- -Velika akcija sarajevo-x forumasa prikupljanje odjece- -

Forum za humanitarne akcije.
Ivy

Post by Ivy »

Clone033 zasto ne neka od osnovnih skola koju pohadjaju djeca bez jednog ili oba roditelja a nemaju adekvatnu odjecu, obucu, skolski pribor?
clone033

Post by clone033 »

Ivy wrote:Clone033 zasto ne neka od osnovnih skola koju pohadjaju djeca bez jednog ili oba roditelja a nemaju adekvatnu odjecu, obucu, skolski pribor?
Ivy zato sto je tesko doci do takve statistike, odnosno skoro nemoguce.
clone033

Post by clone033 »

E bio sam jutros na sastanku sa direktorom, on nas je zamolio ako mozemo doci izmedju 11 i 12 ujutro, jer u 12 i 30 je rucak u Domu, a nakon toga odmor, bio bi red da ispostujemo njihova kucna pravila i da ne remetima ni njihovu privatnost, tako da cemo se dogovoriti jos u koliko sati.
Takodje smo razgovarali na temu ziro racuna, oni su na budzetu Kantona, i nemaju svoj ziro racun, nego to ide preko trezora, tako da ne mozemo objaviti racun. Takodje smo razgovarali na temu neke sljedece akcije, i direktor Zelic je dao jedan konkretan prijedlog, a to je da im pomognemo da obezbjede ljetnji raspust sljedece godine, to nije puno para, cca 150 KM po jednom djetetu za 10 dana. Pare bi se uplacivale na racun hotela ili planinarskog doma gdje bi oni boravili. Oni pratkikuju da djecu vode npr. na Sabice na Bjelasnici, ili kod Kladnja u jedan planinarski dom. Ne praktikuju da djecu vode na more radi niza problema koji im tu nastaju jer u tom slucaju ne mogu voditi svu djecu, radi sunca i slicnih stvari. Uglavnom kako vrijeme brzo prolazi, mogli bi tu akciju pokrenuti vec od februara, ukoliko ste zainteresirani.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Clone033,
sad se opet poteze pitanje racuna....mozda sam ja glupa pa nisam skontala svu pricu oko ljetovanja, i mozda cu se sad prosuti, ali da li je tvoja ideja da mi pare skupljamo na jednom racunu pa da onda to prewbacimo (kad vrijeme dodje) na racun tog hotela motela sta li vec, ili sta???
mozda su te stvari ocigledne u tvom postu, al ja fakat ne kontam :(
sta cu, plava sam hihihi
mIRCerka

Post by mIRCerka »

A wrote:Odlicno Clone, finansiranje odmora - to je nesto u cemu mozemo ucestvovati i mi iz daljine. Potrebno je na vrijeme objaviti podatke o racunu, da na vrijeme vide sa koliko sredstava raspolazu.
Pare bi se uplacivale na racun hotela ili planinarskog doma gdje bi oni boravili.
S druge strane, daj da zamislimo da ce svi da uplate velikodusno - sta sa viskom para? Taj planinski dom ne moze da vrati pare, niti da ih da direktoru doma. Zato bi mozda ipak trebalo otvoriti racun Sa-x-ovaca, na koji bi sredstva stigla, odakle bi se dalo za planinarski dom (jer dio za odmor daje i kanton), a od ostatka da im se kupe tene za odmor ili obuca za planinu.
upravo ono sto je mene zbunjivalo :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

A wrote:Nema nista zbunjujuce. Pare se ne mogu uplatiti direktno domu, nego u hotel ili planinski dom gdje ce djeca ljetovati. Sve je jasno napisao Clon. A ja predlazem "medjufazu", gdje bi se skupile pare forumasa prije nego sto se uplate u dom, zbog boljeg uvida u kolicinu sredstava. Cisto da dom ne pravi bazen za slijedecu godinu od nasih para :D
JA LICNO ne zelim uplatiti plani.domu ni hotelu! Zelim da imam mogucnost kad god imam, makar 20 KM, da uplatim negdje gdje ce se to akumulirati! e to je ono sto mene zbunjuje, a ne da bude
Sta je banka radila??? Banka bankrotirala!!! Zovite druga Dzemidzica! On je uhapshen!
:-) Kapish?
zensko

Post by zensko »

:-)

super!

:)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

moderator wrote: a na Floridi je već prikupljeno nešto školskog pribora.
:lol: :lol: :lol: :lol: Jebes tajfune kad se nase bosnje obruse
Pooll

Post by Pooll »

Sorry sto ja ovako upadam... a je li moguce donijeti nesto drugo sem odjece... na primjer neko ko nema odjece... uzme petobanku i kupi skolskog pribora... igracaka ili slicno jer je lakse nego kupovati i traziti odjecu za malisane... a?
Ivy

Post by Ivy »

horns&drums wrote:
moderator wrote: a na Floridi je već prikupljeno nešto školskog pribora.
:lol: :lol: :lol: :lol: Jebes tajfune kad se nase bosnje obruse
Kume, ti zaboravio ko je na Floridi :D Bice, bice...samo se nadam do 30-tog :D :D :D
Ivy

Post by Ivy »

Pooll wrote:Sorry sto ja ovako upadam... a je li moguce donijeti nesto drugo sem odjece... na primjer neko ko nema odjece... uzme petobanku i kupi skolskog pribora... igracaka ili slicno jer je lakse nego kupovati i traziti odjecu za malisane... a?
Of skroz Pooll :D Sve za djecu od cipela do skolskog pribora, sta ko moze!
clone033

Post by clone033 »

mIRCerka wrote:Clone033,
sad se opet poteze pitanje racuna....mozda sam ja glupa pa nisam skontala svu pricu oko ljetovanja, i mozda cu se sad prosuti, ali da li je tvoja ideja da mi pare skupljamo na jednom racunu pa da onda to prewbacimo (kad vrijeme dodje) na racun tog hotela motela sta li vec, ili sta???
mozda su te stvari ocigledne u tvom postu, al ja fakat ne kontam :(
sta cu, plava sam hihihi
Iskreno, nije mi proslo kroz glavu sta sa viskom para, tako da je to skroz dobro pitanje. Postoji mogucnost da napravimo udruzenje gradjana, za to nam treba 30-ak potpisa, ali ja ne znam kako tu ide sa porezima i tim djelo papirologije, u tom slucaju bismo imali ziro racun, i tu bi mogli uplacivati novcana sredstva. Ali takodje bismo morali izabrati predsjednika udruzenja, i nekog ko bi bio zaduzen za blagajnu. Da li smo toliko slozni da to sve mozemo izvesti i da li ima neko sa zavrsenim ekonomskim fakultetom ko bi se dobrovoljno javio? Hajde da prvo privedemo ovu akciju kraju, da se ne rasplinemo, ima jos nekih ideja o kojima smo razgovarali na zadnjem grupnjaku da zajednicki sa jos jednim forumom realizujemo, ali nazalost to je uglavnom za ljude iz Sarajeva, jedna od ideja je dobrotvorni maskenbal, ali kako omoguciti dijaspori da ucestvuje u tim akcijama ne znam ni ja sam, ali skontat cemo nesto!
Pooll

Post by Pooll »

Ivy wrote:
Pooll wrote:Sorry sto ja ovako upadam... a je li moguce donijeti nesto drugo sem odjece... na primjer neko ko nema odjece... uzme petobanku i kupi skolskog pribora... igracaka ili slicno jer je lakse nego kupovati i traziti odjecu za malisane... a?
Of skroz Pooll :D Sve za djecu od cipela do skolskog pribora, sta ko moze!
Hvala Iyv ;)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

clone033 wrote: Iskreno, nije mi proslo kroz glavu sta sa viskom para, tako da je to skroz dobro pitanje. Postoji mogucnost da napravimo udruzenje gradjana, za to nam treba 30-ak potpisa, ali ja ne znam kako tu ide sa porezima i tim djelo papirologije, u tom slucaju bismo imali ziro racun, i tu bi mogli uplacivati novcana sredstva. Ali takodje bismo morali izabrati predsjednika udruzenja, i nekog ko bi bio zaduzen za blagajnu. Da li smo toliko slozni da to sve mozemo izvesti i da li ima neko sa zavrsenim ekonomskim fakultetom ko bi se dobrovoljno javio? Hajde da prvo privedemo ovu akciju kraju, da se ne rasplinemo, ima jos nekih ideja o kojima smo razgovarali na zadnjem grupnjaku da zajednicki sa jos jednim forumom realizujemo, ali nazalost to je uglavnom za ljude iz Sarajeva, jedna od ideja je dobrotvorni maskenbal, ali kako omoguciti dijaspori da ucestvuje u tim akcijama ne znam ni ja sam, ali skontat cemo nesto!
Ma skontacemo mi kako i sta, terba se samo dati u mahalanje i raspitati se za sve ;)
Ecc, javite se :D
dajdzarile

Post by dajdzarile »

e clone ja k'o levat onu noc u cetvrtak otisao u onaj "club" gdje smo
u ratu znali izaci ondje u komsiluku takodjer... naravno poljubio sam vrata :x eeee da sam znao da je indi u pitanju...

ps. doduse jedna forumasica koja je gore nazocila je glatko odbila
poziv da idemo zajedno te je i ona kriva sto nisam dosao :D :D
clone033

Post by clone033 »

dajdzarile wrote:
ps. doduse jedna forumasica koja je gore nazocila je glatko odbila
poziv da idemo zajedno te je i ona kriva sto nisam dosao :D :D
dajdza ovo nije tema o grupnjaku i forumasicama, molim te nemoj zachatavati temu
mIRCerka

Post by mIRCerka »

clone, da li znas koliko ima djece kojeg uzrasta? pretpostavljam da ce vecina forumasha donjeti odjecu za ove malo vece, a uspjela sam srediti (citaj: izmoliti) da plata bude nesto ranije, pa cu se baciti u shopping za male, ali ne znam koliko ih ima itd...
vise ne sjecam, jel bilo govora o igrackama? upeglala sam komsiluk i poznanike sa djecom da spakuju sve igracke koje su im glavno smetalo u kuci pa da dovucem i to....
unaprijed hvala na odgovoru
clone033

Post by clone033 »

mIRCerka wrote:clone, da li znas koliko ima djece kojeg uzrasta? pretpostavljam da ce vecina forumasha donjeti odjecu za ove malo vece, a uspjela sam srediti (citaj: izmoliti) da plata bude nesto ranije, pa cu se baciti u shopping za male, ali ne znam koliko ih ima itd...
vise ne sjecam, jel bilo govora o igrackama? upeglala sam komsiluk i poznanike sa djecom da spakuju sve igracke koje su im glavno smetalo u kuci pa da dovucem i to....
unaprijed hvala na odgovoru
uh dobro me podsjeti, iskreno ne znam, ali koliko sam shvatio iz razgovora sa direktorom to su manji uzrasti odnosno to je sve osnovna skola. a igracke mogu, uvijek su dobro dosle
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Superica, ja cu onda ovih dana pokupit igracaka sto mogu od komsiluka, da otmem stosta pa da odaberem da ne donosim svasta ;)
hvala za info, nadam se da nisam pegla prevelika :roll:
dajdzarile

Post by dajdzarile »

niko ti nije imao namjeru "zachatavati" temu cisto sam fulio post
mea culpa

ps. vjerovatno mi se samo ucinilo da si naglaseno kurcevito-sluzben
jer nema nikakve potrebe za tim...
clone033

Post by clone033 »

dajdzarile wrote:niko ti nije imao namjeru "zachatavati" temu cisto sam fulio post
mea culpa

ps. vjerovatno mi se samo ucinilo da si naglaseno kurcevito-sluzben
jer nema nikakve potrebe za tim...
dajidza nisam kurcevito sluzben nego samo pokusavam ovoj temi odrzati jednu dozu ozbiljnosti, to je sve, nema potrebe da se sada prepiremo ovdje oko toga
clone033

Post by clone033 »

mIRCerka wrote:Superica, ja cu onda ovih dana pokupit igracaka sto mogu od komsiluka, da otmem stosta pa da odaberem da ne donosim svasta ;)
hvala za info, nadam se da nisam pegla prevelika :roll:
ma gdje bi ti bila pegla :D :D :D :D :D :D
nineac

Post by nineac »

Clone33, ja mislim ako se osnuje udruženje građana, naravno neprofitna organizacija da si tu oslobođen poreza, a uplate se gledaju kao donacije, s tim da se naravno mora znati krajnji korisnik tih donacija!
Imal neko ko to bolje zna?
clone033

Post by clone033 »

nineac wrote:Clone33, ja mislim ako se osnuje udruženje građana, naravno neprofitna organizacija da si tu oslobođen poreza, a uplate se gledaju kao donacije, s tim da se naravno mora znati krajnji korisnik tih donacija!
u pravu si, ali ja predlazem da zavrsimo ovu akciju ovako kako smo je zapoceli, a onda cemo se izdogovarati oko udruzenja gradjana, da se ne rasplinili sada na milion ideja, a na kraju nista da ne napravimo, tu se javlja i jedan drugi problem, a to je treba izabrati sve one pojedinosti kao npr. predsjednik udruzenja, sekretar udruzenja itd...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

clone033 wrote:
nineac wrote:Clone33, ja mislim ako se osnuje udruženje građana, naravno neprofitna organizacija da si tu oslobođen poreza, a uplate se gledaju kao donacije, s tim da se naravno mora znati krajnji korisnik tih donacija!
u pravu si, ali ja predlazem da zavrsimo ovu akciju ovako kako smo je zapoceli, a onda cemo se izdogovarati oko udruzenja gradjana, da se ne rasplinili sada na milion ideja, a na kraju nista da ne napravimo, tu se javlja i jedan drugi problem, a to je treba izabrati sve one pojedinosti kao npr. predsjednik udruzenja, sekretar udruzenja itd...
Image

Bravooooooooooooo
idemo prvo sa odjecom i eventualno igrackama i inshallah da to bude kako treba i onda dalje...
Post Reply