Evo i ja da se ukljucim, jer prozivaju muskarce

Ova tema me je pogodila! Nedavno sam imao slicnu raspravu oko toga zasto lijepe djevojke (ne znam da li i pametne - cisto sumnjam) hodaju sa sanerima, tipovima koji im nikako ne "leze" bar onako fizicki i slicno. Doslo se do zakljucka koji sam maloprije procitao u nekom odgovoru, da je stvar hrabrosti da se pridje djevojci. Obicno su takve djevojke "daleke" i tesko im je prici. Sta je razlog? Strah od neuspjeha? Strah od toga sta ce raja reci? Strah da ce te provaliti? Iste te djevojke obicno odbacuju apriori momke koji im prilaze, bez pokusaja da budu pristojne bar par minuta. Kao ono u fazonu "Nek' se bori malo za mene". Ili nije on za mene i slicno. Pristojni" momci se povlace odmah. Ali...Poslije tako naleti neki "hadzo" bez kompleksa i dovoljno "nepristojan" i "nametljiv" koji ne bjezi poslije prvih njenih rijeci i dovoljno "dosadan" i poslije nekog vremena ona pristane na pice, padne tu i razmjena telefona i sl. Tako to krene, cini joj se lijepo, tip ima auto, zna ga raja po kaficima, pozdravljaju ga svi, svi ga se plase... Ali avaj! U neka doba ona skonta kako nema o cemu sa njim pricati i ona bi rado pobjegla iz te veze. Ali sada je kasno! Sve ono cemu se divila kao prednostima njenog izabranika, sada su mu mane. On je mangup, jalijas kojeg ne mozes ostaviti tek tako. I tu nastaju problemi, poneki samar, pozivi kasno u noc, a u najcrnjim scenarijima i pucnjava. Dakle, odo ja malo van teme

Cinjenica je da se momci boje, sa ili bez razloga, "dominantnih" zena. U ovom slucaju su to lijepe i pametne zene. Ali cinjenica je i to, da su one uveliko krive za to. Uvijek su bile pristupacnije, obicnije, normalnije, lakse za komunikaciju, razgovorljivije, srdacnije... i sta sve ne, djevojke koje su "osrednje". I tako kada se u nekoj 30 i nekoj pitaju zasto su same, neka se sjete zasto su onolike momke koji su im prisli i pitali ono standardno "Jesi li za pice

?" odbili bez da su se zainteresovali za njega!