i meni je odmah bila shuhva, zato sam vam se i obratioHAVANA wrote:Barba dragi ne budali![]()
Imas i audija Q7 za 7000 eura,na isti fol...
Daewoo matiz 2007 je 3000 eura a golf 2007 sa 50000km vise nego duplo...
hvala vam
Moderators: _BataZiv_0809, anex
i meni je odmah bila shuhva, zato sam vam se i obratioHAVANA wrote:Barba dragi ne budali![]()
Može li se napraviti kakva "igranka" ovoj prevarantkinji, pa, u saradnji s našom i njemačkom policijom, da joj prisjedne ovakvo navlačenje levata, neko će popušiti velike pare, ako već nijeBarbaDue wrote:i meni je odmah bila shuhva, zato sam vam se i obratioHAVANA wrote:Barba dragi ne budali![]()
hvala vam
Dubai, UAE...http://www.gnads4u.com/wheels i tu su oglasi za automobile. Tu sam kupio X3 prošle godine u aprilu za 22 000 KM... Taj X3 sam našao upravo u tim oglasima, našao se sa čovjekom (inžinjer, radi u Dubaiju, Nijemac) probao automobil, provozao, odvezao u ovlašteni servis i završio posao...Samid wrote:U 99% slucajeva radi se o prevari na koju padaju stariji ljudi i oni koji stvarno nisu informisani.Drug samo mi reci gdje ima da se uzme X3 za 22 milje sa 55mkm predjenih,o tome mozes samo sanjati.To iz iskustva jer i moj ima 5 g i 79000 predjenih,a bogami kostao je puno vise.
Ti si uzeo auto od 25 000-30 000 za 22 000,a u ovim laznim oglasima nude automobil od 25 000 za 7 000,uoci razlikubordo_boy wrote:Dubai, UAE... http://www.gulfnews.ae pa otiđi na WHEELS... i tu su oglasi za automobile. Tu sam kupio X3 prošle godine u aprilu za 22 000 KM...Samid wrote:U 99% slucajeva radi se o prevari na koju padaju stariji ljudi i oni koji stvarno nisu informisani.Drug samo mi reci gdje ima da se uzme X3 za 22 milje sa 55mkm predjenih,o tome mozes samo sanjati.To iz iskustva jer i moj ima 5 g i 79000 predjenih,a bogami kostao je puno vise.
Da, slažem se da ja nisam uzeo prejeftino auto, ali u vrijeme kupovine, slični su skuplji. Meni je to auto tad lično djelovalo baš sumnjivo, bio sam siguran da je, ili udareno, ili pokvareno, ili lažna kilometraža... A ispostavilo se da ima i poštenih prodavača koji prodaju automobil za manje para nego što on vrijedi...bingov buraz wrote:Ti si uzeo auto od 25 000-30 000 za 22 000,a u ovim laznim oglasima nude automobil od 25 000 za 7 000,uoci razlikubordo_boy wrote:Dubai, UAE... http://www.gulfnews.ae pa otiđi na WHEELS... i tu su oglasi za automobile. Tu sam kupio X3 prošle godine u aprilu za 22 000 KM...Samid wrote:U 99% slucajeva radi se o prevari na koju padaju stariji ljudi i oni koji stvarno nisu informisani.Drug samo mi reci gdje ima da se uzme X3 za 22 milje sa 55mkm predjenih,o tome mozes samo sanjati.To iz iskustva jer i moj ima 5 g i 79000 predjenih,a bogami kostao je puno vise.
bordo_boy wrote:Dubai, UAE...http://www.gnads4u.com/wheels i tu su oglasi za automobile. Tu sam kupio X3 prošle godine u aprilu za 22 000 KM... Taj X3 sam našao upravo u tim oglasima, našao se sa čovjekom (inžinjer, radi u Dubaiju, Nijemac) probao automobil, provozao, odvezao u ovlašteni servis i završio posao...Samid wrote:U 99% slucajeva radi se o prevari na koju padaju stariji ljudi i oni koji stvarno nisu informisani.Drug samo mi reci gdje ima da se uzme X3 za 22 milje sa 55mkm predjenih,o tome mozes samo sanjati.To iz iskustva jer i moj ima 5 g i 79000 predjenih,a bogami kostao je puno vise.
Ne filozofiraj, nego pročitaj koja je poenta mog posta. Ukratko, kažem da sve primamljive ponude ne moraju nužno biti lažne... govorim da postoji i druga strana. Slažem se da je sve ostalo skupo (uvoz, dadžbine) i da bi taj X3 sa uvozom izašao preko 30 000 KM.HAVANA wrote:bordo_boy wrote:Dubai, UAE...http://www.gnads4u.com/wheels i tu su oglasi za automobile. Tu sam kupio X3 prošle godine u aprilu za 22 000 KM... Taj X3 sam našao upravo u tim oglasima, našao se sa čovjekom (inžinjer, radi u Dubaiju, Nijemac) probao automobil, provozao, odvezao u ovlašteni servis i završio posao...Samid wrote:U 99% slucajeva radi se o prevari na koju padaju stariji ljudi i oni koji stvarno nisu informisani.Drug samo mi reci gdje ima da se uzme X3 za 22 milje sa 55mkm predjenih,o tome mozes samo sanjati.To iz iskustva jer i moj ima 5 g i 79000 predjenih,a bogami kostao je puno vise.
Ja i![]()
Pricamo o sasvim drugim stvarima i normalnoj i nenormalnoj cijeni golfa tdi sa 50000km...da ne govorim o modelu koji je na sliciza 3000 eura...
5 godina star x3 mozes kupiti i to dizela na aukciji za nekih 12000 eura u EU...
Taj tvoj nije skup ali probaj ga dovesti u BiH, pa zbog toga sto nije EU porijeklo ,na njega platiti oko 8600km carine i pdv-a,pa na to dodaj prevoz,pa homologaciju,prijavu,spediciju,registraciju...pa saberi onda koliko kosta...
havana, barba je to odmah prekrizioHAVANA wrote:Izvini molim te na filozofiji![]()
Ne filozofiram ja, iz najbolje namjere se javljam da barba ne bi nasjeo na supljake kojih je internet pun...
Naravno, to stoji, al da li ga mogu dovesti sa austrijskim tablicama i da li moram uzimati njihove probne?530i wrote:Auto se mora odjaviti u zemlji porijekla...
I bice odjavljen, ali moje pitanje se ne odnosi na to vec da li je moguce izbjeci uzimanje austrijskih zoll tablica ili ne... Znaci imam cojveka koji bi mogao dovesti auto na regularnim tablicama i odjaviti ga poslije u austriji, hoce li to predstavljati problem pri carinjenju auta ovde? Moze li se sva procedura oko uzimanja EUR1 obrasca ispostovati BEZ zoll tablica koje same kostaju cca 300 €?530i wrote:Odjaviti se mora prije početka procesa uvoza, tj. prije prijave na našu carinu...