Lagumdzija izbliza

Post Reply
Compact

#76 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Compact »

LaguNdžija mi je nak'o simpatičan samo što navija za Sarajevo, ostalo kao i moj avatar!
Vozdra raja :-)

#77 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Vozdra raja :-) »

Adriatic wrote:Mani se Lagumdžije, jer na tvoju žalost on se nije napljačkao kao ovi tvoji i nije dio tala..
:lol: :lol:
Nije se napljackao dovoljno jer je vjeciti gubitnik na izborima, i to jedini razlog!
Daj mu vlast pa ces vidjeti kako se crveni bogate!
ld

#78 Re: Lagumdzija izbliza

Post by ld »

Vozdra raja wrote:
Adriatic wrote:Mani se Lagumdžije, jer na tvoju žalost on se nije napljačkao kao ovi tvoji i nije dio tala..
:lol: :lol:
Nije se napljackao dovoljno jer je vjeciti gubitnik na izborima, i to jedini razlog!
Daj mu vlast pa ces vidjeti kako se crveni bogate!
vala ko ne zna da je lagumdjija napravi na poljinama ,,vikendicu,, skromne kvadrature i to odmah u komsiluku brankovica i izetbegovica juniora,nek se odmah rokne
dobio je i nepovratne kredite da kupi stan ,,skromne,, kvadrature,kredit je bio na lijepe oci i nepovratan,bes kao sto je i brankovic kupio na slicnu foru stan,samo sa certifikatima i lovom od vlade i energoinvesta
,haman oni poslije prepucavanja na tv i novinama,svako malo sjednu na fuka i razmjene ideje i nove fore kako da se domognu nekretnina

i naravno da ne zaboravio i firmu koju je ragistrovao na zenu i pri tome su odradili par mutljavina sa kumom iz ceske,pa je to tuziteljstvo pocelo da cacka,pa je ,,naglo,, prekinulo istragu,vjerovatno je bilo sve po zakonu :lol: :lol: :lol:

i to sve dok je bio opozicija i 2 godine na vlasti
nedaj Boze da je slucajno bilo kontra,da je bio u opoziciji 2 godine,a na vlasti 15 godina,sta bi tek tad imao?????
don vito

#79 Re: Lagumdzija izbliza

Post by don vito »

Kad neko "objektivan" ko zracni kaze da su "sve stranke u pet deka", onda mora biti jasno koliko je SDP bolji od SDA/SBiH.
I ova tema potvrdjuje koliko SDP i Lagumdzija, cak i u opoziciji, smetaju kleptomansko-mafijaskim nacionalistima na vlasti i njihovim simpatizerima i jatacima. Ovih dana dolaze na naplatu racuni za 18 godina unistavanja drzave, znam da bi lijepo bilo podijeliti racun, ali ne ide, pa ne ide. Volio bih i ja podijeliti ceh za pojedene tri kile janjetine kod Gojka sa nekim ko je za susjednim stolom popio casu kisele, ali ne moze. Lagumdzija, kakav je da je, vodio je drzavu u njenih 18 najsvijetlijih poslijeratnih mjeseci, kada je drzava pokusavala i uspijevala liciti na drzavu. Narodu nije valjao, porazen je na izborima, SDP je legitimno prepustio vlast, a njegovi oponenti iz reda bosnjackog naroda doveli su se u takvu situaciju da, umjesto gromoglasno najavljivanog ukidanja RS, danas kao uspjeh svoje politike navode zadrzavanje "statusa quo".
A knjiga, bas kao i tema, strogo je unutrasnja stvar SDP-a, clanstva, simpatizera i glasaca te stranke. Da bi se o nekoj knjizi diskutovalo, prvo je treba procitati. A, posto knjiga nece ni biti u prodaji, svaka prica "sda-ovaca" o knjizi je deplasirana. Niti ce koga tjerati da je cita, niti su stampu platili novcem poreskih obveznika. Jos kada bi se desnicari potrudili da za svoju ideju pridobiju makar jednog novinara pismenog poput Emira Suljagica, gdje bi im bio kraj. Najzanimljivije je koliko se nacionalisti bave unutrasnjim stvarima SDP-a. Mene kao glasaca SDP-a apsolutno ne zanima sta se desava unutar SDA ili SBiH, zaboli me da li ce Tihic prezivjeti naredni partijski kongres ili nece, da li je Haris za predsjednika SBiH izabran sa 102 ili 110 posto glasova, ko mu je bio protivkandidat na partijskom kongresu.
vee-jay

#80 Re: Lagumdzija izbliza

Post by vee-jay »

Zlaja :thumbup:
IBM

#81 Re: Lagumdzija izbliza

Post by IBM »

Zlaja je novi bosnjacki faktor :thumbup:
nedim01

#82 Re: Lagumdzija izbliza

Post by nedim01 »

Bodkin wrote:
nedim01 wrote:sta reci o ovakvom "djelu". jadno.
pa mozes reci o njemu kao o izgledu knjige jer si je mozda na slici vidio i toliko si relevantan da nesto kazes o onome sta je napisano u njoj

nisam relevantan za uvlakacka "djela" poput naslova o kojem je rijec. relevantan sam da kazem da je jadan i autor i tema knjige. autor jer je od pisanja o genocidu poceo pisati i namicati ovakve gluposti, a o temi knjige, je glupo bilo sta reci. covjek je bila i ostao mahalski profesor.
vee-jay

#83 Re: Lagumdzija izbliza

Post by vee-jay »

nedim01 wrote:
Bodkin wrote:
nedim01 wrote:sta reci o ovakvom "djelu". jadno.
pa mozes reci o njemu kao o izgledu knjige jer si je mozda na slici vidio i toliko si relevantan da nesto kazes o onome sta je napisano u njoj

nisam relevantan za uvlakacka "djela" poput naslova o kojem je rijec. relevantan sam da kazem da je jadan i autor i tema knjige. autor jer je od pisanja o genocidu poceo pisati i namicati ovakve gluposti, a o temi knjige, je glupo bilo sta reci. covjek je bila i ostao mahalski profesor.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sta, bice da te oborio, kad te toliko boli?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Air Ramiz

#84 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Air Ramiz »

edinbug wrote:
VjecitiStudent wrote:
Air Ramiz wrote:
SNSD, koliko se ja sjecam, je sa SDP, NHI i socijalistima svojevremeno potpisao rezoluciju o zajednickom politickom djelovanju, uz blagoslov Bakira Hadziomerovica. Tad su svi bili guzni haveri, hocu rec to uvlacenje jednih drugima je bilo odvratno za gledat, onda puce tikva, SNSD odjeba Lagumzdiju, a Bakir odjeba Dodika i sad imamo sta imamo.

Ne sjecas se dobro.
SNSD je u RS-u zasjeo na vlast pocetkom 2006., uz pomoc PDP-a, SDA, SBiH, nakon sto je vladi SDS-a, predvodjenoj Perom Bukejlovicem, izglasano nepovjerenje. SDP je tada ostao u opoziciji, da bi se slicna koalicija nastavila iste jeseni i na drzavnom nivou, nakon opstih izbora.
Tacno je da je SDP potpisao rezoluciju sa Dodikom i NHI-om. Medutim, debelo lazes kada si rekao da je Dodik odjebao Z.L., "tikva je pukla" kada je Dodik trazio da SDP ne daje kadrove srpske nacionalnosti, vec samo hrvatske i bosnjacke, sto je SDP-u takav zahtjev bio nemoralan i bio je prakticno mjesanje u program i vodenje politike druge stranke, sto je nedopustivo, barem za SDP, za SDA i Stranku ministara nisam siguran.
Tada je SDP ostao u opoziciji, a SDA I Silajdzicevci su usli u vlast. Posto te pamcenje slabo sluzi, to je bilo u januaru ili februaru 2006-te, dakle pola godine prije tadasnjih opcih izbora.
I zaista ne mogu da shvatim ove koji lupetaju i seru o necemu sto nisu procitali, ali eto vama Brankovica bolje niste ni zasluzili.
Decko nemoj da se sekiras toliko, uskoro izlazi slikovnica "Lagumdzija u zemlji cudesa", pa se budes puno radovao.
burek_in_space

#85 Re: Lagumdzija izbliza

Post by burek_in_space »

Zlaya izdajniche! :x :x :x :x :x :x :x

:mrgreen:
Air Ramiz

#86 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Air Ramiz »

edinbug wrote: Tacno je da je SDP potpisao rezoluciju sa Dodikom i NHI-om.
:thumbup:
don vito

#87 Re: Lagumdzija izbliza

Post by don vito »

Air Ramiz wrote:Decko nemoj da se sekiras toliko, uskoro izlazi slikovnica "Lagumdzija u zemlji cudesa", pa se budes puno radovao.
Ramize, otkud ti informacija za slikovnicu "Lagumdzija u zemlji cudesa"? Otkrij tajnu raji na forumu. Za razliku od tvoje izmisljotine, na koju gledam kao pokusaj da budes duhovit, ja sam drzao u ruci slikovnicu "Nas dedo Alija". Ilustracije u pomenutoj slikovnici su odlicne, samo me sadrzaj malo razocarao jer nema velikih misli naseg dede poput "Mirno spavajte, rata nece biti", "Za rat je potrebno dvoje", "Mogu ja sa Krajisnikom", "Ne zabranjujte SDS", "Prijepodne mislim jedno, iza podne drugo"...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#88 Re: Lagumdzija izbliza

Post by -LIBERO- »

don vito wrote:
Air Ramiz wrote:Decko nemoj da se sekiras toliko, uskoro izlazi slikovnica "Lagumdzija u zemlji cudesa", pa se budes puno radovao.
Ramize, otkud ti informacija za slikovnicu "Lagumdzija u zemlji cudesa"? Otkrij tajnu raji na forumu. Za razliku od tvoje izmisljotine, na koju gledam kao pokusaj da budes duhovit, ja sam drzao u ruci slikovnicu "Nas dedo Alija". Ilustracije u pomenutoj slikovnici su odlicne, samo me sadrzaj malo razocarao jer nema velikih misli naseg dede poput "Mirno spavajte, rata nece biti", "Za rat je potrebno dvoje", "Mogu ja sa Krajisnikom", "Ne zabranjujte SDS", "Prijepodne mislim jedno, iza podne drugo"...
:D :D :D :D :D :D :D :D
Better Man

#89 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Better Man »

Vozdra raja wrote:
Better Man wrote:
Vozdra raja wrote: - SNSD je doso na vlast uz podrsku SBIH i SDA, zato, ne lupetajte
- SDP je opzicija. (nekima to nije jasno)

Pobjedu 1990 Karadžiću i jesu donijeli svi oni koji su glasali za SDA, jer sistem glasanja je bio takav.
I po toj logici smo mi krivi za rat, jer eto, da nismo glasali za SDA i nezavisnost BiH Karadzic ne bi bio izabran i rata ne bilo! :-) :lol: :roll: ...ovdje neki stvarno treba da se vrate u prvi osnovne! :!: :x Tipican primjer svaljivanja krivice za rat na nas!

Ako na sledecim izborima pobijedi glavni lik iz knjige "Manifest Lagumdzica", bas me zanima kako ce to on oformiti vlast bez SDA, Dodika, Harisa itd...
Ako nisi znao 1990. godine SDA, HDZ i SDS su vezali zajedno i udružili se da sruše dotadašnji sitem. Glasanje je bilo na principu ako zaokružiš bošnjaka iz SDa, automatski si morada zaokružiš hrvata iz HDZ i Srbina iz SDS. Ne mogu tačno da se sjetim načina glasanja 1990. godine, ali znam da je glas za SDA bio istovremeno i glas za HDZ i SDS i obratno. Evo u Gradskom viječu Sarajeva SDP može sam da formira vlast i izabere gradonačelnika, jer imaju apsolutnu večinu. Daklew netrabaju im foteljaši i lopovi iz SBiH, kao i kriminalna SDA.
suncica24

#90 Re: Lagumdzija izbliza

Post by suncica24 »

don vito wrote:
:lol:
Air Ramiz

#91 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Air Ramiz »

don vito wrote:
Pa vidis o Aliji su uvijek pisali drugi od El Munda do francuskog filozofa Bernarda Levija, jer je historijska licnost znacajna u Evropskim okvirima, a o Lagumdziji pise Lagumdzija i to izbliza, pa je sasvim logicno pretpostaviti da ce se i Lagumdzija pojaviti u bojanci, jer i on zeli da bude znacajan, barem heroj ulice, i to izbliza. :D
LAIBACH KUNST

#92 Re: Lagumdzija izbliza

Post by LAIBACH KUNST »

Air Ramiz wrote:
don vito wrote:
Pa vidis o Aliji su uvijek pisali drugi od El Munda do francuskog filozofa Bernarda Levija, jer je historijska licnost znacajna u Evropskim okvirima, a o Lagumdziji pise Lagumdzija i to izbliza, pa je sasvim logicno pretpostaviti da ce se i Lagumdzija pojaviti u bojanci, jer i on zeli da bude znacajan, barem heroj ulice, i to izbliza. :D
Zaboravio si napisati da je Aliju Izetbegovića gospodin Levi opisao kao "melanholičnog vojskovođu".
don vito

#93 Re: Lagumdzija izbliza

Post by don vito »

Air Ramiz wrote:
don vito wrote:
Ja drumom, ti sumom
pitam te otkud ti informacije za slikovnicu o Lagumdziji, ti meni o svojim "logickim pretpostavkama" :D , pa napises laz da o Lagumdziji pise Lagumdzija.
Nego, cudi me da uz Bernarda Levija nisi spomenuo jos neke vrhunske intelektualce koji su pisali o nasem dedi kao sto su:
Amir Al-Zubi
http://shoba.blogger.ba/arhiva/2008/10/30/1869173
Ili da su za naseg dedu peticije pisali vrhunski humanisti i intelektualci Dobrica Cosic, Gojko Djogo, Vojislav Seselj...
Air Ramiz

#94 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Air Ramiz »

LAIBACH KUNST wrote:
Air Ramiz wrote:
don vito wrote:
Zaboravio si napisati da je Aliju Izetbegovića gospodin Levi opisao kao "melanholičnog vojskovođu".
Levi je rekao za Aliju da je bosanski De Gol, u filmu koji se zove Bosna. Preporucujem svakom da pogleda, mozda nije toliko izbliza kao kod SDP-ove press sluzbe, ali je bolje imati objektivnu distancu, jednog od najznacajnijih filozofa danasnjice.
don vito

#95 Re: Lagumdzija izbliza

Post by don vito »

Air Ramiz wrote:Levi je rekao za Aliju da je bosanski De Gol, u filmu koji se zove Bosna. Preporucujem svakom da pogleda, mozda nije toliko izbliza kao kod SDP-ove press sluzbe, ali je bolje imati objektivnu distancu, jednog od najznacajnijih filozofa danasnjice.
Sta? Sad ti valja Jevrej Levi? Znas li sta oni rade Palestincima?
LAIBACH KUNST

#96 Re: Lagumdzija izbliza

Post by LAIBACH KUNST »

Levi je rekao za Aliju da je bosanski De Gol, u filmu koji se zove Bosna. Preporucujem svakom da pogleda, mozda nije toliko izbliza kao kod SDP-ove press sluzbe, ali je bolje imati objektivnu distancu, jednog od najznacajnijih filozofa danasnjice.[/quote]

Levi,kao filozof,nije uopšte važan faktor u svijetu.No,ipak cijenim činjenicu da je u najtežim danima dolazio u Sarajevo i da se javno borio za istinu o Bosni.A to što je rekao da je Alija bosanski De Gol,to može biti i uvreda.Ipak,prizaćeš da je De Gol bio najveći "levat" od svih saveznika.Rat u Evropi se i završio a taj "inteligentni De Gol" se još uvijek ganjao sa Nijemcima po Africi.

Ukratko,Levi nije neko ko bi mogao promjeniti moj stav o ratu (ili ako već hoćeš-agresiji) u BiH.
Air Ramiz

#97 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Air Ramiz »

don vito wrote: pitam te otkud ti informacije za slikovnicu o Lagumdziji
Ja se izvinjavam druze komesaru na verbalnom deliktu protiv velikog vodje, informaciju sam dobio od INFORMBIROA, evo vec pakujem kofere za Goli otok, poselami Lagumdziju izbliza i reci mu da jedva cekam nastavak.
Nego, cudi me da uz Bernarda Levija nisi spomenuo jos neke vrhunske intelektualce koji su pisali o nasem dedi kao sto su:
Amir Al-Zubi
http://shoba.blogger.ba/arhiva/2008/10/30/1869173
Ili da su za naseg dedu peticije pisali vrhunski humanisti i intelektualci Dobrica Cosic, Gojko Djogo, Vojislav Seselj...
O historijskim licnostima pisu mnogi, jer se radi upravo o historijskim licnostima, za razliku od ljudi koji bi zeljeli da budu historijske licnosti, ali im to ne ide, pa onda pisu sami o sebi, izbliza. Naravno posto na forumu ima bukvalaca (citaj idiota), koji ne razumiju stilsku figuru "izbliza" odnosno "sam o sebi", pojasnicu na binarnom novou. Izdavac Lagumdzije izbliza je Forum Lijeve Inicijative, a Lagumdzija je lijeva inicijativa. I da zavrsim sa izjavom uvazenog Alije Behmena kojeg je Lagumdzija izbliza predlozio za gradonacelnika, da nam knjiga moze posluziti kako bismo jos vise produbili "ono što je autor govorio". :D
Air Ramiz

#98 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Air Ramiz »

LAIBACH KUNST wrote: Levi,kao filozof,nije uopšte važan faktor u svijetu.No,ipak cijenim činjenicu da je u najtežim danima dolazio u Sarajevo i da se javno borio za istinu o Bosni.A to što je rekao da je Alija bosanski De Gol,to može biti i uvreda.Ipak,prizaćeš da je De Gol bio najveći "levat" od svih saveznika.Rat u Evropi se i završio a taj "inteligentni De Gol" se još uvijek ganjao sa Nijemcima po Africi.

Ukratko,Levi nije neko ko bi mogao promjeniti moj stav o ratu (ili ako već hoćeš-agresiji) u BiH.
Ocigledno ne poznajes Levijeve stavove, on smatra De Gola najznacajnijim francuskim liderom. Levi redovno gostuje na americkim, britanskim, francuskim medijima, nedavno je govorio na CNN-u itd. tako da je njegov uticaj vrlo vazan ako nista onda na gledateljstvo.
Umjetnik a

#99 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Umjetnik a »

VjecitiStudent wrote:Je li Suljagic uspio rasvijetliti tajnu vjecitog mandata? :D
to je već malo teško
Umjetnik a

#100 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Umjetnik a »

zgembo_sa wrote:hahaha joj gusim se od smijeha hahaha Jos samo fali da za vrijeme zivota dobije spomenik u prirodnoj velicini i ulicu u centru Sarajeva :lol:

Pa moze li nize od ovoga??? :lol:

uvijek može gore
Post Reply