popis stanovništva u BiH ALL ABOUT

Post Reply

Izjasniti cu se kao:

Bosnjak/inja (muslimankog sam backgrounda)
117
30%
Bosnjak/inja (nisam muslimanskog backgrounda)
11
3%
Hrvat
43
11%
Srbin
24
6%
Nekako drugacije
22
6%
Ne zelim da se izjasnim kao Bosnjak/inja jer sam Bosanac/ka
77
20%
Ne zelim da se izjasnim kao Bosnjak/inja jer sam Bosanac/ka i Hercegovac/ka
88
22%
Ne zelim da se izjasnim kao Bosnjak/inja jer sam Musliman/ka
10
3%

Total votes: 392

goran5

#76 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Post by goran5 »

colt wrote:Da ponovim ovim koji se stvarno hoce izjasniti Bosancima . .

Ako bude vise izjasnjenih Srba (i Hrvata) od Bosnjaka, ode Bosna u nepovrat, jer se u omjeru iz popisa sjedi u parlamentu. A parlament je mjesto za odlucivanje sta ce biti sa nama.

Zamislite, da prijedlog u parlamentu BiH bude " da li ste za izdvajanje RS iz "nametnute" B i H. Popisom rusiteljima daje veci omjer da sjede u parlamentu i naravno vise glasova . .

I ja sam Bosanac, ali se tako necu izjasniti na popisu, nego samo Bosnjakom jer tim cuvam Bosnu od nestanka, a Bosnu jedino cuvaju Bosnjaci . .

Zaokruziti Bosanac, jer velika usluga rusiteljima Bosne.Pa bujrum patrioti
Bosna i Hercegovina ne moze otici u nepovrat jer postoje pitanja od nacionalnog interesa sa pravom veta bilo da je Hrvata , Srba ili Bosnjaka 10 ; 100 ;
ili 200 miliona .
To moze samo politicarima sluziti za manipulaciju e nas je vise a nas je manje , i tako ce ti i bit...

A sto se tice kljucnih pitanja to ce ostati isto kao i do sad upravo zbog prava veta , i ravnopravnosti naroda bez obzira na broj ...
Jedini ko moze objektivno odlucivati o BiH sa biti ili nebiti su stranci , sve drugo je bacanje prasine u oci
chuchumbamayumbe

#77 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Post by chuchumbamayumbe »

Može li se biti Alipašinac na tom fucken popisu?!
Da se pišem kao američki alipašinac, ili alipašinski amerikanac?!
The Silent Man

#78 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Post by The Silent Man »

goran5 wrote:

Ako bude vise izjasnjenih Srba (i Hrvata) od Bosnjaka, ode Bosna u nepovrat, jer se u omjeru iz popisa sjedi u parlamentu. A parlament je mjesto za odlucivanje sta ce biti sa nama.

Zamislite, da prijedlog u parlamentu BiH bude " da li ste za izdvajanje RS iz "nametnute" B i H. Popisom rusiteljima daje veci omjer da sjede u parlamentu i naravno vise glasova . .

I ja sam Bosanac, ali se tako necu izjasniti na popisu, nego samo Bosnjakom jer tim cuvam Bosnu od nestanka, a Bosnu jedino cuvaju Bosnjaci . .

Bosna i Hercegovina ne moze otici u nepovrat jer postoje pitanja od nacionalnog interesa sa pravom veta bilo da je Hrvata , Srba ili Bosnjaka 10 ; 100 ;
ili 200 miliona .
To moze samo politicarima sluziti za manipulaciju e nas je vise a nas je manje , i tako ce ti i bit...

A sto se tice kljucnih pitanja to ce ostati isto kao i do sad upravo zbog prava veta , i ravnopravnosti naroda bez obzira na broj ...
Jedini ko moze objektivno odlucivati o BiH sa biti ili nebiti su stranci , sve drugo je bacanje prasine u oci
nacionalni veto je za striktno odredjena pitanja... potpuno se komotno moze uvesti podjela BiH ako broj Bosnjaka "opadne"...
a sta je za popunjavanje ostalih institucija,od opcinskih vjeca do drzavnih institucija,sudova,itd...

(ne pitam bas tebe, nako generalno)

Sve u svemu to pomodarstvo "bosanstva" ima visoku cjenu - Bosnu i Hercegovinu
Last edited by The Silent Man on 19/03/2009 23:48, edited 1 time in total.
Jazz_Junkie

#79 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Post by Jazz_Junkie »

chuchumbamayumbe wrote:Može li se biti Alipašinac na tom fucken popisu?!
Mozes biti pasnjak. :D
HAVANA

#80 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Post by HAVANA »

Može :-D
Ja ću biti manijak sa čengić vile,joj kad zakuhamo.
Desitijat

#81 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Post by Desitijat »

Novi_Nick wrote:
essex wrote:
Pietje_Bel wrote:Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu stanovnistva 2011. godine?
hej, gdje je gore opcija
"ne zelim da se izrazim kao srbin jer sam bosanac"
"ne zelim da se izrazim kao hrvat jer sam bosanac"

kakva je ovo diskriminacija???
Ovaj je @ Pietje_Bel pomjesao u anketi Narode i Nacije.
Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?
i trebao je i ovo ubaciti u anketu
Kako ce te se etnicki kao Narod izjasniti na popisu?

Ovdje u anketi je trebao da uradi 2 glavne opcije jednu za Narod druga za Nacije

Pa bi prva anketa za Narod izgledala ovako:
Ja sam po etnickom Narodu: Bosnjak, Srbin, Hrvat, Slovenac, Makedonac, Crnogorac, Albanac itd.
Ja bih ovdje pod Narod zaokruzijo sebi opciju Bosnjak (Bosniak)

Pa bi druga anketa za Naciju izgledala ovako:
1. Ja sam pripadnik/pripadnica Nacije: Bosanci i Hercegovci (ovdje ulaze svi oni iz Naroda Bosnjaka koji se Nacionalno osjecaju kao Bosanci i Hercegovci zatim ovi sto ih @ essex prezentira "ne zelim da se izrazim kao srbin jer sam bosanac", "ne zelim da se izrazim kao hrvat jer sam bosanac" itd.
Ja bih ovdje sebi pod Nacija zaokruzio sebi opciju Bosanac i Hercegovac.

2. Srbin (ovdje ulaze svi Srbi koji se i po Narodu i po Naciji zele da izjasne kao Srbi)

3. Hrvat (ovdje ulaze svi Hrvati koji se i po Narodu i po Naciji zele da izjasne kao Hrvati)

itd.
Ovi tzv.nacionalni Bosanci i Hercegovci su toliko neiskreni ili uplaseni od nekoga ili necega da jednostavno sami sebi skacu u stomak. Ovaj citirani kaze narodnost Bosnjak a nacionalnost Bosanac i Hercegovac a za Srbina i Hrvata i narodnost i nacionalnost Srbin ili Hrvat. Dupli standardi na vlastitu stetu. Nece Bosnjaci da budu nacija pa to ti je ??????

Pozdrav domovini.
colt

#82 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Post by colt »

goran5 wrote:

ili 200 miliona
.

Jel bogati . .
Koliko god mi govorili da nije tako, Hrvati su popusili. Sto im to veto ne pomaze da ne popuse bas uvijek. E tako ce se desiti sa Bosnjacima. Veto ne pomaze uvijek.Bitni su brojevi . .
chuchumbamayumbe

#83 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

HAVANA wrote:

Peace brother!
8-)
dobrovoljac

#84 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Post by dobrovoljac »

Desitijat wrote:
Ovi tzv.nacionalni Bosanci i Hercegovci su toliko neiskreni ili uplaseni od nekoga ili necega da jednostavno sami sebi skacu u stomak. Ovaj citirani kaze narodnost Bosnjak a nacionalnost Bosanac i Hercegovac a za Srbina i Hrvata i narodnost i nacionalnost Srbin ili Hrvat. Dupli standardi na vlastitu stetu. Nece Bosnjaci da budu nacija pa to ti je ??????

Pozdrav domovini.
Ne kontaš, hoće. Samo što ovi pojedini virtualni, agresivni tzv. bosanci nisu bošnjaci :wink:
HAVANA

#85 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Post by HAVANA »

chuchumbamayumbe wrote:
HAVANA wrote:

Peace brother!
8-)

Image
8-)
goran5

#86 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Post by goran5 »

colt wrote:
goran5 wrote:

ili 200 miliona
.

Jel bogati . .
Koliko god mi govorili da nije tako, Hrvati su popusili. Sto im to veto ne pomaze da ne popuse bas uvijek. E tako ce se desiti sa Bosnjacima. Veto ne pomaze uvijek.Bitni su brojevi . .
Pa pomaze im , ali veto je moguc samo na drzavnom nivou ...veto im ne pomaze na nizim razinama od drzavne jer ne postoji , a i taj nacin preglasavanja Hrvata u FBiH su napravili stranci , isto kao sto ne daju odcjepljenje RS ili njegovo ukidanje.
Brojevi su bitni ako stranci odluce da su brojevi bitni.
Ahmmed

#87 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Post by Ahmmed »

HAVANA wrote:

Koje razočarenje....Da sam jučer umro, otišao bih na bolji svijet u ubjeđenju da si pitar :D
HAVANA

#88 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Post by HAVANA »

Ahmmed wrote:
HAVANA wrote:

Koje razočarenje....Da sam jučer umro, otišao bih na bolji svijet u ubjeđenju da si pitar :D

Prije bi crko :P
Gdje ima pitar na čengić vili? :P
chuchumbamayumbe

#89 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Umorih se od priče, a i vakat mi je za jedan...hoće li još neko?! 8-)
Image
The Silent Man

#90 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Post by The Silent Man »

chuchumbamayumbe wrote:Umorih se od priče, a i vakat mi je za jedan...hoće li još neko?! 8-)
Image
http://willlburr.multiply.com/photos/photo/9/5
Ahmmed

#91 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Post by Ahmmed »

HAVANA wrote:
Ahmmed wrote: Koje razočarenje....Da sam jučer umro, otišao bih na bolji svijet u ubjeđenju da si pitar :D

Prije bi crko :P
Gdje ima pitar na čengić vili? :P
:lol: :lol:
chuchumbamayumbe

#92 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Dobro ba, nisam ni mislio na vas dječicu, ima nas ovdje ozbiljnih ljudi...
8-)
p.s. ovo je na The Silent Man-ov komentar...
Last edited by chuchumbamayumbe on 20/03/2009 00:17, edited 1 time in total.
colt

#93 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Post by colt »

Gorane

Ne budi naivan. Kad imas vecinu, mozes sve mijenjati.Svaki zakon, pravilo, procedure.Stipu to . ..

Jel ti poznato da Tihic prihvata popis koji ce uslijediti, ali pod uslovom da u parlamentima sjede u onom omjeru kao i u popisu 1991 g. Sto mislis zasto. Onako se zajebava . .

I on se boji ovim nasih lafo Bosanaca koji ce biti pod rubrikom "ostali". Ti ostali ce biti muslimani koji ce nagrebusiti."Ostali" nemaju vlast u svojim rukama, nego samo konstutivni narodi. Svojom naivnoscu samo ce sebi stetu donijeti . . .
HAVANA

#94 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Post by HAVANA »

chuchumbamayumbe wrote:Umorih se od priče, a i vakat mi je za jedan...hoće li još neko?! 8-)
Image

Kopam ratne sjekire :D
http://www.youtube.com/watch?v=zfLIXCc_ ... re=related
The Silent Man

#95 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Post by The Silent Man »

chuchumbamayumbe wrote:Dobro ba, nisam ni mislio na vas dječicu, ima nas ovdje ozbiljnih ljudi...
8-)
p.s. ovo je na The Silent Man-ov komentar...
djeci progovori vinnie the pooh...
ne znam ko ozbiljnima...

uglavnom zayeban je ko god da je...
chuchumbamayumbe

#96 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Raznesoh se za 10 minuta!
Nadam se da ćete do jutra skontati ko je ko i šta bi voljeli da budete, pa da nastavimo!
Laku vam noć narode!
:zzzz:
The Silent Man

#97 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Post by The Silent Man »

chuchumbamayumbe wrote:Raznesoh se za 10 minuta!
srecom pa se nije izjasnio kao musliman :lol:
sharloakrobata

#98 Re: Odvijaju se pripreme za popis stanovništva u BiH

Post by sharloakrobata »

cyprus wrote:Još jednom da se osvrnem na nacionalno izjašnjavanje - jedni naciju poistovjećuju sa državom, drugi sa narodom, a ima i onih kojima je država = narod, a to sve je jasan dokaz da je situacija oko nacionalnog izjašnjavanja je.o lud zbunjenog. To uostalom dokazuju u teme posvećene ovoj problematici na ovom forumu.

Dakle, BEZ NACIONALNOG IZJAŠNJAVANJA!!!

:bih:
Stanje "lud zbunjenog..." može opisati situaciju u jednom od 3 konstitutivna naroda. Druga 2 naroda nemaju nikakvih problema prilikom nacionalnog izjašnjavnaja svojih pripadnika.
sharloakrobata

#99 Re: Kako cete se nacionalno izjasniti na popisu?

Post by sharloakrobata »

Bošnjačka elita, na čelu sa Gdino Cerićem će donijeti odluku o izjašnjavanju Bušnjaka muslimana na predstojećem popisu. Ali tu mogu da primjetim nelogičnost. Nacionalna pripadnost nije sredstvo za ostvarenje nekog dnevnopolitičkog cilja. Ako će se neko izjasniti Bošnjakom samo zbor rezultata popisa, onda tu nešto ne štima. Ako neko treba biti Bošnjak samo zbog broja poslanika i odbornika, opet ne štima.

Nacionalna pripadnost je mnogo više od dnevne politike i rasporeda mjesta po skupštinama. To je u prvom redu pitanje emocija i osjećaja. Nema tu ništa pragmatično.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 08:46, edited 3 times in total.
Post Reply