Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zlatiborka

#76 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by zlatiborka »

papacja wrote:Nemože! Razlog, nema složnosti!
e pa nisi u pravu,

covjece, sve se moze kad se hoce, i

ako se dogovorimo za Mircerkinu akciju, evo ja donosim rusku salatu (domacu) i palanicke sa sirom i jabukama,

jesi li jeo takve palacinke prelivne slatkom pavlakom zapecene u rerni?

Smatram da ova akcija treba biti u subotu 14-tog jer je petak radni dan, no neka vecina odluci.
piupiu

#77 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by piupiu »

Malo je off topic (ne puno, samo paralela oko gradjanskih akcija), no ova reklama Gradjanskog vijeca Vrsca je tako dobro napravljena da je vrijedi pogledati kao ideju za neku gradjansku kampanju ...

melbaa

#78 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by melbaa »

shalaedin wrote:
hepek071 wrote:
shalaedin wrote:Ljudi manite se corava posla i price o pokrivenim dijevojkama i koje ko...
D
:thumbup: tačno odoste OFF TOPIC!

Još uvijek vjerujem da možemo promjeniti ovo društvo. Mi kao obični, mali ljudi imamo svoj glas koji možemo upotrijebiti svake 4 godine na izborima.

U parlamentarnoj demokratiji to je jedini put za promjene. Glasati, glasati i samo glasati! Ja razumijem da je ovo dugotrajna borba i ima uspona i padova, ali onoga trenutka kada odustanemo od ovoga puta, pokopali smo i negirali same sebe.

Uvijek se ima za koga glasati. Bar u BiH imamo otvorene liste, što znači da imamo izbor, ako ne želimo zaokružiti političku stranku. onda možemo zaokružiti ljude koje poznajemo. Pa od njih 300 na listi valjda ima jedan koga poznajemo?! Ja kažem uvijek sam sebi ovako: Haj hebiga, stranke su manje više shit žešći, ali odo zaokružiti nekoga koga znam, pa nek bar ta osoba uzima onaj paušal mjesto nekog šupka.

Zato uvijek izađite na izbore, pa nek se bar šupcima tresu gaće hoće li zadržati onu dragocjenu fotelju. Ta 24 sata neurozne dizenterije za njih su ako ništa slatka osveta sa naše strane.
Svakako da imamo izbor. Samo ga racionalno nekoristimo. Otisla na izbore i glasala za Brankovica zato sto je zgodan na plakatima. :D
A Brankovic upropastio 50 preduzeca dok nije posto premijer FBIH-a. Lagumdzija, Tihic, Silajdzic, Dodika, Covic i drugi imali mlijun afera i opet neko bahato zaokruzi bas njih na izborima i kaze nemam bolje. Meni ih je vala pun k...c ni hljeba ni igara ni sise od njih. :D
Mislim da mi moramo ustati. Za pocetak bi bilo dobro da se pojavimo na ovome mjestu 13. 3. 2009. godine u 20h u kinu 1.Maj, Alipašina 19. pa da prodiskutujemo malo na temu "od ulice do drzave". Detaljne informacije su ovdje.

http://www.akcijagradjana.org/
E moj ti, ovo u kinu 1. Maj bilo 13.02. 2009. a nece biti 13.03.2009. :|

p.s. ili si prespavao ili si se tek probudio :-)
melbaa

#79 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by melbaa »

piupiu wrote:Malo je off topic (ne puno, samo paralela oko gradjanskih akcija), no ova reklama Gradjanskog vijeca Vrsca je tako dobro napravljena da je vrijedi pogledati kao ideju za neku gradjansku kampanju ...

Svaka cast!
melbaa

#80 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by melbaa »

Jel se ovo ura promijenila?
Na svim satovima u kuci mi pokazuje 23:49!
shalaedin

#81 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by shalaedin »

melbaa wrote:
shalaedin wrote:
hepek071 wrote: :thumbup: tačno odoste OFF TOPIC!

Još uvijek vjerujem da možemo promjeniti ovo društvo. Mi kao obični, mali ljudi imamo svoj glas koji možemo upotrijebiti svake 4 godine na izborima.

U parlamentarnoj demokratiji to je jedini put za promjene. Glasati, glasati i samo glasati! Ja razumijem da je ovo dugotrajna borba i ima uspona i padova, ali onoga trenutka kada odustanemo od ovoga puta, pokopali smo i negirali same sebe.

Uvijek se ima za koga glasati. Bar u BiH imamo otvorene liste, što znači da imamo izbor, ako ne želimo zaokružiti političku stranku. onda možemo zaokružiti ljude koje poznajemo. Pa od njih 300 na listi valjda ima jedan koga poznajemo?! Ja kažem uvijek sam sebi ovako: Haj hebiga, stranke su manje više shit žešći, ali odo zaokružiti nekoga koga znam, pa nek bar ta osoba uzima onaj paušal mjesto nekog šupka.

Zato uvijek izađite na izbore, pa nek se bar šupcima tresu gaće hoće li zadržati onu dragocjenu fotelju. Ta 24 sata neurozne dizenterije za njih su ako ništa slatka osveta sa naše strane.
Svakako da imamo izbor. Samo ga racionalno nekoristimo. Otisla na izbore i glasala za Brankovica zato sto je zgodan na plakatima. :D
A Brankovic upropastio 50 preduzeca dok nije posto premijer FBIH-a. Lagumdzija, Tihic, Silajdzic, Dodika, Covic i drugi imali mlijun afera i opet neko bahato zaokruzi bas njih na izborima i kaze nemam bolje. Meni ih je vala pun k...c ni hljeba ni igara ni sise od njih. :D
Mislim da mi moramo ustati. Za pocetak bi bilo dobro da se pojavimo na ovome mjestu 13. 3. 2009. godine u 20h u kinu 1.Maj, Alipašina 19. pa da prodiskutujemo malo na temu "od ulice do drzave". Detaljne informacije su ovdje.

http://www.akcijagradjana.org/
E moj ti, ovo u kinu 1. Maj bilo 13.02. 2009. a nece biti 13.03.2009. :|

p.s. ili si prespavao ili si se tek probudio :-)

Ma tek se probudio :D
al dobro je nema veze... :D
melbaa

#82 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by melbaa »

pa doboro jutro :-D
Post Reply