Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kockica_kockica

#76 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by kockica_kockica »

kiki-miki wrote:E pa u Sa ima toga samo obrnuta situacija:

nove stanove u istočnom dijelu,kasindolskoj mogu kupiti samo Srbi i Hrvati i to još s manjom cijenom oko 400 - 500 km po kvadratu.

Fina nam je ova naša država - mi idemo u buućnost zajedno :evil:

Ko god ti je to rekao slagao te.... ja znam muslimane koji tamo kupise stanove bez imalo muke.... a prijateljica koja je pravoslavac je platila kvadrat stana 900 KM u tom Istocnom Sarajevu...
amrica

#77 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by amrica »

Citam ovo i muka mi :(

Konkretno pitanje, znaci u pitanju je novogradnja, itd, ne znam kakve su cijene nekretnina u zenici, ali 700 KM po m2, nekako malo, a sad nisam sigurna sta je grubi rohbau? Koja je stvarna vrijednost m2 za useljenje? I kakav halal certifikat moraju imati potencijalni kupci, osim izgleda?
I da li treba dokaz o porijeklu novca za kupovinu stana? Ili je dio vec finansiran od strane neke "prijateljske" zemlje? Samo za podobne, sto vuku ovu zemlju u 16. stoljece?
Advanced

#78 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

JThomas wrote: bio si ti jasan, ali hajde ti malo potkrijepi to što si rekao, da je "u engleskoj i holandiji ovakav potez sasvim ok" i da se to stvarno radi tamo.
ako ne postaš barem jedan link s nekim dokazom za ovo - smatram da si slagao.
demokratije, je li, bogati...nešto kao u južnoj africi '80 godina, jel tako? ti bi i to vjerovatno okarakterisao kao demokratsko pravo ljudi da biraju komšiluk?
Prijatelju moj se svijet ne vrti samo oko interneta, i dokaza tipa postavi link, to smatram smiješnim. Glupo mi je pisati gdje sam sve putovao, i šta sam sve vidio, kakva sam iskustva stekao. Ne pada na pamet više pisati na ovoj temi.
shuriken

#79 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by shuriken »

Advanced wrote:
shuriken wrote: ako nisi mogao naci dokaze za svoje tvrdnje nisi ih morao u zurbi zamijeniti ponovljenim tvrdnjama meni se ne zuri, na forumu sam vec godinama, javi se za mjesec dana samo mi daj oglas ili web sajt gdje se nude nekretnine na prodaju samo krscanima pa da nastavimo diskusiju sta je samostan pogledaj na googlu
pa ces, vjerujem, vidjeti da ti usporedba ne stoji
Bio sam dovoljno jasan, ako me nisi shvatio, ne mogu ti pomoći. Bez da ulazim u prepirku, nahvali ti sebe!
vidis iz drugih postova da te ni drugi ne razumiju
iznosis tvrdnje bez argumenata i dokaza
pravis usporedbe koje ne stoje jer nemaju nikakve slicnosti sa ovim slucajem
ne odgovaras na jasna i kratka pitanja
poziv na argumentaciju nazivas prepirkom

nismo ovdje da jedni druge poducavamo
ali ako ti je stalo do kvalitetne diskusije, malo razmisli
a i ne moras, ima koliko hoces forumasa koji samo lupaju po tastaturi nako
JThomas

#80 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by JThomas »

Advanced wrote: Prijatelju moj se svijet ne vrti samo oko interneta, i dokaza tipa postavi link, to smatram smiješnim. Glupo mi je pisati gdje sam sve putovao, i šta sam sve vidio, kakva sam iskustva stekao. Ne pada na pamet više pisati na ovoj temi.
i ja sam putem kući vidio letećeg psa, samo mi ne pada na pamet da postam dokaze za to, jer...ne pada mi na pamet :lol: :lol: a vi koji nećete da mi povjerujete, e šta vi znate šta sam ja vidio i gdje sam sve bio :lol: :lol:

ha ja, niste nikad čuli za demokratsko pravo da iz svog komšiluka isključiš sve ljude druge vjere i nacionalnosti, pa i one vlastite vjere ako nisu dovoljno podobni :D to vam je ustaljena praksa u engleskoj i holandiji, ali šta vi znate o tome :D
callmethebreeeze

#81 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by callmethebreeeze »

Advanced wrote:
JThomas wrote: bio si ti jasan, ali hajde ti malo potkrijepi to što si rekao, da je "u engleskoj i holandiji ovakav potez sasvim ok" i da se to stvarno radi tamo.
ako ne postaš barem jedan link s nekim dokazom za ovo - smatram da si slagao.
demokratije, je li, bogati...nešto kao u južnoj africi '80 godina, jel tako? ti bi i to vjerovatno okarakterisao kao demokratsko pravo ljudi da biraju komšiluk?
Prijatelju moj se svijet ne vrti samo oko interneta, i dokaza tipa postavi link, to smatram smiješnim. Glupo mi je pisati gdje sam sve putovao, i šta sam sve vidio, kakva sam iskustva stekao. Ne pada na pamet više pisati na ovoj temi.
hajd', ociju ti, reci nam. i mene zanima. i naravno da imas pravo birati komsiluk, ali ne na taj nacin. jer moze nekom drugom poduzetniku pasti na pamet da pravi zgrade gdje ce biti zabranjen pristup crncima, ciganima, sekularnim muslimanima :D poput mene :D, i tako dalje...
callmethebreeeze

#82 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

JThomas wrote:baš bih volio vidjeti ove iste koji grčevito brane slobodu udruživanja i izražavanja kad bi recimo homoseksualci htjeli sebi podići zgradu u kojoj žive samo oni, privatno, od svojih para :roll: bi li onda rekli da od svojih para svako može da radi šta hoće, nešto čisto sumnjam...

mislim, vidjeli smo već komentare, a bogami i reakcije u stvarnom životu, kad su samo pokušali organizovati izložbu zatvorenog tipa, u zatvorenom prostoru :roll:
nece se niko buniti pod uslovom da se za svaki ramazan isele.
:oops: :oops: :oops: :D
Advanced

#83 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

shuriken wrote: vidis iz drugih postova da te ni drugi ne razumiju iznosis tvrdnje bez argumenata i dokaza pravis usporedbe koje ne stoje jer nemaju nikakve slicnosti sa ovim slucajem ne odgovaras na jasna i kratka pitanja poziv na argumentaciju nazivas prepirkom nismo ovdje da jedni druge poducavamo ali ako ti je stalo do kvalitetne diskusije, malo razmisli a i ne moras, ima koliko hoces forumasa koji samo lupaju po tastaturi nako
Vrati ti mene ponovo na ovu temu, ali hajde da ti odgovorim. Vrati se nazad pa pročitaj sve moje postove na ovoj temi, pa pročitaj svoje postove na ovoj temi, i usporedi! Vidjećeš da se u nečemu ja i ti ne slažemo, a onda ti pokušavaš da dokažeš da si u pravu tako što sa hvališ kako si iskusan na forumu, vežeš se za postove pojedinih koji imaju isto gledište kao i ti, što dovoljno govori o tvojim argumentima. O boji komentara da ne govorim, onako su mi sivi, nemaju nimalo vedrine, nabijeni su emocijama kao da si opasan, itd. Opusti se, nije svijet samo radi tebe, a nije ni radi mene. Pusti ljude neka žive u sredinu u kojoj vole da budu, nemoj im smetati. Pozzzzz :run:
SiSaJuMe

#84 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by SiSaJuMe »

beautyfool wrote:
SiSaJuMe wrote:
beautyfool wrote:Ta firma jel privatna ili drzavna ? Ko finansira to, ako finansira privatnik ne kontam cemu rasprava onda? Gradi od svojih para i prodaje kome hoce, end of story :zzzz:!
Odlican komentar!
Isto tako klub pedera kad se pojavi i finansira koji objekat nema razloga za raspravu. Pa onda kad se pojavi koja sekta takodje ce mo odobrit. Drogerasi dileri ionako su puni love pa sto da ne , Zgrada samo za narkose, Kriminalci vec odavno imaju svoje zgrade , njih preskocimo, Zatim prostitutke, .opa vesela zgrada,. itd itd., Kad pomislim da smo na dnu dna uvjek se zajebem ,. Mozemo mi jos i gore,. Hebes ti ovako drustvo i ovaku drzavu,..........
Hoces to reci da je prostitucija i droga legalna u nasoj drzavi ??? Malo si pomjesao/la smisao mog posta, ali nema veze, procitaj ponovo sigurna sam da ces shvatiti sustinu.
Lijep pozdrav!
Sustina tvog posta je odobravanje:
Ne samo da njemo posmatramo IDIOTIZAM nego ga cak odobravamo,. Cuj privatnik finansira pa nek radi sta hoce.,.,,.Dobro me podsjeti i upavu si prostitucija i droga su zabranjeni, jedino vjersko ispiranje mozgova i vjerski torovi legalni i cak sta vise pozeljni.,
JThomas

#85 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by JThomas »

ništa, ja ujutru u haustoru lijepim natpis: zabranjen pristup ciganima i kinezima.

pa kad me budu pitali, ja ću lijepo objasniti da je to ustvari strogo demokratski, jer je to izraz mog demokratskog prava da biram komšiluk, i onaj ko se buni, on nije demokrata i nikad neće moći u evropu...jer, to se tako radi u engleskoj i holandiji :D

a šta će ako vjernik posrne nakon što kupi stan, hoće li mu onda oduzeti stan koji je platio? ima li i takva klauzula u ugovoru? ili neke redovne kontrole aktivnog praktikovanja vjere? :D
Oi

#86 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Oi »

u svakom slucaju glupost nevidjena, al' kako je u pitanju privatna firma, privatna stvar... u svakom slucaju, imat cu se cemu smijati...
callmethebreeeze

#87 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

JThomas wrote:
a šta će ako vjernik posrne nakon što kupi stan, hoće li mu onda oduzeti stan koji je platio? ima li i takva klauzula u ugovoru? ili neke redovne kontrole aktivnog praktikovanja vjere? :D
mene zanima sta ce pisati na onim tablama gdje se regulise kucni red? koliko glasan smije ezan sa kompjutera biti? smiju li se odrzavati mevludi i tehvidi ( bitno pitanje ako je zgrada za vjernike-selefije), smije li se tespih koristiti, i tako dalje, i tako dalje...
:D
beautyfool

#88 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by beautyfool »

SiSaJuMe wrote:
Sustina tvog posta je odobravanje:
Ne samo da njemo posmatramo IDIOTIZAM nego ga cak odobravamo,. Cuj privatnik finansira pa nek radi sta hoce.,.,,.Dobro me podsjeti i upavu si prostitucija i droga su zabranjeni, jedino vjersko ispiranje mozgova i vjerski torovi legalni i cak sta vise pozeljni.,
S obzirom da se radi o privatnom finansiranju sto bi mi smetalo ? Vec sam ranije navela primjer da recimo ti licno od svojih sredstava kupis zemlju, pocnes graditi zgradu od nekoliko stanova i hoces da prodas te stanove recimo samo svojim najbliznjim, ko sam ja da ti branim i da ti govorim eh nemoze to tako !
U svakom slucaju bolje da grade stanove i fabrike, da imaju ljudi gdje zivjeti i raditi a ne da ulazu pare u gluposti.Ti stanovi ce obezbjediti krov nad glavom odredjenom broju ljudi i u tome zaista ne vidim nista lose.Ako doticna osoba koja gradi te stanove radi iz nijjeta da prkosi nekome onda je to na neki nacin licemjerno, ali ko sam ja da im sudim ?
Lijep pozdrav!
BaileyS

#89 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by BaileyS »

U normalnim zemljama ovo bi podpadalo pod zakon o diskriminaciji i tu nema nikakvih opravdanja demokratijom i privatnim kapitalom. Mada i kod njih ima duplog morala pa se ilegalno provodi ono sto je zakonom zabranjeno. Ipak ovo je bruka samim tim sto se otvoreno postavljaju ovakvi diskriminatorski uslovi.
JThomas

#90 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by JThomas »

beautyfool wrote: S obzirom da se radi o privatnom finansiranju sto bi mi smetalo ? Vec sam ranije navela primjer da recimo ti licno od svojih sredstava kupis zemlju, pocnes graditi zgradu od nekoliko stanova i hoces da prodas te stanove recimo samo svojim najbliznjim, ko sam ja da ti branim i da ti govorim eh nemoze to tako !
U svakom slucaju bolje da grade stanove i fabrike, da imaju ljudi gdje zivjeti i raditi a ne da ulazu pare u gluposti.Ti stanovi ce obezbjediti krov nad glavom odredjenom broju ljudi i u tome zaista ne vidim nista lose.Ako doticna osoba koja gradi te stanove radi iz nijjeta da prkosi nekome onda je to na neki nacin licemjerno, ali ko sam ja da im sudim ?
Lijep pozdrav!
znaš, postoji i nešto što se zove nacionalna i vjerska segregacija i diskriminacija...ikad čula za te pojmove?

zamisli kad bi jedna firma koja gradi zgrade zabranila da stanove kupuju muslimani, druga katolici, treća recimo cigani, četvrta oni koji glasno hrču, peta oni kojima smrde noge...vrlo bi brzo postalo vrlo zanimljivo, jelde?

i opet naglašavam, kad su eto, homoseksualci od svojih, privatnih sredstava zakupili prostor i htjeli organizovati izložbu zatvorenog tipa, da ne govorimo o građenju nečega...e onda je druga priča bila, i na internetu, a bogme i u stvarnom životu...onda je, iz nekog razloga, smetalo, onda se i branilo i govorilo ne može to tako...
callmethebreeeze

#91 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

JThomas wrote:
beautyfool wrote: S obzirom da se radi o privatnom finansiranju sto bi mi smetalo ? Vec sam ranije navela primjer da recimo ti licno od svojih sredstava kupis zemlju, pocnes graditi zgradu od nekoliko stanova i hoces da prodas te stanove recimo samo svojim najbliznjim, ko sam ja da ti branim i da ti govorim eh nemoze to tako !
Lijep pozdrav!
znaš, postoji i nešto što se zove nacionalna i vjerska segregacija i diskriminacija...ikad čula za te pojmove?

zamisli kad bi jedna firma koja gradi zgrade zabranila da stanove kupuju muslimani, druga katolici, treća recimo cigani, četvrta oni koji glasno hrču, peta oni kojima smrde noge...vrlo bi brzo postalo vrlo zanimljivo, jelde?

i opet naglašavam, kad su eto, homoseksualci od svojih, privatnih sredstava zakupili prostor i htjeli organizovati izložbu zatvorenog tipa, da ne govorimo o građenju nečega...e onda je druga priča bila, i na internetu, a bogme i u stvarnom životu...onda je, iz nekog razloga, smetalo, onda se i branilo i govorilo ne može to tako...
ali ti nikako da shvatis su neki "jednakiji" od drugih i da pederi i vjernici nisu jedno te isto. pederi su bolesniiiiiiiiii, i produkt trulog zapadnjackog drustva i ubaceni element koji ima cilj da rastoci temelje na kojem pociva toleratno, napredno i humano bosansko drustvo.
:D :D :D :D
p.s ovo gore je bila ironija. odoh da spavam. :run:
zaratustra

#92 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by zaratustra »

Ja još ne mogu da odlučim kako da ovo nazovem primitivni idiotizam ili idiotski primitivizam. Čuj mogu kupiti samo muslimani. :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#93 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by mIRCerka »

JThomas wrote: i opet naglašavam, kad su eto, homoseksualci od svojih, privatnih sredstava zakupili prostor i htjeli organizovati izložbu zatvorenog tipa, da ne govorimo o građenju nečega...e onda je druga priča bila, i na internetu, a bogme i u stvarnom životu...onda je, iz nekog razloga, smetalo, onda se i branilo i govorilo ne može to tako...
e jebi ga, ti bi stalno demokratisao...ne moze tako, dogovoricemo se kako ja kazem...

postoji ulaz na dobrinji 3, zgrada prema D4, gdje je zena prodavala stan od 80 kvadrata za 80 hiljada, jer niko nije htio kupiti, jer su ostale stanove kupili likovi kratkih hlaca, dugih brada, sa policama sa cipelama ispred ulaznih vrata i bismilama zaljepljenim na vratima...ne znam je li kupljen, to je scena od prije dvije godine.... kad kupujes stan, kupujes i komsiluk, jer ne kaze se dzaba da je komsija pola cijene stana...

nacin na koji su to objavili je bezobrazan, i cim neko kaze nesto protiv toga, proglase ga islamofobom, komunjarom, tako da ja licno odo opet povratit zbog ove informacije, a onda odo s teme, zovite ako bude belaja.
pozz
beautyfool

#94 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by beautyfool »

JThomas wrote:
Lijep pozdrav!

A kakve to ima veze sa mojim privatnim novcem ? Ja kupim kucu, hocu da je prodam vjerniku/nevjerniku, bosancu, hrvatu, srbinu, makedoncu, albancu, i sto bi se ti osjecao diskriminiranim ?
Ne shvatam zasto to ti meni naglasavas homoseksualce i kakve to imaju veze moji postovi s tim ? Navedi bar jedan moj post gdje ja pominjem homoseksualce? Ja samo iznosim svoja licna vidjenja i razmisljanja o ovoj temi a da naglasim nisam predstavnik niti glasogovornik bilo kakvih grupa, niti zajednica, niti sekti da bih ti mogla dati detaljan odgovor vezan za temu koju "naglasavas", ja iznosim samo moje LICNO misljenje i uredu je da se i ti ne slazes s tim ali svako ima pravo na svoje misljenje zar ne ?
shuriken

#95 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by shuriken »

Advanced wrote:
shuriken wrote: vidis iz drugih postova da te ni drugi ne razumiju iznosis tvrdnje bez argumenata i dokaza pravis usporedbe koje ne stoje jer nemaju nikakve slicnosti sa ovim slucajem ne odgovaras na jasna i kratka pitanja poziv na argumentaciju nazivas prepirkom nismo ovdje da jedni druge poducavamo ali ako ti je stalo do kvalitetne diskusije, malo razmisli a i ne moras, ima koliko hoces forumasa koji samo lupaju po tastaturi nako
Vrati ti mene ponovo na ovu temu, ali hajde da ti odgovorim. Vrati se nazad pa pročitaj sve moje postove na ovoj temi, pa pročitaj svoje postove na ovoj temi, i usporedi! Vidjećeš da se u nečemu ja i ti ne slažemo, a onda ti pokušavaš da dokažeš da si u pravu tako što sa hvališ kako si iskusan na forumu, vežeš se za postove pojedinih koji imaju isto gledište kao i ti, što dovoljno govori o tvojim argumentima. O boji komentara da ne govorim, onako su mi sivi, nemaju nimalo vedrine, nabijeni su emocijama kao da si opasan, itd. Opusti se, nije svijet samo radi tebe, a nije ni radi mene. Pusti ljude neka žive u sredinu u kojoj vole da budu, nemoj im smetati. Pozzzzz :run:
osim sto ja tebe ne razumijem, ne razmijes ni ti mene, a bio sam kratak i jasan, zamolio sam te da objasnis i dokazes svoje tvrdnje koje iznosis kao cinjenice. a ti ni makac. valjda si se prepao zato sto sam tako nabijen emocijama, opasan, iskusan, hvalisav i jos okruzen istomisljenicima. pa nisi ti Chuck Norris.
Fair Life

#96 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Fair Life »

HAVANA wrote:Iz sveg srca im želim da ih ekonomska kriza pomete sa tržišta BiH.
Pranje love...
saibaba

#97 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by saibaba »

shuriken wrote:Bio prilog na BHT kako firma Almy u Zenici gradi zgradu u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani.
Ima desetak stanova, nisu jos svi prodani, cijena je 700 maraka grubi rohbau ako sam dobro cuo.
Gradjani u anketi u Zenici, neki su za, neki su protiv, gradonacelnik Zenice smatra da je to glupa ideja.

Meni licno je to neprihvatljivo, ali razumijem da se desava, uskoro ce se i teritorija etnicki podijelit, koliko vidim.
Uskoro cemo se cudit "mjesovitim" zgradama i naseljima
kakva diskriminacija i glupa ideja ...
Ne mogu da vjerujem da bi neko dao u novine oglas " stanovi za muslimane" .

Ponudi mu pare vidjećeš kako se mjenjaju principi ..
mayab

#98 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by mayab »

Stanarima bilo koje zgrade treba biti vaznije žive li im u zgradi seljačine koje se tako i ponašaju, tj.bacaju smeće gdje stignu, pa i kroz prozor, pustaju "džigaru" tako da cijela zgrada moze da "uživa" u istoj itd., itd., nego kojem se Bogu mole i kako! :x
Last edited by mayab on 21/02/2009 09:33, edited 1 time in total.
Photoman

#99 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Photoman »

Haman zvuci k'o West Mostar.
callmethebreeeze

#100 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

svi oni koji brane ovu inicijativu trebali bi pomiisliti kako bi reagovali da su u nezavisnim ili glasu srpske procitali vijesti:

"pocinje gradnja zgrade u banja luci iskljucivo za srbe pravoslavce".

bas bih volio vidjeti komentare na takvu vijest.
Post Reply