Milan tarot na OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
madalen

#76 Re: Milan tarot na OBN

Post by madalen »

KatarinaKosaca wrote:Ja obavezno gledam MIlana i ismijem se bolje nago kad gledam Trotere. Dakle, rekao je da ga se zove dok je još na OBN, jer ide na CNN da radi. :D :D :D :D :D :D

Mislim da treba izbjeći duboloumno razmišljanje o emisiji, još manje treba zaključivati da je prevarant jer to čak i ne krije, nego samo ga gledati kao dobar humor. Bar ja to tako doživljavam.
U Prvu si jednim djelom ,ali covjek se treba zapitati koliko je to korektno sa njegove strane i od strane OBN televizije,koja ima dobar renome kako u Bosni tako i Evropi...
Nije to moralno ama bas nimalo,jer ti ljudi koji se odluce nazvati ,veliki dio njih ima nekih problema ,koje mozda nisu u stanju a ni sposobni da rijese sami...
Prvi put sam gledala neko vece i na samom pocetku mi je bilo zabavno i smijesno,ali sto je emisija odmicala vise i vise dodje covjek u situaciju kad se zamisli.
Kako neko moze tako da se sprda na racun drugih i jos uz to da tepa lovu?
JThomas

#77 Re: Milan tarot na OBN

Post by JThomas »

što reče, ja milana nikako ne mogu gledati kao prevaranta, on je za mene stand up komičar.

ona koja povjeruje da će kroz devet nedjelja upoznati branu zvanog flojd ispred kafića asteriks i udati se za njega...vala mi je nije ni žao :)
Ridjobrki

#78 Re: Milan tarot na OBN

Post by Ridjobrki »

Fakat... :lol:

Nije Milan kriv što je neko dovoljno glup da prislanja pupak uz televizor! :lol: :lol: :lol: Mene ne bi čudilo da se sad u roku od 10 dana razgrabe figurice Spidermana i da ih totalno ponestane na tržištu. Naravno, Vlada će na to odgovoriti interventnim uvozom pošto je tu riječ o poželjnom modelu ponašanja naroda s kojim i oni računaju uoči izbora i svi sretni.

:D
atom62

#79 Re: Milan tarot na OBN

Post by atom62 »

obn je smece kao i oni robovi sto tamo rade. one cure haman i spavaju u studiju.
a sto se tice tarota u svakoj normalnoj zemlji bi takve emisje bile zabranjene, jer jednostavno vrijedja dostojanstvo covjeka!
bato99

#80 Re: Milan tarot na OBN

Post by bato99 »

JThomas wrote:što reče, ja milana nikako ne mogu gledati kao prevaranta, on je za mene stand up komičar.

ona koja povjeruje da će kroz devet nedjelja upoznati branu zvanog flojd ispred kafića asteriks i udati se za njega...vala mi je nije ni žao :)
:lol: :lol: :lol: milan je king..valja u sitne sate i nasmijat se
fixer

#81 Re: Milan tarot na OBN

Post by fixer »

atom62 wrote:obn je smece kao i oni robovi sto tamo rade. one cure haman i spavaju u studiju.
a sto se tice tarota u svakoj normalnoj zemlji bi takve emisje bile zabranjene, jer jednostavno vrijedja dostojanstvo covjeka!
dostojanstvo je privilegija odabranih, onima koji svjesno kaljaju svoje sebstvo dosljednim tumacenjem svega sto milan kaze ni drzava ne treba pomoci.
madalen

#82 Re: Milan tarot na OBN

Post by madalen »

atom62 wrote:obn je smece kao i oni robovi sto tamo rade. one cure haman i spavaju u studiju.
aferim
madalen

#83 Re: Milan tarot na OBN

Post by madalen »

fixer wrote:
dostojanstvo je privilegija odabranih, onima koji svjesno kaljaju svoje sebstvo dosljednim tumacenjem svega sto milan kaze ni drzava ne treba pomoci.
A zasto im ne pomoci?
drama

#84 Re: Milan tarot na OBN

Post by drama »

mislim da u svemu tome ima i nesto pozitivno. on daje ljudima ( glupim, doduse :D ) nadu.
ja vjerujem da je pomog'o nekim ljudima sa laksim zdravstvenim problemima placebo efektom.
to ne znaci da neko sa tumorom u zavrsnoj fazi moze ozdravit' al' moze nekom sa psihickim problemima,
nekom ko je u depresiji dat' nadu, vjeru u ozdravljenje. taj optimizam, pozitivno razmisljanje moze nekom pomoc'.

ako je taj broj ljudi i 2% od onih koji ga zovu, neka uzima pare...
fear_of_the_dark

#85 Re: Milan tarot na OBN

Post by fear_of_the_dark »

Mah, OBN treba stvarno ukinut
madalen

#86 Re: Milan tarot na OBN

Post by madalen »

drama wrote:mislim da u svemu tome ima i nesto pozitivno. on daje ljudima ( glupim, doduse :D ) nadu.
ja vjerujem da je pomog'o nekim ljudima sa laksim zdravstvenim problemima placebo efektom.
to ne znaci da neko sa tumorom u zavrsnoj fazi moze ozdravit' al' moze nekom sa psihickim problemima,
nekom ko je u depresiji dat' nadu, vjeru u ozdravljenje. taj optimizam, pozitivno razmisljanje moze nekom pomoc'.

eee ako je on prava osoba za depresivno bolesne ,onda doktori nek se penzionisu...
callmethebreeeze

#87 Re: Milan tarot na OBN

Post by callmethebreeeze »

drama wrote:mislim da u svemu tome ima i nesto pozitivno. on daje ljudima ( glupim, doduse :D ) nadu.

da im nadu, ali im uzme masu love. doduse, nas druge nasmije, ali opet... ne mogu nikako da podrzavam ove ublehase, iako je ovaj lik stvarno presmijesan.
drama

#88 Re: Milan tarot na OBN

Post by drama »

madalen wrote:

eee ako je on prava osoba za depresivno bolesne ,onda doktori nek se penzionisu...
zamisli da vjerujes da postoji neko ko moze da vidi sta radis sad, da vidi tvoju buducnost
i da je taj neko- milan :D . ako on moze sve to, zasto ti ne bi mog'o pomoc da ozdravis.
to sto 100 ljudi pljuje milana na forumu i konta njegovu zajebanciju, ne znaci da ne postoji 10k
ljudi koji slijepo vjeruju ovom klovnu.
poenta je- nada i vjera koju daje ljudima...
Ridjobrki

#89 Re: Milan tarot na OBN

Post by Ridjobrki »

Potpuno je benigno što postoji 10k ljudi što mu vjeruju. Maligno je to što vjerovatno redovno izlaze na izbore... :roll:
fixer

#90 Re: Milan tarot na OBN

Post by fixer »

madalen wrote:
fixer wrote:
A zasto im ne pomoci?
pa ako si zagrezo u taj nivo patoloske naivnosti, ko bi trebao biti odgovoran? sutra te treba drzava stiti i od raznih prodavaca magle koji svoje djelovanje ne izvode toliko transparentno? a ovaj milan djeluje kao egzemplarni primjer dubine, odnosno plitkosti duhovnog, nadnaravnog bica na polju raznoraznih vradzbina i misticizma. praktican metod da se kroz sprdnju prema takvom necemu, ista ta sprdnja asimilira u kulturu,te da se na taj nacin potpuno zaustavi i raskrinka jedno visestoljetno manipuliranje ljudskom lakovjernoscu. zabraniti to na tv-u nece rijesiti ozbiljan problem, vec ce ga samo potisnuti. milan je lakmus papir i odgojno vaspitna mjera! :thumbup:
callmethebreeeze

#91 Re: Milan tarot na OBN

ko zeli da se uvjeri u to kolike su ublehe milan i slicni njemu, neka odvoji par stotina kmova i nazove nekoliko tih vracara, gatara i hodza-zapisnika, i postavi im jedno te isto pitanje. pa cete vidjeti odgovora. to je naime uradio novinar jednog svedskog vecernjaka prije par godina i to je najefikasniji nacin da se ti prevaranti razotkriju.
drama

#92 Re: Milan tarot na OBN

Post by drama »

callmethebreeeze wrote:

da im nadu, ali im uzme masu love. doduse, nas druge nasmije, ali opet... ne mogu nikako da podrzavam ove ublehase, iako je ovaj lik stvarno presmijesan.
kak'e lik pare ubija, to nije normalno...
al' ga postujem zato sto se sam progur'o u moru ublehasa i sto je procit'o na stotine knjiga
pa moze ona sranja valjat'...

al' ovako to bosnjo vidi: kerma poziv- nije puno, ne zove ga bez veze toliko ljudi, ima tu nesto.
nazvacu nekoliko puta, dacu kermu- dvije pa i petaka, ne mogu nista izgubit', moze mi pomoc'...

a ovako to milan vidi: drzava u kurcu, svijet isto... svako ima neki problem.... a ljudi glupi, vjeruju
travarima, horoskopu, hodzama, alternativnoj medicini...
e pa sto ja ne bi' bio dobar tu ako vec mogu..... markica po markica.....
madalen

#93 Re: Milan tarot na OBN

Post by madalen »

drama wrote:
callmethebreeeze wrote:

kak'e lik pare ubija, to nije normalno...
al' ga postujem zato sto se sam progur'o u moru ublehasa i sto je procit'o na stotine knjiga
pa moze ona sranja valjat'...

al' ovako to bosnjo vidi: kerma poziv- nije puno, ne zove ga bez veze toliko ljudi, ima tu nesto.
nazvacu nekoliko puta, dacu kermu- dvije pa i petaka, ne mogu nista izgubit', moze mi pomoc'...

a ovako to milan vidi: drzava u kurcu, svijet isto... svako ima neki problem.... a ljudi glupi, vjeruju
travarima, horoskopu, hodzama, alternativnoj medicini...
e pa sto ja ne bi' bio dobar tu ako vec mogu..... markica po markica.....
Nek on tim knjigama obrise guzu ,njegove fazone moze svako prosipati samo treba biti dovoljno bezobrazan...
drama

#94 Re: Milan tarot na OBN

Post by drama »

Ridjobrki wrote:Potpuno je benigno što postoji 10k ljudi što mu vjeruju. Maligno je to što vjerovatno redovno izlaze na izbore... :roll:

potpuno je benigno sto postoji 10k ljudi sto mu vjeruje al' je maligno ako postoji 100k koji mu vjeruju.
a mislim da je to vrlo vjerovatno. drzava 4 miliona, neka mu svaki 10-ti covjek vjeruje to je 400k.
neka me neko ubijedi da 9 od 10 ljudi u ovoj drzavi misli da je milan prevarant.
callmethebreeeze

#95 Re: Milan tarot na OBN

ima li neko na ovom forumu ko vjeruje milanu i njemu slicnim, da nam oprica kako to hoda.
fixer

#96 Re: Milan tarot na OBN

Post by fixer »

drama wrote:
zamisli da vjerujes da postoji neko ko moze da vidi sta radis sad, da vidi tvoju buducnost
i da je taj neko- milan :D . ako on moze sve to, zasto ti ne bi mog'o pomoc da ozdravis.
to sto 100 ljudi pljuje milana na forumu i konta njegovu zajebanciju, ne znaci da ne postoji 10k
ljudi koji slijepo vjeruju ovom klovnu.
poenta je- nada i vjera koju daje ljudima...
po ovom postulatu - politika bi u bih trebala biti zabranjena disciplina :D
drama

#97 Re: Milan tarot na OBN

Post by drama »

madalen wrote:
Nek on tim knjigama obrise guzu ,njegove fazone moze svako prosipati samo treba biti dovoljno bezobrazan...
e ja ti kazem da ne moze... jer da moze, ne bi sad pricali uopste o njemu...

treba bit' inteligentan, mastovit i jeben rjecnik imat'... to za bezobrazluk stoji....
madalen

#98 Re: Milan tarot na OBN

Post by madalen »

drama wrote:
madalen wrote:

treba bit' inteligentan, mastovit i jeben rjecnik imat'... to za bezobrazluk stoji....
ako ti smatras da je potrebna inteligencija da za*ebaes babu od 70 godina onda nemam vise rijeci...
Ridjobrki

#99 Re: Milan tarot na OBN

Post by Ridjobrki »

drama wrote:
Ridjobrki wrote:Potpuno je benigno što postoji 10k ljudi što mu vjeruju. Maligno je to što vjerovatno redovno izlaze na izbore... :roll:

potpuno je benigno sto postoji 10k ljudi sto mu vjeruje al' je maligno ako postoji 100k koji mu vjeruju.
a mislim da je to vrlo vjerovatno. drzava 4 miliona, neka mu svaki 10-ti covjek vjeruje to je 400k.
neka me neko ubijedi da 9 od 10 ljudi u ovoj drzavi misli da je milan prevarant.

Ama ko te može u to ubijediti, ne može ni mene. Zaboga, je li ti treba bolji dokaz za potvrdu toga od proteklog rata? Ljudi su vjerujući u blagostanje otišli u klanje i 100 000 nas sad fali! Haman 15 godina poslije rata smo tamo gdje smo bili i prije rata i narod odaje dojam da mu se to sviđa! U protivnom bi poduzeo nešto... Benigno je što ti mulci vjeruju da ih ritual spaljene keruše može spasiti Jones magije, koja je, je li, kriva za sve njihove nedaće - maligno je kad takav slučaj porani na biračko mjesto da glasa za Tarota koji ga gladnog uvjeri da je sit!

Meni je Milan Tarot i njegov show jedan nevjerovatno uspješan sociološki eksperiment koji nam produbljuje znanje o idiotizmu ljudi kojima smo okruženi i time nam probuđuje svijest o uzrocima našega bivstvovanja u kurcu u kojem očigledno i nedvojbeno jesmo.

Njegova obmana je toliko očigledna i urnebesno zabavna i u tome apsolutno benigna. Šta ćemo sa autoputom kojeg nema, budžetom kojeg nema, socijalne politike koje nema, ekonomije koje nema, europske budućnosti koje nema...

Gledajući Tarota možemo dobiti odgovore na neka od ovih pitanja.
drama

#100 Re: Milan tarot na OBN

Post by drama »

madalen wrote:
drama wrote:
madalen wrote:

ako ti smatras da je potrebna inteligencija da za*ebaes babu od 70 godina onda nemam vise rijeci...

naravno da jest'... natjeraj ti babu od 70 godina koja zivi od 300 maraka penzije da ti da 2 kerme!
Post Reply