Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
taureg71
#76 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
ma mozemo mi obezbjediti auto bombama, mecima, alarmima, zederima, ako se lopovi namerace dotjeraju slepu i natovare ga, i onda natenane rastavljaju..problem je u kaznenoj politici...da je to strogo, tipa 10 god tvorza za kradju, iscezao bi kriminal za 1 dan 
- Nabucco
#77 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
taureg71 wrote:kod mene na sceniku sa zakljucanim zederom upalis auto, ali tako pisti nesto da nema sanse da mozes voziti, valjda namjestili da ne krenes voziti sa zakljucanim...
To sam ja pisao davno ja mislim na ovoj temi. Da je nemogucnost paljenja iskljucivo zbog toga da se ne bi krenulo voziti bez otkljucanog volana. A drugo je sto neki misle, imam ja i elektronsku i mehanicku zastitu sa ugradnjom zedera
- holowey
#78 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
zato ja volim hudini... auto cijeli dan na suncu, upalim, ukljucim klimu, auto radi dok ja u kafani sjedim, hudini zakljucan, miran sam da mi niko nece auto drpiti... mogao bi se samo u krug voziti 
-
generation
#79 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
hahaha, pa ja zakrenes tockove i zakljucas volan.holowey wrote:zato ja volim hudini... auto cijeli dan na suncu, upalim, ukljucim klimu, auto radi dok ja u kafani sjedim, hudini zakljucan, miran sam da mi niko nece auto drpiti... mogao bi se samo u krug voziti
- dulekrele
#80 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
Da li se mijenja letva volana kod ugradnje zedera i hudinija tj. da li oni stavljaju svoju ?
-
ado-šampion
#81 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
Ma jok, kakva letva. Prikace svoj mehanizam na postojeci mehanizam za zakljucavanje volana (bravu). Toliko ja znam. Makar kad je rijec o Hudiniju. Zeder ne znam, ali isto tako cisto sumnjam. To je sve mehanizam koji ide oko letve volana.dulekrele wrote:Da li se mijenja letva volana kod ugradnje zedera i hudinija tj. da li oni stavljaju svoju ?
-
taureg71
#82 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
ne mijenja se, ali kod montaze Zedera vodite racuna na sta ce to poslije liciti...Meni je na Sceniku stavljen zeder, ali nekako ruzno, viri ispod volana metalni dio gdje ide kljuc jedno 5 cm...Tu je bolje rjesenje staviti Lavlju sapu...isti mehanizam, a ne viri nista,..,..ali zaista zeder stiti itekako..dulekrele wrote:Da li se mijenja letva volana kod ugradnje zedera i hudinija tj. da li oni stavljaju svoju ?
-
citroen xm
#83 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
Ja čuo da je nedavno par VAG-ena sa zederom "proslijeđeno dalje bez volje vlasnika". Izgleda da su mu dohakali.
-
taureg71
#84 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
naravno ako su imali kljuc ili gazdu mrzilo da zakljuca...zeder+alarm+izmjena OBD konektora, ipak ces lopove zadeverati...citroen xm wrote:Ja čuo da je nedavno par VAG-ena sa zederom "proslijeđeno dalje bez volje vlasnika". Izgleda da su mu dohakali.
-
citroen xm
#85 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
Pričam o autima koja su imala samo zeder. Nedavno otišla Oktavija uredno zaključana sa svim ključevima kod gazde.
-
taureg71
#86 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
pa imas na YT klip...kako lako otkljucati zeder... treba im 30 sekundi...ali vecina lopova su jajare, njima je zeder preprekacitroen xm wrote:Pričam o autima koja su imala samo zeder. Nedavno otišla Oktavija uredno zaključana sa svim ključevima kod gazde.
-
citroen xm
#87 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
Rekoh ovo samo zato što većina ljudi još uvijek vjeruje u Zeder kao u Boga. Ok, dobra je zaštita, ali neka se zna da nije svemoguć.
Mada meni svejedno, ali eto nije mi drago kada neko ostane bez auta. Ja i onako nisam ljubitelj auta kojima treba 5 različitih zaštita i opet san nije miran.
Mada meni svejedno, ali eto nije mi drago kada neko ostane bez auta. Ja i onako nisam ljubitelj auta kojima treba 5 različitih zaštita i opet san nije miran.
-
taureg71
#88 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
tesko da ima iole novije auto a da se ne krade...imaju ona samo koja se rijetko kradu, ali ne NIKAKO...mojoj drugarici Fiat UNO ukraden, hehehe...meni pezo 308...citroen xm wrote:Rekoh ovo samo zato što većina ljudi još uvijek vjeruje u Zeder kao u Boga. Ok, dobra je zaštita, ali neka se zna da nije svemoguć.
-
citroen xm
#89 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
Čuj Fiat Uno. E to ili je neki srednjoškolac koji peče zanat ili je neki teški droger pod jakim halucinacijama. Treće mogućnosti nema.
Ok, razlika je kada autu jedna zaštita odbije lopova i kada ga 3 zaštite ne sprječavaju.
Ok, razlika je kada autu jedna zaštita odbije lopova i kada ga 3 zaštite ne sprječavaju.
-
taureg71
#90 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
msm da sa 3 zastite ce bas baaasss tesko da ga ukradu...pogotovo sa izmjenjenim OBD konektorom..citroen xm wrote:Čuj Fiat Uno. E to ili je neki srednjoškolac koji peče zanat ili je neki teški droger pod jakim halucinacijama. Treće mogućnosti nema.![]()
-
citroen xm
#91 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
Ako se namerače na neko auto, odvuće ga kamionom. Dešavalo se, nije da izmišljam.
- Drvosjeca iz Dejcica
#92 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
Znači nije ni Zeder što je nekad bio.citroen xm wrote:Pričam o autima koja su imala samo zeder. Nedavno otišla Oktavija uredno zaključana sa svim ključevima kod gazde.
-
chombe trajla be
#93 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
A ne, ne, nije tačno. Ja sam kupio auto prije pet godina, ubacio ga u garažu i zazidao vrata. Mogu se oni meračiti koliko hoće ali auto nemogu ni vidjeti. Pa neće se oni sa Čombetom zajebavati.citroen xm wrote:Ako se namerače na neko auto, odvuće ga kamionom. Dešavalo se, nije da izmišljam.
- Darh Wader
-
citroen xm
#95 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
chombe trajla be wrote:A ne, ne, nije tačno. Ja sam kupio auto prije pet godina, ubacio ga u garažu i zazidao vrata. Mogu se oni meračiti koliko hoće ali auto nemogu ni vidjeti. Pa neće se oni sa Čombetom zajebavati.citroen xm wrote:Ako se namerače na neko auto, odvuće ga kamionom. Dešavalo se, nije da izmišljam.
- Drvosjeca iz Dejcica
#96 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
Navodno nije original već neki kineski fake.Darh Wader wrote:
-
ado-šampion
#97 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
Ne znam nikog da u zadnje vrijeme stavlja Zeder, svi stavljaju Hudini.
A da se ne varamo bilo kakvo auto iznad 10 k KM ako je vlasnik pametan ugradice nekakvu zastitu, bio to Zeder, Hudini ili Kobra. Jer danas nema nista da se ne krade.
Nema smisla zbog 500 KM rizikovati 10+ k.
Buraz ima Hudini na P 308, ja da ne govorim.
Sto se tice dvije zastite meni to nema smisla. Ko hoce da fakat zastiti svoje auto sto protiv kradje sto protiv udaraca, pokusaja provale i slicno najbolja opcija je Hudini + Kasko, po meni.
Kome auto vrijedi toliko da mu se isplati stavljati 2 zastite (na svako novije auto to je cca 1200 KM), treba uzeti Kasko.
Pokusaj provale i ostecena vrata na autu do 5 godina starom ako bas nije rasprostranjeno da mozes naci na otpadu (a rijetko koje jeste realno) je 5 k KM. Zeninoj kumi pokusali obiti A3, izrezali vrata, steta 5 k KM u Asi, pokrio kasko.
Pod "zastitom" na racunam OBD, to je ipak sitnica.
A da se ne varamo bilo kakvo auto iznad 10 k KM ako je vlasnik pametan ugradice nekakvu zastitu, bio to Zeder, Hudini ili Kobra. Jer danas nema nista da se ne krade.
Nema smisla zbog 500 KM rizikovati 10+ k.
Buraz ima Hudini na P 308, ja da ne govorim.
Sto se tice dvije zastite meni to nema smisla. Ko hoce da fakat zastiti svoje auto sto protiv kradje sto protiv udaraca, pokusaja provale i slicno najbolja opcija je Hudini + Kasko, po meni.
Kome auto vrijedi toliko da mu se isplati stavljati 2 zastite (na svako novije auto to je cca 1200 KM), treba uzeti Kasko.
Pokusaj provale i ostecena vrata na autu do 5 godina starom ako bas nije rasprostranjeno da mozes naci na otpadu (a rijetko koje jeste realno) je 5 k KM. Zeninoj kumi pokusali obiti A3, izrezali vrata, steta 5 k KM u Asi, pokrio kasko.
Pod "zastitom" na racunam OBD, to je ipak sitnica.
-
Vygor
#98 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
Da malo ozivim ovu temu,ima li kakvih noviteta kada je u pitanju mehanicka zastita?
-
taureg71
#99 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
Vygor wrote:Da malo ozivim ovu temu,ima li kakvih noviteta kada je u pitanju mehanicka zastita?
nista apsolutno, hudini, zeder, sapa
- p206
#100 Re: Lavlja kandza, Zeder ili Houdini lock
Da ne otvaram novu temu...
Koliko košta sada ovaj Hudiny?
I jesu li izmislili nesto bolje u medjuvremenu?
Koliko košta sada ovaj Hudiny?
I jesu li izmislili nesto bolje u medjuvremenu?