Jako sam se uplasila. I otkrila tvoju zabavnu crtu.bach wrote:ma kakvi ti ja onako iz zabaveLatina wrote:bach wrote:
Hoćemo li još malo sokolačke poezije?
samo polako
To da nas malo prepadnes ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Šta ćete uraditi ako počne rat
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#76 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
- atko
#77 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
@bach, a da ti uplatimo koji termin u nekom paintball klubu pa da ne smaras ovakvim temama ? 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#78 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
http://rcp-brcko.com/index.php?option=c ... &Itemid=71
Обележена крсна слава Равногорског покрета РС
У недељу 15.02.2009. љета господњег Равногорски покрет отаџбине Српске је у Угљевику обележио крсну славу Сретење Господње. Око четири стотине гостију из Републике Српске и Србије присуствовало је славској свечаности којој је домаћин био Општински одбор Угљевик. Ломљењу славског колача претходило је полагање вијенаца борцима погинулим у протеклом Отаџбинском рату који се налази у центру града као и на споменику војводи Митру Максимовићу Манди.
Митар Максимовић познат под називом „Војвода Манда" трагично је страдао у саобраћајној несрећи послије рата. У рату је командовао специјалном јединицом која се звала „Мандини четници".
Славској свечаности присуствовали су сви чланови Центарлне отаџбинске управе који су се пригодним говором обратили гостима. Кум славе био је честити домаћин начелник општине Угљевик Василије Перић који је такође у топлој бесједи поздравио све присутне зажеливши им добродошлицу и изразивши задовољство на кумовању припадницима Равногорског четничког покрета. Славски обред и читање славе служили су надлежни мјесни свештеници дајући свој допринос српској традицији и обичају у оваквим приликама Уз добру музику и весеље дружење четника је потрајало до вечерњих сати када су се уз братске поздраве по веома лошем времену упутили својим домовима.
Равногорски покрет Отаџбине Српске
Добој, Краља Александра 56

et toliko o miru
ijhaaaaaaaaa kokošariiiiii sam napred im bežanija da budeeeeee

Обележена крсна слава Равногорског покрета РС
У недељу 15.02.2009. љета господњег Равногорски покрет отаџбине Српске је у Угљевику обележио крсну славу Сретење Господње. Око четири стотине гостију из Републике Српске и Србије присуствовало је славској свечаности којој је домаћин био Општински одбор Угљевик. Ломљењу славског колача претходило је полагање вијенаца борцима погинулим у протеклом Отаџбинском рату који се налази у центру града као и на споменику војводи Митру Максимовићу Манди.
Митар Максимовић познат под називом „Војвода Манда" трагично је страдао у саобраћајној несрећи послије рата. У рату је командовао специјалном јединицом која се звала „Мандини четници".
Славској свечаности присуствовали су сви чланови Центарлне отаџбинске управе који су се пригодним говором обратили гостима. Кум славе био је честити домаћин начелник општине Угљевик Василије Перић који је такође у топлој бесједи поздравио све присутне зажеливши им добродошлицу и изразивши задовољство на кумовању припадницима Равногорског четничког покрета. Славски обред и читање славе служили су надлежни мјесни свештеници дајући свој допринос српској традицији и обичају у оваквим приликама Уз добру музику и весеље дружење четника је потрајало до вечерњих сати када су се уз братске поздраве по веома лошем времену упутили својим домовима.
Равногорски покрет Отаџбине Српске
Добој, Краља Александра 56

et toliko o miru
ijhaaaaaaaaa kokošariiiiii sam napred im bežanija da budeeeeee
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#79 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Sta bi bilo kad bi bilo...ja bih bila povjerenik mjesne zajednice i dijelila bih humanitarnu pomoc na kartice...dok se ne ispalim vani...onda bih se sekirala, po zavrsetku rata bih se vratila i na TVu dijelila sa svima tuznu pricu kako sam se sekirala i onda organizovala koncerte bh. omladine, pokrenula KUD i tako to...
-
blue best
#80 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Pas koji laje ne ujeda,pa i ovi internet ratnici sto bi rokali po forumima prvi bi razgulili kada bi im zapucalo oko glave...Ja bih ovaj put gledao samo finansije,nista me drugo ne bi zanimalo!
- Amazonka27
#81 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
atko wrote:@bach, a da ti uplatimo koji termin u nekom paintball klubu pa da ne smaras ovakvim temama ?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#82 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
koje finansije, domaca valuta il devize?blue best wrote:Pas koji laje ne ujeda,pa i ovi internet ratnici sto bi rokali po forumima prvi bi razgulili kada bi im zapucalo oko glave...Ja bih ovaj put gledao samo finansije,nista me drugo ne bi zanimalo!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#83 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
nemamo mi privredu niti vojne i finansijske kapacitete da se rat,u pravom smislu te rijeci,obnovi.
Sporadicne trzavice i puskaranja su moguci,ali rat apsolutno ne.
Interesuje me na sta bi to tenkovi,i kamioni,haubice itd itd.. isli...naravno ,na naftu..ali samo prvih 15 dana
,onda bi konje morali upregnuti

Sporadicne trzavice i puskaranja su moguci,ali rat apsolutno ne.
Interesuje me na sta bi to tenkovi,i kamioni,haubice itd itd.. isli...naravno ,na naftu..ali samo prvih 15 dana
- jaza_HZSA
#84 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
ako bi trebalao.... a ne trebalo..... bilo bi prijavljivanje.... sad pa sad...... prezivio sam jedan, bio dijete, 2 god kad je pocelo... najvise me boli kad moja generacija kaze.... jebo to, njemacka majka, itd. tuzno ali istinito.... nikad ne treba zaboraviti.... ali takodjer..... nikad se ne ponovilo
- Topla voda
#85 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
doso ja kod jarana negdje 93,i bezveze neka suplja,teska situacija i te price...kaze njegova,sad vec rahmetli,nana...nista je ovo djeco,kako je bilo u onom ratu.
naravoucenje:kad ga jednom primis,lakse ide
naravoucenje:kad ga jednom primis,lakse ide
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#86 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Čim gora zazeleni,...Obično je to 6. april, barem je tako u Sarajevu,...
Uh, još sam pod utiskom srpskog dokumentarnog filma o Škorpionima,...Pa, onaj treći ili četvrti momak, ne znam da li je jedno od one djece od 13 i 14 godina što ga ubiše...Okrenu se prema ubici licem,...Za razliku od ostalih,...
Naježih se na povik četnika Škorpiona odmah po izlasku iz kamion:
YALA, YALA, YALA!
(O BOŽE, O BOŽE, O BOŽE=YA ALLAH x 3=JALAKATI=HALAKATI=Uzvik u jurišu ili naredjenje nekome da krene u smislu: Hajde, idemo, kreni)
Uh, još sam pod utiskom srpskog dokumentarnog filma o Škorpionima,...Pa, onaj treći ili četvrti momak, ne znam da li je jedno od one djece od 13 i 14 godina što ga ubiše...Okrenu se prema ubici licem,...Za razliku od ostalih,...
Naježih se na povik četnika Škorpiona odmah po izlasku iz kamion:
YALA, YALA, YALA!
(O BOŽE, O BOŽE, O BOŽE=YA ALLAH x 3=JALAKATI=HALAKATI=Uzvik u jurišu ili naredjenje nekome da krene u smislu: Hajde, idemo, kreni)
Last edited by PipiDugaDevetka on 13/03/2009 10:27, edited 1 time in total.
-
ragib
#87 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
...
Last edited by ragib on 13/03/2009 10:45, edited 1 time in total.
-
mostarac
#88 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
U slucaju rata dvije linije koje bi ratnici najteze zadrzali i odrzali bi bile Izacic i Metkovic. Tu bi bio najjaci i najmasovniji udar.
Neko spomenu VP. Pa trebala bi im VP brojnija od ekipe na linijama (koja isto tako jedva ceka da baci pusku) da pohvata nas pacifiste
Na jednog puskara u ovom ratu islo bi 10 sa cvijecem a siguran sam da je tako i u RS, uprkos citatima sa raznoraznih foruma. Ko je jedan rat prezivio dosta mu ga je za cijeli zivot. Ako misle ratovat trebace im jake jedinice na granicnim prelazima jer tamo ima da nastane stampedo.
Neko spomenu VP. Pa trebala bi im VP brojnija od ekipe na linijama (koja isto tako jedva ceka da baci pusku) da pohvata nas pacifiste
Na jednog puskara u ovom ratu islo bi 10 sa cvijecem a siguran sam da je tako i u RS, uprkos citatima sa raznoraznih foruma. Ko je jedan rat prezivio dosta mu ga je za cijeli zivot. Ako misle ratovat trebace im jake jedinice na granicnim prelazima jer tamo ima da nastane stampedo.
- hik--meta
#89 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
recimo pocne rat ubistvom nekog svata, vojvode ili nadvojvode, ili daj boze politicara, dode ili hareta.
osvanu barikade na dobrinji i lukavici na liniji razgranicenja, u mostaru, kopacima, pred dobojem, u brckom...
prve minobaacacke granate pocnu padati po sarajevu, na markalama opet gine 50-tak ljudi od 120-tke, u brckom protjeruju sve povratnike, u kozarcu i janji opet logor za muskarce koji nisu zbrisali na vrijeme, a zene i djecu im salju preko save u hrvatsku, u mostaru puskaranje i postavljanje linije u santicevoj...
os bih su se naravno raspale na tri dijela, i sve tri strane su zauzele davno zapishane polozaje sirom nam vilajeta tamnog.
pitanje je sad, ko prvi pjesadijski napada?
RESPALITE !
osvanu barikade na dobrinji i lukavici na liniji razgranicenja, u mostaru, kopacima, pred dobojem, u brckom...
prve minobaacacke granate pocnu padati po sarajevu, na markalama opet gine 50-tak ljudi od 120-tke, u brckom protjeruju sve povratnike, u kozarcu i janji opet logor za muskarce koji nisu zbrisali na vrijeme, a zene i djecu im salju preko save u hrvatsku, u mostaru puskaranje i postavljanje linije u santicevoj...
os bih su se naravno raspale na tri dijela, i sve tri strane su zauzele davno zapishane polozaje sirom nam vilajeta tamnog.
pitanje je sad, ko prvi pjesadijski napada?
RESPALITE !
-
ania
#90 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Bandierra Rossa wrote:Evo da se i ja "tuspasim".palermo wrote:Imaania wrote:hm...pitanja cudnih???
poslije svega sto e bilo, mislim da onih koji su za ostanak APSOOOLUTNO nema..ili ti ni nis bili u ratu...
ja razradjenu strategiju imam![]()
![]()
Ima.
BUDALE.
-
fuse
#91 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Da citiram jednog pjevaca koji je opet citirao jednog pisca koji u jednom romanu kaze: "Za pametnog covjeka svaki rat je izgubljen, ne moras ni ucestvovati u njemu da bi ga izgubio".
- zgembo_sa
#93 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Naravno da ne bih volio da opet pocne rat, ali ako pocne ima da se prihvatim puske... Mozda drugacije ni ne moze. Treba ova drzava da se oslobodi ovih koji je ne vole, sto onih koji bi da je cijepaju, sto onih koji ne bi prstom mrdnuli za nju. Prave patriote bi branile svoju zemlju jer im je to moralna obaveza, branili bi je da odbrane cast ovog naroda, branili bi je da se konacno i za sva vremena rijese fasista, branili bi je da mozemo hodati uzdignuta cela. Pravi patriota ne ocekuje materijalnu korist zbog svog ucesca u odbrani zemlje, njemu je cast sto je stao u njenu odbranu. Pravi patriota nije pitchka koja ce napustiti svoje sugradjane, porodicu i prijatelje kad im je najteze.
Ovaj forum je pun mlakonja koji su vec zdusili negdje daleko pa sad nesto laprdaju. Ko ne zeli da brani ovu zemlju ne mora, nek odmah ide, takvi jadnici nam ni ne trebaju. Bosna je zemlja ponosnih ljudi, koji nisu pokleknuli ni pred mnogo vecim i snaznijim agresorima. Bosanci su poznati kroz historiju kao hrabri vojnici, tvrdoglavi i ponosni.
Ja bi svakoj pitchki koja hoce da bjezi dao odmah pasos i pustio ga preko granice, ali sa velikim pecatom u njemu "DEZERTER/MLAKONJA", nek se zna.
Pravi patriota u slucaju rata ima samo jedan izbor, a to je da uzme pusku u ruke.
Hajd sad 15. minhenska brigado popljuj me
Ovaj forum je pun mlakonja koji su vec zdusili negdje daleko pa sad nesto laprdaju. Ko ne zeli da brani ovu zemlju ne mora, nek odmah ide, takvi jadnici nam ni ne trebaju. Bosna je zemlja ponosnih ljudi, koji nisu pokleknuli ni pred mnogo vecim i snaznijim agresorima. Bosanci su poznati kroz historiju kao hrabri vojnici, tvrdoglavi i ponosni.
Ja bi svakoj pitchki koja hoce da bjezi dao odmah pasos i pustio ga preko granice, ali sa velikim pecatom u njemu "DEZERTER/MLAKONJA", nek se zna.
Pravi patriota u slucaju rata ima samo jedan izbor, a to je da uzme pusku u ruke.
-
rajvosa 69
#94 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Bandierra Rossa wrote:Divim se tvom starom.Doduše,i ja sam jedan od onih koji su u ratu ostali bez ičega.Ali,bez obzira na sve,ja nikada svoju zemlju i svoj narod (bosanski da se razumijemo) ne bih ostavio na milost i nemilost bilo kome.
-
fuse
#95 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
A gdje je pecat "DEZERTER/MLAKONJA" na onima koji su ga nabrali za vrijeme proslog rata. Nesto ne vidim da me se stide sto sam ja ostao, a oni ga nabrali. Mislis da bi bilo ista drugacije nakon bilo kog rata?zgembo_sa wrote:Naravno da ne bih volio da opet pocne rat, ali ako pocne ima da se prihvatim puske... Mozda drugacije ni ne moze. Treba ova drzava da se oslobodi ovih koji je ne vole, sto onih koji bi da je cijepaju, sto onih koji ne bi prstom mrdnuli za nju. Prave patriote bi branile svoju zemlju jer im je to moralna obaveza, branili bi je da odbrane cast ovog naroda, branili bi je da se konacno i za sva vremena rijese fasista, branili bi je da mozemo hodati uzdignuta cela. Pravi patriota ne ocekuje materijalnu korist zbog svog ucesca u odbrani zemlje, njemu je cast sto je stao u njenu odbranu. Pravi patriota nije pitchka koja ce napustiti svoje sugradjane, porodicu i prijatelje kad im je najteze.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#96 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
mostarac wrote: Ako misle ratovat trebace im jake jedinice na granicnim prelazima jer tamo ima da nastane stampedo.
-
AdnanSA
#97 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Rata će bez sumnje biti prije ili kasnije. Dovoljno je bilo pogledati emisiju o Škorpionima juče na FTV i vidjeti da živimo okruženi divljim životinjama. Kada su onakve stvari činili ljudi koji su stasali u bratstvu i jedinstvu na šta li su spremne mlade generacije koje odrastaju u mržnji. Tri će opciji biti kao i uvijek. Otići na vrijeme,uzeti pušku u ruke ili se uvući u štab ili kakvu organizaciju i pljahati za vlastiti račun.
- HAVANA
#98 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
[quote="zgembo_sa"]Naravno da ne bih volio da opet pocne rat, ali ako pocne ima da se prihvatim puske... Mozda drugacije ni ne moze. Treba ova drzava da se oslobodi ovih koji je ne vole, sto onih koji bi da je cijepaju, sto onih koji ne bi prstom mrdnuli za nju. Prave patriote bi branile svoju zemlju jer im je to moralna obaveza, branili bi je da odbrane cast ovog naroda, branili bi je da se konacno i za sva vremena rijese fasista, branili bi je da mozemo hodati uzdignuta cela. Pravi patriota ne ocekuje materijalnu korist zbog svog ucesca u odbrani zemlje, njemu je cast sto je stao u njenu odbranu. Pravi patriota nije pitchka koja ce napustiti svoje sugradjane, porodicu i prijatelje kad im je najteze.
Pravi patriota ga uvijek popuši.
Pravi patriota ga uvijek popuši.
- Adriatic
#99 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Nemojte nikad potcijeniti sposobnost domaćih budala da izazovu rat. Ni svijet nema vise para da nas drži na uzdi.
Očigledno je , a to pokazuje i ovaj forum, da postoji dovoljno idiota koji bi ratovali. Pametni se tu ne pitaju niti su se ikada pitali za bilo šta.
A svi oni koji misle da ce pobjeci, neka se ne nadaju. Ne sjecam se ni jednog rata koji je bio "na dobrovoljnoj bazi", tj. ko hoće nek ratuje a ko neće ne mora. Ha ha
Ima mobilizacija i to je to.
Žalosno da mnogi ni nakon onakve katastrofe koja nam se desila, još nisu došli pameti.
Očigledno je , a to pokazuje i ovaj forum, da postoji dovoljno idiota koji bi ratovali. Pametni se tu ne pitaju niti su se ikada pitali za bilo šta.
A svi oni koji misle da ce pobjeci, neka se ne nadaju. Ne sjecam se ni jednog rata koji je bio "na dobrovoljnoj bazi", tj. ko hoće nek ratuje a ko neće ne mora. Ha ha
Ima mobilizacija i to je to.
Žalosno da mnogi ni nakon onakve katastrofe koja nam se desila, još nisu došli pameti.
-
vratnik
#100 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Pa cuj sta bi: pucao, bacao bombe, rokao se sa neprijateljom. I kad bi hin sve pobio (level 112), onda fino ugasim kompljuter.