Premier liga BiH 2008/2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Josip

#76 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Josip »

LSD wrote:Kad smo vec kod molbi.

Molim i ja moderaciju da ohladi sve ijednog navijaca klubova svih onih koji imaju šahovnice u grbu (zrinjski,široki,posušje,žepce,brotnjo,orašje....dakle sve i jedan ko fol bosanski a ustvari hrvatski klubovi u kojima nema mjesta za ne-hrvate)...molim da im se uskrati gostoprimstvo na ovom forumu jer takvi navijaci mrze državu u kojoj žive,u kojoj zaradjuju hljeb (pardon kruh) i ostvaruju svoja gradjanska prava (koja su im najmanje bitna u odnosu na ona nacionalna)
Naravno,ova molba važi i za kokardaše tj.navijace onih klubova kojima je trobojka u grbu,dakle sve redom srpski klubovi-izuzev Leotara.... pocevši od urodjenika sa Sokoca (Glasinac) pa sve do kvazi-gradjana iz Banjaluke (Borac)...njihov papanluk je trajno ovjekovjecen sa onom trobojkom u grbu.

mac mac :D :D

ma nije valjda da bi nas ti izbacio???
i samo da znaš to kako nema ostalih u ovim klubovima. Smajić je najeksponiraniji igrač kada se priča o Zrinjskom među navijačima. a mo`š mislit što je Sulejman Hrvat. Ili Đurić, ili Milošević, ...
a to da jesu hrvatski klubovi. to i jesu jer su ih Hrvati osnovali, za njih najviše navijaju Hrvati i financiraju ih firme koje su u vlasništvu Hrvata. a kako su nešto govorili da su i Hrvati konstitutivan narod u BiH. Nisam siguran ali sam tako nešto ćuo. a ako su oni konstitutivni onda ono što je od Hrvata je hrvatsko, isto kao od Srba-srpsko. i tim sljedom i bosansko-hercegovačko.
LSD

#77 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by LSD »

Josip wrote:

Molim i ja moderaciju da ohladi sve ijednog navijaca klubova svih onih koji imaju šahovnice u grbu (zrinjski,široki,posušje,žepce,brotnjo,orašje....dakle sve i jedan ko fol bosanski a ustvari hrvatski klubovi u kojima nema mjesta za ne-hrvate)...molim da im se uskrati gostoprimstvo na ovom forumu jer takvi navijaci mrze državu u kojoj žive,u kojoj zaradjuju hljeb (pardon kruh) i ostvaruju svoja gradjanska prava (koja su im najmanje bitna u odnosu na ona nacionalna)
Naravno,ova molba važi i za kokardaše tj.navijace onih klubova kojima je trobojka u grbu,dakle sve redom srpski klubovi-izuzev Leotara.... pocevši od urodjenika sa Sokoca (Glasinac) pa sve do kvazi-gradjana iz Banjaluke (Borac)...njihov papanluk je trajno ovjekovjecen sa onom trobojkom u grbu.

mac mac :D :D

ma nije valjda da bi nas ti izbacio???
i samo da znaš to kako nema ostalih u ovim klubovima. Smajić je najeksponiraniji igrač kada se priča o Zrinjskom među navijačima. a mo`š mislit što je Sulejman Hrvat. Ili Đurić, ili Milošević, ...
a to da jesu hrvatski klubovi. to i jesu jer su ih Hrvati osnovali, za njih najviše navijaju Hrvati i financiraju ih firme koje su u vlasništvu Hrvata. a kako su nešto govorili da su i Hrvati konstitutivan narod u BiH. Nisam siguran ali sam tako nešto ćuo. a ako su oni konstitutivni onda ono što je od Hrvata je hrvatsko, isto kao od Srba-srpsko. i tim sljedom i bosansko-hercegovačko.
A za koji si tim navijao prije rata,decko??
Hajd iskreno odgovori ako ti to ne predstavlja problem,ako predstavlja onda nikom ništa ;-)
zoka213

#78 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by zoka213 »

Tako je, izbaciti i zabraniti sve što nisu po tvom ukusu. Moćan si nema šta. Idi kompeksašu na političke diskusije kad si već toliko isfrustriran.
Josip

#79 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Josip »

za Hajduk iako sam iz Mostara. Pola moga naselja je navijalo ili za Hajduk ili Dinamo. neki čak i za Partizan (a Hrvati su bili). ostali za Velež. Dedo sa majkine strane je bio Veležovac. ali ja sam bio Hajdukovac, iskreni. Za Zrinjski sam srcem počeo navijati teko kada je liga malo živnula.

što te još zanima??
vjecnobordo

#80 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by vjecnobordo »

Joj koja preseravanja. Pa i od tebe LSD.
zoka213

#81 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by zoka213 »

vjecnobordo wrote:Joj koja preseravanja. Pa i od tebe LSD.
:thumbup:
LSD

#82 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by LSD »

vjecnobordo wrote:Joj koja preseravanja. Pa i od tebe LSD.
ma hocu jarane...svi se redom preseravaju do te mjere da traže banove od moderacije što je lik napisao svinjski...e pa kad cemo se praviti budale,onda cemo se praviti kako treba...ha ja 8-)
LSD

#83 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by LSD »

zoka213 wrote:

Tako je, izbaciti i zabraniti sve što nisu po tvom ukusu. Moćan si nema šta. Idi kompeksašu na političke diskusije kad si već toliko isfrustriran.
evo ga sam se pronašao u postu iako nisam nikoga imenovao niti licno pomeno.
Nemoj meni pjeniti...miran brnjo.
LSD

#84 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by LSD »

Josip wrote:za Hajduk iako sam iz Mostara. Pola moga naselja je navijalo ili za Hajduk ili Dinamo. neki čak i za Partizan (a Hrvati su bili). ostali za Velež. Dedo sa majkine strane je bio Veležovac. ali ja sam bio Hajdukovac, iskreni. Za Zrinjski sam srcem počeo navijati teko kada je liga malo živnula.

što te još zanima??
ništa me više ne zanima...sve si mi rekao...živio si u Mostaru,a navijao si za Hajduk pored Veleža...naravno nacionalna varijanta...a sad poslije rata "yebo Hajduk sad cu malo furati Zrinjski jer to su moji hrvati"...jak si navijac-nema šta..dosljedan do jaja...šminka :thumbup:
Josip

#85 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Josip »

LSD wrote:ništa me više ne zanima...sve si mi rekao...živio si u Mostaru,a navijao si za Hajduk pored Veleža...naravno nacionalna varijanta...a sad poslije rata "yebo Hajduk sad cu malo furati Zrinjski jer to su moji hrvati"...jak si navijac-nema šta..dosljedan do jaja...šminka :thumbup:

od kuda ti to da i danas ne navijam za Hajduk???
Last edited by Josip on 04/03/2009 22:56, edited 1 time in total.
LSD

#86 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by LSD »

Josip wrote:
LSD wrote:što te još zanima??
ništa me više ne zanima...sve si mi rekao...živio si u Mostaru,a navijao si za Hajduk pored Veleža...naravno nacionalna varijanta...a sad poslije rata "yebo Hajduk sad cu malo furati Zrinjski jer to su moji hrvati"...jak si navijac-nema šta..dosljedan do jaja...šminka :thumbup:

od kuda ti to da i danas ne navijam za Hajduk???[/quote]
evo od kuda...citiram: Za Zrinjski sam srcem počeo navijati teko kada je liga malo živnula.

I to još srcem auuuu...pa to je predivno...to je prejako..odlicno...dakle Hajduk dovidjento,jelde
:D
Josip

#87 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Josip »

jes`to nešto večeras hiperaktivan ili inače ovako misliš ali se pokušavaš suzdržati i ne vrijeđati Hrvate i Srbe??
LSD

#88 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by LSD »

Cim ti nije nešto po volji...onda se odmah zakuka na nacionalnu ugroženost-klasika kockastih,samo kukaj o ugroženosti...da ti nije Ivo Miro Jović nešto u rodu :-)
stranac2

#89 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by stranac2 »

LSD wrote:
Josip wrote:za Hajduk iako sam iz Mostara. Pola moga naselja je navijalo ili za Hajduk ili Dinamo. neki čak i za Partizan (a Hrvati su bili). ostali za Velež. Dedo sa majkine strane je bio Veležovac. ali ja sam bio Hajdukovac, iskreni. Za Zrinjski sam srcem počeo navijati teko kada je liga malo živnula.

što te još zanima??
Pa pola je Mostara navijalo za neke druge klubove osim Veleža .... zna se i koja su naselja pretežno navijala za koje klubove.
Ništa neobično niti nenormalno , čovjekovo pravo da navija za koga mu je želja da navija.
Pa i trećina Sarajeva ili navija ili gotivi Velež.

Šta si udario po ljudima i to po nacionalnoj osnovi :lol:
paja_patak

#90 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by paja_patak »

zoka213 wrote:
paja_patak wrote:
vjecnobordo wrote:Čelik - Široki Brijeg X
Zrinjski - Sarajevo 1
Željezničar - Velež X
Slavija - Travnik 1
Posušje - Sloboda X
Orašje - Borac 1
Leotar - Zvijezda 1
Laktaši - Modriča 1
da vam para oda dobitnu kombinaciju

Celik-Listica 1
Svinjski-Sarajevo 2
Zeljo-Velez 1
Slavija-Travnik 1
Posusje-Sloboda X
Orasje-Borac X
Leotar-Zvijezda 1
Laktasi-Modrica 1
Molio bih moderatore da Paju Patka olade zbog nepismenosti ili zbog očigledne mržnje prema klubovima koji nisu po njegovim mjerilima. U redu je može se mrziti ali postavljati nazive timova onako kako se u kući vjerovatno nazivaju u najmanju ruku je smiješno. Paja Patak idol masa i novih generacija.. :-D
ko si ti da govoris koga treba banovati, nego ja bi ti preporucio da skontas za koji ces klub navijati slijedece decenije :lol: :lol: :lol:
rado_vidjen

#91 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by rado_vidjen »

ko je prije rata zivio u sarajevu (mostaru) a navijao za: partizan, zvijezdu, hajduk, dinamo, pristinu - to moze znacit samo jedno :D : da je bio nacionalista. ( srpski, hrvatski, ili pak, albanski :D )
jeste, bas je neko iz mostara navijao za hajduk zbog lijepe igre bilih, ili sto voli dalamciju i more...aha :roll: mozda, ali sasvim mali procenat.

dakle, radi se o komplexima koji traja odvajkada i stalnoj teznji za povezivanjem sa tzv maticom. drugim rijecima - nacionalistima, odnosno hegemonistima.
takvi su granatirali sarajevo, i takvi su srusili stari most. ( ni jedan hrvat-velezovac, ne bi srusio simbol SVOG grada)

i ova opaska sa grbovima je na mjestu. hrvati su toliki nacionalno optereceni da su stolnjak turili i na grb svog, jucer nastalog, kluba. moze li mi neko navesti bosnjacki pandan? da to nije mozda celikov ljiljan? :?

da za Zelju ne igra ni jedan bosnjak, opet se zna se za koga bi navijao. nazalost, to ovi instant navijaci, nikad nece shvatiti.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#92 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by -LIBERO- »

Najjaca ekipa izvan Beograda Delija je bila ekipa iz Sarajeva.
Ja jesam bio malac prije rata,ali znam da je u mojoj raji pola ljudi za faking :D zvezdu navijalo,a drugo pola najvise za Sarajevo,pa Zeljeznicar..nesto malo Partizan i Hajduk,Dinamo
Da nije bilo ratnih sranja,vrlo vjerovatno bi isto stanje ostalo i sada,a za Hercegovinu se znalo,il navijaju za Velez il za Hajduk i Dinamo.

Ja se licno ne opterecavam takvim stvarima,prije rata te zvezdase smo uvijek u razredu marisali,jer poslovicno,za ekipe "velike cetvorke" Yu iz drugih gradova u odnosu iz kojih su ti klubovi, su navijali ljudi koji su patili od nekih kompleksa,sto inferijornosti u rodnom mjestu,gradu,sto nacionalnih kompleksa.

Najozbiljnije,meni ni dan danas ne smeta ni sahovnica na bilo kojem grbu,bilo cega,pa i klubova ,ni neki srpski znak,sve dok ljudi prihvataju cinjenicu da smo u istoj zemlji,postuju njenje zakone i u krajnjoj liniji igraju ligu zemlje Bosne i Hercegovine.
Ne smeta mi ni za koju ko reprezentaciju navija,i smijesno mi je kad neko pokusava nekoga da ubjedi da navija za BiH ,umjesto recimo za Hrvatsku.

Pustite bolan ljude :D ,nek svak navija za onaj klub i onu reporezentaciju za koju misli da treba i MIRNA Bosna,a i Hercegovina.

Nego,Ultrasi....na koljena,dolazi GRANDE Sarajevo i Hz :dance: :D :D :D

P.s Provokativnost zadnje recenice NAMJERNA :D ,da okrenemo temu u pravcu u kojem i treba da bude... :thumbup:
Last edited by -LIBERO- on 05/03/2009 23:47, edited 1 time in total.
van Basten

#93 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by van Basten »

W0rtHEX wrote:@manijaci....

Inace nemam obicaj da se prepirem, al' ajde. Sjedio sam na tribini bas nasuprot klupe Zeljeznicara, jer vec odavno ne idem sa navijacima. Na klupu je baceno 4 crvene petarde, jedno 5-6 upaljaca, jedna boca od Jane u kojoj je bio decilitar rakije i mozda par glavica luka. :D Kamenja nije bilo. E sad, vi vjerujte sta ocete, vjerovatno bi ja isto pricao da sam na vasem mjestu. Sto se tice igre, sudija jeste navlacio za nas, al' se vala Zeljo nije ni sastavio s loptom. Sto se igraca tice, Mirza Mesic ima 3 kopce na glavi, udario ga Cocalic. Dalje, vas neki heroj iz odbrane je dobio samo zuti nakon sto je udario (ili gurnuo) Mesica. Nasi su dobili 6 zutih, vasi 5. Dakle, iskreno, nasi tuku i grizu po potrebi, ali nisu ba ni vasi cvjecke. Sto se stadiona tice, stvarno jeste sramota. Sto se Manijaka tice, svaka cast, ja mislim da se nijedna navijacka grupa nije bolje pokazala u Tuzli. ("Jedna si jedina...", aplauz za transparent za nedavno preminulog navijaca Slobode).
:lol: :lol: :lol: "ovo nije radioaktivno, ovo je malo radioaktivno"... e ako je tako, onda je u dure... naravno ako se Manijaci slažu :D
dino84

#94 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by dino84 »

Izdrzali smo 5 dana bez nacionalizma i brojanja krvnih zrnaca... :(

Premijer liga je cudo.
elSaik

#95 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

U kojem god sam gradu u Turskoj bio, na sportskim igralištima su postavljene najmanje 3 zastave - 1 Fenerbahčea, 1 Galatasaraya i 1 kluba iz tog grada. Iako je meni lično glupo navijati za neki klub koji nije iz tvog grada, ne vidim razlike između toga da neko navija za Partizan, Hajduk, Arsenal, Manchester, Barcelonu... Šta više, bolje mogu shvatiti ove što navijaju za exYu klubove (makar pričaju istim jezikom i mogu otići na tekmu) nego ove koji se sa haverima, nakon utakmice Chelsea - ManU, prepucavaju tipa "joj, jesmo vas uništili."
kofi anan

#96 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by kofi anan »

elSaik wrote:U kojem god sam gradu u Turskoj bio, na sportskim igralištima su postavljene najmanje 3 zastave - 1 Fenerbahčea, 1 Galatasaraya i 1 kluba iz tog grada. Iako je meni lično glupo navijati za neki klub koji nije iz tvog grada, ne vidim razlike između toga da neko navija za Partizan, Hajduk, Arsenal, Manchester, Barcelonu... Šta više, bolje mogu shvatiti ove što navijaju za exYu klubove (makar pričaju istim jezikom i mogu otići na tekmu) nego ove koji se sa haverima, nakon utakmice Chelsea - ManU, prepucavaju tipa "joj, jesmo vas uništili."
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Jebo ih Chelsea :oops: :oops:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#97 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by mIRCerka »

paja_patak wrote:
vjecnobordo wrote:Čelik - Široki Brijeg X
Zrinjski - Sarajevo 1
Željezničar - Velež X
Slavija - Travnik 1
Posušje - Sloboda X
Orašje - Borac 1
Leotar - Zvijezda 1
Laktaši - Modriča 1
da vam para oda dobitnu kombinaciju

Celik-Listica 1
Svinjski-Sarajevo 2
Zeljo-Velez 1
Slavija-Travnik 1
Posusje-Sloboda X
Orasje-Borac X
Leotar-Zvijezda 1
Laktasi-Modrica 1
Upozorenje pred ban. Politiku ne petljaj u fudbal.
KRAJ DISKUSIJE.
W0rtHEX

#98 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by W0rtHEX »

Čelik - Široki Brijeg X
Zrinjski - Sarajevo 1
Željezničar - Velež 1
Slavija - Travnik 1
Posušje - Sloboda X
Orašje - Borac 1
Leotar - Zvijezda X
Laktaši - Modriča 1
Zrinjski-Mostar

#99 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Zrinjski-Mostar »

Čelik - Široki Brijeg 1
Zrinjski - Sarajevo 1
Željezničar - Velež 1
Slavija - Travnik X
Posušje - Sloboda X
Orašje - Borac 1
Leotar - Zvijezda 1
Laktaši - Modriča 1
ero_sa_onog_svijeta

#100 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by ero_sa_onog_svijeta »

Molim i ja moderatore da se oni koji uzrokoju da sportske teme prelaze u politička prepucavanja, da one koji stvarno ne vole Bosnu i Hercegovinu, koji ne priznaju odnosno smatraju da je šahovnica ili srpska trobojnica znak da se mrzi Bosna i Hercegovina , a što predstavlja izljev šovinizma i nepoštivanja prema Bosni i Hercegovini jer ista ta šahovnica se nalazi na zastavi Federacije Bosne i Hercegovine, a ista šahaovnica je i službenj grb Zapadno-hercegovačke županije, ista ta srpska trobojnica je službena zastava jednog od entiteta Bosne i Hercegovine.
Zamolio bih moderatore da sankcioniše ovakve forumaše jer ne priznaju službene zastave i grbove u Bosni i Hercegovini obilježavajući takve forumaše kao mrzitelje Bosne i Hercegovine.

Unaprijed se zahvaljujem!
Locked