Ko je zasluzan za pustanje plina?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ko je zasluzan za pustanje plina Sarajevu

Direktor BH gasa, Becarevic
10
10%
Premijer Vlade FBiH, Brankovic
8
8%
Premijer Srbije, Tadic
44
45%
Ministar vanjskih poslova BiH, Alkalaj
1
1%
Neko treci
34
35%

Total votes: 97

melody

#76 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by melody »

Čitam neke postove sa početka pa me nanervira što u par njih piše kako je vlada ili tako neka institucija platila plin...NIJE VLADA PLATILA ...mi smo platili, što zdravljem što novcem!

Drugo, niko ništa nije uradio od onih koji su trebali! Nisu se pojavili ni na sastanku zemalja korisnica plina koji je održan u Briselu (mislim da je u Briselu)..jedino naša stolica ostala prazna! Doduše, možda je trebala jedna osoba ići pa se nisu mogli dogovoriti da li to treba da bude Srbin, Hrvat ili Bošnjak...to je već ispričiva okolnost!
Ali su zato poslije potrčali da se pojave na tv-u, da pokupe bodove svojim glupim facama!

Na izborima opet treba glasati za sve ove iste jer su zaslužili da ponovo dobiju priliku da se ovako bore za svoj narod, a UNDP treba da provede istraživanje jesu li Bošnjaci bili najpesimističniji od ostalih u periodu nestašice plina i grijalica! :x
zonbirile

#77 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by zonbirile »

Bošnjaci bili najpesimističniji od ostalih u periodu nestašice plina i grijalica!

nisu sexali su ženske članove obitelji idiotskih faca sa TV-a,koja obrazlažu sranje,pardon ,stanje.
Edin H.

#78 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by Edin H. »

Zelio bih se zahvaliti svima gore pobrojanim sto su ostrom diplomatskom aktivnoscu natjerali Ruse i Ukrajinu da dodju do privremenog rjesenja i nastave sa isporukom gasa :oops:

Zivjela BH diplomatija :thumbup:
scooter21ba

#79 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by scooter21ba »

tadicu vrati se u sa i osnuj stranku :D
ceka te stan ;)
spreca

#80 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by spreca »

burek_in_space wrote:
spreca wrote:burek@
Pa nemoj da se ljutis jer meni je stvarno smijesno.Pored svih problema koje ima Rusija sa Ukrainom oko plina a o se ponavlja svake godine(prosle godine je bio blazi slucaj)oko nove godine i rusija sama nezna kako dalje a evo sada je bila "upregnuta" i EU da bi se nekako rjesio problem transporta plina i jos nije izjavila o tuzbi i ako ukrainci kradu ruski plin.Ovdje sam vec 17 godina i svi ovdje vec pocetkom svakog decembra pocinju debate o krizi ruskog gasa to je ovdje normalno docekati kao i novu godinu,cak svi ruski humoristi imaju temu na taj problem .
Upravo to je ono na shta ja i ciljam.Ukrajinci kradu ruski plin,ne zhele pristati na novu trzhishnu cijenu jer su oni zbog svog polozhaja u prilici da *ebu u zdrav mozak 15-ak zemalja koje zavise od njihove dobre volje(naravno,ovim ne iskljuchujem odgovornost nashih vlastodrzhaca koji nisu obezbijedili zalihe plina za ovakve situacije)..I onda se prosto zapitam,zashto ne bi sve kompanije koje uvoze plin preko Rusije tuzhile Ukrajinu tj NAftogaz(mislim da se tako zove glavna kompanija za izvoz),mozhda dodju do malo pameti,jer ako oni mogu zezati dobar "komad" Evrope,zashto se ne bi i njima malo zube pokazalo(u skladu sa nashim mogucnostima :D ).

ps

ne ljutim se ba na tebe @spreca :D
znao sam Hvala

Evo konacno je Gazprom podnio tuzbu medjunarodnom trgovackom sudu,ali ti odmah mogu reci da od toga nema nista jer sama rusija prakticno ne prizna takve sudove,pa zbog toga mislim da se nista ozbiljno nece desiti tim povodom.Ovdje nije samo problem odnosa Gazproma i Neftgaza nego ovdje kolo igra i politika i tu je malo teze dogovarati pogotovu zbog krize vlasti u Ukrajini pa se bojim da ce se isporuka plina malo zategnuti.
spreca

#81 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by spreca »

scooter21ba wrote:tadicu vrati se u sa i osnuj stranku :D
ceka te stan ;)

Hladan stan :?: :D

Bolje pozovi Putina bar bi mozda plin bio jeVtiniji :D
bijelo_dugme

#82 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by bijelo_dugme »

Munib
amrica

#83 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by amrica »

Da ne otvaram novu temu, nastavicu ovdje.

Ukrajina ne pusta plin, a i kad bi pustila odmah (a sto nece uraditi) dosao bi za 3 dana ovdje.
A mi imamo plina do petka, nasa vlada se bavi skupljanjem para za kupovinu mazuta i alternativnih goriva... Niko ne spominje produzenje ugovora sa Njemackom-Madjarskom, samo nesto da nema novaca...

Narode, od petka se opet mrznemo!!!!!

Ko ce biti kriv????
Maraschino

#84 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by Maraschino »

amrica wrote:Da ne otvaram novu temu, nastavicu ovdje.

Ukrajina ne pusta plin, a i kad bi pustila odmah (a sto nece uraditi) dosao bi za 3 dana ovdje.
A mi imamo plina do petka, nasa vlada se bavi skupljanjem para za kupovinu mazuta i alternativnih goriva... Niko ne spominje produzenje ugovora sa Njemackom-Madjarskom, samo nesto da nema novaca...

Narode, od petka se opet mrznemo!!!!!

Ko ce biti kriv????

Ovo nije tema '' Ko ce biti kriv...?'' nego

'' Ko je zasluzan za pustanje plina'' :-) :(

znajuci u kakvoj drzavi zivimo, ovu temu nije trebalo ni otvarati :oops:
amrica

#85 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by amrica »

Ako su se mogla naci neka opravdanja za "necinjenje" niceg korisnog od strane nase vlade kad je nestalo plina prvi put, jer je bilo nenajavljeno, BiH nema skladista blbabla, sad ne moze biti nikakvog opravdanja.

Vec je odavno jasno da Rusija i Ukrajina, narocito Ukrajina nece tako lako pustiti plin, previse su zaglibili, i politicki i finansijski da bi sad odustali. Danas potvrdjeno da plina nema do daljnjeg, a nasa vrla vlada se sastaje da rijesi NAPAD bojom i grafitima na zid premijera zvanog LOPOVE VRATI STAN. To je vaznije od stotina hiljada stanovnika ovog grada. :sad:
Niko ne spominje alternativnu nabavku plina, nastavak isporuke iz Njemacke, ne traze se interventna sredstva za kupovinu plina...
ljubav_aha

#86 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by ljubav_aha »

burek_in_space wrote: Upravo to je ono na shta ja i ciljam.Ukrajinci kradu ruski plin,ne zhele pristati na novu trzhishnu cijenu jer su oni zbog svog polozhaja u prilici da *ebu u zdrav mozak 15-ak zemalja koje zavise od njihove dobre volje(naravno,ovim ne iskljuchujem odgovornost nashih vlastodrzhaca koji nisu obezbijedili zalihe plina za ovakve situacije)..I onda se prosto zapitam,zashto ne bi sve kompanije koje uvoze plin preko Rusije tuzhile Ukrajinu tj NAftogaz(mislim da se tako zove glavna kompanija za izvoz),mozhda dodju do malo pameti,jer ako oni mogu zezati dobar "komad" Evrope,zashto se ne bi i njima malo zube pokazalo(u skladu sa nashim mogucnostima :D ).
molim izvor takve informacije
Last edited by ljubav_aha on 13/01/2009 20:37, edited 1 time in total.
ljubav_aha

#87 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by ljubav_aha »

amrica wrote:Ako su se mogla naci neka opravdanja za "necinjenje" niceg korisnog od strane nase vlade kad je nestalo plina prvi put, jer je bilo nenajavljeno, BiH nema skladista blbabla, sad ne moze biti nikakvog opravdanja.

Vec je odavno jasno da Rusija i Ukrajina, narocito Ukrajina nece tako lako pustiti plin, previse su zaglibili, i politicki i finansijski da bi sad odustali. Danas potvrdjeno da plina nema do daljnjeg, a nasa vrla vlada se sastaje da rijesi NAPAD bojom i grafitima na zid premijera zvanog LOPOVE VRATI STAN. To je vaznije od stotina hiljada stanovnika ovog grada. :sad:
Niko ne spominje alternativnu nabavku plina, nastavak isporuke iz Njemacke, ne traze se interventna sredstva za kupovinu plina...
aha,a rusija ja i dalje nevina i navina
amrica

#88 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by amrica »

Iskreno, ne interesira me ko je od njih krivlji, jedino zelim PLIN!!!!

Ako ga vec placam, onda hocu i da imam plina, a ako nema sansi da u dogledno vrijeme dodje plin od tamo, ocekujem od ovih sto se finansiraju i mojim novcem da urade nesto da nas zastite od sljedeceg smrzavanja. Imaju jos 2-3 dana fore da nesto urade, ali izgleda da osim direktora bh-gasa nikom ne pada na pamet da ista uradi. Masu usima i cekaju da neko drugi zavrsi posao pa da se prislepaju, kao oni nesto uradili....
ljubav_aha

#89 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by ljubav_aha »

amrica wrote: Masu usima i cekaju da neko drugi zavrsi posao pa da se prislepaju, kao oni nesto uradili....
zato je krajnje vrijeme za prasko proljece
amrica

#90 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by amrica »

Moze i Sarajevska zima :D ali ne Ibrina...
burek_in_space

#91 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by burek_in_space »

ljubav_aha wrote:
burek_in_space wrote: Upravo to je ono na shta ja i ciljam.Ukrajinci kradu ruski plin,ne zhele pristati na novu trzhishnu cijenu jer su oni zbog svog polozhaja u prilici da *ebu u zdrav mozak 15-ak zemalja koje zavise od njihove dobre volje(naravno,ovim ne iskljuchujem odgovornost nashih vlastodrzhaca koji nisu obezbijedili zalihe plina za ovakve situacije)..I onda se prosto zapitam,zashto ne bi sve kompanije koje uvoze plin preko Rusije tuzhile Ukrajinu tj NAftogaz(mislim da se tako zove glavna kompanija za izvoz),mozhda dodju do malo pameti,jer ako oni mogu zezati dobar "komad" Evrope,zashto se ne bi i njima malo zube pokazalo(u skladu sa nashim mogucnostima :D ).
molim izvor takve informacije
Poshto chuo poto' prod'o na FTV,RTS,HRT...i vijestima ostalih tv kuca koje su izvjeshtavale o ovoj energetskoj krizi.
Edin H.

#92 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by Edin H. »

bijelo_dugme wrote:Munib
Dobro jeste Munib, ali zajedno sa BH Fanaticosima :D

Besmislena tema.
Pa dao Tadic plin koji je dobio iz Madjarske, Republici Srpskoj, pa vjerovatno zato sto je isprepleteno oni nisu mogli nama zavrnuti, pa i mi dobili nesto gasa.

Eto.

Je li vi ljudi uopste citate Politiku :D
Umjetnik a

#93 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by Umjetnik a »

black wrote:chuck noris :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
scooter21ba

#94 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by scooter21ba »

znam ko nije :D
kockica_kockica

#95 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by kockica_kockica »

scooter21ba wrote:znam ko nije :D

znam i ja :mrgreen:
connected

#96 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by connected »

Koliko sam ja upratio plina ima samo do petka..a požurili su da vrat posudjeni plin Srbiji..to je samo još jedan dokaz koliko plitko razmišljaju naši premijeri i direktori i ostali idioti :!: :!: :!:
burek_in_space

#97 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by burek_in_space »

spreca wrote:
znao sam Hvala

Evo konacno je Gazprom podnio tuzbu medjunarodnom trgovackom sudu,ali ti odmah mogu reci da od toga nema nista jer sama rusija prakticno ne prizna takve sudove,pa zbog toga mislim da se nista ozbiljno nece desiti tim povodom.Ovdje nije samo problem odnosa Gazproma i Neftgaza nego ovdje kolo igra i politika i tu je malo teze dogovarati pogotovu zbog krize vlasti u Ukrajini pa se bojim da ce se isporuka plina malo zategnuti.
Ovo sam previdio,valjda u brzini! :-)

Naravno da ne ochekujem da se neshto specijalno desi ni nakon te tuzhbe,nego Rusi zhele pokazati ko je gazda.I naravno da je akcenat na politici,a vrlo malo na odnosima ove dvije kompanije.
ljubav_aha

#98 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by ljubav_aha »

amrica wrote:Moze i Sarajevska zima :D ali ne Ibrina...
jedno prasko proljece bi mozda moglo promjeniti dovod gasa za narednu zimu
ljubav_aha

#99 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by ljubav_aha »

burek_in_space wrote: Poshto chuo poto' prod'o na FTV,RTS,HRT...i vijestima ostalih tv kuca koje su izvjeshtavale o ovoj energetskoj krizi.
hvala :)
zonbirile

#100 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by zonbirile »

pa zar je snabdijevanje plinom važnije od bezbjedonosne situacije Premjera.Plina će biti,a ovakog Premijera nikad više.Zato okanimo se gluposti i prizemnih stvari,kao hljeba i plina,daj da pofatamo tu bandu koja unosi nemir u premijerovu porodicu i onemogućava njegov predani rad za dobrobit sviju nas.Ko to nije prepoznao u ovoj situaciji,i ne treba da živi.
Post Reply