Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#76 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by ultima_palabra »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Tomahawk11 wrote:Lose sinoc, samo double-double... :roll:

baš i nije imao double-dobule učinak
Poeni i asistencije, čini mi se...
ultima_palabra

#77 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by ultima_palabra »

Članak na sax-u izmislio 10 asistencija :-) Izbacili su to, ali su ostavili da je imao double-double :oops:
shake69

#78 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by shake69 »

vryzas wrote:
ultima_palabra wrote:Vala Edin Avdić je fanatik za košarkom, da ga probudiš u po noći znao bi statistike iz zadnjih pet sezona za svakog igrača u Euroligi i NBA :D Lično cijenim njegovo mišljenje... vjerovatno nije Mirza najbolja četvorka, ali je u vrhu.
Potpis od A do Ž :D :thumbup:
Avdic ima extra pripremu za svaku utakmicu i voli kosarku :)
Mirza je medju 10 najboljih evropskih igraca na poziciji br.4...u ovih 10 ulaze i oni sto trenutno odmaraju u NBA :D

P.S. za patriJote

Kakve veze ima to jel Mirza marsovac :D sa kvalitetom? :-)
Ako Ratko Varda kaze da je Mirza 'milijardu posto najbolja cetvorka Evrope', onda valja treba cijeniti misljenje i nekoga ko je kosarkaski profesionalac a ne izvjesni E. Avdic! :x
Uzivam gledati Mirzu, kako samo mocan ima ulaz pod kos, sut s distance, igra mozgom a sinoc je platio danak forsiranju kosa u odlucujucim trenucima kad je Oly trebalo slomiti.Dusko mu je prepustio tu ulogu i nije uvijek lako. Igrao je 36 minuta, dakle skoro bez odmora. Ono je jako dobro i vjerujem da za godinu moze i u NBA komotno.
shake69

#79 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by shake69 »

od A do Ž
Avdic ima extra pripremu za svaku utakmicu i voli kosarku
Mirza je medju 10 najboljih evropskih igraca na poziciji br.4...u ovih 10 ulaze i oni sto trenutno odmaraju u NBA

P.S. za patriJote

Kakve veze ima to jel Mirza marsovac sa kvalitetom?
Ako Ratko Varda kaze da je Mirza 'milijardu posto najbolja cetvorka Evrope', onda valja treba cijeniti misljenje i nekoga ko je kosarkaski profesionalac a ne izvjesni E. Avdic!
Uzivam gledati Mirzu, kako samo mocan ima ulaz pod kos, sut s distance, igra mozgom a sinoc je platio danak forsiranju kosa u odlucujucim trenucima kad je Oly trebalo slomiti.Dusko mu je prepustio tu ulogu i nije uvijek lako. Igrao je 36 minuta, dakle skoro bez odmora. Ono je jako dobro i vjerujem da za godinu moze i u NBA komotno.

I tebi je taj Izvjesni kompetentniji od onoga sto kaze 31 godisnji vrlo solidni centar, sasvim slucajno reprezentacije BiH!? Aferim ti, druze!

taj izvjesni e. avdić je najbolji košarkaški komentator na balkanu
shake69

#80 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by shake69 »

shake69 wrote:od A do Ž
Avdic ima extra pripremu za svaku utakmicu i voli kosarku
Mirza je medju 10 najboljih evropskih igraca na poziciji br.4...u ovih 10 ulaze i oni sto trenutno odmaraju u NBA

P.S. za patriJote

Kakve veze ima to jel Mirza marsovac sa kvalitetom?
Ako Ratko Varda kaze da je Mirza 'milijardu posto najbolja cetvorka Evrope', onda valja treba cijeniti misljenje i nekoga ko je kosarkaski profesionalac a ne izvjesni E. Avdic!

I tebi je taj Izvjesni kompetentniji od onoga sto kaze 31 godisnji vrlo solidni centar, sasvim slucajno reprezentacije BiH!? Aferim ti, druze!

taj izvjesni e. avdić je najbolji košarkaški komentator na balkanu
Da li bi u fudbalu uvazio stav Misimovica o recimo Schweinsteigeru ili bi poslusao sta kaze Baho, da ne spomenem Spahu?
JThomas

#81 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by JThomas »

jordanov treći pick na draftu sada igra za crvenu zvezdu. a ni onaj prvi nije baš zvijezda, čak štaviše.

pametnom i išaret dosta šta sam htio reći.
Janjicar

#82 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by Janjicar »

Caja izgubila od Nany 85 -90 ali Mirza i vise nego dobar
24 poena 13 skokova
Svaka cast Mirza !!! :bih: :bih:
shalla

#83 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by shalla »

shalla wrote:
shalla wrote:
shalla wrote:'ta će Mirza, 23p (6/11 za 2, 3/7 za 3, 2/4 sl.bac), 6sk...
Idemo opet:
22p (5/10 za 2, 3/6 za 3, 3/5 sl.bac), 3sk, 5 iznuđenih prekršaja :dance:

'ta će levat jelde? :skoljka:
Pa da nastavimo:
20p (3/10 za 2, 1/6 za 3, 11/13 sl.bac), 5sk, 2 ukradene lopte, 9 iznuđenih prekršaja...

A ovaj neki lik na ovom linku http://euroleagueadventures.com/mvp-rac ... erodactyl/, ili je neznalica ili bosanac pa je svrstao Mirzu na drugo mjesto poslije prva dva kola eurolige i kaže sljedeće:
The butterfly has finally broken out of its three point shooting cocoon this season. Always known for being a marksman from anywhere around the court for Vitoria, Teletovic has added new elements to his game this year. He’s grinding it out in the post and making defenders look foolish with his turnaround jumpers and dare I say it, highlight reel dunks...

E moj Mirza, najveća greška u životu (iako to nije do tebe) ti je što mati i otac napraviše i rodiše u Bosni, da si rođen u nekim susjednim zemljama dosad bi imao minimalno svoju ulicu...
Tanko večeras, sramota...
24p (4/10 za 2, 5/12 za 3, 1/3 sl.bac), 13sk :-) , 3as, 6 iznuđenih prekršaja...
Tomahawk11
Globalni moderator

#84 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by Tomahawk11 »

Dobro, popravlja se, sad je vec solidan :D Kad bude imao 45 p i 20 sk, onda cemo pricati :lol:
Mirza je beton, al' ne moze sam igrati, najjaci je kad krene u seriju, sinoc je on odrzao Caju da ne dozivi blamazu, mada je ova ekipa Nancy-a sa Batumom odlicna.
vryzas

#85 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by vryzas »

Dobar Mirza sinoc 8) ...ostatak ekipe :oops:

Za 36 min. dao 26p, imao 8 skokova i 2 as. uz dobar procenat suta za 3 (3/5) i za 1 poen(9/13), a 4/11 za 2 poena.

:thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#86 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by Tomahawk11 »

vryzas wrote:Dobar Mirza sinoc 8) ...ostatak ekipe :oops:

Za 36 min. dao 26p, imao 8 skokova i 2 as. uz dobar procenat suta za 3 (3/5) i za 1 poen(9/13), a 4/11 za 2 poena.

Dobar je Mirza, ali je Caja losa. Hebo ih Prigioni, da je sta valjao, ne bi ga Real sutnuo. Ne zna frajer organizovati igru, dzaba mu sve.
shake69

#87 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by shake69 »

vryzas wrote:Dobar Mirza sinoc 8) ...ostatak ekipe :oops:

Meni je krimos lik za Sport Kluba koji nekoliko puta govori 'katastrofalan ucinak Mirze Teletovica sa linija slobodnih bacanja a potom kaze - pogodio je 8 od 12'!? pa, zar je to katastrofalno? Slucajno sam upratio da je Mirza imao 6:6 ali je kasnije malo podbacio i odmah - katastrofalno. Divim se da i s tako slabim razigravacima postize toliko poena. Divota ga gledati. Po meni , da je znanja i pravde glavni kandidat za sportistu godine u BiH uz onog dzudistu, Mekica , kako li se zove!
Mustang1

#88 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by Mustang1 »

I prije sam mislio ovo ali sada kad vidim ovu mvp listu i prvu trojicu fakat mislim da bi Mirza mogao najbolje iskoristiti ovaj lockout da neko baci oko na njega :D
shake69

#89 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by shake69 »

Kakva noc Mirze Teletovica-32 poena! Prava steta da nisu bili cvrsci u zavrsnici protiv Olympiacosa. Ne razumijem lose poteze trenera Ivanovica, samo tovari ove Srbijance (dva Bjelice, prosjecni pa jos i onaj levat Golubovic, ne kontam!?a posebno na centarskim pozicijam vrlo losi Amerikanci. Umjesto da vrati Splittera (uzela ga Vanencia) on za posegnuo za likovima s kojima moze, cini mi se i Ovcina igrati! Ovako, dzaba sjajni Mirza kad nema kolektiva! Steta, iako smo mogli uzivati u igri naseg reprezentativca. Bravo, Mirza!
jah_

#90 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by jah_ »

shake69 wrote:Kakva noc Mirze Teletovica-32 poena! Prava steta da nisu bili cvrsci u zavrsnici protiv Olympiacosa. Ne razumijem lose poteze trenera Ivanovica, samo tovari ove Srbijance (dva Bjelice, prosjecni pa jos i onaj levat Golubovic, ne kontam!?a posebno na centarskim pozicijam vrlo losi Amerikanci. Umjesto da vrati Splittera (uzela ga Vanencia) on za posegnuo za likovima s kojima moze, cini mi se i Ovcina igrati! Ovako, dzaba sjajni Mirza kad nema kolektiva! Steta, iako smo mogli uzivati u igri naseg reprezentativca. Bravo, Mirza!
upravo si 100%, ali da nije ovakvo stanje u Caji Mirza ne bi nikad isplivo u ovo sto trenutno jeste :)
Wilson_

#91 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by Wilson_ »

Ma on pod hitno mora promjeniti sredinu.Mora u kakvu jaču ekipu,Barsa,Real,CSKA,Pao...
shake69

#92 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by shake69 »

jah_ wrote:
shake69 wrote:Kakva noc Mirze Teletovica-32 poena! Prava steta da nisu bili cvrsci u zavrsnici protiv Olympiacosa. Ne razumijem lose poteze trenera Ivanovica, samo tovari ove Srbijance (dva Bjelice, prosjecni pa jos i onaj levat Golubovic, ne kontam!?a posebno na centarskim pozicijam vrlo losi Amerikanci. Umjesto da vrati Splittera (uzela ga Vanencia) on za posegnuo za likovima s kojima moze, cini mi se i Ovcina igrati! Ovako, dzaba sjajni Mirza kad nema kolektiva! Steta, iako smo mogli uzivati u igri naseg reprezentativca. Bravo, Mirza!
upravo si 100%, ali da nije ovakvo stanje u Caji Mirza ne bi nikad isplivo u ovo sto trenutno jeste :)
Zakljucak ti je bas za 10! :x Da si pratio Mirzine nastupe unazad tri godine vidio bi da se jedino prosjek koseva povecao a kvalitet i znacaj za ekipu ostao isti. Kada su Rakocevic i Splitter igrali tada je imao manju odgovornost, ali je bio rastereceniji. Sada nema kvalitetne saigrace i u tome je problem. Mislim da i ne treba u NBA, ali u Real ili Barcelenu- svakako!
jah_

#93 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by jah_ »

shake69 wrote:
jah_ wrote:
Zakljucak ti je bas za 10! :x Da si pratio Mirzine nastupe unazad tri godine vidio bi da se jedino prosjek koseva povecao a kvalitet i znacaj za ekipu ostao isti. Kada su Rakocevic i Splitter igrali tada je imao manju odgovornost, ali je bio rastereceniji. Sada nema kvalitetne saigrace i u tome je problem. Mislim da i ne treba u NBA, ali u Real ili Barcelenu- svakako!
Ti stvarno mislis da bi on bio mvp erolige i najbolji strijelac da imaju ova dvojica sto si spomeno??
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#94 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by Admir_1984 »

kakavdanakneiskustvu wrote:

milko bjelica je crnogorac,ne srbijanac
Ne znam odakle su mu tacno roditelji, al najmladja sestra Ana igra odbojku za reprezentaciju Srbije i svi su ja mislim rodjeni u Beogradu. Starija sestra isto igra za Crnu Goru
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#95 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by Admir_1984 »

znaci zvanicno je i domercant bosanac :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#96 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Tomahawk11 »

Moj dedo je inace u svoje vrijem vrsljao po Brooklynu, pa vi vidite :mrgreen:
Ebo Sonicse, ovo ce sad biti glavna atrakcija :thumbup:
JThomas

#97 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by JThomas »

ako može ersan ilyasova ove sezone imati prosjek 13-8 u NBA ligi, može i mirza nešto slično. ilyasova ima NBA iskustvo i trenutno je afirmisaniji igrač, ali je isti tip, izuzetno fizički jak 3-4 sa odličnim šutem.
Tomahawk11
Globalni moderator

#98 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Tomahawk11 »

wannabe_ultra wrote:
JThomas wrote:ako može ersan ilyasova ove sezone imati prosjek 13-8 u NBA ligi, može i mirza nešto slično. ilyasova ima NBA iskustvo i trenutno je afirmisaniji igrač, ali je isti tip, izuzetno fizički jak 3-4 sa odličnim šutem.
mislim da je mirza ipak malo snazniji od ersana i dominantniji, a ersan malo "cistiji" i bolji suter
Mozda tako izgleda. Pogledaj statistike Ersana od ove sezone, vise se spustao pod kos (da li zbog povreda ekipnih kolega ili taktike?!), a statistka pokazuje tu njegovu dominaciju u skoku i agresivnost. Proslo je vrijeme kad je Ersan cekao na distanci gotove lopte.
Teletovic tek treba da pokaze koliko moze u NBA. Realno, ima predispozicije da bude bolji od Ilyasove.
vryzas

#99 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:
wannabe_ultra wrote:
JThomas wrote:ako može ersan ilyasova ove sezone imati prosjek 13-8 u NBA ligi, može i mirza nešto slično. ilyasova ima NBA iskustvo i trenutno je afirmisaniji igrač, ali je isti tip, izuzetno fizički jak 3-4 sa odličnim šutem.
mislim da je mirza ipak malo snazniji od ersana i dominantniji, a ersan malo "cistiji" i bolji suter
Mozda tako izgleda. Pogledaj statistike Ersana od ove sezone, vise se spustao pod kos (da li zbog povreda ekipnih kolega ili taktike?!), a statistka pokazuje tu njegovu dominaciju u skoku i agresivnost. Proslo je vrijeme kad je Ersan cekao na distanci gotove lopte.
Teletovic tek treba da pokaze koliko moze u NBA. Realno, ima predispozicije da bude bolji od Ilyasove.

Slazem se 100%...mada ima dosta stvari koje ne zavise od njega tako da se svasta moze desiti u prvoj sezoni.

U svakom slucaju puno srece Mirza! :thumbup:
JThomas

#100 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by JThomas »

trenutno nije bolji, ali možda može biti. to će ovisiti o mnogo stvari, i jači igrači od mirze se iz raznih razloga nisu dobro snašli u NBA. al' vjerujem da ga niko neće dovoditi, a da mu neće dati dobru šansu, nema zašto, nije ni mlad da ga dovode i štekaju za budućnost.
Post Reply