se nalazi u kancelarijama) a ne da bi se uposlenim pratio svaki pokret.. Totalno ih razumijem po ovom pitanju..

A sto se tice snimanja razgovora, koliko znam, to se iskljucivo radi da bi se mogao imati dokaz u slucaju nesuglasica sa korisnicima, etc.

Sve u svemu, ne preporucujem rad u firmi za one koji su navikli da im je ravno do mora i da citav dan ispijaju kafe... Lagan i lezeran tempo sigurno nije. Za radnu atmosferu neznam. Bas me iznenadjuje da je toliko ljudi negativno nastrojeno..

Mislim da ce daleko dogurati, samo da im je rijesiti tu situaciju sa uposlenim.. :|
Radila sam u firmi jedno vrijeme
Hajde sad lijepo objasni, zašto više ne radiš u Bradinoj radnji, bilo lijepo, je li ?
sweet_zephyr

#81 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by sweet_zephyr »

Hajde sad lijepo objasni, zašto više ne radiš u Bradinoj radnji, bilo lijepo, je li ?
Prvenstveno ne kontam tvoju ocigledno negativnu nastrojenost protiv covjeka?? :-x Tema je radna atmosfera u navedenoj firmi a ne direktor iste.

A da ti odgovorim na pitanje, udala sam se i odselila iz Sarajeva.

Da sam jos uvijek tamo, itekako bi nastavila raditi u firmi jer su zaista fer prema onima koji nisu ublehasi... Opet cu ponoviti, tempo je zaista ubitacan i fakat se dosta radi, medjutim za one koji su voljni raditi a ne po citav dan ispijati kafe i prodavati ublehe, prilika ima dosta.. Usput, do sada niko nije ni smatrao vaznim da spomene da je direktor firme na poslu 20+ sati dnevno i vise radi od vecine radnika..

Toliko od mene..
Last edited by sweet_zephyr on 14/04/2009 05:05, edited 1 time in total.
sweet_zephyr

#82 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by sweet_zephyr »

Da podjelim što sam doznala?

Pa ima navedeno:
1. radiš 2-3 mjeseca plate nema i nema izgleda da će biti; raja napuštaju on samo skuplja nove i sve u krug godinama
2. radi se u smjenama a ta druga u neka doba postaje treća do 04h (treća smjena vraća dug-valjda)
3. U kancelarijama su postavljene kamere, znači nema ni jednog pokreta koji nije u službi zarade novca; lampicu na kamerama gazda ponekad ugasi u toj trećoj smjeni, pa se ljudi malo opuste ali avaj!

Zar nije dovoljno za neprihvatiti posao.
Ono redovno ugnjetavanje nisam ni navela, to je već postalo normala kod nas.
Pravo si transparentna u ovom komentaru, prvo navodis da se dvoumis da li da prihvatis posao u firmi, a iz ovog posta je ocigledno DA VEC RADIS TAMO...

?
terra_incognita

#83 Re: HITNO-posao u AIR ABA

KOD NAS u državi!!! :x
sweet_zephyr

#84 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by sweet_zephyr »

KOD NAS u državi!!! :x
Mea Culpa onda :roll:
ajla.f.

#85 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by ajla.f. »

Sa svim duznim postovanjem,
To sto pisete je smijesno,sve sami tracevi..i stara balkanska tradicija"cula-kazala"."Pa hajmo svi da oljagamo nekoga,jer nam je to u prirodi."Ja mogu da vam kazem,da ukoliko imate nekih sumnji ili nedoumica,prvo ispitate,te tacne informacije iznosite na vidjelo.Moja sestra radi u AirABA-i i mogu vam reci da je jako zadovoljna.Nije tacno da se radi do 18h u prvoj smjeni,a do 04h u drugoj.Radno vrijeme je jasno definisano,radi se od 08-17 i u drugoj smjeni od 17-02h,ni minutu duze.S tim,pauza je u trajanju od 1h.Tako da je radno vrijeme 8h,kao i u svakoj NORMALNOJ firmi.Nije istina da se ukocite,jer mozete prosetati kada god imate potrebu.A osim toga,ljudi iz menangmenta,postupaju jako korektno prema radnicima i uvijek su spremni izaci im u susret.
Sto se tice plate,tu vam ne mogu pomoci,jer ni ja ne znam.
Ali,ako imate i dalje nedoumica..otidjite i sami provijerite. :wink:
piupiu

#86 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by piupiu »

terra_incognita wrote:To kako oni nastupaju na tržištu, sa kojom cijenom i na koji način se suočavaju sa konkurencijom, je drugi par cipela.

Upravljanje ljudskim resursima im očito nije jača strana.

I to snimanje "za obuku".....
Standardna praksa u inostranstvu kad zoves 'customer service' bilo u banci, bilo telekomunikacijsku kompaniju. 10-12 sati rada? Standardna praksa, isto tako. Tako je to u kapitalizmu. Osim ako nema gdje kakvog jakog sidnikata da se izbori za to.
Toffee karamela

#87 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by Toffee karamela »

Ja od nekih ovdje čuh da imaju internet ove firme. Na njihovoj oficijelnoj stranici nema ništa o tome, samo se spominje net za firme, pa me interesuje jesu li oni zvanično krenuli s tim poslom? Postavljala sam ovo pitanje na drugom mjestu (Računari i tehnologija) ali niko nije znao da odgovori.

A što se tiče neugodnih iskustava ja sam prije 2 godine imala jedno takvo s Mladinskom knjigom. Njihov štab je u jednoj kući na Nedžarićima, helem nejse primaju oni nas nekoliko u radni odnos, posao bi nam bio da zovemo mušterije i nudimo knjige i da opominjemo one koji ne plaćaju ili ništa novo ne naručuju :shock: (da, dobro ste čuli, koji neće ništa novo da naruče u novom kvartalu).

Obuku nam drži mlada cura iz Slovenije, sve je to bajno dok mi ne skontamo da nama niko ništa ne govori za platu. Konačno jedna drskija cura fino pita, kad ono neki muljavi odgovori (o prijavi nema ni govora)....Konačno, u neka doba stiže jedna od šefica i kaže nam da će nam isplata biti po učinku...koliko narudžbi uspiješ skupit za taj dan toliko love dobiješ (na procenat)...hej, u polugladnoj državi nuditi ljudima knjige i očekivati zaradu....ako ništa ne zaradiš nikome ništa :lol: .

Ali ja sam vidjela da nema hajra od tog posla na prvoj pauzi koju smo imali...kažu nam "možete u kuhinju da se okrijepite i opijete nešto"...kad ono tamo bijeli stol, česma i jogurt-kutije za vodu....odvrni vodu i okrijepi se... :lol:
constancedh

#88 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by constancedh »

Ponukana ovom polemikom nazvala sam AirABA podrsku korisnicima, Telekom Srpske podrsku korisnicima, i HT podrsku. AirABA podrska je kao MERCEDES medju Fiat-ima. Svaka cast na ljubaznosti i profesionalnosti. :thumbup:

Ovako ljubazni mogu biti samo ljudi koji su zadovoljni svojim poslom. :bih:
Neelix

#89 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by Neelix »

vidi koliko ih se registrovalo iz abe :lol:
terra_incognita

#90 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Aha, prislonio im neko hladnu cijev na čelo :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#91 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by Truba »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ovo je odron
fatality

#92 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by fatality »

chudna wrote:Ja sam radila nekoliko mjeseci u firmi o kojoj toliko pricate ( ali prije haman 2 godine). Pa rekoh iz prve ruke da dam informacije. Prvo - plata je bila vise nego redovna i vise nego dobra za moje tadasnje potrebe. Dakle, dnevnica je bila 25KM+5 KM za svakog novog korisnika. A moj posao je bio samo da zovem ljude i nudim im uslugu. Desavali su se slucajevi da neko u toku samo jednog radnog dana prebaci i po 20 korisnika ( istina, to je bilo jako rijetko ali se desavalo). Sto se tice radne atmosfere - bila je vise nego dobra. Ja sam tada radila diplomski i isla u jos jednu skolu ( cija su se prodavanja pocesto poklapala sa dijelom radnog vremena) - i svaki put su mi izasli u susret. E sada, da se ne lazemo - nisam bila prijavljena - ali znam da sigurno neki od njih jesu bili. Ja sam radila posao sa SSS i ja sam tome pristupila kao privremenom rijesenju pa nisam ni trazila da me prijave. I jos jedna stvar - jedan menadzer je presao u bolju firmu, drugi je dao otkaz a sta sada radi zaista ne znam - pa je moguce da je doslo i do promjene radne atmosfere. Sto se tice Mirsada bila sam svjedok njegovog super odnosa prema radnicima (mozda se promijenio). Helem - ja mislim da nije sve tako crno u toj firmi. A posebno me odusevila cinjenica kada sam neki dan nazvala njihovu podrsku korisnicima i javio mi se covjek koji radi u Srebrenici - mislim da treba cestitati ljudima koji su zaposlili barem jednog povratnika u Srebrenicu...
pa nije sve bas tako bajno kao sto se cini , nadam se da ne mislis stvarno da je jedna poslovnica "slucajno" otvorena u srebrenici , tj. cim su se prijavili da ce tamo otvoriti poslovnicu zatrazili su i da im se uplati odredjena suma od novca(sto je mislim na kraju i ucinjeno ), koji je u sustini namijenjen povratnicima , tj. radi se o 50.000KM ,ako se ne varam , i taj novac oni ne bi trebali bit u mogucnosti dobiti jer je kako rekoh namijenjen je povratnicima , elem da ne duljim i na 60 minuta ima nesto o tome ako te zanima :)
izvinjavam se na off topciu , al da neko ne pomisli da su neko merhametli udruzenje . . .

p.s a uslovi rada su se drasticno promijenili od prije dvije godine
fatality

#93 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by fatality »

Neelix wrote:vidi koliko ih se registrovalo iz abe :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: prejako :lol: :lol: :lol: :lol:

i ovo sigurno sa radnog mjesta , ako vas kamera ulovi ostat cete bez posla :D
Truba

#94 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by Truba »

ne fakat zao mi ljudi ako je tako

ali meni je air aba pomogla da snizimo racun sa 100+ na 30+
terra_incognita

#95 Re: HITNO-posao u AIR ABA

I meni je ERONET pružio bolju i jeftiniju uslugu ali bih radije radila u Telecomu
sweet_zephyr

#96 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by sweet_zephyr »

koji je u sustini namijenjen povratnicima , tj. radi se o 50.000KM ,ako se ne varam , i taj novac oni ne bi trebali bit u mogucnosti dobiti jer je kako rekoh namijenjen je povratnicima , elem da ne duljim i na 60 minuta ima nesto o tome ako te zanima :)
izvinjavam se na off topciu , al da neko ne pomisli da su neko merhametli udruzenje . . .
OPET REKLA KAZALA... AirABA nije uzela ni feninga od donatorskih sredstava, a sve se to moze fino vidjeti na papiru ako iko ima volje da ISTRAZI, a ne da siri lazi i dezinformacije.. Usput, koliki ti honorar placaju da ovo plasiras, pravo me interesuje :x

Samo da mi vas je u ameriku poslati na par mjeseci, kako bi plakali za bosnom i bosanskim 'robovlasnicima'..
terra_incognita

#97 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Mene ne moraš slati, bila vani, vidjela šta je kapitalizam i evo me opet u robovlasničkom društvu.

Nego reci ti nama odakle ti sve to što stoji na tim "papirima" znaš????
bach

#98 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by bach »

Za sve one koji traže posao informacija da firma iz naslova teme traži komercijalistu.

Uslov, tako stoji u oglasu:

"Veliku prednost imaju osobe ženskog spola".

U svakoj normalnoj zemlji firma koja bi izdala ovakav oglas bila bi proglašena šovinističkom, nazadnom, a dobili i po džepu jer krše zakon o ravnpravnosti spolova.

Može u Bosni sve.

U oglasu nije navedeno koji broj grudnjaka zainteresirane kandidatkinje treba da nose.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#99 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by KatarinaKosaca »

Ima jako puno oglasa gdje se daje prednost muškarcima, meni su to jednom čak i usmeno rekli na intervju. a nije istina da vani toga nema

http://www.trabajos.es
http://www.empleo.es
Truba

#100 Re: HITNO-posao u AIR ABA

Post by Truba »

ja da imam firmu ja bih se zajebavao

stavio bih trebu da istovara cement

a krezavog muškarca da ugovara poslove :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Post Reply