Ukraden auto - PRONADJEN !

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Majjah

#76 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by Majjah »

Samo me jedno interesuje, nikad od kad citam novine nisam vidio niti sam gdje cuo da je nekom ukraden Alfa Romeo. :) Posto 90% tih kradja uopste ne dospiju u medije, zna li od vas neko za takav slucaj? Ja nesto mirnije spavam od kad sam VW Polo zamijenio za ovu 145 :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#77 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by PipiDugaDevetka »

raspolozena70 wrote:Jutros šok :shock: na autu nema tablica.
Odmah poziv policiji i tu ostanem tek paf...kaže čika policajac dođite u PU da uzmemo izjavu :x
I obavim i taj dio i na kraju priče dobijem odgovor da auto nesmijem voziti dok se ne zavrse nove tablice a da bih pocela postupak moram čekati da dobijem službenu obavijest na kućnu adresu pa tek sa tim papirom i saobraćajnom u PU da pokrenem postupak izdavanja novih tablica min.10-ak dana :x
Pokušam objasniti da mi je auto prijeko potreban pitam da li postoji mogućnost da dobijem neku potvrdu pa da mogu voziti kažu NE.

Izgleda da ćemo skidati i tablice kad se parkiramo i nositi ih kući jer sa ovakvim zakonom i procedurama teško nama.
Žute tablice, privremene, kupe se u policijU.
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#78 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by Big Boy »

hakazvaka wrote:neki dan slusam razgovor dva mladica u Zetri, klizanje.. kaze jedan "i zovem ti ja njega, trebao neki kasetofon narucit, kad kazu mi on u zatvoru".. odakle li bi mu ovaj kasetofon donio :shock: :shock: :-) stvarno tuzno..
Jednom prilikom sam trazio maglenke za auto (isto maznute sa auta u po bijela dana na parkingu) i vrtio se ja po radnjama trazeci da kupim nove a neki prodavac mi dade broj nekog lika da njega pitam za maglenke. Ja nazvao a on kaze, eto ne znam imam li ih tu ali ako hoces da ti javim krajem dana mogu li ti naci polovne. Prvo sto sam pomislio da je taj lik bas neki koji bi bio u stanju doci na prvi parking i nekom drugom skinuti sta je potrebno da bi to nekom prodao pod polovno.

Naravno, nisam ga nikad vise nazvao. Lijepo bacio broj, pravac radnja i kupio nove maglenke sa racunom. Ali sam ove sam stavio na auto i lijepo ih zavrnuo sarafima s maticama umjesto onih pleh sarafa sto su bili ranije. Pa ako neko dodje da krade bar ce se dobro napatiti da ih skine. ;-)
Lesli Eldridž

#79 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by Lesli Eldridž »

v
raspolozena70 wrote:Jutros šok :shock: na autu nema tablica.
Odmah poziv policiji i tu ostanem tek paf...kaže čika policajac dođite u PU da uzmemo izjavu :x
I obavim i taj dio i na kraju priče dobijem odgovor da auto nesmijem voziti dok se ne zavrse nove tablice a da bih pocela postupak moram čekati da dobijem službenu obavijest na kućnu adresu pa tek sa tim papirom i saobraćajnom u PU da pokrenem postupak izdavanja novih tablica min.10-ak dana :x
Pokušam objasniti da mi je auto prijeko potreban pitam da li postoji mogućnost da dobijem neku potvrdu pa da mogu voziti kažu NE.

Izgleda da ćemo skidati i tablice kad se parkiramo i nositi ih kući jer sa ovakvim zakonom i procedurama teško nama.
Ih ima par godina i meni skinuše tablice. Ja u MUP da prijavim, a lik nad likovima se meni zahvaljuje što sam to prijavio. :lol: :lol: Pa rekoh:"Bolan ne bio pa moram vozit gdje neću prijavit!" A on će meni: "Super baš ste savjestan građanin, da je više takvih." :lol: :lol: :lol:Nisu đaba oni vicevi o drotovima, majke mi. :D
raspolozena70

#80 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by raspolozena70 »

Probne tablice mogu dobiti tek nakon sto dobijem službenu obavijest :( a do tada :x
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#81 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

raspolozena70 wrote:Probne tablice mogu dobiti tek nakon sto dobijem službenu obavijest :( a do tada :x
Svašta, znači kada meni neko ukrade tablice, da ja ne prijavljujem kradju tablica, nego izmislim neki razlog da ih zamjenim. Ne mogu da vjerujem da to ovako (ne)funkcioniše.
dimu

#82 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by dimu »

raspolozena70 wrote:Probne tablice mogu dobiti tek nakon sto dobijem službenu obavijest :( a do tada :x
pa boli te briga vozi auto sta ti mogu...

ko ih yebe kad su nesposobni... ako te zaustave i pocnu ti pametovat za tablice fino kazes ukrali mi dovidjenja
Klodovik

#83 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by Klodovik »

Big Boy wrote:
hakazvaka wrote:neki dan slusam razgovor dva mladica u Zetri, klizanje.. kaze jedan "i zovem ti ja njega, trebao neki kasetofon narucit, kad kazu mi on u zatvoru".. odakle li bi mu ovaj kasetofon donio :shock: :shock: :-) stvarno tuzno..
Jednom prilikom sam trazio maglenke za auto (isto maznute sa auta u po bijela dana na parkingu) i vrtio se ja po radnjama trazeci da kupim nove a neki prodavac mi dade broj nekog lika da njega pitam za maglenke. Ja nazvao a on kaze, eto ne znam imam li ih tu ali ako hoces da ti javim krajem dana mogu li ti naci polovne. Prvo sto sam pomislio da je taj lik bas neki koji bi bio u stanju doci na prvi parking i nekom drugom skinuti sta je potrebno da bi to nekom prodao pod polovno.

Naravno, nisam ga nikad vise nazvao. Lijepo bacio broj, pravac radnja i kupio nove maglenke sa racunom. Ali sam ove sam stavio na auto i lijepo ih zavrnuo sarafima s maticama umjesto onih pleh sarafa sto su bili ranije. Pa ako neko dodje da krade bar ce se dobro napatiti da ih skine. ;-)
Nedavno sam čuo da su nekoj ženi lopovi skinuli vrata sa automobila. Ostalo je bilo na svom mjestu.
PipiDugaDevetka

#84 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Kopali smo neku rupu pored kluba, skinuli se i krampali, lopatali,...Kada smo završpili, oprali se i obukli kaže moj jaran Guza, joj vidi neko mi ukrao kazaljke na satu. Stvarno, ručni sat, a nema kazaljki. Kad mi tamo, a ono, međutim, Mario zahebant, šale radi skinuo mu kazaljke sa sata. Baš smo se smijali.
Sorry, off-topic.
melb26sa

#85 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by melb26sa »

PipiDugaDevetka wrote:
Svašta, znači kada meni neko ukrade tablice, da ja ne prijavljujem kradju tablica, nego izmislim neki razlog da ih zamjenim. Ne mogu da vjerujem da to ovako (ne)funkcioniše.
A sto ne odes do Kiseljaka i fino napravis nove? Tako je mom rodjaku ukradena jedna ili obje, ne sjecam se vise davno je bilo. Fino drugi dan u Kiseljak ili tu negdje i napravise mu nove - nisu tablice nista ekstra - komad lima sa brojevima i slovom - to ti svako moze napraviti. Ili pitaj one na Carsiji sto prodaju tablice BOSNIA i slicno da ti to urade.
KENJAC

#86 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by KENJAC »

Napadate nasu policiju (i sam sam jedan od vas) pa 'aj reko da vam ispricam kako tu funkcionise na jugu Italije! Dakle i tamo ko i kod nas samo sirotinja pravi djecu! Napravi ih sest sedam komada ,muskih, zene ne kontaju i onda kad porastu otac vidi koja su djeca nako malo sposobnija i okretnija i da ih u mafiju! One malo manje sposobne da u crkvu da budu svestena lica, a one bas sto ne zna sta ce s njima da u policiju! Posto mafija odlucuje sve, ovi zadnji iz policije, napreduju zbog rodbinskih veza sa mafijom i nakon desetak godina oni postaju sefovi upoliciji! I dalje vam je poznato!
P.S. Svaka slicnost sa Balkanskim zemljama je slucajna!
dimu

#87 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by dimu »

melb26sa wrote: A sto ne odes do Kiseljaka i fino napravis nove? Tako je mom rodjaku ukradena jedna ili obje, ne sjecam se vise davno je bilo. Fino drugi dan u Kiseljak ili tu negdje i napravise mu nove - nisu tablice nista ekstra - komad lima sa brojevima i slovom - to ti svako moze napraviti. Ili pitaj one na Carsiji sto prodaju tablice BOSNIA i slicno da ti to urade.
pa ne mozes bas tako otici i napraviti nove tablice

ako ti se recimo savije tablica od udara moras tu odnijeti kad ti naprave novu... e sad ako su ti ukradene sigurno ti traze neki papir vezano za to jer kad bi se tako stancale tablice pa gdje bi to zavrsilo imali bi svi po 10 pari razlicitih brojeva hahah :D

i ne mora ici u kiseljak ima u sarajevu firma koja pravi tablice - Ferba, u ulici gdje je hitna pomoc u jednom od onih nebodera (mislim prvi od hitne)

15 ili 20 KM je tablica i ista je kao i ove sto mup izdaje
melb26sa

#88 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by melb26sa »

dimu wrote:
melb26sa wrote: A sto ne odes do Kiseljaka i fino napravis nove? Tako je mom rodjaku ukradena jedna ili obje, ne sjecam se vise davno je bilo. Fino drugi dan u Kiseljak ili tu negdje i napravise mu nove - nisu tablice nista ekstra - komad lima sa brojevima i slovom - to ti svako moze napraviti. Ili pitaj one na Carsiji sto prodaju tablice BOSNIA i slicno da ti to urade.
pa ne mozes bas tako otici i napraviti nove tablice

ako ti se recimo savije tablica od udara moras tu odnijeti kad ti naprave novu... e sad ako su ti ukradene sigurno ti traze neki papir vezano za to jer kad bi se tako stancale tablice pa gdje bi to zavrsilo imali bi svi po 10 pari razlicitih brojeva hahah :D

i ne mora ici u kiseljak ima u sarajevu firma koja pravi tablice - Ferba, u ulici gdje je hitna pomoc u jednom od onih nebodera (mislim prvi od hitne)

15 ili 20 KM je tablica i ista je kao i ove sto mup izdaje
Da, mozes. Sad sam provjerila, bila mu je ukradena jedna tablica. Otisao sa ovom drugom sto su mu ostavili i napravili mu bez problema. Ima tome bar par godina.
exliberal

#89 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by exliberal »

Da vas malo utjesim.
Znam kako se covjek osjeca kad nadje obijeno auto ali....sta ces.
Ja sam u americi i meni su dosad obili auto 6 puta. Stanujem u zgradi koja ima CC TV ...kobajagi ima 24 sata obezbjedjenje i opet su mi upjeli obit auto. Sta su pokrali ..sitninu sto cuvam za parking, naocale, cd......svaki put nazovem policiju i oni samo kazu koje auto, koje tablice, adresa, sta je ukradeno i to je to....niko nedolazi da pravi uvidjaj. Samo se jednom desilo da su tako obili i ja primjetim sarafciger....prijavim policiji i kazem nasao sam sarafciger sa kojim su obili...tad mi ciko kaze ok nediraj nista dolazi neko...i dodje murga drot uze kesu stavi sarafciger u kesu i to je to....naravno nikad niko nije zvao da kaze nasli smo nekog ili nasli smo stvari sto su ukradene....Mada u zadnje doba...(mislim zadnja godina i po nista se nedesava) policija je pojacala patrole i radi sa vlasnicima zgrade na preventivi.
Ni jednom nisam prijavio stetu osiguranju jer bi mi oni automatski uradili novu polisu i naravno naplatili vise posto je to "high risk area" !...nego fino u servis i popravi sta je uradjeno....tako da je svugdje isto sranje....da ima razlike u sarajevu mozes drotu jebat mater i nagovorit mu svasta...ovdje nemoj da te djavo nagovori to da uradis......negine ti murija.
sesalmir

#90 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by sesalmir »

exliberal wrote:Da vas malo utjesim.
Ja sam u americi i meni su dosad obili auto 6 puta. Stanujem u zgradi koja ima CC TV ...kobajagi ima 24 sata obezbjedjenje i opet su mi upjeli obit auto. Sta su pokrali ..sitninu sto cuvam za parking, naocale, cd......svaki put nazovem policiju i oni samo kazu koje auto, koje tablice, adresa, sta je ukradeno i to je to....niko nedolazi da pravi uvidjaj. Samo se jednom desilo da su tako obili i ja primjetim sarafciger....prijavim policiji i kazem nasao sam sarafciger sa kojim su obili...tad mi ciko kaze ok nediraj nista dolazi neko...i dodje murga drot uze kesu stavi sarafciger u kesu i to je to....naravno nikad niko nije zvao da kaze nasli smo nekog ili nasli smo stvari sto su ukradene....Mada u zadnje doba...(mislim zadnja godina i po nista se nedesava) policija je pojacala patrole i radi sa vlasnicima zgrade na preventivi.
Ni jednom nisam prijavio stetu osiguranju jer bi mi oni automatski uradili novu polisu i naravno naplatili vise posto je to "high risk area" !...nego fino u servis i popravi sta je uradjeno....tako da je svugdje isto sranje....da ima razlike u sarajevu mozes drotu jebat mater i nagovorit mu svasta...ovdje nemoj da te djavo nagovori to da uradis......negine ti murija.
Svaka cast sto si ovo napisao, po postovima mnogih, imam osjecaj da ljudi misle da se nigdje drugo niti obijaju niti kradu auta osim kod nas. I misle da i ako se tako nesta desi u drugi zemljama i auto i lopova nadju za 10 dana, pa nadju malo sutra, ovako je svugdje. I da neko ne kaze da serem bezze i meni su auto ukrali u sarajevu, i nit ga je ko nasao niti me ko zvao, ali kazem da se isto moglo desiti sa jednakom vjerovatnocom i bilo gdje drugo u svijetu. Razliika je samo u trazenosti pojedinih modela, tako da se kod nas njemacka najvise kradu, vjerujem u drugim zemljama neka druga, ali sve to na isto dodje.
dimu

#91 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by dimu »

sesalmir wrote: Svaka cast sto si ovo napisao, po postovima mnogih, imam osjecaj da ljudi misle da se nigdje drugo niti obijaju niti kradu auta osim kod nas. I misle da i ako se tako nesta desi u drugi zemljama i auto i lopova nadju za 10 dana, pa nadju malo sutra, ovako je svugdje.
znas u cemu je razlika

ovdje se SVE ZNA ko kada i gdje obija auta, znaju se imena i prezimena...

tamo sigurno imaju poteskoca da nadju pocinioce svaki put jer je amerika ogromna zemlja... ovdje par klosara za koje svako zna terorise grad obijajuci auta i niko im nista ne moze

cisto sumnjam da ce ti tamo drot u stanici dati ime i prezime i adresu onog ko ti je 99% obio auto i reci eto vidite vi ako znate gdje su vam ukradene stvari pa nazovite ...

tako da ni blizu nije isto...
Lesli Eldridž

#92 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by Lesli Eldridž »

Ima jedna bitna razlika jarane sa Dobrinje , a to je da je ipak prestala pljačka u toj high risk area, što si vjerovatno čuo od nekog. Ne brani mi majke ti ove mufljuze i mafijaše u policijskim odorama. Pa zna se da oni kradu aute i prebacuju ih u RS i onda zovu vlasnike za otkup. Kako bi znali sve generalije i telefonske brojeve vlasnika? Razgovarao sam sa tipom još 2001 kome su ukrali auto, a on preko "naše" policije došao do tipa sa Pala, dao mu 3000 KM da bi vratio audija. Samo je rekao da ne smije da govori o tome, jer je policija iz Sarajeva upetljana u to.
exliberal

#93 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by exliberal »

Lesli Eldridž wrote:
Ima jedna bitna razlika jarane sa Dobrinje , a to je da je ipak prestala pljačka u toj high risk area, što si vjerovatno čuo od nekog. Ne brani mi majke ti ove mufljuze i mafijaše u policijskim odorama. Pa zna se da oni kradu aute i prebacuju ih u RS i onda zovu vlasnike za otkup. Kako bi znali sve generalije i telefonske brojeve vlasnika? Razgovarao sam sa tipom još 2001 kome su ukrali auto, a on preko "naše" policije došao do tipa sa Pala, dao mu 3000 KM da bi vratio audija. Samo je rekao da ne smije da govori o tome, jer je policija iz Sarajeva upetljana u to.
Nisam sa dobrinje...malo si me pobrkao sa nekim. Nebranim ja muriju....daleko im kuca od moje...samo kazem murija nevalja nigdje....
anonimni clan

#94 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by anonimni clan »

sesalmir wrote:
Svaka cast sto si ovo napisao, po postovima mnogih, imam osjecaj da ljudi misle da se nigdje drugo niti obijaju niti kradu auta osim kod nas. I misle da i ako se tako nesta desi u drugi zemljama i auto i lopova nadju za 10 dana, pa nadju malo sutra, ovako je svugdje. I da neko ne kaze da serem bezze i meni su auto ukrali u sarajevu, i nit ga je ko nasao niti me ko zvao, ali kazem da se isto moglo desiti sa jednakom vjerovatnocom i bilo gdje drugo u svijetu. Razliika je samo u trazenosti pojedinih modela, tako da se kod nas njemacka najvise kradu, vjerujem u drugim zemljama neka druga, ali sve to na isto dodje.
E pa nije bas tako!
Meni su ukrali Yugu prije 19 godina na A.Polju ispred zgrade.
Auto (tada smo ga tako zvali) bio pola godine star i placen 10 000 DM. Onih para!
Nikad niko od policije-milicije nije ni pokusao da ga trazi,a kad bih ja otisao u stanicu milicije docekivao bi me inspektor ......ono kao "sta hoces ti opet majke ti"?
Ili inspektorica koja bi rekla da to nije njen slucaj vec kolege koji nije tu.

Ovdje u Njemackoj sam od 1994-te, vozio sam Audi 80,pa 90 pa A4,BMW 520 jedan a sad drugi...pa ima i zena malo auto......nikad,ama nikad se nije desilo da je neko auto ogrebao na parkingu........a da nije ostavio broj telefona a kamo li obio ili ukrao auto.
Da li ja imam srece ne znam ali znam da je samo jednom,jednom poznaniku ukraden radio iz auta prije nekih 8-9 godina.Ne samo njemu vec negdje oko 15-auta je tu noc u podzemnoj garazi ostalo bez tih uredjaja.
Policija napravila zapisnik i osiguranje platilo.
E sad je li do mene ne znam.........
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#95 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by Big Boy »

llella wrote:Svakodnevna pojava u Sarajevu... navece ostavis auto a ujutro ga nema.
Eh upravo mi se to desilo :x :x
Ukrali su mi Škodu Octaviu TDI - starija tipa.
Ukraden je u noci 18. na 19. januara u Velešicima. Ironije :-x
Nisu aluminijske felge nego su ratkape. Nije paket tour. Boja je kameno siva (stone gray).Nije metalik siva nego ona sto baca na plavo.
Nista zanimljivo na njemu sto bi ga razlikovalo od hiljadu škoda sto ima po gradu tako da cu napisati prvi dio registracije 072 -J- ***
Sta li bi s Octaviom ? Jeste li je pronasli !?
hrizantema

#96 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by hrizantema »

U pitanju je Holandija.Prije par mjeseci su mi obili auto i nisu nista plaho pronasli sem cdova. Odmah sam pozvao firmu za popravku stakla(nedelja je bila) , dosli si u roku od 20 minuta , postavili neku imitaciju stakla, usisali, zalijepili sve to , prepisali broj osiguranja(ono placa te karafeke) i dosli za dva dana s novim staklom. Ja dobio 250 eura od osiguranja u roku od 15 dana od slanja pisma.
p.s. ukrali 30-tak nasih cdova.Jesu se holandski lopovi usrecili, a ja profitirao!
scooter21ba

#97 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by scooter21ba »

pa gdje ces dalje kad su ministru policije ukrali automobil ne znam sjeca li se ko toga
VR6

#98 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by VR6 »

Isprintaj si neke tablice i vozi s njima, dok ti tvoje ne naprave. Dobro je da si prijavila kradju tablica, nemoj se cuditi da te tablice budu uslikane na nekoj od kamera, pa kad ti dodje kazna ti odes i kazes, prijavila sam da sam ih zijanila, bla bla. Jaranu je tako policija na vrata pokucala, kazu "ganjali ga navecer i pobjegao im u svom BMW-u, no zapisali su tablice i dosli mu na adresu". Najgore od svega, lik je prodao auto prije pola godine i to Fiata koji je imao te tablice, a ne BMW-a. Kako su zavrsile na BMW-u ptice znaju, morao je ici u policiju, neke izjave davati i slicno...
Životinjić

#99 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by Životinjić »

Jednak jad od policije je i u Hrvatskoj. Tek da znate, da ne mislite da se ispod šminke krije nešto zdravo. Uvjerio sam se to na svojoj koži. Ovi naši u BiH su poslovično jadni i lopovi, ali preko granice su još veći.
olensoner

#100 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by olensoner »

ne znam da li ce neki ovo shvatiti kao glupo, ali mislim da treba zabraniti auto-otpade, jer veliki broj ukradenih auta i ukradenih dijelova (npr. karambolke, zmigavci, maglenke, razni spojleri itd.) zavrsi na tim otpadima, mislim da je to jedan od prvih koraka koje treba napraviti da bi se bar djelomicno smanjio broj ukradenih auta
Post Reply