k'o francuzi, "ajfelov toranj je ožiljak na licu pariza", avaj, avaj sudbino teška
Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
- harač
#76 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
hahahahaha ljudi dragi, pričate kao da smo venecija, da nam je svaki most "most uzdaha"
[inače, svaki dan prelazim preko one deponije od mosta 100 m uzvodno]
k'o francuzi, "ajfelov toranj je ožiljak na licu pariza", avaj, avaj sudbino teška
-
bull21
#77 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Toranj je bio ožiljak prije sto godina.
Možda ćemo i mi za sto godina promjenit mišljenje. Mada sumnjam
Možda ćemo i mi za sto godina promjenit mišljenje. Mada sumnjam
-
sophieEl
#78 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Meni se vala ne sviđa, pogotovo jer sam vidjela kakvih je mostova bilo još na izložbi koji bi se bolje uklopili u ambijent..
- perfect_guy
#79 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
danas, onako u prolazu glavnom cestom, mi je baš nekako niđe veze izgledalo. Ne znam kako će biti kad se završi, ali ovako sama konstrukcija ne obećava
- žulijan asanž
#80 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
ovo je kao da neko daje komentar gledajući početne faze u pripremi tripica. na početku izgleda odvratno, al kad se skuha em ukusno, em se ubilo za mahmurluka....
pričekajmo da se sve završi pa ćemo onda davati komentare
pričekajmo da se sve završi pa ćemo onda davati komentare
- Bullet Tooth Tony
#81 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
kad pocnu da s*ru ljudi , koji eventualno dva puta dnevno PROSETAJU tu , jel za tim mostom ima potrebe ili nema ... Kako cu ja bona znati ima li potrebe ili nema kad mi jednom zatreba dnevno i to je upitno ... Ja znam da mi na carsiji treba to , to , to i na Vratniku to , to i to

Mene samo interesuje hoce li jedan most u starom gradu zadesiti sudbina koja ga je zadesila za vrijeme austro-ugarske... Ovi sto puno s*ru o mostovima vjerovatno znaju o kojem se mostu radi , tako da bi mi toga bilo jako,jako zao.
ovo je kao da neko daje komentar gledajući početne faze u pripremi tripica. na početku izgleda odvratno, al kad se skuha em ukusno, em se ubilo za mahmurluka....
Mene samo interesuje hoce li jedan most u starom gradu zadesiti sudbina koja ga je zadesila za vrijeme austro-ugarske... Ovi sto puno s*ru o mostovima vjerovatno znaju o kojem se mostu radi , tako da bi mi toga bilo jako,jako zao.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#82 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Nisam protiv mosta, cak sta vise. Cak mislim da je dobra stvar ovaj neki kao kontrast, on kao neko moderno i apstraktno zdanje, a likovna akademija kao jedna od najljepsih starih zdanja u gradu uopste.crusader wrote:http://i821.photobucket.com/albums/zz13 ... 0028-1.jpg
Ja se samo nadam da je ova boja na mostu samo trenutna neka kao "temeljna" i da nece ostati ovako nedefinisano obojen
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#83 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
oće li ono izdržati 
-
shin
#84 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Morate uzivo dozivjeti ovaj luk, ne da zaklanja akademiju, vec pola miljace se ne vidi
Spomenik dici bidonu koji je ovo nacrtao i odobrio.
- nosara
-
ins
#86 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Treba sacekati konacni izgled, ovo je samo osnovna konstrukcija, ali za sada odlicno izgleda
A evo pogled i za dusebriznike:

A evo pogled i za dusebriznike:

- poznanik
#87 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Kao npr. kad u svojoj dnevnoj sobi, na rustikalnoj, skladno i lijepo izrezbarenoj drvenoj vitrini iz 19. stoljeća, postaviš modernističku vazu sa plastičnim cvijećem?-LIBERO- wrote:Nisam protiv mosta, cak sta vise. Cak mislim da je dobra stvar ovaj neki kao kontrast, on kao neko moderno i apstraktno zdanje, a likovna akademija kao jedna od najljepsih starih zdanja u gradu uopste...
-
dezurni_ucenik
#88 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Most kao da su radili posjetioci Kriteriona 
- Dr.Cuddy
#89 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Na osnovu dizajna i izgleda mosta imam osjećaj da će biti omiljeno okupljalište skate boardera 
-
cranberries
#90 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
most ce biti odlican!
-
cranberries
#91 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

by BNX - SARAJEVO | Сарајево - Construction News 2012 - SSC
- chuchumbamayumbe
#92 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
poznanik wrote:Kao npr. kad u svojoj dnevnoj sobi, na rustikalnoj, skladno i lijepo izrezbarenoj drvenoj vitrini iz 19. stoljeća, postaviš modernističku vazu sa plastičnim cvijećem?-LIBERO- wrote:Nisam protiv mosta, cak sta vise. Cak mislim da je dobra stvar ovaj neki kao kontrast, on kao neko moderno i apstraktno zdanje, a likovna akademija kao jedna od najljepsih starih zdanja u gradu uopste...
-
dezurni_ucenik
#93 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Naravno kao i uvijek most ce biti "odlican" onima koji "razumiju" umjetnost, a ostali kojima se ne svidi most ce biti proglaseni za seljake i papke...
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2012 13:01, edited 1 time in total.
-
breuer
#94 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
jedino je tačno da most neće biti izveden onakav kakvim je predstavljen na renderu!CVIKERASH wrote:Naravno kao i uvijek most ce biti "odlican" onima koji "razumiju" umjetnost, a ostalima kojima se ne svidi most bice proglaseni za seljake i papke...
- karanana
#95 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
podsjeca me na jednu od staza za mini golf.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#96 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
karanana wrote:podsjeca me na jednu od staza za mini golf.

- Henry Chinaski
#97 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Most stvarno ne izgleda kao remek djelo ali mislim da nije fer osuđivati dok ne vidite kakav će biti na kraju. Ovo mi je isto kao sa Angelininim filmom. Dok nije bio završen, svi se digli da pljuju. Kad su ga završili, polomiše noge, ko će ga prije pohvaliti. Most je u izgradnji i naravno da tako izgleda gadno, ali sačekajmo boju i detalje...
- nellington
#98 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
A kad je euforija splasnula, počelo je i kritičko sagledavanjeHenry Chinaski wrote:Dok nije bio završen, svi se digli da pljuju. Kad su ga završili, polomiše noge, ko će ga prije pohvaliti
-
dezurni_ucenik
#99 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Henry Chinaski wrote:Most stvarno ne izgleda kao remek djelo ali mislim da nije fer osuđivati dok ne vidite kakav će biti na kraju. Ovo mi je isto kao sa Angelininim filmom. Dok nije bio završen, svi se digli da pljuju. Kad su ga završili, polomiše noge, ko će ga prije pohvaliti. Most je u izgradnji i naravno da tako izgleda gadno, ali sačekajmo boju i detalje...
Pogledaj temu za Angelinin film,pa ces vidjeti da bas nije tako.
- nosara
#100 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Ovo cudo nece moc drzat svoju tezinu...cranberries wrote:
by BNX - SARAJEVO | Сарајево - Construction News 2012 - SSC