Bosniarasta wrote:Nana Fata je preca od njega da bude
jeste, samo sto bi nekim smetala....
mnogim cinicima bi zasmetale njezine dimije i samija
Bosniarasta wrote:Nana Fata je preca od njega da bude
Pa ako ti se ne cini, onda navedi koji su to, po tvom misljenju bili kriteriji za predlaganje Erdogana za pocasnog gradjanina Sarajeva.palermo wrote: Meni se ne čini.
Ejs, i ja sam ko će biti ZAalmin-78 wrote:zasto sam bio u pravu kada sam pogadjao ko ce sve biti protiv
To sto ima par uspjelih slika sa Semi Dzo?vox-populi wrote:Pa ako ti se ne cini, onda navedi koji su to, po tvom misljenju bili kriteriji za predlaganje Erdogana za pocasnog gradjanina Sarajeva.palermo wrote: Meni se ne čini.
Da to je Erdoganov dodatak.Bosanac sa dna kace wrote:Ti stihovi su dodatak na pjesmu od Ziye Gökalpa, koji je bio Kurd i smatra se ocem turske nacionalizma. Knjiga koju je Erdoğan koristio je zbirka pjesama doticnog pjesnija i izdata je 1989 od strane drazavne ustanove ''Turskog historijskog isntituta'', dakle 9 godine prije nego je on citiraoLuke Perry wrote:"Mosques are our barracks,
domes our helmets,
minarets our bayonets,
believers our soldiers.
This holy army guards my religion.
Almighty our journey is our klix,
the end is martyrdom.
erdogan
"Holding my rifle in my hand, keeping my faith in my heart,
I wish two things: The faith and the homeland.
My home is the army, my sovereign is the Sultan:
Strengthen my Sultan, Almighty Give him long life,
Almighty our journey is our victory,
the end is martyrdom.
....
....
"Asker Duası" [Prayer of the Soldier] by Ziya Gökalp
Nije Demirel negoBanksy wrote:Prošle godine počasni građanin je bio Sulejman Demirel ...
"Turska je naša mati, tako je bilo i tako će i ostati... Ovdje kad vas vidim, ne mogu da prepoznam koji je Bošnjak, a koji Turčin jer ste svi isti kao da vas je jedna majka rodila. Ovdje moramo biti jedno, ne možemo dvoje i zato predlažem da svi ovdje budemo Turci..."
Moja greška ... Demirel je bio 2007, Baysak 2008, Erdogan 2009 ...IBM wrote:Nije Demirel negoBanksy wrote:Prošle godine počasni građanin je bio Sulejman Demirel ...
"Turska je naša mati, tako je bilo i tako će i ostati... Ovdje kad vas vidim, ne mogu da prepoznam koji je Bošnjak, a koji Turčin jer ste svi isti kao da vas je jedna majka rodila. Ovdje moramo biti jedno, ne možemo dvoje i zato predlažem da svi ovdje budemo Turci..."
Ahmet Kemal Baysak
http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=52Banksy wrote:Moja greška ... Demirel je bio 2007, Baysak 2008, Erdogan 2009 ...IBM wrote:Nije Demirel negoBanksy wrote:Prošle godine počasni građanin je bio Sulejman Demirel ...
Ahmet Kemal Baysak
Amin jarabiFordas wrote:Vidim i dalje vodi Taip, neka masallah![]()
P.S. Malo vas je, malo vas je ......
a to dodje kanton i grad isto?Banksy wrote:Bivši turski predsjednik i premijer Sulejman Demirel proglašen je počasnim građaninom Kantona Sarajevo.
To su u četvrtak odlučili poslanici kantonalne Skupštine, obrazloživši da se Demirelu ovo priznanje dodjeljuje za izuzetne zasluge u pružanju podrške u pravednoj borbi za odbranu Sarajeva i BiH, kao i za razvijanje dobrih odnosa među ljudima različitih nacija, vjera i kulture, na načelima demokratičnosti, humanosti i tolerancije.
OSLOBOĐENJE, 27/04/2007
Kakav samo gospodinMUNAFIK wrote:
Onaj ko ovo uradi, prvo je HRABAR, drugo ODLUCAN, trce ISKREN, cetvrto PAMETAN, peto NE UVLACI SE AMERICI, sesto SVAKA MU CAST!!!!
Ove treba,ako nista drugo, znaci cijeniti i postovati i meni bi bila cast da neko ko je ovo uradio bude pocasni gradjanin MOGA grada!
A kada pricamo o kriterijima, naravno da njegovo napustanje davosa nije jedina stvar... neko je vec rekao da je on jedan od RIJETKIH velikih drzavnika koji su posjetili ovaj grad posljednih godina. Druga stvar ovo je strateski odlican potez, Turska ulaze u BiH a posebno u Sarajevo, pored Koledja koji imaju Turska (koliko mi je poznato) gradi veliki KAMPUS negdje kod HRASNICE dakle ulaze i u nase obrazovanje na ovaj ili onaj nacin... to sve ima svoju vrijednost, neke ekonomske suradnje vjerovatno postoje, nisam siguran ali mislim da postoje (u to nisam upucen) i ima tu dosta razloga...
A sad ona prica da je ISLAMSKI fudamentalista... RADI CEGA... ako je radi toga sto se bori protiv vojnog rezima u Turskoj koji krsi osnovna ljudska prava i sto mu je zena pokrivena i sto je obrazovan, uspjesan, hrabar i odlucan i sto je OPALIO SAMAR svim svjetskim liderima i ''MORALISTIMA'' u Davosu onda bi i ja rado da SAM ISLAMSKI FUDAMENTALISTA....
Mozda da napravim natpis na majci... DA, JA SAM ISLAMSKI FUDAMENTALISTA!!!![]()
![]()