Ustvari prilikom uzimanja psića,treba doći do one "ljubavi na prvi pogled"
Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Moderator: anex
- Baby
#76 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Logično da ne pomažem životinjama,radi "slave"... To je tužno,kad ljudi uzmu psa sa ulice,samo da bi se pričalo:"Humanista,ovo-ono"...I ne sekiraj se,nikad nisam nazvala nekog rasistom zato što želi rasnog psa...I ja hoću,rasnog cuku..Pa nije to ništa čudno
I kakv je to pasoljubac,koji pobija ideju da se kupuju rasni psi 
-
Celly
#77 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Posto se u naslovu ove teme spominju KRVOLOCNI PSI koji hodaju ulicama naseg grada, ja onda pretpostavljam da barem pola stanovnika hoda zamotanih ruku, nogu, ili su im cak otkinuti dijelovi tijela. Ipak su to krvolocne zvijeri. Ma dajte ljudi, koliko takvih slucajeva zaista ima da kucni pas onako iz cista mira dodje i ugrize dijete. Onako realno. Ne znam, ja nikad nisam cula za takvo nesto. Razumijem strah roditelja, odnosno razumjela bih neku dozu opreza, ali mislim da ima ljudi koji stvarno pretjeruju u ovome...
-
fixer
#78 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
koliko god taj broj procentualno mal bio, sam taj podatak nece pomoci roditeljima napadnute djece da lakse podnesu eventualne povrede, ili, ne dao Bog, smrt svog djeteta. slucajeva smrti je bilo, hvala Bogu, ne toliko mnogo, ali to nije nikakva garancija da npr. moje ili tvoje dijete nece biti procentualna iznimka. iz ovog razloga mislim da nije tesko razumjeti zabrinutost pojedinaca, te zelju za nekom sigurnijom prevencijom!Celly wrote:Posto se u naslovu ove teme spominju KRVOLOCNI PSI koji hodaju ulicama naseg grada, ja onda pretpostavljam da barem pola stanovnika hoda zamotanih ruku, nogu, ili su im cak otkinuti dijelovi tijela. Ipak su to krvolocne zvijeri. Ma dajte ljudi, koliko takvih slucajeva zaista ima da kucni pas onako iz cista mira dodje i ugrize dijete. Onako realno. Ne znam, ja nikad nisam cula za takvo nesto. Razumijem strah roditelja, odnosno razumjela bih neku dozu opreza, ali mislim da ima ljudi koji stvarno pretjeruju u ovome...
- hepek071
#79 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Svaki pas na bilo kojoj javnoj površini mora imati brnjicu. Pa neće niko grah bacat jel mu vlasnik normalan ili nije! A druga stvar je da postoje ljudi koji se plaše životinja. U svojoj ljubavi prema životinjama zaboravljate ljude...Pa malo pomislite recimo na reakciju moga prijatelja, kojeg je pas izujedao kad smo bili djeca i koji se danas plaši i malog mačeta, da sretne psinu bez brnjice na sred ulice. Niti svi ljudi reaguju na pse jednako, a niti psi reaguju na sve ljude jednako, brnjica je zakon!
Najbolja kazna bi bila da svakom neodgovornom vlasniku stave brnjicu na određeno vrijeme.
Najbolja kazna bi bila da svakom neodgovornom vlasniku stave brnjicu na određeno vrijeme.
Last edited by hepek071 on 13/03/2009 15:17, edited 1 time in total.
-
Celly
#80 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Ma da, OK. Upravo sam i rekla da razumijem oprez roditelja, i treba da budu oprezni, ali se ipak malo pretjeruje s reakcijama. Pokusajmo ovo uporediti sa opasnoscu od na pr. udara groma. Svi znamo da postoji opasnost i da se desava, ali rijetko. E sad, naravno da neces poslati svoje dijete da stoji na sred livade ispod drveta dok grmi
Ali neces ga sigurno ni nositi u skloniste svaki put kad se naoblaci. Mislim da je u vezi sa (kucnim) psima, sasvim dovoljan neki umjereni oprez i nema potrebe za nekakvim preuvelicavanjem cijelog problema.
- Baby
#81 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Za sve roditelje:Nabavite suzavac,pa ako se ikad nađete u situaciji da pas trči na vaše djete ili vas,kako bi vas ugrizao,vi upotrijebite suzavac...Ali nemojte dizati prašinu,na gluposti kao,vidjeo sam crnog psa bez brnjice :S:S
- Amazonka27
-
MokeQc
#83 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
A sta treba, cekat' da pasce nekoga zamezi, pa onda reagovat'.Dile wrote:ocigledno nije pas ni dotakao ni tebe ni dijete ti... sumanjam da vas je uopce namjeravao i pogledati dok mu se nisi obratio gazdi, i to je bilo iz radoznalosti, dizes paniku i pravis bauk oko nicega. zbog tvog bi se djeteta sad kao svi s ulice sklanjati, jer tebi to smeta, ne budali, i pokusaj da ne vrijedjas sugovornike, malo kulture dijaloga nikad nije na odmetadnan.BIH wrote:Kretenčino, nije mene, nego moje dijete.Baby wrote:ahahahahahah što me nasmija...Pa ako te nije ugrizla što onda praviš paniku ????
btw, najedi se govana i fino odjezdi...
Ja licno imam patuljastog snaucera, apsolutno bezopasan, samo vrlo razigran. Uvijek ga strogo drzim na uzici. Zasto ? Dovoljno je da on u igri zaskoci, obori, ogrebe ili samo prepadne dijete i eto ti, ako ne nesrece, minimum neugodne situacije do koje normalnom svijetu nije stalo.
Osim toga, iako sam veliki ljubitelj pasa, misljenja sam da je grad prvenstveno za ljude i ako nista, onda iz postovanja ne zelim da ljudima oko sebe ugrozavam komociju u tom istom gradu i prostoru zbog mog ceifa da imam kucnog ljubimca. Zivotinja uvijek ostaje zivotinja - to jeste nepredvidiva.
A sto je veca to je potencijalni belaj veci.
-
fixer
#84 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
naravno, potrebna je normalnija reakcija, ali zahtjev za brnjicom je legitiman i opravdan, i ne predstavlja nikakvu krajnost.Celly wrote:Ma da, OK. Upravo sam i rekla da razumijem oprez roditelja, i treba da budu oprezni, ali se ipak malo pretjeruje s reakcijama. Pokusajmo ovo uporediti sa opasnoscu od na pr. udara groma. Svi znamo da postoji opasnost i da se desava, ali rijetko. E sad, naravno da neces poslati svoje dijete da stoji na sred livade ispod drveta dok grmiAli neces ga sigurno ni nositi u skloniste svaki put kad se naoblaci. Mislim da je u vezi sa (kucnim) psima, sasvim dovoljan neki umjereni oprez i nema potrebe za nekakvim preuvelicavanjem cijelog problema.
- Op3r4t0r
#85 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Jedan meni jako drag covjek mi je postao jos drazi nakon sto sam cuo da je poslije napada psa na svoje dijete nasao vlasnika i ubio boga u njemu 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#86 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Sad da te pitam: Da li si ti ok? Suzavac spada u zlostavljanje zivotinja, i samim time nisi se sad pokazala veliki ljubitelj zivotinja, bez obzira sto ti je komentar sarkastican...Baby wrote:Za sve roditelje:Nabavite suzavac,pa ako se ikad nađete u situaciji da pas trči na vaše djete ili vas,kako bi vas ugrizao,vi upotrijebite suzavac...Ali nemojte dizati prašinu,na gluposti kao,vidjeo sam crnog psa bez brnjice :S:S
Smirite tenzije, spustite lopte. Danas sutra se moze desiti da vas bas izgrize do smrti, ili da vas neki omladinac zbode nozem u tramvaju.
Pomirite se sa cinjenicom da zivimo sa zvijerima i na cetiri i na dvije noge.
A valja nam svima ZAJEDNO ZIVJETI. Dakle, mora biti neka mjera!
- hamza_sa
#87 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Drago moje dijete, prvo ti procitaj kome sam ja pisao pa onda se ljuti i komentarisiBaby wrote:Mislim da se ovo odnoslilo na mene...Da je moj pas opasan,i ne predvidljiv,slažem se imao bi brnjicu...Ali već sam rekla zašto mu je ne nosim...I nigdje nisam rekla da mi pas hoda bez uzicehamza_sa wrote: Mislim da nisi dobro razumjela sta sam napisao.
Ako procitas post na koji sam reagovao, primjetices bahato ponasanje jednog od vlasnika psa, koji je rekao da njega ne interesuje nista, sve dok mu se ne omoguci da njegov "mezimac" ima prostor za slobodnu setnju i da ce do tada njegovo pasce ce da hoda pusteno po mahali. Ako smatras da je moja reakcija gdje mu kazem da bi u slucaju da osjetim opasnost po svoje dijete od njegovog psa ubio i jednog i drugog, direktna prijetnja, onda se nema vise sta reci.
Moje dijete sigurno nece niti moze ugroziti zivot njegovog "mezimca", dok se obratno moze desiti, samo zbog vlasnikove bahatosti. Pa, cak i u prirodi zivotinje svoju mladuncad stite na ovaj nacin.
Sta bi mu trebao napisati?? Ne brini jarane znam ja da tvoj "mezimac" nece nista mom djetetu, a i ako ga ujede nema veze. Sta fali da mi djete ima malo trauma u zivotu ionako joj je zivot monoton. Bitno je da se tvoj "mezimac" malo poigra slobodan, bez brnjice i povodca.Pročitaj šta sam prije napisala,pa odna komentariši...
-
Rambo-Amadeus
#88 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Dajte ba ne izvaljujte gluposti, ja imam zenku Americkog Staforda koja izgleda "prestrasno", ali koju ja moram spasavati od svih pasa njene visine i navise (jedino se macaka ne boji
) i vodam je po gradu bez brnjice, ali sa povodcem a po brdima i po slabije naseljenim dijelovima je nekad pustim, jer JA ZNAM IZ ISKUSTVA (kuja ima 6 godina) da nece nikog ujesti, A ZA MISLJENJA DRUGIH MI SE ZIVO *EBE.
Prema tome, da znam da bi pas mogao napasti nekoga sigurno bih je vezao svime, ali posto nije uopste naucena na to niti je ikada ispoljila bilo kakav oblik nervoze, nema potrebe da me neko gleda poprijeko. Prema tome, na vlasniku psa je da procijeni i da na vlastitoj odgovornosti drzi psa!
Prema tome, da znam da bi pas mogao napasti nekoga sigurno bih je vezao svime, ali posto nije uopste naucena na to niti je ikada ispoljila bilo kakav oblik nervoze, nema potrebe da me neko gleda poprijeko. Prema tome, na vlasniku psa je da procijeni i da na vlastitoj odgovornosti drzi psa!
- hamza_sa
#89 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Svaka cast!!!MokeQc wrote:
A sta treba, cekat' da pasce nekoga zamezi, pa onda reagovat'.
Ja licno imam patuljastog snaucera, apsolutno bezopasan, samo vrlo razigran. Uvijek ga strogo drzim na uzici. Zasto ? Dovoljno je da on u igri zaskoci, obori, ogrebe ili samo prepadne dijete i eto ti, ako ne nesrece, minimum neugodne situacije do koje normalnom svijetu nije stalo.
Osim toga, iako sam veliki ljubitelj pasa, misljenja sam da je grad prvenstveno za ljude i ako nista, onda iz postovanja ne zelim da ljudima oko sebe ugrozavam komociju u tom istom gradu i prostoru zbog mog ceifa da imam kucnog ljubimca. Zivotinja uvijek ostaje zivotinja - to jeste nepredvidiva.
A sto je veca to je potencijalni belaj veci.
U svim ovim raspravama ti si jedini koji je napisao kako se vlasnici pasa trebaju ponasati kada su u pitanju njihovi ljubimci. Nisam ljubitelj pasa, ali shvatam ljude koji jesu i koji imaju potrebu da ih posjeduju. Medjutim nikada, barem licno ja, necu dozvoliti da njihov ljubimac ugrozava moje dijete po bilo kom osnovu. Ili da ga prepadne ili da ga ujede, zbog nemara vlasnika.
- Baby
#90 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Evo ti malo sa googla..mIRCerka wrote: Sad da te pitam: Da li si ti ok? Suzavac spada u zlostavljanje zivotinja, i samim time nisi se sad pokazala veliki ljubitelj zivotinja, bez obzira sto ti je komentar sarkastican...
Smirite tenzije, spustite lopte. Danas sutra se moze desiti da vas bas izgrize do smrti, ili da vas neki omladinac zbode nozem u tramvaju.
"Anti-Hund sprej protiv pasa...
Anti-Hund sprej je pouzdana zaštita protiv ugriza pasa. Rekreativci, prolaznici, poštari i djeca su sve češća žrtva agresivnih pasa. Takvi psi, ovisno o veličini, mogu prouzročiti teške ozljede s ozbiljnim posljedicama, čak trajnu unakaženost, gušenje i smrt. Anti-Hund sprej je pri uporabi brz i učinkovit: kratkim pritiskom na gumb spreja - prskajte izravno po njušci i očima - i tako će svaki agresivan pas biti odmah spriječen da dalje napada, grize i laje. Anti-Hund sprej s posebnom kombinacijom aktivnih tvari CN i CS namijenjen je Vašoj sigurnosti. Stvara osobito snažan mlaz.
Anti-Hund sprej možete dobiti u bočici sadržaja 50 ml te dimenzija 112 x 35 mm. .."
"..U Hrvatskoj se dozvoljava slobodna prodaja i korištenje svih naših sprejeva isključivo za samoobranu. Svaki sprej ima praktičnu kvačicu za nošenje u džepu jakne ili na remenu, a na dnu bočice je otisnut rok uporabe. Nakon kupnje spreja, s vrha otkinite plastičnu zaštitu da se može koristiti u bilo kojem trenutku. Ispitani su u mnogim institutima za toksikologiju. Ako se propisno upotrebljavaju, nisu štetni za zdravlje..."
-
MokeQc
#91 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Hvala Hamza_sa!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#92 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
baby, preskoci gugl, napisala si SUZAVAC, ne SPREJ PROTV NAPADA PASA...Baby wrote:Evo ti malo sa googla..mIRCerka wrote: Sad da te pitam: Da li si ti ok? Suzavac spada u zlostavljanje zivotinja, i samim time nisi se sad pokazala veliki ljubitelj zivotinja, bez obzira sto ti je komentar sarkastican...
"Anti-Hund sprej protiv pasa...
Anti-Hund sprej je pouzdana zaštita protiv ugriza pasa. Rekreativci, prolaznici, poštari i djeca su sve češća žrtva agresivnih pasa. Takvi psi, ovisno o veličini, mogu prouzročiti teške ozljede s ozbiljnim posljedicama, čak trajnu unakaženost, gušenje i smrt. Anti-Hund sprej je pri uporabi brz i učinkovit: kratkim pritiskom na gumb spreja - prskajte izravno po njušci i očima - i tako će svaki agresivan pas biti odmah spriječen da dalje napada, grize i laje. Anti-Hund sprej s posebnom kombinacijom aktivnih tvari CN i CS namijenjen je Vašoj sigurnosti. Stvara osobito snažan mlaz.
Anti-Hund sprej možete dobiti u bočici sadržaja 50 ml te dimenzija 112 x 35 mm. .."
"..U Hrvatskoj se dozvoljava slobodna prodaja i korištenje svih naših sprejeva isključivo za samoobranu. Svaki sprej ima praktičnu kvačicu za nošenje u džepu jakne ili na remenu, a na dnu bočice je otisnut rok uporabe. Nakon kupnje spreja, s vrha otkinite plastičnu zaštitu da se može koristiti u bilo kojem trenutku. Ispitani su u mnogim institutima za toksikologiju. Ako se propisno upotrebljavaju, nisu štetni za zdravlje..."
Kako god, prestanite se svadjati vise, pokusavam zavrsit papire za vizu a stalno mi stizu prijave na ovu temu!!!!!!!!!!!!!
- Baby
#93 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Ups,Sorry Mirci,htjela sam reći taj sprej,ali meni ti je to isto suzavac

- Baby
#94 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
A ovaj mi je događaj tako tragikomičan
".....Imao sam taj sprej prije nekoliko godina.
Dao mi ga rodjak koji je tada radio u policiji. Stojao kod mene u torbici i skoro sam zaboravio na njega sve dok nisam otišao kod druga koji je živio izvan grada na jednom imanju koje liči na nekakav salaš.
Taj moj drug je imao šarplaninca koji je bio "divljački nastrojen" prema svima osim prema ukućanima. Ali uvijek je bio vezan ili pušten u jedan ograđen prostor.
Ali tada nije bio vezan. I kad sam već prišao na nekih 50 metara od njegovog dvorišta, kad me odande primjeti taj ogroman šarplaninac i zaleti se prema meni.
U prvom momentu su mi se noge "odsjekle", ali sam se brzo pribrao i sjetio se onog spreja u torbici, munjevito ga izvukao u zadnji čas jer je šarplaninac već bio skoro dotrčao do mene, i kad je već bio na metar od mene ja sam prsnuo prema njemu onaj sprej.
Šarplaninac zacijuka, ustuknu, okrenu se i pobježe nazad prema kući. Ali dok je stigao do kuće, izgleda da je dejstvo spreja prestalo jer se sad okrenuo i potrčao prema meni još bjesniji, još više lud, puštajući nekakav glas od kojeg mi je skoro pozlilo. Ja opet prsnuh onaj sprej prema njemu, on opet zacijuka, opet ustuknu, a ja potrčah prema kući ovog mog druga jer mi je bočica spreja bila prazna, a sad sam već znao da će za nekoliko sekundi proći dejstvo na onom šarplanincu.
I taman sam stigao u zadnji čas jer je onaj ludak opet potrčao prema meni.
PA zato iz svog ličnog iskustva dajem savjet za one koje napadne neki ogroman pas, da nakon što prsnu sprej da potrče iz sve snage i nađu neki siguran zaklon jer poslije desetak sekundi će dejstvo spreja proći. I da paze ako uzmu one najmanje bočice spreja, jer one su pod strahovitim pritiskom i cijeli sadržaj se isprazni nakon dva "poštena" prskanja...."
".....Imao sam taj sprej prije nekoliko godina.
Dao mi ga rodjak koji je tada radio u policiji. Stojao kod mene u torbici i skoro sam zaboravio na njega sve dok nisam otišao kod druga koji je živio izvan grada na jednom imanju koje liči na nekakav salaš.
Taj moj drug je imao šarplaninca koji je bio "divljački nastrojen" prema svima osim prema ukućanima. Ali uvijek je bio vezan ili pušten u jedan ograđen prostor.
Ali tada nije bio vezan. I kad sam već prišao na nekih 50 metara od njegovog dvorišta, kad me odande primjeti taj ogroman šarplaninac i zaleti se prema meni.
U prvom momentu su mi se noge "odsjekle", ali sam se brzo pribrao i sjetio se onog spreja u torbici, munjevito ga izvukao u zadnji čas jer je šarplaninac već bio skoro dotrčao do mene, i kad je već bio na metar od mene ja sam prsnuo prema njemu onaj sprej.
Šarplaninac zacijuka, ustuknu, okrenu se i pobježe nazad prema kući. Ali dok je stigao do kuće, izgleda da je dejstvo spreja prestalo jer se sad okrenuo i potrčao prema meni još bjesniji, još više lud, puštajući nekakav glas od kojeg mi je skoro pozlilo. Ja opet prsnuh onaj sprej prema njemu, on opet zacijuka, opet ustuknu, a ja potrčah prema kući ovog mog druga jer mi je bočica spreja bila prazna, a sad sam već znao da će za nekoliko sekundi proći dejstvo na onom šarplanincu.
I taman sam stigao u zadnji čas jer je onaj ludak opet potrčao prema meni.
PA zato iz svog ličnog iskustva dajem savjet za one koje napadne neki ogroman pas, da nakon što prsnu sprej da potrče iz sve snage i nađu neki siguran zaklon jer poslije desetak sekundi će dejstvo spreja proći. I da paze ako uzmu one najmanje bočice spreja, jer one su pod strahovitim pritiskom i cijeli sadržaj se isprazni nakon dva "poštena" prskanja...."
-
Maybach
#95 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
@rambo-amadeus: same here!da nemam te cuke mozda bih se i ja bojala,al ovako nedam nikom da ih pipne,a kamoli necim dohvati!
dok mi je jedno stene odrastalo imalo je naviku da gricne,ko kuce naravno,svakog ko ga maltretira,jedino je djecu tolerisalo maksimalno i njih je samo lizalo.eh sve mi je jasno da se neki ljudi boje,nije ni meni drago vidjeti druge pse u trku,ali kako neko dozivljava i voli svoju djecu,tako i ja svoje pse.
- burek_in_space
#96 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
@CoberCober wrote: "..na mene zaletio iz chista mira pas.."
ne bilo ti teshko,hajde mi molim te objasni shta znachi ovo shto si izvukao iz jednog od mojih postova na ovoj temi?!
-
ajde_vise
#97 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
-
zonbirile
#98 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
@baby
daj proseravaš se preko 4 stranice,nabiričenim "znanjem".Halo donesimo zakone i poštujmo ih,prava i slobode jednog ne može ugrožavati drugi,pogotovu pas.Pa cijeli svijet ima regule.Što ne kažeš kako "dame" izvedu psa da seru po parku,a onda djeca se tu igraju.Tačno ima i pas pravo,ali jarane kupi govna za njim,ili plačaj taksu,puštaj ga na određenim mjestima,a grad plaća čistaće-tako je u svijetu.Povodac i brnjica je obavezna i kod nas,ali je policija šupačka,ne deru ih kako treba.Da išta znaš znao bi da sve izvedenice pinčeva-doge svih vrsta,dobermani,rotvajleri imaju problema sa starenjem i disfunkcijom mozga-agresivnšću nekontrolisanom u poznim godinama.Sem toga dobro socijaliziran pas u porodici,ne mora to biti na ulici i prema drugoj djeci.Priče o idiotima koji huškaju i dresiraju pse da budu oštri,je razlog više da se kažnjavaju,druge zemlje zabranjuju uzgoj pojedinih rasa,a kažnjavaju se vlasnici za nemar i kriv odgoj.
daj proseravaš se preko 4 stranice,nabiričenim "znanjem".Halo donesimo zakone i poštujmo ih,prava i slobode jednog ne može ugrožavati drugi,pogotovu pas.Pa cijeli svijet ima regule.Što ne kažeš kako "dame" izvedu psa da seru po parku,a onda djeca se tu igraju.Tačno ima i pas pravo,ali jarane kupi govna za njim,ili plačaj taksu,puštaj ga na određenim mjestima,a grad plaća čistaće-tako je u svijetu.Povodac i brnjica je obavezna i kod nas,ali je policija šupačka,ne deru ih kako treba.Da išta znaš znao bi da sve izvedenice pinčeva-doge svih vrsta,dobermani,rotvajleri imaju problema sa starenjem i disfunkcijom mozga-agresivnšću nekontrolisanom u poznim godinama.Sem toga dobro socijaliziran pas u porodici,ne mora to biti na ulici i prema drugoj djeci.Priče o idiotima koji huškaju i dresiraju pse da budu oštri,je razlog više da se kažnjavaju,druge zemlje zabranjuju uzgoj pojedinih rasa,a kažnjavaju se vlasnici za nemar i kriv odgoj.
- Op3r4t0r
#99 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
E vidis, tvoja greska je sto ides samo na to da ce tvoj pas nekog napasti, odnosno da nece napasti, ljudi zaboravljaju na cinjenicu da psi cesto vole da se igraju ili da njuse, meni bi bilo dovoljno da se bilo koji pas (postojeci strah zbog ujeda psa u djetinjstvu), osim onih malih koje mogu napucati nogom, zaleti na mene iz bilo kojeg razloga da ja njega kulturno ispricam Pepper Spray-om bez trunke razmisljanja, po potrebi licno i vlasnika ako bi bio nasilan zbog prethodne reakcije, a koji je jako cesto uz mene i na jako pristupacnom mjestu za moju desnu ruku.Rambo-Amadeus wrote:Dajte ba ne izvaljujte gluposti, ja imam zenku Americkog Staforda koja izgleda "prestrasno", ali koju ja moram spasavati od svih pasa njene visine i navise (jedino se macaka ne boji) i vodam je po gradu bez brnjice, ali sa povodcem a po brdima i po slabije naseljenim dijelovima je nekad pustim, jer JA ZNAM IZ ISKUSTVA (kuja ima 6 godina) da nece nikog ujesti, A ZA MISLJENJA DRUGIH MI SE ZIVO *EBE.
I zaboli me za pricu nece on, nije nikog dosad, kao dijete od 10-11 godina sam prolazio ulicom, neki nepoznat pas iz neke avlije se zaletio i direkt za nogu bez ikakvog razloga, i zaboli me i za pricu kako nije humano pospricati psa tim sprayom, od dana kad sam spray nabavio jako cesto je uz mene i ni najmanje se nebi dvoumio
- Baby
#100 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice
Nisam upućena,o kojim se stranicama radi..Ja znam samo za Sa-x i Sos...zonbirile wrote:@baby
daj proseravaš se preko 4 stranice,nabiričenim "znanjem".