Eish.Zubizareta wrote:Jos sinoc su je cistili, valjda opet napadalo...bar se trude, za promjenuladyblue18 wrote:Ma moja ulica jes pod ostalikockica_kockica wrote: lady bit ce da tvoja ulica nije u prioritetima vec je pod "ostali"![]()
![]()
I ja sam danas imala utisak da sam prepjesacila 150 kilometara ... a na cipelama se nagomilao snijeg jedva ga otresla... u tramvaj da udjem umal se ne slomih....al nije Safet Bega Basagica zaboga, ali izgleda kao sibirsko selo
![]()
A traNVaji su posebna prica, u njima vise bljuzgavice nego po gradu
Ciscenje ulica!?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#76 Re: Ciscenje ulica!?
- DaffyDuck
#77 Re: Ciscenje ulica!?
Eish.ladyblue18 wrote: Jos sinoc su je cistili, valjda opet napadalo...bar se trude, za promjenu
tek pogledah datum...
-
zilog
#78 Re: Ciscenje ulica!?
Proklinjaces ti snijeg u septembru.Haris.ba wrote:Neka snijega. Zaglavilo mi auto u snijegu, pa sam morao prespavati kod jaranice. Nemoj neko protiv snijega šta da zucne!
- respo
#79 Re: Ciscenje ulica!?
nije grtalica ralicamoderator wrote:
Od Nedjarica do Vjecne Vatre, slovom i brojem 2 grtalice.
- respo
#80 Re: Ciscenje ulica!?
12. avgust
Uselili smo se u našu novu kuću u Kanadi. Tako sam uzbuđen. Ovdje je tako lijepo. Planine su prekrasne. Jedva čekam da ih vidim prekrivene snijegom.
14. oktobar
Kanada. To je najljepša zemlja na svijetu. Lišće joj je poprimilo sve one divne nijanse žute i narandžaste boje. Vozio sam kroz prirodu i vidio par jelena. Tako su graciozni. To su najljepše životinje na svijetu. Ovo mora da je raj. Volim Kanadu.
11. novembar
Dan Sjećanja (Kanadski državni praznik). Lov na jelene će početi uskoro. Ne mogu da zamislim kako neko može ubiti tako divnu životinju. Nadam se da će uskoro snijeg. Tako je divno.
2. decembar
Noćas je pao prvi snijeg. Ustao sam i vidio sve pokriveno bijelim pokrivačem. Izgleda kao najljepša razglednica. Izašli smo napolje, počistili stepenice i prilazni put, a onda se grudvali (ja pobjedio). Kad je prošla grtalica (mašina za čišćenje snijega s ulica koja snijeg sklanja sa strane -prim.prev.) morali smo ponovo da očistimo kapiju. Koja divna zemlja. Volim Kanadu.
12. decembar
Noćas opet snijeg. Opet prošla grtalica i zatrpala kapiju. Ovdje je prekrasno.
19. decembar
Noćas opet snijeg. Nisam mogao izvesti auto da idem na posao. Ovdje je zaista divno samo sam malo umoran od lopatanja. Opet jebena grtalica.
22. decembar
Ovo bijelo govno opet padalo cijelu noć. Dobio žuljeve od lopatanja i leđa me bole. Ovaj majmun sa grtalicom kao da se krije iza ćoška i samo čeka da ja očistim ispred kapije. Šupak.
25. decembar
Sretan jebeni i usrani Bozić. Još malo usranog snijega. Ako mi ikad padne šaka ovaj peder što vozi grtalicu, ubiću ga. Mater im jebem što ne posipaju više soli po cesti pa da se prije otopi.
27. decembar
Noćas opet snijeg. Ne izlazim već tri dana sem što čistim snijeg kad god prođe grtalica. Ne mogu nigdje ići, auto se zaglavio u brdu, snijega ispred kapije a i hladno je. Kažu da će noćas pasti novih 30 cm tih govana.
28. decembar
Prognoza je bila loša. Palo je pola metra. Ako ovako nastavi neće se otopiti do ljeta. Grtalica se zaglavila i taj šupak došao kod mene da traži lopatu. Rekao sam mu da sam već slomio šest lopata čisteći ta govna sa vrata što ih je on nabacao i zamalo da sam mu je slomio o glavu.
4. januar
Najzad izašao iz kuće. Otišao do prodavnice da kupim nešto hrane i kad sam se vraćao udario kolima u jelena. 3000$ štete na kolima. Te jebene nemani trebaju biti ubijene. Svugdje ih ima. Što ih lovci ne pobiše jesenas
3. maj
Odvezao kola kod mehaničara. Nevjerovatno koliko su zarđala od jebene soli što je posipaju svuda.
10. maj
Selim se na Floridu. Ne mogu ni zamisliti kako neko normalan može živjeti u toj jebenoj Kanadi.
Uselili smo se u našu novu kuću u Kanadi. Tako sam uzbuđen. Ovdje je tako lijepo. Planine su prekrasne. Jedva čekam da ih vidim prekrivene snijegom.
14. oktobar
Kanada. To je najljepša zemlja na svijetu. Lišće joj je poprimilo sve one divne nijanse žute i narandžaste boje. Vozio sam kroz prirodu i vidio par jelena. Tako su graciozni. To su najljepše životinje na svijetu. Ovo mora da je raj. Volim Kanadu.
11. novembar
Dan Sjećanja (Kanadski državni praznik). Lov na jelene će početi uskoro. Ne mogu da zamislim kako neko može ubiti tako divnu životinju. Nadam se da će uskoro snijeg. Tako je divno.
2. decembar
Noćas je pao prvi snijeg. Ustao sam i vidio sve pokriveno bijelim pokrivačem. Izgleda kao najljepša razglednica. Izašli smo napolje, počistili stepenice i prilazni put, a onda se grudvali (ja pobjedio). Kad je prošla grtalica (mašina za čišćenje snijega s ulica koja snijeg sklanja sa strane -prim.prev.) morali smo ponovo da očistimo kapiju. Koja divna zemlja. Volim Kanadu.
12. decembar
Noćas opet snijeg. Opet prošla grtalica i zatrpala kapiju. Ovdje je prekrasno.
19. decembar
Noćas opet snijeg. Nisam mogao izvesti auto da idem na posao. Ovdje je zaista divno samo sam malo umoran od lopatanja. Opet jebena grtalica.
22. decembar
Ovo bijelo govno opet padalo cijelu noć. Dobio žuljeve od lopatanja i leđa me bole. Ovaj majmun sa grtalicom kao da se krije iza ćoška i samo čeka da ja očistim ispred kapije. Šupak.
25. decembar
Sretan jebeni i usrani Bozić. Još malo usranog snijega. Ako mi ikad padne šaka ovaj peder što vozi grtalicu, ubiću ga. Mater im jebem što ne posipaju više soli po cesti pa da se prije otopi.
27. decembar
Noćas opet snijeg. Ne izlazim već tri dana sem što čistim snijeg kad god prođe grtalica. Ne mogu nigdje ići, auto se zaglavio u brdu, snijega ispred kapije a i hladno je. Kažu da će noćas pasti novih 30 cm tih govana.
28. decembar
Prognoza je bila loša. Palo je pola metra. Ako ovako nastavi neće se otopiti do ljeta. Grtalica se zaglavila i taj šupak došao kod mene da traži lopatu. Rekao sam mu da sam već slomio šest lopata čisteći ta govna sa vrata što ih je on nabacao i zamalo da sam mu je slomio o glavu.
4. januar
Najzad izašao iz kuće. Otišao do prodavnice da kupim nešto hrane i kad sam se vraćao udario kolima u jelena. 3000$ štete na kolima. Te jebene nemani trebaju biti ubijene. Svugdje ih ima. Što ih lovci ne pobiše jesenas
3. maj
Odvezao kola kod mehaničara. Nevjerovatno koliko su zarđala od jebene soli što je posipaju svuda.
10. maj
Selim se na Floridu. Ne mogu ni zamisliti kako neko normalan može živjeti u toj jebenoj Kanadi.
-
Gospoda Ministarka
#81 Re: Ciscenje ulica!?
,
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 15:20, edited 1 time in total.
- 8. sekretar SKOJ-a
#82 Re: Ciscenje ulica!?
Podjela posla je ljudsko društvo unaprijedila do neslućenih razmjera.opet ja wrote:Upravo gledam sa mog pendzera kako radnici rada ciste siblje (grmice...dakle ne drvece vec grmice) od snijega a staza za pjesake je naravno neprohodna totalno, stepenice Dz takodjer...ma bitni su grmici
Park je zadužen za žbunje i ostalo zelenilo, a za bijeli pokrivač na trotoarima i cestama, valjda, Rad, rad i samo rad. U mojoj opštini, zvanoj općina, načelnik raspisuje tender, pa privatne grtalice čiste. Zapravo, uopšte ne čiste. Poželio sam da mi Radova grtalica prođe ispod prozora. Eh, kako je nekada bilo dobro,...Bez tendera.
- Better Man
#83 Re: Ciscenje ulica!?
Kao vozaču koji svaki dan vozi 65 kilometara do posla i nazad, mogu reči da zimske službe zaslužuju manju ocjenu od nule. Njihova reakcija na snježne padavine i njihovo čišćenje ulica je katastrofa. Drugi problem su polupismeni vozači sa neispravnim autima i ljetnim gumama na istim, što je uzrok gužve i zastoja u saobraćaju. Dionicu od 1 kilometra sam vozio čak pola sata (riječ je o izlazu iz Vogošće prema Sarajevu). I treći problem su drotovi koji nerade ništa, a trebali bi da sva neispravna auta i auta bez zimskih guma isključe iz sabraćaja sve dok ne stave zimske gume i auto nedovedu u ispravno stanje. A o Vozačima koji ulijeću u sendvić,tj. makaze i vozačima koji noću voze bez i jednog svjetla da ne govorim.
- Bakir1
#84 Re: Ciscenje ulica!?
da li je neko isao van sarajeva u pravcu konjica?kakva je tamo situacija?moram ujutro za konjic,u auto sa kojim idem ne sumljam ali me zanima da li je bilo sta ocisceno?
- kurty
#85 Re: Ciscenje ulica!?
Bakir1 wrote:da li je neko isao van sarajeva u pravcu konjica?kakva je tamo situacija?moram ujutro za konjic,u auto sa kojim idem ne sumljam ali me zanima da li je bilo sta ocisceno?
u subotu je preko Bradine bilo kao u Sa veceras...tako da znas sta te ocekuje
- karanana
#86 Re: Ciscenje ulica!?
sad slusam onog djipu iz rada i rece na kraju nesto sto me iznenadi. kae djipa da kjkp rad nije odgovoran za ciscenje ulica u opstini ilidza, alipasinoj od koseva prema vogosci, igmanu, bjelasnici...
haj dobro, za igman i bjelasnicu i mogu shvatiti, mozda je to druga firma, mozda je zoi84, nemam pojma, ali kad je reko da ciste bulevar mese selimovica samo do ulaza na ilidzu, da ciste alipasinu samo do zetre...e to mi nije jasno. pa ko je onda odgovoran za ove ceste koje oni kao ne ciste? zasto se onda ovo preduzedje rad zove kantonalno jkp kad ciste na dvije opstine? a i to ciscenje je katastrofa. jebote palo je 20 cenata snijega a oni se koprcaju sa ulicama prvog prioriteta 3 dana.
haj dobro, za igman i bjelasnicu i mogu shvatiti, mozda je to druga firma, mozda je zoi84, nemam pojma, ali kad je reko da ciste bulevar mese selimovica samo do ulaza na ilidzu, da ciste alipasinu samo do zetre...e to mi nije jasno. pa ko je onda odgovoran za ove ceste koje oni kao ne ciste? zasto se onda ovo preduzedje rad zove kantonalno jkp kad ciste na dvije opstine? a i to ciscenje je katastrofa. jebote palo je 20 cenata snijega a oni se koprcaju sa ulicama prvog prioriteta 3 dana.
- Bakir1
#87 Re: Ciscenje ulica!?
ma pitam jer znam da policija ima obicaj iskljucivati vozila koja nemaju lance na pogonskim tockovima sto mi je ok u slucaju da cu ici sa mercedesom 123kurty wrote:Bakir1 wrote:da li je neko isao van sarajeva u pravcu konjica?kakva je tamo situacija?moram ujutro za konjic,u auto sa kojim idem ne sumljam ali me zanima da li je bilo sta ocisceno?
u subotu je preko Bradine bilo kao u Sa veceras...tako da znas sta te ocekuje
nista,polako cu
-
AdnanSA
#88 Re: Ciscenje ulica!?
Ulice su očajno oćišćene. Palo je samo 12 cm snjega i grad je u haosu. Pa vozio sam od Ilidže do Velešića sat i dvadeset minuta kroz onu gužvu danas.
Direktoru komunalnog sam se sjetio svih ženskih članova uže i šire familije.
PS Da je palo pola metra snjega ja bih rekao ok, viša sila ali ovo malo jada što je palo da je uzrokovalo ovakve zastoje to je samo krajnji javašluk u JKP Rad.
PS Da je palo pola metra snjega ja bih rekao ok, viša sila ali ovo malo jada što je palo da je uzrokovalo ovakve zastoje to je samo krajnji javašluk u JKP Rad.
- KadSeMrtviProbudimo
#89 Re: Ciscenje ulica!?
AdnanSA wrote:Ulice su očajno oćišćene. Palo je samo 12 cm snjega i grad je u haosu. Pa vozio sam od Ilidže do Velešića sat i dvadeset minuta kroz onu gužvu danas.
Shvatio bih donekle da je snijeg pao u oktobru, početkom novembra...ali 15.decembra - nikako.
U KJKP Rad ovaj prvi snijeg su dočekali potpuno nespremno, neobjašnjivo. Njih nekoliko iz Rada su zarobili cijeli grad, cijeli kanton. To je bezobrazluk u najmanju ruku; za ovaj javašluk i neodgovornost neko mora snositi posljedice, ili taj Đipa, ili direktor Babić ili resorni kantonalni ministar. Otkaz ili ostavka!
Dokle više, .ebote, svake godine isto
Kako više stati u kraj ovim samovoljama direktora i uprava javnih preduzeća
- 8. sekretar SKOJ-a
#90 Re: Ciscenje ulica!?
E, pa opštine Ilidža i Vogoćđšća su se očito opredijelile za privatizaciju čišćenja snijega. Ne znam detalje tendera, ali sumnjam na IMT klauzule ugovora pobjednika tendera.karanana wrote:sad slusam onog djipu iz rada i rece na kraju nesto sto me iznenadi. kae djipa da kjkp rad nije odgovoran za ciscenje ulica u opstini ilidza, alipasinoj od koseva prema vogosci, igmanu, bjelasnici...
- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#91 Re: Ciscenje ulica!?
Koliko se ja razumijem u zakon...moze se voziti na ljetnim gumama koje imaju dubinu sare barem 4mm i sa lancima u gepeku. Evo i pravilnik o saobracaju u zimskim uvjetima (iliti uslovima)Better Man wrote:Kao vozaču koji svaki dan vozi 65 kilometara do posla i nazad, mogu reči da zimske službe zaslužuju manju ocjenu od nule. Njihova reakcija na snježne padavine i njihovo čišćenje ulica je katastrofa. Drugi problem su polupismeni vozači sa neispravnim autima i ljetnim gumama na istim, što je uzrok gužve i zastoja u saobraćaju. Dionicu od 1 kilometra sam vozio čak pola sata (riječ je o izlazu iz Vogošće prema Sarajevu). I treći problem su drotovi koji nerade ništa, a trebali bi da sva neispravna auta i auta bez zimskih guma isključe iz sabraćaja sve dok ne stave zimske gume i auto nedovedu u ispravno stanje. A o Vozačima koji ulijeću u sendvić,tj. makaze i vozačima koji noću voze bez i jednog svjetla da ne govorim.
a) Za putnička motorna vozila i ostala motorna vozila čija najveća dozvoljena masa nije veća od 3.500 kg i nemaju više od 8 sjedišta:
1) zimski pneumatici na sva četiri točka. Zimska guma (pneumatik) je na svom boku označena slijedećim oznakama: MS, M+S ili M&S i znakom snježne pahuljice na stiliziranom obrisu planine s tri vrha, čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi najmanje 4 mm,
2) gume sa ljetnim profilom čija dubina gazećeg sloja iznosi minimum 4 mm i u priboru odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonskim točkovima u slučaju zimskih uvjeta.
- respo
#92 Re: Ciscenje ulica!?
ove ce jednog dana iznenaditi sunce u zoru u mjesecu julu a kamoli snijeg u sredini mjeseca decembra
- ladyblue18
#93 Re: Ciscenje ulica!?
Ja ne znam kako mozete svake godine da se cudite, kad znate da je uvijek isto...nego cuvat zivca za zime i jbg...

- Cholina_Lokica
#94 Re: Ciscenje ulica!?
posuli samo glavnu cestu... 
- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#95 Re: Ciscenje ulica!?
Dobro su i to...sreca pa ne rade samo 8-16...Dile wrote:posuli samo glavnu cestu...
-
vnm
#96 Re: Ciscenje ulica!?
koji sam ja majstor. juce u podne montirao zimske gume, kao da sam nostradamus.
sta sam se danas smijesnih scena nagledao kao pjesak na semaforima. jedan tip se okrenuo sa mercedesom bukvalno oko 120 stepeni pokusavajuci da naglo krene na raskrsnici prema lijevo, na drugom semaforu frajer ocajan samo sto si kosu ne iscupa a tockovi vrte u mjestu. snijeg cudan nekakav, sipaju soli ko ludi a on se ne topi.
sta sam se danas smijesnih scena nagledao kao pjesak na semaforima. jedan tip se okrenuo sa mercedesom bukvalno oko 120 stepeni pokusavajuci da naglo krene na raskrsnici prema lijevo, na drugom semaforu frajer ocajan samo sto si kosu ne iscupa a tockovi vrte u mjestu. snijeg cudan nekakav, sipaju soli ko ludi a on se ne topi.
-
nikad_izvini
#97 Re: Ciscenje ulica!?
Malo je jebeno ako živiš u nekoj sporednoj uličici i ako nemaš vozilo
Para bi se mogla okrenuti ako bi se irvasi i sobovi počeli iznajmljivati
Evo baš gledam u Hrasnom, ulica pored Selexa je dijelom očišćena(vožnja do 40 plafon
), jal zađeš u naselje trebaju ti sanke i gore spomenute životinje 
Evo baš gledam u Hrasnom, ulica pored Selexa je dijelom očišćena(vožnja do 40 plafon
- ladyblue18
#98 Re: Ciscenje ulica!?
Moja po obicaju nije ociscena, komsije ako izadju malo da razgrnu i to je to.
Jedno za 10ak dana cemo doci na red.
Tata jutros pjeske otiso na poso.

Jedno za 10ak dana cemo doci na red.
Tata jutros pjeske otiso na poso.
- Nekako s proljeća
#99 Re: Ciscenje ulica!?
Pa dobro, uvijek se ''komunalcima'' ima sta kritički uputiti. Svjedok sa godinama unazad da ''grtalica'' ne može da ''očisti''
Ali hajde, sve će to sunce dovesti u red.
-
riko-ga
#100 Re: Ciscenje ulica!?
Bogami moju ulicu ciste svaka im dala.
I sto je jos cudnije padinska ulica i to jos podugacka a ciste je ko svoju.Pa nisu dali cinimi se ni jednoj pahuljici na asvalt pasti.Bravo momci bravo.Da sam znao nebi kupovo zimske gume