Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
kinderlada

#76 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by kinderlada »

Ko o cemu, ja jos uvijek o puderu, tecnom :-D

BIla sam u potrazi danas, nabavila cak 2 testera, kao sto rekoh Clinique mi nekako legao bar po nazivu , pa sam taj trazila....

Ova nasa Anais....dobro bas rece kako naci pravu nijansu pudera, danas mi je bas prodavacica tako preporucila, direktno na lice, i to podrucje donje vilice prelaz prema vratu, promasiti ovako nema sanse......

A sad kad se samo sjetim onog svog Loreallovog crvenkastog pudera, mama mi je rekla cak: bolje je da nikakav ne stavis nego taj :D A ja ubijedjena bila da mi je super, sva sretna, i izgleda on dobro dok sam u zatvorenom, ali kazu vani na dnevnom svjetlu tad je uzas..sto ja naravno sama nisam primijetila, nemam obicaj setati i gledati se u ogledalo :D

Tako da ovaj od Clinique "Stay true" mislim da ce biti dobar, a nijansu cak sama znam odrediti, u svakom slucaju uzimam najsvjetliju....ah nekakav me svijetao ten zapao :-)

Ali danas mi rekose prodavacice, da mi koza i nije bas najbolja,(kao da ja to sama ne vidim :? ) pa da bih kao prvo trebala naci prave proizvode za njegu, koji bi kozu ucinili boljom, jer ovo sto ja koristim izgleda i nije bas pravi izbor-Clean und Clear, tako da slijedece sedmice u potragu za nekom linijom koja kozu cisti, ali istovremeno njezno i temeljito, uz to sve neka fina kremica da to sve nahrani.

Jeste li cule kakav je Avene ?? Ili mozda opet linija od Clinique? I koliko mislite da bi proizvodi kao sto su pjena za pranje lica, tonik i dnevna krema trebali biti od istog proizvodjaca pudera? da li znaci sve bi trebalo biti isla neka linija, ili je to manje vise nebitno?

Uh, uhvatilo me nesto ovih dana, da malo vremena posvetim sebi :-D tako da razmisljam o svemu mogucem ........
anais_nin

#77 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by anais_nin »

kinderlada wrote: Jeste li cule kakav je Avene ?? Ili mozda opet linija od Clinique? I koliko mislite da bi proizvodi kao sto su pjena za pranje lica, tonik i dnevna krema trebali biti od istog proizvodjaca pudera? da li znaci sve bi trebalo biti isla neka linija, ili je to manje vise nebitno?

Uh, uhvatilo me nesto ovih dana, da malo vremena posvetim sebi :-D tako da razmisljam o svemu mogucem ........
to je trebala biti lekcija br. 2 dok vidim da li iko cita ove moje eseje "u potrazi za pravim puderom" :lol: :D
prvi korak sa ispravno stavljanje pudera je pravilna njega koze :) nedavno sam sminkala par djevojaka (improvizovana sesija) i kontajuci da ce biti lakse zamolila sam ih da mi svaka donese proizvode koje koristi za ciscenje lica + kremu...od 5 osoba samo je jedna djevojka koristila proizvode koji odgovaraju njenom tipu koze...
za pocetnike (za one koji jos uvijek otkrivaju koji im proizvodi najvise odgovaraju) preporucila bih 3 step skin care program od Clinique...mnoge radnje koje prodaju njihove proizvode prodaju i kombinaciju sva 3 proizvoda (pjenu/gel/sapun za pranje lica, toner + kremu) ali u velicini (mini) kao za putovanja (travel size) sto nije velika novcana investicija a dovoljno da u vise navrata oprobate te proizvode na svojoj kozi...vecina proizvoda iz te linije su oznaceni brojevima (TIP 1,2,3 i 4)...ako niste sigurni koji je vas tip koze najbolje da vam prodavacica pomogne...

Clinique dramatically different moisturizing lotion je jedna od onih rijetkih krema koje odgovaraju raznim tipovima koze (ali svejedno bolje prvo probati nego "baciti" novac), osim ako vasa koza nema specificne probleme/zahtjeve (akne ili premalo masnoca, vidljivi kapilari itd) za koje su potrebni odgovarajuci proizvodi...takodje puno toga zavisi i u kojoj se starosnoj grupi nalazite (tesko da ce te sa 30+ godina moci koristiti iste proizvode koje ste koristili kad vam je bilo 20 :) i to ne samo kreme, pudere i rumenila nego i ostalu sminku :))....

jedan od nacina da provjerite da li koristite ispravnu kremu za lice je da par minuta nakon nanosenja kreme na lice obratite paznju kako vasa koza reaguje na taj proizvod...ako se pojavljuje crvenilo, ako vam se ruka lijepi za kozu, ako ne primjetite kako krema nestaje u kozi (ili nestaje suvise brzo, i koza vam je ubrzo nakon nanosenja kreme opet suha), ako vam se lice presijava i ostaju masne naslage vjerovatno ne koristite odgovarajuci proizvod :)

i jos jedan mali savijet...vecina zena kada peru lice, nanose toner i kremu to rade samo na povrsini lica...znaci starenja, ostecenja od sunca se najvise i najbrze primjete na rukama i na vratu...zato ne treba zaboravljati vrat... :) pri mackanju lica ne zaboravite vrat :)

nastavak slijedi... :lol: :D
kinderlada

#78 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by kinderlada »

Citamo , i cekamo dalje.....moze i sutra
idia

#79 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by idia »

ja bih malo da prosirim temu :mrgreen:
nazalost ne mogu vam pomoci s puderima.. ja to koristim samo ako imam vremena ujutru ili kad na neko fensi mjesto krenem :mrgreen: prije par mjeseci sam bila pod strasnim stresom sto se odrazilo i na kozu koja je na nekim djelovima postala jako suha a na drugima su se pojavi prisitici itd. ja sam to rijesila odlaskom dermatologu pa bi to bio i moj jedini savjet ako vec imate problema s takvim stvarima :oops: nisu ljudi daba zanat ucili :mrgreen:
a mene zanima kako bore sprijeciti :oops: sta vi radite po tom pitanju, koje kreme koristite? znam da nema nikakvih cudnotvornih stvarcica ali mora se nesto uraditi :( :D svaki savjet dobrodosao :D
anais_nin

#80 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by anais_nin »

idia wrote: a mene zanima kako bore sprijeciti :oops: sta vi radite po tom pitanju, koje kreme koristite? znam da nema nikakvih cudnotvornih stvarcica ali mora se nesto uraditi :( :D svaki savjet dobrodosao :D
1. redovna njega koze (znaci puni tretman pranje lica, toner + krema ujutru i navece - ja vec u kasnim 20tim preporucujem koristenje 2 odvojene kreme - 1 dnevnu + 1 nocnu - nocne su obicno male masnije i "gushche") jest da zvuci zahtjevno ali je sve pitanje navike...bitno je ukloniti prljavstine i sminku s lica (posebno pred spavanje)

2. poslije 25. uvesti u redovnu njegu lica i koristenje kreme za kozu oko ociju (tu se bore prvo primjete)

3. ja ponekad praktikujem "domace" maske za lice...moja koza je zimi dosta suha pa onda povremeno povirim u recept nasih nana/mama i okrenem se prirodi za dodatnu njegu lica...(plus cesto kopiram mamu jer vidim da je sve ono sto je ona praktikovala imalo jako dobar efekat, a imamo slican tip koze, tako da redovno ucim od nje :))

4. redovno unosenje tecnosti (po mogucnosti obicne ili mineralne vode)...kozi je potrebna voda...nije samo vazno ono sto stavljamo na sebe (kreme i ostale preparate) nego i ono sto stavljamo U sebe (to takodje ukljucuje i zdravu prehranu...recimo krastavci, celer, grozdje i ostalo voce i povrce koje sadrzi dosta tecnosti :))

5. na ovo zadnje se ne moze direktno uticati tj u pitanju su geni...baci pogled kakve tragove starenje ostavlja na roditelje, stariju bracu/sestre i (donekle) ima se makar maleni pogled u buducnost :)
idia

#81 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by idia »

anais_nin wrote:1. redovna njega koze (znaci puni tretman pranje lica, toner + krema ujutru i navece - ja vec u kasnim 20tim preporucujem koristenje 2 odvojene kreme - 1 dnevnu + 1 nocnu - nocne su obicno male masnije i "gushche") jest da zvuci zahtjevno ali je sve pitanje navike...bitno je ukloniti prljavstine i sminku s lica (posebno pred spavanje)

2. poslije 25. uvesti u redovnu njegu lica i koristenje kreme za kozu oko ociju (tu se bore prvo primjete)

3. ja ponekad praktikujem "domace" maske za lice...moja koza je zimi dosta suha pa onda povremeno povirim u recept nasih nana/mama i okrenem se prirodi za dodatnu njegu lica...(plus cesto kopiram mamu jer vidim da je sve ono sto je ona praktikovala imalo jako dobar efekat, a imamo slican tip koze, tako da redovno ucim od nje :))

4. redovno unosenje tecnosti (po mogucnosti obicne ili mineralne vode)...kozi je potrebna voda...nije samo vazno ono sto stavljamo na sebe (kreme i ostale preparate) nego i ono sto stavljamo U sebe (to takodje ukljucuje i zdravu prehranu...recimo krastavci, celer, grozdje i ostalo voce i povrce koje sadrzi dosta tecnosti :))

5. na ovo zadnje se ne moze direktno uticati tj u pitanju su geni...baci pogled kakve tragove starenje ostavlja na roditelje, stariju bracu/sestre i (donekle) ima se makar maleni pogled u buducnost :)
1. nisam do sada koristila nikakve kreme. cistila sam lice i nekad bi stavi niveu i to je bilo sve. inace sam fan minimalizma :P :D
2. e ovo me zanima :mrgreen: da tragam za nekom kremom koja ce meni odgovarati (kao sto se mora tragati i za puderom) ili imas nesto za preporuciti?
3. ovo otpada :mrgreen: niko od mojih se nesto posebno ne brine o borama jer ih nemaju puno..
4. al koverd :oops:
5. geni su i povod za razmiljsanje bili :mrgreen: imam kozu kao i nensi :mrgreen: a ona ih ima puuuuno i uvijek ih je i imala. na sebi primjecujem te prve, pocetne, pa kontam bolje sprijeciti nego lijeciti.. lete mi lete tridesete :P :D
anais_nin

#82 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by anais_nin »

idia wrote: 1. nisam do sada koristila nikakve kreme. cistila sam lice i nekad bi stavi niveu i to je bilo sve. inace sam fan minimalizma :P :D
2. e ovo me zanima :mrgreen: da tragam za nekom kremom koja ce meni odgovarati (kao sto se mora tragati i za puderom) ili imas nesto za preporuciti?
3. ovo otpada :mrgreen: niko od mojih se nesto posebno ne brine o borama jer ih nemaju puno..
4. al koverd :oops:
5. geni su i povod za razmiljsanje bili :mrgreen: imam kozu kao i nensi :mrgreen: a ona ih ima puuuuno i uvijek ih je i imala. na sebi primjecujem te prve, pocetne, pa kontam bolje sprijeciti nego lijeciti.. lete mi lete tridesete :P :D
1. nisam ni ja veliki ljubitelj hemije, ali od pamtivijeka zene su pronalazile nacine da uspore rad vremena :D ovi danasnji kozmeticki proizvodi za njegu koze su nekako prirodni nastavak tog traganja...ali isto tako nase prabake i bake nisu zivjele okruzene ovako zagadjenim zrakom :( dovoljno da prosetas po gradu i po povratku kuci predjes tonerom na vati preko lica pa ce ti po tragu biti jasno sta sve nasa koza (u)dise tokom dana...ako ti vec odgovara nivea ima i nivea raznih proizvoda namjenjenih specificno za njegu lica :)

Nivea Visage je njihova linija za njegu lica...recimo meni je super njihova nocna krema :)

Image

za zene 35+ postoji linija Nivea Visage Q10, a za one u 40tim ima nova linija Nivea Visage DNAge :)

takodje ima jako puno dnevnih krema na prirodnoj bazi...ako nisi sigurna, najbolje da se posavjetujes sa dermatologom (jako puno dermatologa preporucuje potpunu dnevnu njegu lica, naravno sa odgovarajucim proizvodima, jednostavno zato sto koza s godinama gubi elasticnost i od toga nastaju bore, kreme makar koliko toliko pomazu u odrzavanju te elasticnosti koze) :)

2. opet preporucujem testere... :) zamolis tetu u prodavnici i oprobas kuci prvo....ja recimo jako volim Clinique kremu ALL ABOUT EYES, meni nije suvise masna, a lijepo vraca vlaznost kozi oko ociju :)

Image
saga

#83 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by saga »

anais_nin wrote: za pocetnike (za one koji jos uvijek otkrivaju koji im proizvodi najvise odgovaraju) preporucila bih 3 step skin care program od Clinique...mnoge radnje koje prodaju njihove proizvode prodaju i kombinaciju sva 3 proizvoda (pjenu/gel/sapun za pranje lica, toner + kremu) ali u velicini (mini) kao za putovanja (travel size) sto nije velika novcana investicija a dovoljno da u vise navrata oprobate te proizvode na svojoj kozi...vecina proizvoda iz te linije su oznaceni brojevima (TIP 1,2,3 i 4)...ako niste sigurni koji je vas tip koze najbolje da vam prodavacica pomogne...
jedno pitanje... sad citam o ovim Clinique proizvodima, i na vise mjesta se spominje kako ima puno alkohola u ovim proizvodima??
ja jos davno nekad kad sam isla kod dermatologa receno mi je alkohol na lice ni pod razno
pa ako ima, da ni ne trazim ovo
anais_nin

#84 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by anais_nin »

saga wrote:
anais_nin wrote: za pocetnike (za one koji jos uvijek otkrivaju koji im proizvodi najvise odgovaraju) preporucila bih 3 step skin care program od Clinique...mnoge radnje koje prodaju njihove proizvode prodaju i kombinaciju sva 3 proizvoda (pjenu/gel/sapun za pranje lica, toner + kremu) ali u velicini (mini) kao za putovanja (travel size) sto nije velika novcana investicija a dovoljno da u vise navrata oprobate te proizvode na svojoj kozi...vecina proizvoda iz te linije su oznaceni brojevima (TIP 1,2,3 i 4)...ako niste sigurni koji je vas tip koze najbolje da vam prodavacica pomogne...
jedno pitanje... sad citam o ovim Clinique proizvodima, i na vise mjesta se spominje kako ima puno alkohola u ovim proizvodima??
ja jos davno nekad kad sam isla kod dermatologa receno mi je alkohol na lice ni pod razno
pa ako ima, da ni ne trazim ovo
ukoliko imas bilo kakvih problema sa kozom ne bih ti preporucila ovu liniju...nemaju proizvodi puno alkohola, ali su namjenjeni zenama koje spadaju u jednu od 4 najcesce kategorije (suha, normalna + ponegdje masna, masna i izuzetno masna) zbog toga toneri sadrze alkohol (krema je na bazi vode)...medjutim za osobe koje nemaju cistu kozu, ili koje imaju osjetljivu kozu ja bih preporucila preparate namjenjene specificno za njihov tip koze...jako puno zena koje imaju "normalnu" kozu ima masnu T zonu, pa stoga ovi toneri sadrze malo alkohola u sebi da bi pomogli pri uklanjanju mrtvih celija koze na licu, tako da koza nakon toga moze upiti kremu bolje.....

neutrogena ima toner koji ne sadrzi alkohol (alcohol-free)...ili ako imas izuzetno suhu ili osjetljivu kozu onda potrazi proizvode koji u sebi sadrze ruzmarin...ili ako su ovi proizvodi dostupni gdje zivis pogledaj i njih

http://www.julietsroom.com/store/pc/vie ... ategory=32

:)
jedna

#85 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by jedna »

Ja sam pronašla odgovarajući puder i to je manhattan (i uglavnom mi njihova kozmetika odgovara). No, sad sam u potrazi za odgovarajućom dnevnom kremom. Noću se poslužim Avene-om i prilično sam zadovoljna. Teško mi je naći odgovarajući proizvod jer imam godina 25< x <30 :lol: Dakle, ne mogu se više koristiti proizvodima za mladalačku kožu, a nisam još ni za neke "podmlađujuće" kremice. Elem, više me muče akne no bore. Istina, nemam ni toliko akni koliko mi je ostalo flekica od "jučerašnjih" akni (naravno, lice mi se "upali" "onih dana"). Ali, moje lice nije ni masno, koža mi je prilično normalna (malo veće pore na nosu, ali it's no big deal) samo što se s vremena na vreme izaspe.
Eh, zadnjih dana sam primjetila da mi je lice postalo pomalo pepeljavo, koža izgleda umorno a ove flekice što imam još se više ističu. Pretpostaviću da je to od nespavanja, ishrane, stresa i sl, ali - koju dnevnu kremu da uzmem???
saga

#86 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by saga »

anais_nin wrote: neutrogena ima toner koji ne sadrzi alkohol (alcohol-free)...ili ako imas izuzetno suhu ili osjetljivu kozu onda potrazi proizvode koji u sebi sadrze ruzmarin...ili ako su ovi proizvodi dostupni gdje zivis pogledaj i njih

http://www.julietsroom.com/store/pc/vie ... ategory=32

:)
hvala... pogledat cu ovaj neutrogenin... sumnjam da ovoga sa linka ima u sarajevu...
idia

#87 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by idia »

hvala anaiska :kiss: idem sutra po ducanima tetama malo dosadivati :mrgreen:
anais_nin

#88 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by anais_nin »

jedna wrote: Teško mi je naći odgovarajući proizvod jer imam godina 25< x <30 :lol: Dakle, ne mogu se više koristiti proizvodima za mladalačku kožu, a nisam još ni za neke "podmlađujuće" kremice.
postoji veliki broj proizvoda za njegu koze namjenjen onima od 25-35 :) to je ono o cemu sam pisala...adekvatna briga o kozi na vrijeme tj brines se o kozi kako treba danas da bi "sutra" imala bolje rezultate :D samo da se razumijemo, ja ne zagoravam "hemije" i mackanje samo proizvodima "poznatih marki"...svaka od nas treba da pronadje rezim koji odgovara njenim potrebama, budzetu, kao i "ubjedjenjima" u vezi kozmetike :) razlog sto pominjem odredjene poznate marke je jednostavno zato sto su vecini dostupne (i pristupacne) bez obzira na geografsku lokaciju...

L'Oreal ima dosta dobru liniju namjenjenu normalnoj kozi...njihova dnevna krema za lice je vise u obliku losiona nego kreme, i ne sadrzi masnoce, vise je na bazi vode, tako da kozi daje potrebne sastojke bez da je masti :) linija se zove SKIN GENESIS...

Image

takodje iz iste linije postoji i SKIN GENESIS SERUM, koji se stavlja na kozu PRIJE ovog dnevnog losiona za osvjezavanje koze :) dosta dobra kombinacija za "umornu" kozu...

Image
swirl

#89 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by swirl »

Ja sam jedno vrijeme koristila apotekarske kreme, i bila vise nego zadovoljna. Mladjim djevojkama preporucujem hidrantnu kremu, koju imate kupiti u apoteke Sarajevo, kosta nekih 5-6 KM, i zaista je odlicna.
Laura_21

#90 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by Laura_21 »

idia wrote: a mene zanima kako bore sprijeciti :oops: sta vi radite po tom pitanju, koje kreme koristite? znam da nema nikakvih cudnotvornih stvarcica ali mora se nesto uraditi :( :D svaki savjet dobrodosao :D

Bore se ne mogu sprijecit. Jeste bitna njega lica, ali ne moze se protiv prirode.
swirl

#91 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by swirl »

Jedino sto mi je ikad pomoglo protiv bora je dovoljno sna, tzv. beauty sleep.
micika

#92 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by micika »

anais_nin wrote:
jedna wrote: Teško mi je naći odgovarajući proizvod jer imam godina 25< x <30 :lol: Dakle, ne mogu se više koristiti proizvodima za mladalačku kožu, a nisam još ni za neke "podmlađujuće" kremice.
postoji veliki broj proizvoda za njegu koze namjenjen onima od 25-35 :) to je ono o cemu sam pisala...adekvatna briga o kozi na vrijeme tj brines se o kozi kako treba danas da bi "sutra" imala bolje rezultate :D samo da se razumijemo, ja ne zagoravam "hemije" i mackanje samo proizvodima "poznatih marki"...svaka od nas treba da pronadje rezim koji odgovara njenim potrebama, budzetu, kao i "ubjedjenjima" u vezi kozmetike :) razlog sto pominjem odredjene poznate marke je jednostavno zato sto su vecini dostupne (i pristupacne) bez obzira na geografsku lokaciju...

L'Oreal ima dosta dobru liniju namjenjenu normalnoj kozi...njihova dnevna krema za lice je vise u obliku losiona nego kreme, i ne sadrzi masnoce, vise je na bazi vode, tako da kozi daje potrebne sastojke bez da je masti :) linija se zove SKIN GENESIS...

Image

takodje iz iste linije postoji i SKIN GENESIS SERUM, koji se stavlja na kozu PRIJE ovog dnevnog losiona za osvjezavanje koze :) dosta dobra kombinacija za "umornu" kozu...

Image
Nisam jos vidjela ovaj losion! Ali toplo mogu preporuciti ovu lorealovu liniju.ja sam probala mnogo krema,od lancoma do nivee i ni jedna krema mi nije odgovarala kao ova.Isto koristim serum,kremu za podrucje oko ociju,dnevnu i nocnu kremu.Odlicno!!! Plus 2 puta sedmicno piling i maska,ma lice ko preporodjeno,kome jos treba kozmeticar!
zeleno volim te

#93 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by zeleno volim te »

swirl wrote:Koristila sam razno razne, od jeftinih do skupih. Imam neki miks koze, ali izrazito bez ijedne bubljice/mitisera. Odnedavno poceh koristiti Dior Pure Light tecni puder, i vise sam nego zadovoljna. Rumenilo koristim od Collistar, a maskara Max Factor 2000 Calorie, mislim da nema bolje. Imate li vi nekakvih preporuka?

Tecni puder- Max Factor Age Renew (izuzetno pokriva sve flekice,tackice,mrlje a izgleda prirodno) :dance:
Maskara- L`oreal Telescopic (jest malo skuplja ali vrijedi) :dance:
Ocjena 10+ za oboje! :thumbup:
madalen

#94 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by madalen »

podlogu ovu :

Image

a poslije ovaj puder ali ga nanosim blago sa cetkicom

Image
madalen

#95 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by madalen »

Za sve one koji imaju 30 + preporucujem Mary Kay proizvode za kozu ,preodbri su ...
Favorit mi je ovaj set ...

Image
swirl

#96 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by swirl »

A gdje se mogu kupiti ovi proizvodi od Mary Kay?
sadeta

#97 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by sadeta »

anais_nin wrote:

Image

Image
a hajde sad budi fina pa nam reci gdje da nabavimo ovo? ja sam as cesto po kozmetickim prodavnicama ali ne vidjeh ovo, ili je moguce da nisam obracala paznju.
ja sam do sada koristila avenovu hydrariche cremu koja je odlicna ali je poskupa pa mi se nesto ne da vise. a i sto je najsmjesnije nije mi ni nivea soft nista gora :roll:
puder koristim L'oreal perfect match i tecni i u prahu a nekad i onaj minerals u prahu, prije sam koristila Max factor ali mi isuse kozu jako brzo pa onda moram na tretmane dok koza ne dodje sebi :sad: :sad: :sad:

zna li neko gdje se moze nabaviti tzv "zelena krema" protiv crvenila? nekad davno sam korisitla Oriflameovu ali nema je vec dugo kod njih a ne vidjam je kod drugih proizvodjaca.
sadeta

#98 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by sadeta »

kinderlada wrote:Eh konacno jedna ekstra tema :-D

Hm sta da vam kazem, ja sam isto probale sve i svasta da nadjem neki koliko toliko odgovarajuci puder, ali jos nisam nista pametno nasla.........
Trenutno koristim neki od Lóreal i super je sto se tice toga da prekrije bubuljice, akne, crvenilo......ali boju sam promasila skroz :-) , iako sam uzela najsvjetliju opet je nekako crvena, tamnije od te su jos gore....

Dajte savjet kako najbolje odabrati boju pudera, znam da je najbolje tester traziti, ali u vecinin slucajeva ga nemaju :sad:

:-D

sto se odabira boje tice najbolje ti je otici na mjesto gdje ima dosta prirodne svjetlosti, ja npr samo iz tog razloga idem u samshop jer uvijek suzim izbor na dvije boje, stave mi to na lice, daju malo ogledalo i onda ja odem dole na onaj izlog i pogledam se :D :D :D i nikad ne fulam boju :D
madalen

#99 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by madalen »

swirl wrote:A gdje se mogu kupiti ovi proizvodi od Mary Kay?
Mary Kay proizvode mozes kupiti samo kod Mry Kay konsulta ...Ako si zainterosovana imam probne kesice mogu da ti posaljem da probas ,javi se na pp...U Hrvatskoj imaju Mary Kay konsulti a za Bosnu ne znam ...U Evropi i USA Ih ima dovoljno...Proizvodi su jako skupi ali su dugotrajni i kvalitetni...Imas njihovu stranicu pa pogledaj malo,mozes da narucis preko neta...Na stranici imas virtualni Makeover interesantno ...
http://www.marykay.com
Suljagina_Fata

#100 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by Suljagina_Fata »

malo se osjećam ko seljak, jer za puno ovih marki nikad nisam čula :D
sa svojim studentskim, skromnim budžetom nedavno sam kupila puder koji me pozitivno iznenadio 'Affinitone' od Maybelline (zato sad gdje god prođem svi govore 'možda je rođena s tim?!', a ja samo izvadim puder iz torbe i kažem jasno i glasno 'jokkk! maybelline jarane!'). uglavnom, puder mnogo podsjeća na colour adapt od MF (kojeg sam se odrekla jer izmedju dvije nijanse koje su mi najviše odgovarale, jedna je bila previše žućkasta, a druga previše roskasta, pa sam odlučila promijeniti...ah nikad udovoljit). Znači tečni puder koji se lijepo razmazuje, a kad se stavi na lice postane mat, znači odgovara mješovitom tipu kože. A još jedna dobra stvar kod ovog pudera je što je oko 12 maraka u CM-u na sniženju (oko 14 u DM-u), te stoga predlažem da budemo patriote :D
a što se rumenila tiče, uvijek sam za neke roze nijanse, koje osviježe lice, npr. sad imam Deborah rumenilo, nijansa rosa pesca, tako piše ispod i baš je super. ima ga pomašala i ja ga pomalo stavljam, kako sam krenula, mislim da će mi biti dok djecu ne izrodim hehe :shock:
Post Reply